Aldığım nefes,kızımın,eşimin ailemin aldıkları nefes yetiyor mutlu olmama.Ölüm denen bir gerçek varken küçük şeyleri takıp üzülmek anlamsız gelir bana.Sağlık sorunları haricinde hiçbirşeyi umursamam.1 haftadır mutsuzum çünkü kızım çok hasta.Merhaba arkadaşlar.
Buraya eşimle ilgili konu açmaktan sıkıldığım için artık onla problemlerimizi anlatmıyorum. Zaten tüm konularımın genel özeti sayfı duymadığım ve bana saygı duymayan ama iyi bir ten uyumu ve hayat görüşü uyumuna benzer hobilere sahip olduğum bir adamla evliyim. İkimizde sivriyiz. Bunu tanımlayacak başka sıfat yok. İkimizide yıllardır birbirimizi dize getirmeye çalışarak yıpranıyoruz, yıpratıyoruz... Güç savaşımızın iki kaybedeni birçokta enkazı var.
Zaten şu an ki konu tam olarak o değil. Benim... Eşimle iş gereği farklı şehirlerdeyiz. Aslında tam olarak şöyle o oğlumla aynı şehirde ben başka bir yerdeyim. İşim bitti ama biraz kafamı dinlemem gerektiği için henüz dönmedim. Az önce instagramdan birine baktım. Bu kişi benim bir eski sevgilim. Beni aldattığını yakaladığım tek erkek. Aslında şöyle nişanlısı varken benimle birlikte olmuş. Ve bu sırada başka bir sevgilisi daha varmış:) ben bunu keşfedince sevgilisine ulaştım ve bana başka bir çok kez daha aldattığını yakaladığını ve nişanlısından haberdar olduğunu söyledi. Kaç kadın ettik bilmiyorum:) tabi bu olay çooook yıllar önce oluyor. Bugün merak ettim buldum onu. Bir baktım o zamanki nişanlısıyla x. Yıldönümünü kutluyor:) birlikte bir ton mutluluk fotoğrafları var. Bakarken acaba bu kız hala aldatılıyor mu diye düşündüm acaba gerçekten mutlular mı? Sonra bir şimşek çaltı beynimde, midem kasıldı. Bu herifle bile bir kadın mutlu olabiliyorken ben o herifle kıyas kabul etmeyecek kadar değerli bir adamla, kocamla mutsuzum. Ondan ve evliliğimden kaçıyorum. Delice bi an yola çıkıp gitsem nasıl giderim diye düşündüm ciddi ciddi açtım internetten bakarken sakinleştim dur dedim geri dönmeye hazır değilim gaza gelmemeliyim.
Tamam evet internette herkes olduğundan daha mutlu ve kusursuz görünüyor ama... Bizim eşimle mutluluk pozlarımız yok. Birazda belki fotoğraf paylaşmayı sevmediğimden bilmiyorum ama uzun süredir gittiğimiz yerlerde fotoğraf bile çekmiyoruz.
Sonra diğer hatırlayabildiğim eski sevgililere baktım gayet mutlu görünüyorlar. Sonra baktım mayolu falan deniz fotoğrafları var hepsinde. İçine ikinci bir şey oturdu; ben tüm bu insanların vücutlarını, kıvrımarını tanıyorum. Tenlerinin kokusunu sıcaklığını biliyorum. Ne severler ne sevmezler neyi nasıl yaparlar... Aslında bu bakış açısı çok önce edindiğim bir şey. Kk yı okuduğumdan beri... İlk gecelerini sabırsızlık heyecan ve korkuyla bekleyenleri okudum, evleneceği için ağdaya başlayanları... Ben bir yerde büyük bir yanlış yapmışım dedim. Benim ilk gecemde herhangi bir gece ilk tatilim herhangi bir tatildi. İlk ilişkimi adını bile bilmediğim biriyle sırf meraktan yaşadım. Sonrada devam etti gitti. Burda yatak odalarını yataklarını bile özel görüp başkalarından kıskananları okudum. Oysa benim için seks bile hiç özel olmamıştı. Olayın sadece zevk boyutuyla ilgilendim hep. Kendimi ne biriyle olduğum için özel nede değerli hissettim bunları hiç düşünmeden yaşadım hep. Benim için hiç önemli olmadı. Hiçbir talepte kendimi hayat kadını gibide hissetmedim istiyorsan yaşadım, sadece yaşadım. Şimdi yıllar sonra yüzüme çarpan bazı gerçekler var. Galiba şu an olduğum kadın olmak istediğim kadın değil. Ya da anlatmak istediğim aslında şu olmak istediğim kadın daha mutlu daha yumuşak başlı olabilirdi. Böylece evliliği iyi giden mutlu olmayı başarabilen bir kadın olabilirdi.
Ne yapmalıyımki ben mutlu olmayı başarabilmeliyim? Ben neden mutsuz bir kadınım?
Not: eski sevgiliye bakmayı aldatma sayanlar için söylüyorum benim için böyle değil. Eşin yapsa ne yaparsın diye eşimle empati kurmama çabalayanlar çıkacaktır. Öncelikle ben onunla bir ömre yetecek empatiyi kurdum, sonuç alamadım. Ayrıca o da eski sevgilisine bakabilir bakmıştırda bana gösterip bak bu işe girmiş şöyle yapmış demişliğide var.
Not2: evet konu uzun oldu. Çok uzundu okumadım diyenler olacaktır. Kitap okuma alışkanlığı olmayan bir milletiz yapacak bir şey yok. Herkesin canı sağ olsun.
Not3: asıl önemli olan işin cinsel boyutu değil. Şu anki mutsuzluğumla bir bağlantı kuruyorum sadece. Doğru veya yanlış.
Herkese teşekkürler ve iyi geceler.
Hahh işte tam olarak ondan emin değilim. Eğer ben zaten tatminsiz bir kadın olduğum için mutsuzsam nasıl bir hayatım olursa olsun mutsuz olmayı başarırım. Ama acaba sıkıntı tatminsiz olmam değilde aslında başka bir hayatmistemem mi onu bilmiyorum.Çok güzel özetlemişsin duygu durumunu. Peki sana bir soru sorsam şu anda nasıl bir hayatın olsa mutlu olurdun desem cevabın ne olur?
Tam olarak sizin gibi hissedebilmek istiyorum. Ailem oğlum bana yetsin. Eşmin iyi yanlarına odaklanabileyim. Başka arayışlarda olmayayım. Ne güzel maşallah allah hep mutlu etsin sizi.Aldığım nefes,kızımın,eşimin ailemin aldıkları nefes yetiyor mutlu olmama.Ölüm denen bir gerçek varken küçük şeyleri takıp üzülmek anlamsız gelir bana.Sağlık sorunları haricinde hiçbirşeyi umursamam.1 haftadır mutsuzum çünkü kızım çok hasta.
Yapım gereği herşeyin iyi olacağını düşünürüm ve genelde öyle olur.
Evlilikte ise eşimin de benim de kıl yanlarınız vardır ama sevdiğim yanları daha çok olduğu için kıl yanları batmaz bana.Arada tartışırız her çift kadar ama sevdiğimi ve sevildiğimi bildiğim için geçip gider.
Eşinle birbirinizi değiştirmeye çalışmaktan birbirinizin arıza noktalarına basmaya çalışmaktan vazgeçerseniz ve hayatın çok kısa olduğu gerçeğini unutmazsanız mutlu olmak çok kolay olur.
Ben neden mutsuz bir kadınım?
Ben kendime zaman ayıran bir insanım. Hem hala okulla bağlantım var hem kendi işim var hem anneyim hem kadınım ama yinede tüm çabam gün batımını yakalayıp bir kahve içebilmek içindir. Yada akşam oturup kitap okumam yatmadan önce düşünmeye vakit ayırabilmek için biraz bir şeyler çiziktirmem lazım. Çocuklarım olmadan asla gibi bir hayat felsefemde yok. Çocuğum mutlu ve güvende olduğu sürece yurt dışınada çıkarım tatilede bir yerde bir şeyler içmeyede. Sorun kendimi sevmem falanda değil. Ben kendimi sevdiğim için zevklerimden vazgeçmiyorum rahatıma düşkünüm.Canım kimse göründüğü gibi mutlu değildir herkesin eşleriyle zıt giden yönleri vardır önemli olan bunu saygılı bir şekilde tartışabilmek eksikleri varsa da kapamaya çalışmaktır esin seni anlamiyor olabilir kendini bu şekilde yıpratma yuvanda mutlu olmak istiyorsan ilk önce kendi mutlu edeceksin kendine bakacaksın zaman ayiracaksin değer vereceksin eğer kendine değer verip zaman ayırıp bu şekilde ruhunu beslersen kafandaki o kadr soru işaretleri kalkacaktır biraz seni yoran şeylerden insanlar uzaklaş kafanı topladığın vakit evliliğinde olumsuz giden şeylerde de ya sürdürmek için bi neden bulup ikinizde fedakarlık gösterirsiniz yada biter mutsuz bir evlilik mutsuz bir kadın =Koca boş yere geçen zaman ..
:))) konu sahibine saldırıp konuyu odağından saptıranlara laf yetiştirmeye üşendim. Notlar o yüzden. Ben mış gibi yapamıyorum. Rol yapamıyorum. Başkalarının benimle ilgili neye inandığı önemli değilki. Benim ne yaşadığım önemli. Ama bence bir yerlerde gerçekten mutlu bu işi becerebilen insanlar var.Notlarla herşeyi kısıtlamışşın be bacı kardeş nerden vurcaz şimdi
Neyse kimse mutlu değil mış gibi yapıyorlar sadece.
Ben sizin diğer konularınızı az çok biliyorum. Siz sorgulayan bir kadınsınız. Bu güzel. Bu karakterdeki insanlar zamanla mutlu olurlar ama bu süreç gerektirir. Ben sizin sonunda mutlu olacağınıza inanıyorum.Hahh işte tam olarak ondan emin değilim. Eğer ben zaten tatminsiz bir kadın olduğum için mutsuzsam nasıl bir hayatım olursa olsun mutsuz olmayı başarırım. Ama acaba sıkıntı tatminsiz olmam değilde aslında başka bir hayatmistemem mi onu bilmiyorum.
Amin hepimizi. Benim de bir sürü sevgilim oldu,aynı şekilde eşimin de olmuş.İlk gece kaygısı,balayı vs gibi heyecanlarım olmadı ama bunların olmayışı mutluluğa engel değil.Eski sevgililerim ne yapar diye merak bile etmem ama bir yerlerden haberleri gelir.Mutlu olan olsun,sürünen de sürünsün benana:))Geçmiş adı üstünde geçti gitti.Tam olarak sizin gibi hissedebilmek istiyorum. Ailem oğlum bana yetsin. Eşmin iyi yanlarına odaklanabileyim. Başka arayışlarda olmayayım. Ne güzel maşallah allah hep mutlu etsin sizi.
Normalde ayrı yaşamıyoruz. Ben ufak bir iş görüşmesini fırsata çevirdim sadece. 4 gündür uzağız. Eve dönesim gelmedi açıkçası. Ah bir iyiliği çağır iyilik gelsin pozitif düşün iyi şeyler bulursun felsfelerine gönül verbilsem. Belki gerçekten öyldir ama ben bugğne kadar okuduğum her felsefeyi sorgulayarak kendimce çürütüp inanmayı reddettim.Amin hepimizi. Benim de bir sürü sevgilim oldu,aynı şekilde eşimin de olmuş.İlk gece kaygısı,balayı vs gibi heyecanlarım olmadı ama bunların olmayışı mutluluğa engel değil.Eski sevgililerim ne yapar diye merak bile etmem ama bir yerlerden haberleri gelir.Mutlu olan olsun,sürünen de sürünsün benana:))Geçmiş adı üstünde geçti gitti.
Bakış açını değiştirmeye çalış.Nasıl düşünürsen beynin o komutları verir doğal olarak nereye gidersen kiminle olursan ol mutsuzluğun seninle gelir.
Eşin ve oğlunla ayrı yaşıyor olmanız mutsuzluğunuzun alt nedeni olabilir mi??
Paylaşım az olunca mutluluk az sorun daha çok olur gibi geliyor bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?