Aslında olacaksa büyük oğlum ergenliğe girmeden olmali gibi. Gözlemlediğim kadarı ile annesi babası ergenlik döneminde boşanmış çocuklarda bu daha kalıcı etkiler bırakıyor gibi. Şahsi gozlemim tabi altı dolu değil. Ama bir yandan da çocukların biraz daha büyümesi de işimi kolaylaştırır. Annem cidden zor bir insan aslında. Her gün ararım arkadasim gibidir hep de birlikte bisiler yaparız. Ama çocukluğumdan beri evin iyi çocuğu ben olduğum için annem beni kontrol etmeye alıştı. Klasik bir bakış açısıyla bosaninca beni daha çok kontrol edebileceğini sandi. Ki şu anda bile gelir mesela yardım adı altında evin düzenini degistimeye çalışır. Atıyorum ben en alt cekmecelerime gıdaya dönük birşey koymayı sevmiyorum. Poşetleri koyuyorum . Bu böyle saçma diyor alıyor ordan başka bişi koyuyor. Büyük kavgamizi da temizlik için yaptık. Temizliğe yardım adı altında beni evin büyük kızı, çocuklarımı da kendi çocukları gibi zannediyor. Kafasına göre birşeyler attı falan. Ben itiraz edince de çok ağır şeyler söylemişti. O an anladım ki bunlar çok başlangıç. Ve asla anneme zorunlu kalmamaliydim. Dolayısı ile bakıcı ve daha sınırlı bir hayat seçmem gerekecekti. Yani ona da alışırım bunlar bana zor gelmez. Sadece o süreç zor olacaktı. Eşimle bir çok sorunum var ama genel olarak yine de aileme göre onunla daha huzurluyim bunu farkettim. Bir de o hep destek olur. Asla neden şunu yaptin veya yapmadın demez. Ben hep keşke şöyle böyle derim. O hep olsun iyi ki yaptın der. Hatta beni çok eskiden beri tanıyan arkadaşıma annemle bu kavgamizi anlatmıştım. O hatırlattı. Zaten onlar seni eşine itti bence dedi..gerçekten esimdeki şefkat, anlayış, destek , dinginlik falan... Ben evlenince çok mutlu olacağımı falan sanmıştım. Hiç kavga etmezdik sevgiliyken. Evliyken de çok kavga eden çift değiliz aslında. Ben zaten sabırlı bir insanım. O benden daha idare eden biridir. Ama hayatın gerçekleri var işte. Temel ihtiyaçlar var. Onlarda bir sus iki sus patliyorum. O da artık patlıyor. Kavgalarimiz daha büyük oluyor.Bence aklınızda kalcağına, ileride acaba demek yerine denemeniz iyi olmuş. Yakında sizde hiç bir soru işareti bırakmayacak şekilde ikna olacaksınız gibi duruyor. Umarım çok geç kalmazsınız.
Evet bu yakın zamanda enine boyuna düşüncem . Ya şimdi olması gerekecek boşanmanın yada çocuklar iyice büyüyene kadar devam şeklinde karar vercem. Birlikte yaslandigimizi hiç hayal edemiyorum aslında ama karar vermek de kolay olmuyor benim için.