Evet var çünkü onlar ellerindekiyle mutlu olabilen insanlar. Çünkü onlar kendinden daha iyilerine gıpta etmek yerine, kendilerinden daha zor durumdakileri görüp şükür ediyor.:))) konu sahibine saldırıp konuyu odağından saptıranlara laf yetiştirmeye üşendim. Notlar o yüzden. Ben mış gibi yapamıyorum. Rol yapamıyorum. Başkalarının benimle ilgili neye inandığı önemli değilki. Benim ne yaşadığım önemli. Ama bence bir yerlerde gerçekten mutlu bu işi becerebilen insanlar var.
Sonuna kadar okudum, çünkü düzenli kitap okurum =) Zaten çok güzel bir dille yazmışsınız, mesleğinizi merak ettim dolaylı olarak.
Aslında sorularınızın cevabı yok. Beni mutlu eden sizi de edecek mi?
Bir ne olursa olsun memnun olmayanlar var bir de omzuna kelebek kondu diye havalara uçanlar.
Birçok sebeple mutlu olabilirim ama özünde kendi kararlarımı alabildiğim için, elalem ne der cümlesinin beni kısıtlamasına izin vermediğim için, insanları (dinleri, cinsel tercihleri, yaşama şekilleri vs konusunda) yargılamadığım ve bu sebeple beni çileden çıkaran konu sayısı epey azaldığı için...
Yetinme duygum yoktur, buna rağmen mutlu olurum.
Klasik dışında bir evliliğim var, klasik dışında bakış açım. Acaba anahtar kelime klasik olmaması mı?
Eşinize karsı hiç mi esnek değilsiniz yada yumusak. Hep tabiri caizse sidik mi yarıştırırsınız. Karakteriniz az çok anladığım kadarıyla benmerkezci. Aslında bir çogumuz öyleyiz. İnsan tabiatı gereği bencildir. Bazılarımız bu yönümüzü çevresel faktörlerle bazılarımız çaresizlikten bazılarımızda mutlu olmak adına bastırırız. Ben son gruptayım şahsen. Dikim, fevriyim, yönetmek isterim vs vs. Ama eşimde aynısı olunca geçinmek ve akabinde mutluyum demek imkansız bana göre. Ben mesela eşimi tanıdım ikna yollarını buldum iyilikle, cilveyle bazen küsmekle bazen kızmakla istediğimi çoğu zaman (hatta herzaman)yaptırıyorum. Kendimden taviz vermiyorum aslında kendimi mutsuz etmiyorum. Ama tabi bunda karsıdaki kişide önemli bazılarına ne yaparsan yap kırıcıdır kıymet bilmez. Sanslı kesimdenim belkide eş olarak. Ama dediğim gibi bunu birazda ben sağlıyorum. Evlilik zordur vesselam mutlu olmaksa çogu zaman elimizdedir. Madem mutsuzsunuz bu zamana kadar yapmadıklarınızı yada yaptıklarınızın tersini yapın. Sonucu ancak bu şekilde öğrenebilirsiniz. Bence buna değer.
Bende durum tam tersi şehirler arası yolda bildiğimiz kağıt türkiye haritasından yol bulup eşime tarif ederim. Şehir içi yolları ben tarif ederim o gider. Evde tamirat işlerini ben yaparım elektronikten anlarım. Barbeküde kömürü ben tutuştururum o pişirir. Onun işlerinin PRını bile ben yaparım. Sanırım hayatımdaki herkesinki gibi onun yüklerinide ben taşıyorum. Belkide yanımda güçlü hissetmediğinden bazen alttan alamıyor. Erkeklil egosu zedeleniyordur. Bu bakış açısı değişikmiş. Eşimin benim yanımda güçlü hissettiğini yada beni ona muhtaç gördüğünü hiç sanmıyorum. Belki biraz ona ihtiyacım varmış gibi davransam o da yeri gelince alttan alır.
İyi de güçlü olmak herşeyi kendinizin yapması demek değil ki. Güçlü kadın deyince insanların gözünde yalnız, her işini kendi gören, kimseye ihtiyaç duymayan bir erkek fatma canlanıyor ama bence bu sadece bir kavram kargaşası, güçlü olmak böyle bişey değil. Zaten kendini böyle bir şekle sokan kadın bence akıllı bir kadın değildir. Gerçi bazılarımızı böyle olmaya hayat şartları zorlamıştır neyse konudan sapmayım.Bu yapiyla alakali sanirim,guclu olmak istesem bile egreti durur uzerimde,farkli biri gibi davranamam.. cogu kadin da,guclu olmayi erdem sayar,farkli farkli gorusler yani. Bi ara kiskanclik damarim kabarip " ben olursem sakin evlenme" demistim. Gulumsedi ve ben olursem sen evlen,naparsin bi basina,ama iyi birisini bul dedi.. amaan dert ettigin seye bak,tabi ki bulurum birini merak etme dedim.. bana baaaak! Diye kizmistio zaman oleyim moleyim deme,dikkat et kendine demistim..
Ego catismasi zararlidir. Bi de kadin olarak zarif ve narin yaratilmisiz,ustumuze yuk bindirdikce cabuk yipranir zarar goruruz. Birakin herkes kendi gorevini yapsn,sizi simartmasina sefkat gostermesine izin verin.. umarim yarari olur
Bence de onunla pek alakası yok, yani bu mantığa göre ilk gecesini anlattığı gibi heyecanla eşiyle yaşasaydı da herşeyin bir süre sonra rutine binmesi ve mutluluk vermemesi gerekirdi. Biraz da yapı meselesi, kimi ilklere önem verir kimi vermez. Ben de ilklere önem veren biri değilim, hayat görüşlerim doğrultusunda yaşadığımdan ilk cinsel birlikteliğim eşimle olmuştu ama ilkim benim falan diye özel bir his olmamıştı :)Bu ara balayı sevinci, ilk gece heyecanı vs yaşamadım acaba ondan mı demissiniz. Dediğim gibi küçük hayaller bunlar, sizi zaten tatmin etmezdi. Hem böyle konularda beklenti arttıkça hayal kırıklığı çok olur. Heyecanla gidip balayindan kavgayla dönen çok kişi var.
kendi portreni çok güzel çizmişsin eminim bundan sonra yumuşak başlı olmak için çabalayaacksın :) umarım herşey güzel olur.
yazan: dik başlı ve kocasıyla bu yüzden hep didişen bir kadın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?