• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak işleri?

Esm_ylcn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
51
44
88
35
kızlar merhaba..ben evde pek mutfak işlerini sevmiyorum.yani işten eve gidince yorgun oluyorum yemeği öyle böyle geçiştiriyoruz.bulaşıkları eşim yıkıyor..hamur işi yapmam, meyve soyup eşimin karşısına çıkarmam, ne bilim bi çay demleyip gel sohbet edelim demem.sizce bu dediklerim mühim konular mı eşleri birbirine ısındırır mı? Akşamları hayıflanıyorum eşimle sohbet edemiyoruz diye.eşim de kek abur cubur çok sever.muhabbete hizmet önemli midir kızlar? Akşamları siz neler yaparsınız?

bende hiç sevmem ama yapıyorum
eve erken gelen yemegi yapar bizde sonrasında ben bulasıkları toparalarım
yemek yerken cay demlenir çay bitince de meyve hazırlar götürürüm
zaten 1 2 yapınca karsı tarafta bu akşam ben yapayım gibi tekliflerle geliyo bence arada yap güzel olur :)

Muhabbette hizmetten ziyade, muhabbete en basitinden bi çekirdek çay iyi gider ya... Birlikte bi çay demleyiverin, açın bi paket çekirdek çitleyin ya da bi mısır patlatıverin, oturun film izleyin, tv zaplayın.

Yani eşiniz de aramıyorsa, tabi bilemem de; çekirdek muhabbet yapan bir şey muhtemelen sohbet genini uyarıyor çekirdek çitlemek. :)

Yemek,çay,meyve meyve çok nadir tüketirim hiç sevmem ama seviyorlar diye getiriyorum. Ben çalışmıyorum ama bı tabağa meyve,koyun çayla birlikte kek,sonra karşılıklı muhabbet sıcacık yuva ne güzel. Allah huzurunuzu bozmasin.

kızlar merhaba..ben evde pek mutfak işlerini sevmiyorum.yani işten eve gidince yorgun oluyorum yemeği öyle böyle geçiştiriyoruz.bulaşıkları eşim yıkıyor..hamur işi yapmam, meyve soyup eşimin karşısına çıkarmam, ne bilim bi çay demleyip gel sohbet edelim demem.sizce bu dediklerim mühim konular mı eşleri birbirine ısındırır mı? Akşamları hayıflanıyorum eşimle sohbet edemiyoruz diye.eşim de kek abur cubur çok sever.muhabbete hizmet önemli midir kızlar? Akşamları siz neler yaparsınız?

Bulaşık makineniz yokmu?
Bulaşıkları o yıkıyorsa, başka şeylerde yapabilir, birlikte çay koyabilirsiniz. Yada sevdiğiniz başka bişeyi yiyebilirsiniz, kestane, patlamış mısır, meyve, dondurma? Her gün olmasada arada olsa hoş olurdu

Hizmet degil de beraber yapmak diyelim biz ona. Bir cay demlemek bir kek pogaca yapmak zor degil. Esiniz meyve cerez misir hazirlasin siz de bir kek yapin mesela. Portakal suyu seviyorsa o da olabilir. Sart degil ama seven varsa evde el birligiyle yapilabilecek seyler.

Bizde ben sadece kahve icerim. Esim bir sey beklemez ama ben hazirlarim cocuk da var birlikte takilirlar ben de rahat rahat kahvemi icerim.

mecbur yemek yapıyorum. o benden geç geldiği için. mutfağı ve sofrayı toplarken yardım eder. çay kahve yaparız bazen o bazen ben. meyve hazırlarım felan. üşenme yapmaya çalış bence.

Calisiyorsunuz bir de eve gelip calismayin zaten yapmayin hamur isi falan. Hazir bir seyler alabilirsiniz. Bizde kek kurabiye degil de kuruyemis ve popcorn cok yenir.

Cay olmadan muhabbet edemiyorsaniz cayi biriniz yapiverin cok zorlamaz. Ben eve geldigimde cay demlenmis oluyor. Kiminki biterse kalkip aliyor.
Meyveyi omrumde hic soyup hazirlayip getirmedim. Bizde meyve yikanir. Tabaga alinir yaninda bicakla gelir. Kim ne yiyecekse soyar.

Calisan kadinsiniz oyle cesit cesit her seyin olmasi gerekmez ama sagliginizdan olmayacak kadar beslenebilmeli, iletisiminizi koparmayacak kadar birlikte cay kahve icmelisiniz.

bulaşıkları beraber yıkayın, bu söylediğin şeyler çok sağlıksız, akşamları meyve yemek, kek abur cubur, illa olsun dersen çekirdek mantıklı, çay da yanında bişey olmadan içilebilir, ya da çay zor geliyorsa bitki çayı
zaten yemek içmek olmadan muhabbet edilmemesi diye bişey de yok
bizim kültürümüzde malesef akşamları illa bişey yencek içilcek, ağzımız boş durmuyor ama yanlış:KK53::KK53:

Muhabbette hizmetten ziyade, muhabbete en basitinden bi çekirdek çay iyi gider ya... Birlikte bi çay demleyiverin, açın bi paket çekirdek çitleyin ya da bi mısır patlatıverin, oturun film izleyin, tv zaplayın.

Yani eşiniz de aramıyorsa, tabi bilemem de; çekirdek muhabbet yapan bir şey muhtemelen sohbet genini uyarıyor çekirdek çitlemek. :)

mantıklı ama ben de öyle olmuyor, o kadar kendimi kaptırıyorum ki, kaseyi hızlıca bitirmek hayat amacım oluyor :D :D haliyle muhabbet yalan oluyor yani:KK53::KK53:

Valla bence çok önemli birer bardak çay bir tatlı meyve kuruyemiş vb şeyler insanları birleştiriyor. Eşim işten gelir yemeğimizi yeriz ben hızlı şekilde masayı toplarım . Sonra tv karşısına geçeriz . Sonra kalkar güzel bir kahve yaparım lokum çikolata filan. Kahveden sonra çay koyarım kesin bir abur cubur Yada tatlımız mutlaka olur . Çay Faslı bitince eşim meyve tabağı hazırlar . Bu sırada ya tv de dizi izliyoruzdur ya netteyiz ya ben örgü örüyorum . Öyle geçiyor puzzle yapardık yazın artık biraz sıkıldım şu aralar öyle geçiyor :KK200:

Hizmet anlamında değil ama evde bir mutfak düzeni olmasına inananlardanım
Akşamları iş sonrası yorucu tabi ama ben mutfağı ona göre düzenliyorum, buzluğum, haftalık programım olur,
eşim geçiştirilen yemeği yemez çünkü, yemekten sonra çayımız mutlaka olur çünkü ben tiryakiyim, 10:30 gibi meyve faslı var eşimin ben yemem ama ona servis yaparım. Hafta sonları kek, börek, kahvaltıda ekstra bir şeyler mutlaka yaparım eşim çok hamurcu değildir ama hafta sonu kahvaltılarını ikimizde seviyoruz. Bu insanları yakınlaştırır mı , evet bence. Mutfakta faaliyet varsa ev sıcacık oluyor, mesela balık günleri eşimle birlikte yaparız yemeği, o ayıklar yıkar temizler, sofrayı kurar ben pişiririm epey eğleniyoruz mutfakta :)

bence mühim
ben çay+meyve her zaman yaparım börek çörek arada
ama yani akşam yemeden de vakit geçmez ki sanki:KK70:

Bunu hizmet olarak neden görüyorsunuz, birlikte keyif yapmaktır bence.
Ama hazırlama, tabiki tek taraflı olmaz karşılıklı olmalı.

Yeni evliyim diyebilirim 4 ayı doldurduk çok şükür. Ben henüz çalışmıyorum onun da rahatlığıyla böyle şeyler genelde benim sorumluluğumda oluyor ona rağmen eşim birkaç günde bir hadi kek yapalım kurabiye yapalım diye mutfağa getirir beni benimle beraber hamur yoğurur şekillendirir kek yapar çocuk gibi şakalaşır eğleniriz bence böyle ufak ama yakınlaştırıcı şeyler yapabilirsiniz çay demleyip hazır bir şeyler koyabilirsiniz eminim oturup bunları yerken muhabbet koyulaşıp gitmiş olucaktır :)

mantıklı ama ben de öyle olmuyor, o kadar kendimi kaptırıyorum ki, kaseyi hızlıca bitirmek hayat amacım oluyor :KK70: :KK70: haliyle muhabbet yalan oluyor yani:KK53::KK53:

Çekirdeğin karanlık yüzü işte bu :D
Çekirdek citleme anında ruhunun ötelerinden gelerek ortaya çıkan Cennet Mahallesi Penpe'yi yakaladığın an orayı geçme :D

Biz her şeyi beraber yaparız meyveyi ben yıkarım eşim soyar çayı ben koyarım o demler ben doldururum kekin hamurunu ben yaparım pişmesini o takip eder falan..eğer sen de çalışıyorsan beraber yapmanız gerekir ayrıca illa bi şey yemek mi gerekiyor muhabbet etmek için saçma bence :)

çay, kahve, boza, sahlep faslı ,kestane faslı tatlılar kuruyemişler gelsin kilolar yapmayın böyle daha iyi fit kalırsınız karı koca akşamlaerı yemek sağlıklı değilki zaten

Çekirdeğin karanlık yüzü işte bu :KK70:
Çekirdek citleme anında ruhunun ötelerinden gelerek ortaya çıkan Cennet Mahallesi Penpe'yi yakaladığın an orayı geçme :KK70:
birde o paket ile bitecek gayret ediosun kabak çekirdeğide fena gitmiyo hem tırnaklar güçlendiriyor hemde sindirime iyi gelio

Back