Mutlu aile tablosu değil de sadece anne ile mutlu aile tablosu çizmeye çalışıyorum.

Eşinizle boşansanız da hep hayatınızda olacak. Nerde okuduğumu tam hatırlayamadım ama babadan uzak olan çocuklar için rolmodel olabilecek bir büyük olursa daha olumlu etkileri olrmuş. Dede,amca,dayı vb.
Babacım vefat etti. bir tane dayısı da uzakta. yakına gelirlerse olur ama yakına gelene kadar ben evin herifi de olurum kadını da:)))

daha kesin karar vermediniz yani boşanmaya
önceki konunuzda da çok üzülmüştüm ben
eşinize güvenebilecek misiniz tekrardan.. bilemiyorum
Allah yardımcınız olsun.. en doğru kararı inşallah verirsiniz..
Yok canım ne güvenmesi. Nerde güven olayı bizim için gitti, bitti kül oldu. Ağzı ile kuş tutsa daha güvenmem. güvenemem. Evlilik olayı bitmiştir bizim için.

kelimesine kadar aynıyiz.oyleki ben yazmisim sanki bu konuyu.
Ben de senin yaptiklarindan farkli bir sey yapamiyor ve düşünemiyorum

Ebeveyn kaybı söz konusu olsaydı yani eşiniz hayatta olmasaydı hikayeyi anlatış tarzınız bi yere kadar kabul edilebilirdi; ancak şu durumda babasını yok saymanız uzun vadeli bi kolaylık sağlamayacaktır.
Hikayelerinizi, küçük bi kulübede annesi ve babasıyla yaşayan bir çocuk varmış ... olarak değil de "çok güzel bi şehirde yaşayan çok mutlu bir çocuk varmış..." şeklinde başlatabilirsiniz bi süre. Mutluluğun kaynağını yanında olan anneye ve babaya bağlama mesajını en az şekilde vermiş olursunuz.
Allah kolaylık versin
Evladı için anlattığı masaldaki cümleleri bile özenle seçen siz gibi annelere hayranım..
İnşallah her şey sizin ve evladınız için çok güzel olsun

Sizler ne kadar mutlu olursanız çocuklarınız o kadar mutlu olacak.
Ve bu travmayı çok kolay atlatabilecek..
Rol yapmanız gerekiyorsa rol yapın.
Çok çok mutlu görünün.
Sonra gece onlar uyuduktan sonra ağlarsınız...
Bu bir süreç.
Sonrasında alışacaksınız emin olun..
Sadece kendinize güvenin..
Eğer evliliğiniz adına herşeyi yaptığınıza ve gerçekten boşanmanızın hem kendiniz hem çocuklarınız için en iyisi olduğuna inanıyorsanız vicdanınız da rahat olacaktır.
Asla ve asla ne kendinize ne çocuğunuza acımayın..
Dik durun..
Hiçkimsenin ve hiçbirşeyin sizi üzmesine izin vermeyin..
Zaman herşeyi çözecek..

okurken ben bile üzüldüm ya.Şimdi çocuğu babadan soğutursun boyle yaparak diyenler olucak bende biraz hak verebilirim boyle yoruma.Her ne kadar babayla geçinememiş olsanızda belki çocuğuna zaman ayırıp yokluğunu hissettirmeyebilir boşandıktan sonra boyle yaparak çocuğa birazcık babasını unutturabilirsiniz.

Babasını unutturmak doğru değil ama..
Ölmüş bile olsa herkesin bir babası vardır.
Kötü de olsa, ilgilenmese görmese de herkesin bir babası vardır.
Bunu unutturmaya çalışmanın çocuğa fayda getirmeyeceğini düşünüyorum.
Babası hakkında çok da fazla yorum yapmamak da gerekiyor tabi..

çaresi alışmak acıya acıya kanaya kanıya alışıyor insan

Çocuklarınız kaç yaşında?

ilk zaman bende sizin hissettiğiniz şeyleri hissettim ailemin yanında kalıyorum ve oğlumun yanında babama 'baba' diye hitap ediyorum belkide en çok canını ben yakıyorumdur onun yanında baba diyerek.

ben bu duygusallıktan sıyrıldım pedagog lada görüştüm zamana bırakın zaten anlamış baba ile annenin ayurı evlerde yaşadığını dedi.

ben baba yı yok saymıyorum zaten görüşüyorlarda.. annen baban babannen amca dayı sıralıyorum hepsi seni çok seviyor falan diye..

babasınında onu çok sevdiğini görüşme gününe parmak hesabı yaparak ne kadar gün kaldığını anlatıyorum..

babasına uğurlarken iyi vakit geçirin eğlen yavrum doya doya diye gönderiyorum..

babasının ona aldığı kıyafet oyuncak kötü olsada yada yaşına uygun birşey almamış olsada ayy babası almış oğlumu çok seviyor diye ekliyorum..

evde dedeyi rol model alıyor büyük oğlum küçük oğlum ise dayısına ayrı bir düşkün geldiği zaman gözüyle sürekli onu takip ediyor..

yok sayarak bir yere varamayız. pedagog bana dediki ; ilk boşanan ailenin çocuğu sizin çocuğunuz değil çocuğunuz babasız kalmadı babası ölen soma 'daki çocuklar ne yapsın dedi.. zamana bırakın insanlar nelere alışıyor dedi..

ayrıca avantajlarıda var boşanmanın dedi.. ilgisiz çocuğunun yüzüne bakmayan bir kere bile çocuğuyla oyun oynamayan babalar ayda iki kerede olsa çocuğuyla kaliteli vakit geçiriyor bu daha verimli oluyor dedi ki benim oğlumu babası hiç parka götüğrmemişti düşünün yani traşını yaptırmaya bile hevesi yoktu erkek berberine ben götürüyordum.. şimdi ise öyle kıymete bindiki çocuğuyla geçireceği yarım saatin hesabını yapıyor.

sende benim abla :)

konu sahibi arkadaşım eşiniz evliliği sürdürmek istiyor mu peki pişman mı yaptıklarından
yoksa kesin boşanacak mısınız? eğer öyleyse çocuk alışmalı yavaş yavaş..
Yaptığı hatanın farkında eşim ama hala daha bana suç atıyor. Hatalara benim onu ittiğimi söylüyor. Neyse bunlar önemli değil artık ama ben karar verdim boşanmaya. Şuanki de zaten bunun bir provası gibi bir şey:)

Evet çok zor. Ama ben şimdilik öyleyim. Kesin boşanınca daha farklı olacak tabiki. Ben her ne kadar boşanacam, desemde Allah bilir ya belki başka bir şey olur boşanmayız. O nedenle olmamış bir şey için şuanda bir şey demiyorum ve yapmıyorum.

benim tersi çocuğuna cok hevesli ama bana zindan hem ne zindan

Çok güzel anlattınız. İnşallah bunları bende yapacağım ve artık kendimde o gücü buluyorum zaten. Oğluma da en güzel, en iyi şekilde yaşayacağım. Tabiki babasıda olacak ama yine ben yokluğunu hissetrimyeceğim.

canım ne güzel anlatmışsın bu tavsiyeni bana pedagog da söylemişti siz kendinizi iyi hisseder normal davranırsanız o da uyum sağlamakta zorlanmayacaktır dedi.

boşanmayı anormal karşılayıp ekstra tavizler vermeyin.. normalde hayır diyeceğiniz şey boşandıktan sonrada hayır olsun dedi birde..

Bizimki de oğluna çok düşkün. Ama ben bunların düşkünlüklerine bile inanmıyorum. Düşkün olan düşenen seven bunları yapmaz ki. Madem düşünüyor, çocuklarının hayatlarını değiştirecek aile kavramından uzaklaştırcak şeylerden uzak kalmaları lazım. Ben inanmıyorum böylelerinin evlat sevgisine.

mutsuz anne = mutsuz çocuk demektir..

iyi ölçüp tartmalı ve ona göre karar vermeli.. stres baskı hakaret psikolojik- ekonomik -fiziksel şiddetin olduğu ortamda sağlıklı çocuk yetiştirmek bence mümkün değil.

ben buna inandım ve bunu savunuyorum mutsuz anne = mutsuz çocuk bilinçaltı negatif yaşanmışlıklarla dolu tedirgin kaygılı içine kapanık özgüvensiz çocuk demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…