Yemin ederim insan burada bir konu acmaya korkuyor. Ve eminim ki buradaki insanlarin acımasız elestirileri yüzünden birçok insan ya konu açmıyor yada açsa bile bazı seyleri olduğu gibi anlatamiyor.
Ya bi takilmislar bakarken anlama din mi e 2. Çocuk niye. Ben kendi konum için demiyorum hadi diyelim ki ben anlamadım hata yaptım vs.
Insanların basina herşey biranda mi geliyor ben anlamadim gerçekten. Adam çok iyidir guvenirsin 1 çocuk yaparsın çok iyi baba olur. Tamam dersin 2. Yi yaparsın örnek veriyorum çocuk engelli olur adamin psikolojisi bozulur o çok iyi adam o cok iyi baba gider yerine bambaşka biri gelir. Tabi bunu insan zamanla anlar. Anladikca da hep bir umut besler. Acaba düzelir mi diye. Iyi yanlarını hatırlayıp düzeleceği konusunda daha çok hayal kurar. Belji sadce hayalde kalır ama hayal kurar yani. Herkes bozuk giden düzeni düzeltmeye çalışır. Bi kıytırık makina bozuluyor önce tamir ettiriyorsun onarilmazsa yenisini alıyorsun. Yani herkes mi eskisini atıp yenisini alıyor herkes mi o kadar güzel imkanlara sahip.
Bazılarına hayat altın tepsi de imkan sunarken bazilarina yerin 1000 mt altın da sunmuş. Tirnaklariyla kazıyıp duruyor ha şimdi bulacağım ha şimdi bulacağım diye. Ne yapalım herkes eşit şartlarda değil. Benim nasıl bir hayatın içinde varoldugumu ve o şartlara rağmen ne kadar hayata tutundugumu siz biliyormusunz hayır. Ama tüm cabamla bu kadar oluyor işte cok daha iyisini istiyorum ama hayat bana bu kadarini veriyor
Üzülme,seni anlayan ve yardımcı olmaya çalışanlar da var.
Herşey elbette ki bir anda olmuyordur.
Arkadaşımın ablasının düzgün bir kişiyle yaptığı düzgün evlliği yıllar sonra tepetaklak oldu,aldatıldı.Adamın bahanesi de bana yemek yapmıyordu oldu.
14 yıl kızın nasıl temiz msafirperver ve maharetli olduğunu bilmesek...
Şimdi ona 3 çocuğu niye doğurdun mu diyeceğiz?
Kız aslanlar gibi ayakta,adamı defetti hayatından,çocuklarıyla mis gibi yaşıyor,nasıl,çünki ailesi arkasında.
Arkasız olmaz mı,olur,ama iyi bir kazançla.
O çocuklar sefil edilmek için doğurulmadı.
Diyecekler vardır "bu adamla hayat mı geçer"Geçer,çünki adam çocuklarına sevgisiz değil anladığım kadarıyla.
Beklentini azaltacaksın,zaten rahatladıkça bunlar o kadar da gözüne batmayacak.
Gemileri yakmışsan ya da ailen tarafından yakılmışsa dimdik karşıya yürüyeceksin,hayatını sen güzelleştireceksin,yönlendireceksin,aksayan yönleri yeniden yapılandıracaksın.
Kalk ayağa,"BAŞARACAĞIM" de, ben başaracağına inanıyorum
Haydi kolay gelsin