Mutlu aile tablosu değil de sadece anne ile mutlu aile tablosu çizmeye çalışıyorum.

Bir şey sormak istedim size. Peki siz evli ve eşi ile ilgili konuşan kadınların, arkadaşlarınızın yanında sıkıntı ediyor musunuz? Üzülüyor musunuz? Yani ne bilim uzaklaşmak istiyor musunuz?

Elbette ki üzülüyorum.
Mesela en başlarda biz bu mutluluğu haketmemiş miydik. Kusurumuz neydi.
Hele evlatlarımın.
Onlar biz istediğimiz ve Allah lütfettiği için varlardı. Ama biz onlara düzen veremedik diye.
Sonra çok önemsememeye kırılmamaya başladım.
Arkadaşlarıma kızmıyorum. Çünkü ben boşandım diye hiç mi konuşamayacaklar.
Normal gündelik konuşmalarını benim yüzümden kısıtlamaları gerekmiyor.
Hem öyle yaparlarsa ben üzülürüm alınırım.
Sanki acınacak haldeymişiz gibi.
Sonuçta benim için önemli olan şu.
Ben en doğru kararı verdim.
Önce çocuklarım sonra kendim için.
Şiddet görerek büyümelerindense, maddi manevi sıkıntı çekmelerindense babalarından ayrı olmaları çok büyük sorun değil..
Tercihimin sonuna kadar arkadasındayım. Evliliklerinden ve baba çocuk ilişkilerinden bahsetmeleri de artık eskisi kadar acıtmıyor

Elbette ki üzülüyorum.
Mesela en başlarda biz bu mutluluğu haketmemiş miydik. Kusurumuz neydi.
Hele evlatlarımın.
Onlar biz istediğimiz ve Allah lütfettiği için varlardı. Ama biz onlara düzen veremedik diye.
Sonra çok önemsememeye kırılmamaya başladım.
Arkadaşlarıma kızmıyorum. Çünkü ben boşandım diye hiç mi konuşamayacaklar.
Normal gündelik konuşmalarını benim yüzümden kısıtlamaları gerekmiyor.
Hem öyle yaparlarsa ben üzülürüm alınırım.
Sanki acınacak haldeymişiz gibi.
Sonuçta benim için önemli olan şu.
Ben en doğru kararı verdim.
Önce çocuklarım sonra kendim için.
Şiddet görerek büyümelerindense, maddi manevi sıkıntı çekmelerindense babalarından ayrı olmaları çok büyük sorun değil..
Tercihimin sonuna kadar arkadasındayım. Evliliklerinden ve baba çocuk ilişkilerinden bahsetmeleri de artık eskisi kadar acıtmıyor
Benim için şuanda sıkıntı, hemen lafın değişmesini istiyorum. Kıskanmıyorum kimseyi, çok mutlu olmalarını istiyorum kesinlikle, ama niye biz böyle olamadık diyorum. Oğlun var ondan utan bari be adam diyorum. üzülüyorum. İnsandan insana bu süreç değişir ama sizin atlatmanız ne kadar zaman aldı?

Benim için şuanda sıkıntı, hemen lafın değişmesini istiyorum. Kıskanmıyorum kimseyi, çok mutlu olmalarını istiyorum kesinlikle, ama niye biz böyle olamadık diyorum. Oğlun var ondan utan bari be adam diyorum. üzülüyorum. İnsandan insana bu süreç değişir ama sizin atlatmanız ne kadar zaman aldı?

Çok zaman almadı.
Çünkü benim evliliği kabusa dönmüştü hepimiz için.
Şiddet en kötüsü.
Hatta ihanetten bile..
Çocuklarıma yapacağım en büyük kötülüktü anne babalı bu şekilde evde büyümeleri..
O yüzden sadece biz mutlu olamadık dedim.
En iyisi buydu diyerek teselli ettim kendimi..
Bir de benim mutsuz olma, üzülme gibi bir lüksüm yoktu.
İki küçük yürek ben ne yaşarsam onu yaşacaktı.
Ben üzülürsem üzülecek, ben mutlu olursam mutlu olacaklardı..
Zamanla da alıştık zaten.
4 sene olacak işte..
Sadece çok yoruluyorum.
Ama kendimle de gurur duyuyorum.
Üstesinden gelebildiğim ve Allah nazarlardan saklasın pırıl pırıl gözlerinin içi gülen iki evlat yetiştirebildiğim için..

Konumu bilirsiniz, eşimle boşanmaya doğru yol aldık. Ara verdik, belki düzelir diye evi ayırdık ama ben şimdi daha rahatım Allahım'a şükürler olsun ama konum şu. Akşam kitap okurken oğluma, kitabın giriş kısmı şöyleydi " küçük bir kulübede anne ve babası ile yaşayan küçük bir çocuk vardı" . Ben bunu bu şekilde değil de" küçük bir kulübüde annesi ile yaşayan küçük bir çocuk vardı" şeklinde okuyorum. Baba ve anne birlikteliği ile ilgili bir şey deiyorum ki üzülmesin diye. Bunun gibi başka örneklerde var. Her şeyde sadece annesi ile bir şeyler yapan çocuk örnekleri veriyorum. Oğlumla babası evde olan birinin evine bile gitmek istemiyorum ki üzülmesin. Bu beni şimdiden çok üzüyor. Gerçekten içim acıyor. O kocamdan daha nefret ediyorum. Benim durumumda olan anneler sizler neler yapıyorsunuz. :cry::cry::cry:
ayni seyi yasiyorum! kizim bebekti ayrildim simdi 6yasinda. oda aklinca anliyo bazi seyleri. cok yakin akrabam cocuguna cok duskun asiri derecede ustune duser sanki gozume sokarcasina yaptigi icin gorusmuyorum ve babali ortamlara girmiyoruz. eski esimin tamamen bir cahil odun kafa olmasina ragmen cocugu hep ona dogru yittim ama son zamanlar iyice abartti maalesef cocuga denmeyecek seyler soyluyo! yok ben evlenip baska cocuk yapicam yok soyle boyle bu cok canimi skmaya basladi biraz daha sabredip sonra bi karar alicam. cunku cocugu cok etkiliyo kac kez uyarmis olmama ragmen bildiginden geri kalmiyo. artik kizim alisti herseye ragmen mutlu cocuk cunku onunla cok ilgileniyorum sende oyle yap canim

ayni seyi yasiyorum! kizim bebekti ayrildim simdi 6yasinda. oda aklinca anliyo bazi seyleri. cok yakin akrabam cocuguna cok duskun asiri derecede ustune duser sanki gozume sokarcasina yaptigi icin gorusmuyorum ve babali ortamlara girmiyoruz. eski esimin tamamen bir cahil odun kafa olmasina ragmen cocugu hep ona dogru yittim ama son zamanlar iyice abartti maalesef cocuga denmeyecek seyler soyluyo! yok ben evlenip baska cocuk yapicam yok soyle boyle bu cok canimi skmaya basladi biraz daha sabredip sonra bi karar alicam. cunku cocugu cok etkiliyo kac kez uyarmis olmama ragmen bildiginden geri kalmiyo. artik kizim alisti herseye ragmen mutlu cocuk cunku onunla cok ilgileniyorum sende oyle yap canim
Sağol canım, kızınla yardım almışmıydınız? Bende yaşıyorum onları, ama alışmamız lazım mecburen. Hayırlısı olsun hakkımızda...

Çok zaman almadı.
Şiddet en kötüsü.
Hatta ihanetten bile..
Çocuklarıma yapacağım en büyük kötülüktü anne babalı bu şekilde evde büyümeleri..
4 sene olacak işte..
Sadece çok yoruluyorum.
Üstesinden gelebildiğim ve Allah nazarlardan saklasın pırıl pırıl gözlerinin içi gülen iki evlat yetiştirebildiğim için..
Çok tatlısınız:KK68:Çok iyi bir annesiniz. İnşallah evlatlarınız da ileride sizi hep mutlu ederler. Kusura bakmayın ama yaşınız kaçtı? Eşiniz evlendi mi tekrar veya sizin öyle bir niyetiniz var mı? Y

Çok zaman almadı.
Şiddet en kötüsü.
Hatta ihanetten bile..
4 sene olacak işte..
Sadece çok yoruluyorum.

çok şükür bin şükür 1 seneyi geçtim bende arkasındayım kararımın ve hiç pişman olmadım

acınacak halde değiliz ki bizim yaımızda konuyu değiştirsinler.. siz babanıza çocuğunuzun yanında baba diye hitap edemeyecekmisiniz mesela?

bence sadece anneyle alakalı bir kalıp çizmeyin çocuğunuza bu şekilde yer ederse o da büyüynce bir aile kuracak ve baba modeli olacak

zamanla bu duygularınız değişecek merak etmeyin hala çok taze..

Çok tatlısınız:KK68:Çok iyi bir annesiniz. İnşallah evlatlarınız da ileride sizi hep mutlu ederler. Kusura bakmayın ama yaşınız kaçtı? Eşiniz evlendi mi tekrar veya sizin öyle bir niyetiniz var mı? Y

Çok teşekkür ederim..
Yaşım 43.
Evet çocuklarımın babası evli.
Ben kesinlikle düşünmüyorum bir kez daha evlenmeyi..
Çocuklarım çok küçük.
İnsanlara artık güvenim yok derecede az.
Üstelik kız çocuğu annesiyim.
Çalışıyorum ve geri kalan zamanım çocuklarıma anca yetiyor zaten.
Herhangi bir şey ya da herhangi birisi için ayıracak fazladan bir dakikam bile yok..
Allah beni ve tüm anneleri evlatlarımızla sınamasın inşallah.
İyi bir anne olayım yeter..

Sağol canım, kızınla yardım almışmıydınız? Bende yaşıyorum onları, ama alışmamız lazım mecburen. Hayırlısı olsun hakkımızda...
hayir canim tek yardimim Allah'a siginmak oldu. cok zor gunler gecirdim Allah'a sukurler olsun hepsini atlattim ama hayat bu hep musmutlu olamiyosun, simdi tekrar sorun yasamaya basliyoruz gibi babayla!

Bizim çocuklarımızın baba faktörünün eksik olduğu tarafı kapatırız, çünkü gerçekten hepiniz dedikleri, yaşadıkları güçlülüğünüz takdire şayan. Bende öyle olacağım:-)

Çok teşekkür ederim..
Yaşım 43.
Evet çocuklarımın babası evli.
Ben kesinlikle düşünmüyorum bir kez daha evlenmeyi..
Çocuklarım çok küçük.
İnsanlara artık güvenim yok derecede az.
Üstelik kız çocuğu annesiyim.
Çalışıyorum ve geri kalan zamanım çocuklarıma anca yetiyor zaten.
Herhangi bir şey ya da herhangi birisi için ayıracak fazladan bir dakikam bile yok..
Allah beni ve tüm anneleri evlatlarımızla sınamasın inşallah.
İyi bir anne olayım yeter..
Eşim evde yok ve eve gittiğimde çok huzurlu ve mutluyum bunu anladım. aynı iş yerinde çalışıyoruz sanırım işe gelmek istemiyorum şimdikte. Oğlumun evde beni beklediğini bilmek ve onunla oyunlar oynamak bişiyler yapmak çok eğlenceli:):21:

çok şükür bin şükür 1 seneyi geçtim bende arkasındayım kararımın ve hiç pişman olmadım

acınacak halde değiliz ki bizim yaımızda konuyu değiştirsinler.. siz babanıza çocuğunuzun yanında baba diye hitap edemeyecekmisiniz mesela?

bence sadece anneyle alakalı bir kalıp çizmeyin çocuğunuza bu şekilde yer ederse o da büyüynce bir aile kuracak ve baba modeli olacak

zamanla bu duygularınız değişecek merak etmeyin hala çok taze..
Evet, çok iyi olacağız inşallah:KK9:

Bizim çocuklarımızın baba faktörünün eksik olduğu tarafı kapatırız, çünkü gerçekten hepiniz dedikleri, yaşadıkları güçlülüğünüz takdire şayan. Bende öyle olacağım:-)

Düşünün ki babası öldü.
Ne olacak.
Yine tüm yükü sırtlanıp mutsuzluğunuzu yaşamadan çocuğunuza annelik edecektiniz.
Burdaki tek sıkıntı bazen babaların yaptıklarına müdahale edememek.
O zamanlarda da sakın müdahale etmeyin.
Babayla ilgili yorum yapmayın.
İyi ya da kötü..
Çok mecbur kalırsanız paniklemeyin.
Üzülüp ağlarsa baba diye teselli etmeyin sakın onu..
Sadece onun seveceği, mutlu eden bir aktivite bulun hemen..
Zamanla hem siz hem çocuğunuz alışacaktır emin olun..

Eşim evde yok ve eve gittiğimde çok huzurlu ve mutluyum bunu anladım. aynı iş yerinde çalışıyoruz sanırım işe gelmek istemiyorum şimdikte. Oğlumun evde beni beklediğini bilmek ve onunla oyunlar oynamak bişiyler yapmak çok eğlenceli:):21:

Kaçırmış olabilirim çocuğunuz kaç yaşında?
Eşinizle mecbur musunuz aynı işyerinde çalışmaya?
Nakil ya da başka bir işyeri şansınız yok mu?

Kaçırmış olabilirim çocuğunuz kaç yaşında?
Eşinizle mecbur musunuz aynı işyerinde çalışmaya?
Nakil ya da başka bir işyeri şansınız yok mu?
Aynı meslekteniz, boşanınca başka ilçeye gidecek inşallah o. Oğluşum da 4 yaşında. Bende 27.

Konumu bilirsiniz, eşimle boşanmaya doğru yol aldık. Ara verdik, belki düzelir diye evi ayırdık ama ben şimdi daha rahatım Allahım'a şükürler olsun ama konum şu. Akşam kitap okurken oğluma, kitabın giriş kısmı şöyleydi " küçük bir kulübede anne ve babası ile yaşayan küçük bir çocuk vardı" . Ben bunu bu şekilde değil de" küçük bir kulübüde annesi ile yaşayan küçük bir çocuk vardı" şeklinde okuyorum. Baba ve anne birlikteliği ile ilgili bir şey deiyorum ki üzülmesin diye. Bunun gibi başka örneklerde var. Her şeyde sadece annesi ile bir şeyler yapan çocuk örnekleri veriyorum. Oğlumla babası evde olan birinin evine bile gitmek istemiyorum ki üzülmesin. Bu beni şimdiden çok üzüyor. Gerçekten içim acıyor. O kocamdan daha nefret ediyorum. Benim durumumda olan anneler sizler neler yapıyorsunuz. :cry::cry::cry:
çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama, küçücükken anne yada babasını kaybeden çocuklarda var.. ve bunun izahı tesellisi yok..bu kadar kafanızda büyütmeyin,tabiki kolay değil ama inanaın yaşadığınız durumun daha acısı var..Allah güç veriyor o yavrulara da..hayat bu olmaz diye bişey yok...

Aynı meslekteniz, boşanınca başka ilçeye gidecek inşallah o. Oğluşum da 4 yaşında. Bende 27.

Allah bağışlasın..
Gençsiniz.
Daha güçlü olacaksınız.
Yaşananları sindirmek elbette ki zaman alacak.
Ama inanın geçecek.
Benimkiler minicikti boşandığımda..
Onların hayata acılarla başladığını düşünüyordum.
Ne çok ayıp etmişim.
Güçlü iki çocuğum var Allah bağışlarsa..
Bir iş geldi başımıza kendimize acıyacak halimiz yok ya..
Böyle de mutlu oluruz.
Başka bir alternatif yok..

Baba çocuğu mu dolduruyor?
doldurmadan ziyade sacma sapan konularla cocuga konusuyo
bi keresinden be olecem demis cocuk gece yatakda agliyodu
ben evlenicem yeni cocuk yapicam gibi seyler
almasi gereken zamanlarda almiyo
anlastigimiz tarihte 2ay oncesine anlasmis olsakda yok sayiyo vs vs
hep iyi oldum onun icin degil cocugum icin aman sus aman cocugun mutlu olsun sen anne olarak fedakarlik yap
ama artik bir seyi bekliyorum eger bekledigim cevabi almazsam mahkemeye cikicam

çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama, küçücükken anne yada babasını kaybeden çocuklarda var.. ve bunun izahı tesellisi yok..bu kadar kafanızda büyütmeyin,tabiki kolay değil ama inanaın yaşadığınız durumun daha acısı var..Allah güç veriyor o yavrulara da..hayat bu olmaz diye bişey yok...
Biliyor musun belki ölse eşim daha iyi olurdu. En azından çocuğumun bir anneye, bir babaya, üvey anne, üvey kardeş gibi sıkıntıları olmazdı.

X