- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
-
- Konu Sahibi BenveUtkum
Ben 22 yaşında anne oldum. Anne olmak çok güzel bir şey. Her şeye rağmen şükürler olsun, onlar sağlıklı olsunTeşekkür ederim.
Onlar benim nefesim.
Bi de ben çok geç anne olabildim.
Ayakta tutuyorlar beni..
Babayı gizlemiyorum ki. Zaten babası ile görüşüyor. ondan bir sıkıntı yok. Babası ile ilgili güzel şeylerde diyorum veya bir şey alıp yanına gidip bunu baban senin için aldı diyorum. Bunları belirtmiştim önceki sayfalarda. Benim sıkıntım farklı arkadaşım. Dediğim gibi şuanda net bir boşanma olayı olmadığı için böyle davranıyoruz. Yoksa boşandığımızda elbette ki öyle yapmayacağım. Bunu da uzman ile birlikte hareket ederek yapıyoruz.Ben yaptığınızı hiç anlamlı bulmadım, bence iyilikten çok kötülük ediyorsunuz o çocuğa.. Hayatından baba kavramını çıkartacağınıza uzman eşliğinde gerçeği benimsetmeniz gerek. Şimdi baba sözcüğünü gizleseniz de yarın öbür gün bilmeyecek mi?
Öyleyse sorun yok tabi ki, ben baba kavramını tamamen çıkarmaya çalışıyorsunuz gibi düşündüm. Sanırım sizin demek istediğiniz anne-baba ve çocuğun beraber aynı evde yaşama fikri.. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah..Babayı gizlemiyorum ki. Zaten babası ile görüşüyor. ondan bir sıkıntı yok. Babası ile ilgili güzel şeylerde diyorum veya bir şey alıp yanına gidip bunu baban senin için aldı diyorum. Bunları belirtmiştim önceki sayfalarda. Benim sıkıntım farklı arkadaşım. Dediğim gibi şuanda net bir boşanma olayı olmadığı için böyle davranıyoruz. Yoksa boşandığımızda elbette ki öyle yapmayacağım. Bunu da uzman ile birlikte hareket ederek yapıyoruz.
Boşanmayı düşünüyoruz, aslında boşanacaktık ama uzman arkadaşlarımız bize bir yol sundu. Onu da denemeye karar verdik. Ama benim kafamda kesin boşanma olayı, ama yine de diyorum ki belli olmaz, boşanmayız Allah bilir, o nedenle şimdilik oğlanı geçiştiriyoruz. Yani öyle öneride bulundular. İnşallah hayırlısı olsun...Öyleyse sorun yok tabi ki, ben baba kavramını tamamen çıkarmaya çalışıyorsunuz gibi düşündüm. Sanırım sizin demek istediğiniz anne-baba ve çocuğun beraber aynı evde yaşama fikri.. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah..
Konumu bilirsiniz, eşimle boşanmaya doğru yol aldık. Ara verdik, belki düzelir diye evi ayırdık ama ben şimdi daha rahatım Allahım'a şükürler olsun ama konum şu. Akşam kitap okurken oğluma, kitabın giriş kısmı şöyleydi " küçük bir kulübede anne ve babası ile yaşayan küçük bir çocuk vardı" . Ben bunu bu şekilde değil de" küçük bir kulübüde annesi ile yaşayan küçük bir çocuk vardı" şeklinde okuyorum. Baba ve anne birlikteliği ile ilgili bir şey deiyorum ki üzülmesin diye. Bunun gibi başka örneklerde var. Her şeyde sadece annesi ile bir şeyler yapan çocuk örnekleri veriyorum. Oğlumla babası evde olan birinin evine bile gitmek istemiyorum ki üzülmesin. Bu beni şimdiden çok üzüyor. Gerçekten içim acıyor. O kocamdan daha nefret ediyorum. Benim durumumda olan anneler sizler neler yapıyorsunuz.
Evet zormuş gerçektende ama bizimkiler ne ilk ne de son. Bunları aşarız inşallah ki aşarız da inanıyorum. Allahım verir bir kolayligini inanıyorum.İç çektim okuyunca.. ben bilirim bunun acısını
Daha yeni ayrıldınız canım, ilerde tv de anneli babalı dizileri, programları hemen değiştireceksin..
Okuduğun hikayeleri, anlattığın olayları hep böyle babayı atarak anlatacaksın..
Bir pikniğe doğaya çıktığınız zaman babayla oynayan bir çocuk gördüğünde hemen o ortamı değiştireceksin..
Alışveriş merkezlerinde gezerken kaçınılmaz oralar.. hep göreceksin.. bir çok örnek verebilirim.
Hele de ilgisiz bir babası varsa (benimkinin babası hiç aramadı bile öyle büyüdü yavrum) bu seni dahada yaralayacak..
Güçlü olacaksın belli etmemeye çalışacaksın, işte annelik bu yüzden zor
Evet zordur tekrar bekar evi ama benim çok şükür kendi evim var ve duzenimi bozmayacagim. Rabbim görüyor hiç mutlu olmasınlar inşallah. ..Baba evi ikinci kez (geri gelmek) zor. Cok zor.....hele çocukla.... Ama bu zorluğu tercih ettirecek kadar zorunda zorluğa acıya sokan 'sözde adamlar' ..... Allah bilsin ....
Amin Allah razı olsun... bazen baba ile ilgili şeylerin bile anlatilmasini istemiyorum. Ama zamanla bunu ikimiz asacagiz oğlumla.Ilk babasız kalan yavru o değilki canım, çocuklar sandığımızdan daha çoook sabırlı ve anlayışlı, bence sakince anlat ve olduğunuz duruma alıştırmaya bak, geleceginiz için böyle daha kolay olur canım. Allah yardımcınız olsun
Iste ister istemez yapıyorum onu. Elimde değil bu bir süreç ve zamanla asacagiz. Bu akşamdan örnek vereyim mesela " arkadaşlarım geldi, bir tanesi babası ile kızının yatma şeklini, kokusunu içine çekerek yattığını, hatta sabahtan aksama.kadar babasını ozlediği için ağladığını" anlattı. Ister istemez evladım gözümün önüne geldi. Belli etmedim ama yuregim parçalandı. Yani cidden çok zormuş. Evlat varken boşanmak cidden kötü bu duyguları aşmak zor. Ama inanıyorum oğluma ben, kendime de biz bunu asacagiz.canım konunla alakalı değil ama aklıma geldi: Amcam çok genç yaşta en küçük çocuğu 5 günlükken iş kazası nedeniyle vefat etti.3 kızı var, yengem lohusaydı halamlar, babaannem herkes etrafında pervane oldu kızlarında yengeminde.Biz çocuktuk çok gitmezdik cenaze evine.Halamla babaannem tartışmış hem acaip şekilde.Annem çekmiş halamı sormuş annenle derdin ne ayıp yaptığın diye halamın açıklaması'' benim abim öldü,çocuklarım babalarına hasret kaldı''meğer babaannem halamın çocukları ''baba babam geldi, babam gitti'' vs. dedikçe babaannem hem halamın çocuklarını hem halamı sıkıştırırmış baba demeyin onların yanında diye.Demem o ki aklı başında kadınsın oğlunu baba kavramından ve dışardaki hayattan soyutlayamazsın.açıklayamadığın şeylerde'' baban anlatsın oğlum onu da'' dehiç birşeyi geçiştirme ertelem en önemlisi mutlaka bi yardım al
aşarsın çok mantıklı birisin ya da bana öyle geldi.sadece oğlun için değil kendin de yardım al psikoloğa git anlat rahatla. ne kadar berbat bi durum olduğunu tahmin edebiliyorum Allah yardımcın olsunIste ister istemez yapıyorum onu. Elimde değil bu bir süreç ve zamanla asacagiz. Bu akşamdan örnek vereyim mesela " arkadaşlarım geldi, bir tanesi babası ile kızının yatma şeklini, kokusunu içine çekerek yattığını, hatta sabahtan aksama.kadar babasını ozlediği için ağladığını" anlattı. Ister istemez evladım gözümün önüne geldi. Belli etmedim ama yuregim parçalandı. Yani cidden çok zormuş. Evlat varken boşanmak cidden kötü bu duyguları aşmak zor. Ama inanıyorum oğluma ben, kendime de biz bunu asacagiz.
Bir şey sormak istedim size. Peki siz evli ve eşi ile ilgili konuşan kadınların, arkadaşlarınızın yanında sıkıntı ediyor musunuz? Üzülüyor musunuz? Yani ne bilim uzaklaşmak istiyor musunuz?Ben de boşanan bir anneyim.
Hiç sizin yaptığınız gibi yapmadım.
Çok sakin bir şekilde biz boşandık ve artık ayrı evlerde yaşayacağız dedim.
Ne yazık ki siz şimdilik çocuğnuzu koruyorsunuz ama ileride bu hep karşısına çıkacak.
Okula gittiğinde çocuklarını almaya gelen babaları görecek.
Derslerinde verilen örneklerde anneli babalı evler olacak.
O zaman annem bana böyle anlatmamıştı diyebilecek.
Sorgulamaya başlayacak.
Siz önce boşanmanın normal olduğunu kabul ederseniz çocuğunuzun kabullenmesi daha kolay olacaktır..
Iste ister istemez yapıyorum onu. Elimde değil bu bir süreç ve zamanla asacagiz. Bu akşamdan örnek vereyim mesela " arkadaşlarım geldi, bir tanesi babası ile kızının yatma şeklini, kokusunu içine çekerek yattığını, hatta sabahtan aksama.kadar babasını ozlediği için ağladığını" anlattı. Ister istemez evladım gözümün önüne geldi. Belli etmedim ama yuregim parçalandı. Yani cidden çok zormuş. Evlat varken boşanmak cidden kötü bu duyguları aşmak zor. Ama inanıyorum oğluma ben, kendime de biz bunu asacagiz.
Evet gereksizdi. Hemde durumumu biliyor, ama onu isteyerek dediğini sanmıyorum. Ama yine de bazı lafları söylerken gerçekten dikkat etmek gereklidir. Derler ya ki bir 40 düşünüp bir konuşacaksın diye. Ama maalesef işte bir şey de diyemiyorsun.Bu bambaşka bişey ama arkadaşınızın iyi niyetinden şüphe ettim ne kdr gereksiz bir ayrıntıyı örnek vermiş ne kdr özel birşeyden bahsetmiş. Bu yaşımda ben duysam hüzünlenirim mesele hüzünlenmek değil, tabiki eksik yanlarımın farkındayım ama avantaja güce çevirebilmek önemli.
Evet gereksizdi. Hemde durumumu biliyor, ama onu isteyerek dediğini sanmıyorum. Ama yine de bazı lafları söylerken gerçekten dikkat etmek gereklidir. Derler ya ki bir 40 düşünüp bir konuşacaksın diye. Ama maalesef işte bir şey de diyemiyorsun.
Zaten öyle yapıda bir insan olsam, kendimi eşim olacak olan adama bu kadar ezdirmezdim ya. Ama bir daha derse uyaracağım onu. Gerçekten üzüldüm. Ama dediğim gibi bir süreç bu bizim için. Sonrasında keyfini çıkartacağız yaşamın.Bende böyle şeyler yaşadığımda evet kötü niyetle dememiştir diyorum ama malesef insanlar yaparken konuşurken düşünürken bu kdr iyi niyetli değil olmuyor biraz tepkinizi belli etmenizi öneririm yoksa çok yorulursunuz