- 29 Mayıs 2016
- 547
- 533
- 33
- 30
Ayrı yaşamıyoruz kısa süreli bir iş için şehir dışındayım. Aslında birçok hobim var. Ya da aslında benim için hobi değil hiçbiri kafsmı boşaltma yolu ama genel olarak hobi dendiği için ben de öyle diyorum. Mücadele etmemiz gereken çok şey yaşadık. Ben savaşçı doğmuşum hep mücadele etmem gerekti.Eşinizden uzakta yaşarken onu ve çocuğunuzu deli gibi özlemeniz gerekir. Eşinizin pozitif yönlerine odaklanıp onunla evli olduğunuz için ne kadar da şanslı olduğunuzu düşünebilirsiniz. En önemlisi sağlık ayrıca. Sağlığınız varken hayatın tadını çıkarın. Güzel planlar yapın. İlginiz var mı bilemiyorum. Şöyle profesyonel bi makina alıp resim çekmeye başlayın. Emin olun sizin de çok mutlu anlarınız olacaktır paylaşacak. Her şeyi kolay elde etmişsiniz anlaşılan. Mücadele vermediğiniz için sahip olduklarınız anlam kazanamamış bence buna eşiniz de dahil. Sevdiğiniz adamla evlenebilmek için mücadele vermiş olsanız, ya da yıllarca çocuk isteseniz farklı olabilirdi duygularınız. Bana göre mutluluk en çok sahip olduklarımıza şükretmekte gizli.
Teşekkür ederim. Yani çocukluğumdan beri evleneyim düğünüm şöyle olsun falan gibi hayallerim yoktu. Evlilik cazip gelmiyordu ama çocuk sahibi olmak istiyordum. Birde yeni insanlar tanımak her seferinde duygusal iniş çıkışlar yaşamak zor geliyordu. O dönemde şimdiki eşim uygun bir insandı gözümde. Öyle evlendim. Biraz durulmak dinlenmek ve çocuk sahibi olabilmek için...Cundag ben seni bir konundan hatırlıyorum. Bu forumda sevdiğim üyelerden birisin. Yaşadıklarımız değil ama huylarımız biraz benziyor. Sen ataerkilliği kabul eden bir kadın değilsin. Bir sürü şey yaşamışsın hepsinin üstesinden gelmişsin e şimdi bir erkeğin boyunduruğuna girmek zor geliyor. Ex'in karısına gelince. Herkesin mutlu olma yolu farklı. Belki aldatılıyor ama boşanmak onun için bazı sebeplerden zor. Aile faktörü olur; eşine duygusal olarak bağımlıdır...bu liste böyle uzayıp gider. Bir de bence sen pek evlilik insanı değilsin. Başka bir insana kendi kendine yeterken bağımlı olmak zor geliyor sanırım. Eşinle belki birbirinize daha fazla alan yaratmalısınız. Birbirinize müdahalede bulunmayın. O sizi zorlamasın sizde onu zorlamayın. Taviz vermeyin ama savaşmayın. Kendinizi mecbur hissetmeyin. Aklıma bunlar geldi.
Çok şanslısınız. Mutluluk kahvaltıda sıkılan potakal suyu ve simit? Keşke benim içinde böyle olabilseydi. Bu cünleyi söyleyebilmek tüm amacım.Hayattan çok şey bekleme, duygularını paylaş. O an için mi kaynadı, sarıl öp istediğini yap. Sinirlendin mi açık açık söyle. Ortamdan cok mu sıkıldın, yer değiştir. Ve hobilerin olsun.
Eşinle, çocuğunla gez dolaş oyun oyna tatile çık aksam yürüyüşü yap etkinlik düzenle, fotoğraflar çek. Mutlu anlarınızı çerçevelet. Evin en güzel duvarlarına as.
Bence mutluluk pazar kahvaltısında sıkılan portakal suyu ve peynir simit. O kadar basit işte, dahası yok.
Beni seven aşık bir kocam var ama benim için en önemlisi beni anlayıp, üzerime titriyor olması. Ve dedigim gibi hayatta kendini cok da önemseme. Sen farklı ve özel değilsin. Bence düzgün bir eşin ve çocuğun varsa ŞANS ver. Dene, sonucunu da yaz.
Hayat çok kısa, kitap ya da filmlerdeki gibi degil, Mutlu olmamak için ise kendine bu kötülüğü yapmaya değmez.
Sevmek zor bir kavram. Yani ne biliyim çikolatayıda çok seviyorım ama onsuz yaşayabiliriö arada canım çeker özlerim ama ölmem yani. Yani tabiki eşimi seviyorum. O benim iyi bir dostum. Yakın bir arkadaşım. Onunla sevişirken tutkuluyum. Yani eşime çok aşığım diyen bir kadının o aşkı tanımla dediğinde söyleyebileceği şeyleri bende söyleyebilirim. Ama işte aşk sevgi bir ölçü birimiyle ölçülebilen bir şey değilki nasıl evet çok seviyorum diyeyim? Sevdiğim aşık olduğum biriyle evlendim ve şu anda da seviyorum. Hani birini çok sevdim diyorsunya ben hayatım boyunca bir çok kişiyi çok sevdim ama hep başkaları çıktı onlarıda çok sevdim. Ben sevmeyi seven biriyim.İnternette herkes en mutlu zaten orayı geçiyorum :)
Kocanız için değerli yazmışsınız, bana soğuk bir tanımlama gibi geldi. Seviyor musunuz, aşık mısınız ? Aşık değilseniz , en azından benim açımdan aşık olmadığım biriyle evlenmiş olmak büyük bir mutsuzluk kaynağı olurdu.
Zaten de öyle ben 1 kere aşık oldum onunla asla evlenemeyeceğimi de kabullendim. Hayatımın hiç de hayal ettiğim gibi mutlu olmaicağını kabullendim yani ama bu kabulleniş o kadar zor ki o kadar acınası ki. Gerçekten çok kötü bir his. O kadar kötü bir his ki dünyada benden başka kimse bu kadar yükü taşımıyor , bu acıyı sadece ben taşımak zorundaymışım gibi hissediyorum. Ben de mutsuzum yani. Mutlu olmak gerçekten çok zor.
Sanırım sizde doyumsuzluk, tatmin olamama gibi sorun var. Bu da hayattan artık zevk almanizi engellemiş gibi geldi. Ama hic yok da degil haniii hemen atlayip eşinizin yanina gitme istegi dogduguna goree.. fakat gene ego, belki de gecmisin etkisi engelledi..Merhaba arkadaşlar.
Buraya eşimle ilgili konu açmaktan sıkıldığım için artık onla problemlerimizi anlatmıyorum. Zaten tüm konularımın genel özeti sayfı duymadığım ve bana saygı duymayan ama iyi bir ten uyumu ve hayat görüşü uyumuna benzer hobilere sahip olduğum bir adamla evliyim. İkimizde sivriyiz. Bunu tanımlayacak başka sıfat yok. İkimizide yıllardır birbirimizi dize getirmeye çalışarak yıpranıyoruz, yıpratıyoruz... Güç savaşımızın iki kaybedeni birçokta enkazı var.
Zaten şu an ki konu tam olarak o değil. Benim... Eşimle iş gereği farklı şehirlerdeyiz. Aslında tam olarak şöyle o oğlumla aynı şehirde ben başka bir yerdeyim. İşim bitti ama biraz kafamı dinlemem gerektiği için henüz dönmedim. Az önce instagramdan birine baktım. Bu kişi benim bir eski sevgilim. Beni aldattığını yakaladığım tek erkek. Aslında şöyle nişanlısı varken benimle birlikte olmuş. Ve bu sırada başka bir sevgilisi daha varmış:) ben bunu keşfedince sevgilisine ulaştım ve bana başka bir çok kez daha aldattığını yakaladığını ve nişanlısından haberdar olduğunu söyledi. Kaç kadın ettik bilmiyorum:) tabi bu olay çooook yıllar önce oluyor. Bugün merak ettim buldum onu. Bir baktım o zamanki nişanlısıyla x. Yıldönümünü kutluyor:) birlikte bir ton mutluluk fotoğrafları var. Bakarken acaba bu kız hala aldatılıyor mu diye düşündüm acaba gerçekten mutlular mı? Sonra bir şimşek çaltı beynimde, midem kasıldı. Bu herifle bile bir kadın mutlu olabiliyorken ben o herifle kıyas kabul etmeyecek kadar değerli bir adamla, kocamla mutsuzum. Ondan ve evliliğimden kaçıyorum. Delice bi an yola çıkıp gitsem nasıl giderim diye düşündüm ciddi ciddi açtım internetten bakarken sakinleştim dur dedim geri dönmeye hazır değilim gaza gelmemeliyim.
Tamam evet internette herkes olduğundan daha mutlu ve kusursuz görünüyor ama... Bizim eşimle mutluluk pozlarımız yok. Birazda belki fotoğraf paylaşmayı sevmediğimden bilmiyorum ama uzun süredir gittiğimiz yerlerde fotoğraf bile çekmiyoruz.
Sonra diğer hatırlayabildiğim eski sevgililere baktım gayet mutlu görünüyorlar. Sonra baktım mayolu falan deniz fotoğrafları var hepsinde. İçine ikinci bir şey oturdu; ben tüm bu insanların vücutlarını, kıvrımarını tanıyorum. Tenlerinin kokusunu sıcaklığını biliyorum. Ne severler ne sevmezler neyi nasıl yaparlar... Aslında bu bakış açısı çok önce edindiğim bir şey. Kk yı okuduğumdan beri... İlk gecelerini sabırsızlık heyecan ve korkuyla bekleyenleri okudum, evleneceği için ağdaya başlayanları... Ben bir yerde büyük bir yanlış yapmışım dedim. Benim ilk gecemde herhangi bir gece ilk tatilim herhangi bir tatildi. İlk ilişkimi adını bile bilmediğim biriyle sırf meraktan yaşadım. Sonrada devam etti gitti. Burda yatak odalarını yataklarını bile özel görüp başkalarından kıskananları okudum. Oysa benim için seks bile hiç özel olmamıştı. Olayın sadece zevk boyutuyla ilgilendim hep. Kendimi ne biriyle olduğum için özel nede değerli hissettim bunları hiç düşünmeden yaşadım hep. Benim için hiç önemli olmadı. Hiçbir talepte kendimi hayat kadını gibide hissetmedim istiyorsan yaşadım, sadece yaşadım. Şimdi yıllar sonra yüzüme çarpan bazı gerçekler var. Galiba şu an olduğum kadın olmak istediğim kadın değil. Ya da anlatmak istediğim aslında şu olmak istediğim kadın daha mutlu daha yumuşak başlı olabilirdi. Böylece evliliği iyi giden mutlu olmayı başarabilen bir kadın olabilirdi.
Ne yapmalıyımki ben mutlu olmayı başarabilmeliyim? Ben neden mutsuz bir kadınım?
Not: eski sevgiliye bakmayı aldatma sayanlar için söylüyorum benim için böyle değil. Eşin yapsa ne yaparsın diye eşimle empati kurmama çabalayanlar çıkacaktır. Öncelikle ben onunla bir ömre yetecek empatiyi kurdum, sonuç alamadım. Ayrıca o da eski sevgilisine bakabilir bakmıştırda bana gösterip bak bu işe girmiş şöyle yapmış demişliğide var.
Not2: evet konu uzun oldu. Çok uzundu okumadım diyenler olacaktır. Kitap okuma alışkanlığı olmayan bir milletiz yapacak bir şey yok. Herkesin canı sağ olsun.
Not3: asıl önemli olan işin cinsel boyutu değil. Şu anki mutsuzluğumla bir bağlantı kuruyorum sadece. Doğru veya yanlış.
Herkese teşekkürler ve iyi geceler.
Merhaba arkadaşlar.
Buraya eşimle ilgili konu açmaktan sıkıldığım için artık onla problemlerimizi anlatmıyorum. Zaten tüm konularımın genel özeti sayfı duymadığım ve bana saygı duymayan ama iyi bir ten uyumu ve hayat görüşü uyumuna benzer hobilere sahip olduğum bir adamla evliyim. İkimizde sivriyiz. Bunu tanımlayacak başka sıfat yok. İkimizide yıllardır birbirimizi dize getirmeye çalışarak yıpranıyoruz, yıpratıyoruz... Güç savaşımızın iki kaybedeni birçokta enkazı var.
Zaten şu an ki konu tam olarak o değil. Benim... Eşimle iş gereği farklı şehirlerdeyiz. Aslında tam olarak şöyle o oğlumla aynı şehirde ben başka bir yerdeyim. İşim bitti ama biraz kafamı dinlemem gerektiği için henüz dönmedim. Az önce instagramdan birine baktım. Bu kişi benim bir eski sevgilim. Beni aldattığını yakaladığım tek erkek. Aslında şöyle nişanlısı varken benimle birlikte olmuş. Ve bu sırada başka bir sevgilisi daha varmış:) ben bunu keşfedince sevgilisine ulaştım ve bana başka bir çok kez daha aldattığını yakaladığını ve nişanlısından haberdar olduğunu söyledi. Kaç kadın ettik bilmiyorum:) tabi bu olay çooook yıllar önce oluyor. Bugün merak ettim buldum onu. Bir baktım o zamanki nişanlısıyla x. Yıldönümünü kutluyor:) birlikte bir ton mutluluk fotoğrafları var. Bakarken acaba bu kız hala aldatılıyor mu diye düşündüm acaba gerçekten mutlular mı? Sonra bir şimşek çaltı beynimde, midem kasıldı. Bu herifle bile bir kadın mutlu olabiliyorken ben o herifle kıyas kabul etmeyecek kadar değerli bir adamla, kocamla mutsuzum. Ondan ve evliliğimden kaçıyorum. Delice bi an yola çıkıp gitsem nasıl giderim diye düşündüm ciddi ciddi açtım internetten bakarken sakinleştim dur dedim geri dönmeye hazır değilim gaza gelmemeliyim.
Tamam evet internette herkes olduğundan daha mutlu ve kusursuz görünüyor ama... Bizim eşimle mutluluk pozlarımız yok. Birazda belki fotoğraf paylaşmayı sevmediğimden bilmiyorum ama uzun süredir gittiğimiz yerlerde fotoğraf bile çekmiyoruz.
Sonra diğer hatırlayabildiğim eski sevgililere baktım gayet mutlu görünüyorlar. Sonra baktım mayolu falan deniz fotoğrafları var hepsinde. İçine ikinci bir şey oturdu; ben tüm bu insanların vücutlarını, kıvrımarını tanıyorum. Tenlerinin kokusunu sıcaklığını biliyorum. Ne severler ne sevmezler neyi nasıl yaparlar... Aslında bu bakış açısı çok önce edindiğim bir şey. Kk yı okuduğumdan beri... İlk gecelerini sabırsızlık heyecan ve korkuyla bekleyenleri okudum, evleneceği için ağdaya başlayanları... Ben bir yerde büyük bir yanlış yapmışım dedim. Benim ilk gecemde herhangi bir gece ilk tatilim herhangi bir tatildi. İlk ilişkimi adını bile bilmediğim biriyle sırf meraktan yaşadım. Sonrada devam etti gitti. Burda yatak odalarını yataklarını bile özel görüp başkalarından kıskananları okudum. Oysa benim için seks bile hiç özel olmamıştı. Olayın sadece zevk boyutuyla ilgilendim hep. Kendimi ne biriyle olduğum için özel nede değerli hissettim bunları hiç düşünmeden yaşadım hep. Benim için hiç önemli olmadı. Hiçbir talepte kendimi hayat kadını gibide hissetmedim istiyorsan yaşadım, sadece yaşadım. Şimdi yıllar sonra yüzüme çarpan bazı gerçekler var. Galiba şu an olduğum kadın olmak istediğim kadın değil. Ya da anlatmak istediğim aslında şu olmak istediğim kadın daha mutlu daha yumuşak başlı olabilirdi. Böylece evliliği iyi giden mutlu olmayı başarabilen bir kadın olabilirdi.
Ne yapmalıyımki ben mutlu olmayı başarabilmeliyim? Ben neden mutsuz bir kadınım?
Not: eski sevgiliye bakmayı aldatma sayanlar için söylüyorum benim için böyle değil. Eşin yapsa ne yaparsın diye eşimle empati kurmama çabalayanlar çıkacaktır. Öncelikle ben onunla bir ömre yetecek empatiyi kurdum, sonuç alamadım. Ayrıca o da eski sevgilisine bakabilir bakmıştırda bana gösterip bak bu işe girmiş şöyle yapmış demişliğide var.
Not2: evet konu uzun oldu. Çok uzundu okumadım diyenler olacaktır. Kitap okuma alışkanlığı olmayan bir milletiz yapacak bir şey yok. Herkesin canı sağ olsun.
Not3: asıl önemli olan işin cinsel boyutu değil. Şu anki mutsuzluğumla bir bağlantı kuruyorum sadece. Doğru veya yanlış.
Bu tarz sorgulamaları çok kıymetli buluyorum ben. Siz bir yeniden doğuş evresi yaşıyorsunuz bence.Merhaba arkadaşlar.
Ben küçükken cumhurbaşkanı olmayı hayal ederdim. Bazen ünlü bir oyuncu yada şarkıcı olmayı hayal ederdim. Küçükken derken doğduğumdan yirmilerimin ortalarına kadar olan süreyi kast ediyorum. Hala boğazda yalı newyorkta ev fiyatı bakan bir insanım. Hala hayallerim var şu an anlatamayacağım:)o hayalleri gerçekleştirincede eminim yenileriyle mutsuz ederim ben kendimi:)Bence bu tamamen hayallerle ilgili. Herkesib hayalleri farklıdır, kiminin küçük kiminin büyük. Bir arkadaşımın tek hayali evlenip çocuk sahibi olmaktı. Benim açımdan onun mutlu olmamasının imkanı yoktu. Öyle de oldu evlendi, çocuğu oldu ve çok mutlu. Ama benim hayallerim bambaşka, hiçbir zaman evlenip çocuk sahibi olmak bu hayallerin içinde olmadı. Bunlara sahip olsam da tam anlamıyla mutlu olamayacağımı biliyorum. Sizin de henüz gerceklestiremediginiz hayalleriniz var bence ve eşinizle çatışıyor bu hayaller. Ondan ona da kizginsiniz.
Bu ara balayı sevinci, ilk gece heyecanı vs yaşamadım acaba ondan mı demissiniz. Dediğim gibi küçük hayaller bunlar, sizi zaten tatmin etmezdi. Hem böyle konularda beklenti arttıkça hayal kırıklığı çok olur. Heyecanla gidip balayindan kavgayla dönen çok kişi var.
Acaba sorun burada mı? Senin hayalin çocukmuş; evlilik falan değil. Şimdi böyle olunca evlilik seni boğuyor da ondan mı mutsuzsun? Çocuk olunca evlilikte anlamını mı yitirdi? Çünkü ben senin yazılarında kocasına çok aşık, çok seven birini görmüyorum. Yani eşini seviyorsun ama o kadar. Seviyorsun yani. Çok aşık olsan, gözün bir şeyi görmese onunla birlikte olduğun için mutlu olursun da sende öyle bir durum yok.Teşekkür ederim. Yani çocukluğumdan beri evleneyim düğünüm şöyle olsun falan gibi hayallerim yoktu. Evlilik cazip gelmiyordu ama çocuk sahibi olmak istiyordum. Birde yeni insanlar tanımak her seferinde duygusal iniş çıkışlar yaşamak zor geliyordu. O dönemde şimdiki eşim uygun bir insandı gözümde. Öyle evlendim. Biraz durulmak dinlenmek ve çocuk sahibi olabilmek için...
Bu tarz sorgulamaları çok kıymetli buluyorum ben. Siz bir yeniden doğuş evresi yaşıyorsunuz bence.
Önce yeniden başlamak gerek... Bunca yıllık tecrübemle öğrendiğim şu, mutlu olmak , mutlu edebildiğimiz insanlarla paralel gelişiyor. Siz eşinizi mutlu etmeye başladıkça, onun enerjisinin size geçtiğini göreceksiniz
Ya da etrafınızdaki her hangi birini mutlu ettiğinizde.
Hiç bir şey için geç değil... Bolca okuyun derim bu süreçte, aslında siz de tüm bunları yaşarken içinizdeki bir boşluğu doldurmaya çalışıyordunuz. Sizin ki inkarla gelişmiş olabilir. Ama şimdi o boşluğu farkında olarak doldurabilirsiniz. İşte o zaman sahici bir huzura sahip olacaksınız inş
Aslında bu son bir kaç senedir oldu. Öneceden onunla aramız bozuklen daralır nefes alamazdım. Belki kaybetsem yine alamam sadece kaybetmeyeceğime emin olduğumdandır. Ama ben çokta aşık olsam gözüm giçbir şey görmeyecek gibi olmadım hiç.Acaba sorun burada mı? Senin hayalin çocukmuş; evlilik falan değil. Şimdi böyle olunca evlilik seni boğuyor da ondan mı mutsuzsun? Çocuk olunca evlilikte anlamını mı yitirdi? Çünkü ben senin yazılarında kocasına çok aşık, çok seven birini görmüyorum. Yani eşini seviyorsun ama o kadar. Seviyorsun yani. Çok aşık olsan, gözün bir şeyi görmese onunla birlikte olduğun için mutlu olursun da sende öyle bir durum yok.
Zeki kadınsın o yüzden gaza gelmeyeceğini bildiğim için açık açık yazıyorum. Çocuğunu, işini çok seviyorsun ama evlilik sana göre değil ve en önemlisi kocan sana yetersiz geliyor. Hayallerin var; çocuğun buna engel değil ama kocan engel. Kısacası; siz ayrı dünyaların insanısınız.Aslında bu son bir kaç senedir oldu. Öneceden onunla aramız bozuklen daralır nefes alamazdım. Belki kaybetsem yine alamam sadece kaybetmeyeceğime emin olduğumdandır. Ama ben çokta aşık olsam gözüm giçbir şey görmeyecek gibi olmadım hiç.
İş hayatında mutluyum. Yapmak istediğim işi yapıyorum. Arkadaşlarımlada öutluyum. Mutsuzluğu eşime odaklamış gibiyim.Bence mutluluk insanoğlunun talep edeceği en düşük şeydir . Mutluluk geçicidir ve kimse her zaman mutlu olamaz. Işın içinde acı da olur sabır gerektirecek şeyler de. Bence önemli olan huzurlu olmak tatmin olmak . Eşiniz başka biri olsaydı o zaman da başka sıkıntılar olacaktı. Anlık süren mutluluklarimizi fotografladigimizda o sonsuz hale dönüşüyor diye birsey yok beş dk öncesi veya sonrasını bilemeyiz bile o kişilerin .
El hasıl güzel yanlarına bakmak zorundayız hayatin bence hedef mutluluk değil daha ulvi bir şey olmalı ne için yasadigimizi gozden gecirmeliyiz. Eşiniz dışında Nasılsıniz peki mutlu musunuz is hayatınızda vs ?
:) rica ederim.Ben kendimi şu anda ıssız kadın gibi hissediyorum mesela. Bunu hisseden var mı benden başka?
Edit:cundagg azıcık kaynak yaptım ama kusura bakma
Anladigim kadarı ile belki esin de değil evliliğin kendisi olabilir sorunİş hayatında mutluyum. Yapmak istediğim işi yapıyorum. Arkadaşlarımlada öutluyum. Mutsuzluğu eşime odaklamış gibiyim.
Ben de tam bunu düşünüyordum,bu mutsuzluğunun tüm kaynağı değil ama, büyük bir kısmı eşin bence.Yazdıklarını okurken çoğu şeyi benim de hissettiğimi farkettim.İş hayatında mutluyum. Yapmak istediğim işi yapıyorum. Arkadaşlarımlada öutluyum. Mutsuzluğu eşime odaklamış gibiyim.
Ben tahmin ettim zaten, benziyoruz. Benim mutsuzluklarim da hep aynı. Kendime yetemiyorum, cevremdekilerden değil de kendimden yana dertliyim.Ben küçükken cumhurbaşkanı olmayı hayal ederdim. Bazen ünlü bir oyuncu yada şarkıcı olmayı hayal ederdim. Küçükken derken doğduğumdan yirmilerimin ortalarına kadar olan süreyi kast ediyorum. Hala boğazda yalı newyorkta ev fiyatı bakan bir insanım. Hala hayallerim var şu an anlatamayacağım:)o hayalleri gerçekleştirincede eminim yenileriyle mutsuz ederim ben kendimi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?