- 15 Ağustos 2007
- 11.603
- 10.114
ben tombul patlicanları dün pazardan 3 kilosunu 1 tlye aldım fırında közledim attım dolabaselamlar bacım....yap yapp herşeyi denemek güzel bence:)
hoşgelmişinnnn bacım :)
gözde bacım selamlarrr:) bulunduğun ilde herhangi bir üniversite hastanesi varsa uyku bozukluğu bölümüne gitmeni şidddetle tavsiyee ediyorum gayet iyi gelecektir... bir arkdşmızı ısrarlarrımızla götürdük gece yurttan uyur gezer kaçıyordu düşünnn çok şükür daha iyiiii .... onun korkuları yoktu ama bizi korkutuyordu aynı odada kalıncaaa ayyyy unutamıyorum neysee....
birde bolbol cevşen okumanı tavsiye ederim bacım....
gel gelellim inşallah gönlünce atanırsınnn işini gücünü yuvanı kurarsın bacımmmm....
kışlık yapımına ara verdim azcukkkk dün erkek kardeşimle tatileeee gittik onun yerine bartın-amasraya
şuan onun ordan yazyom o bakıma dün giremedim... deniz güneş vs.... daha kahvaltı bile yapmadıkk kalkıp hazırlayımmmahhhh bir evleneydide eşi olaydı diyozz hep ama evlenmiyor gitti bu da ayrı üzüyor annemi babamı ... neyse hayırlısı
ellerine sağlıkkkk çıkarıp sosla çok iyioluyor ben 2 porsiyon biberleri közledim ve kabuğnnu soyup streçle ayırarak tüm paketledim içine biberli peynirli bir şekilde bişeler yapılıyor ya onu deneyem kışa diye baktım olmuyor incecikk kıyarım yinee yaparım kahvaltılık sosumdannn zaten 1 poşet 1 kahvaltı 2 kişiye acaip yiyoruz biz.... ne grip ne ağır soğuk algınlığı vitamin c ninn en yoğunu var üstelik kanseredeee çok iyi gelmekte kırmızı biber... herkes yapsınnn muhakakkk benim adam asla bilmezdi yemezdi şimdiii hayranı önceee 5 kgmlık almıştı bayram dönüşü bana hediye niyetne geçende tam 10kgm daha aldık közleme süreci uzun sürsede yaptım paketledim hatta 6-7kgm daha alsammı diye düşünyorumdaaa aman kalsınnn omuzlarımm boynum ağrıdı soymakatannn neyysee bakalımmm... ellerine sağlık bacımmmm afiyetle yiyiniz
nikiyy bacımmmm kesinlikle denemelisin hele ben gibi davul fırının varsaaa onda yap köz tadı oluyorrr ...yok yoksaaa diğeride işini görürü.... eğer illada yanık tadd diyorsan azcık çok tut fırındaaa olucaktır ...ayrıcaaaa ben patlıcanı ocağa folyo seripppp tamamennnn direkt ateşle temasladaaa yapıyorummmm sonrda fırına atyommm daha ii bir tadd amaa o ateş zararlıdır diye direkt fırınlıycammmm amaaa henüz patlıcan almadım 1,5tl idi kilosu düşermi diye bekliyorummm
yap dene bacımmmm... afiyet olsun
Cnm benim annemde yapiyor evde salca.Biz hic pisirmeyiz:44:
Biberleri temizleriz,tatlilari ayri,acilari ayri olarak makinada cekeriz.(bu is icin büyük makinalar var,orda götürüp yapilir ama az yapacaksaniz evde robottanda cekebilirsiniz.bizimkiler 50-100 kg birden yaparlar)
sonra cekilmis biberleri büyük sinilerde evin dami na (cati) sereriz.Her gün bir kac defa karistirilir,üzerinde toz varsa kasikla alinir.
Domates salcasini hazir alirlar ve kuruturlar onuda.
Daha sonra hepsi kuruduktan sonra yani, birbirine karistirilir,tuz ve sivi yag konulur.Bidonlara doldurulur ve kisin afiyetle yenilir
Benim salcam hep annemden gelir,hazirlarina alisamadik daha
Evet cnm,annemde cok yapar.Simdi dahada cok yapiyor.Cocuklarina gönderiyoyr hep.bizde yaparsak 200 kiloyla yaparız aynı senin alttığın gibi yapıyoruz adanada hatta biz ikinci defa daha çektiriyoruz biberii
tavuk ciğerinii bende lavaşlarda sararak ikram ederimSlm kizlar,bende kac gündür yaptiklarimin fotosunu yüklemiyordum.Hepsini toptan yükleyeyim bari...
Bu önceki aksam yaptigim,ciger kavurma ve 5 dk da teflonda yaptigim lavaslarim
Ben dürüm sevdigimden öyle fotografladim
Eki Görüntüle 788167 Eki Görüntüle 788168
Bu da dün yaptigim izmir köfte ve pirinc pilavi.Salatada vardi,onu cekmedim.Normal karisik salata
Eki Görüntüle 788169 Eki Görüntüle 788170
Bu günde yaprak ve lahana sarma var,onuda ya aksam,yada yarin yüklerim...
Bu arada karniyarik,pilav ve cacik benimde vazgecemediklerimdendir
Aslicigim lahmacun degisik geldi.aslinda fena fikir degil,ugrasmak istemeyenler icin süper
Evet cnm,annemde cok yapar.Simdi dahada cok yapiyor.Cocuklarina gönderiyoyr hep.
Bu sene gönderme,ben yaparim burda dedim.Yok o hazir salcalarin tadi olmaz diye yüklemis yine eltimle göndermis
Evet cnm,cok lezzetli oluyor.Denemeyen varsa denesin derimtavuk ciğerinii bende lavaşlarda sararak ikram ederim
lavaşlar ciğrei koyup üstüne soğan salatası koyup sararımm çok lezzetli oluyorr
ÇOK İYİ ALMIŞSIN BACIM SANIRIM HEMDE BOSTAN PATLICANI ALMIŞINNN harika ucuzzzz nerdeyseiyiniz... bedava almışın afiyetle yben tombul patlicanları dün pazardan 3 kilosunu 1 tlye aldım fırında közledim attım sdolaba
a a a bizde belçikadaydık 15günnn ama sağolsun türk mahallerleri sayesinde aç kalmadık ne ararsan vardı hemde daha güzeliiiAnammm Almanya'daki dönercilere ne oldu.Kapattılar mı dükkanları.Niye yasak ki?Valla dediğin gibi hiç ağızlarının tadını bilmiyorlar.Ya da Türklerin yemek sektörünü ele geçirmesini hazmedememişlerdir.
heyyyy pegasussss ausss bana kızcak amaaaa enfesssssssssss enfes ötesi adamımmm tam damak tadıma göreeeeeeeee tammmm:) afiyet olsunn elllerine sağlıkSlm kizlar,bende kac gündür yaptiklarimin fotosunu yüklemiyordum.Hepsini toptan yükleyeyim bari...
Bu da dün yaptigim izmir köfte ve pirinc pilavi.Salatada vardi,onu cekmedim.Normal karisik salata
Aslicigim lahmacun degisik geldi.aslinda fena fikir degil,ugrasmak istemeyenler icin süper
niky bacım ben kışın nohut ve fasulyeyi öyle yapyom hazır halde difrize atyom pratik bir andaa hemen pişiryorum... mercimek erken pişyor diye onu yer işgal ettirmiyorummm....böyle güzel güzel sıralı olunca çok hoşuma gidiyo. bu arada kızlar ben yeşil mercimegi haşlayıp buzluga koyuyorum yemek yapacagım zaman sogan kavurup azda salca sonra buzunu bile çözmeden tencereye koyup üzerinede yeterince kaynar su kouyorum bu tutamda erişte ekliyorum ohh mis gibi yemek oluyo valla ben çok seviyorum yeşil mercimegi tavsiye ederim sizlerede
geçmiş olsun bacımmmmm ... hastalık demeee yahu bugun tam saat 8 akşam 16 ya dek hastanelerdeydim bende mr röntgen derkennn birsürü ilaç amannn meğer ben yaşlanmışımmmHanımmmlaaar
3 gündür burada değildim bi de tozdan alerjim tuttu çok hastayım
Bugün zar zor yemek yaptım napayım anam yok bacım yok mecbur yapacam, kaynanam da anca hizmet bekler ondan da hayır yokGeçmişe bakamadım daha sonra bakabilirim inşallah.
Bu akşam yemekte; bol sarımsaklı mis gibi tarhana çorbası,soğanla haşlanmış zeytin yağı ve limonla tatlandırılmış börülce ve salçalı makarna var.
biberi gözleyip yapabilirsinnnn... yahut közle ve ya haşla kabuğnu zarını soy robottan veya makineden çekip içinde 1de patlıcan közü ezmesi bayat ekmek saımsak baharat çekippp enfes bir kahvaltılıkkk olyor haaa azcuk zeytin yağını unutmaaakızlar bişey sorucam size...
17 kiloluk kasayla salçalık domates satılıyor hergün geliyor kapımızın önüne kadar...bir kasa alayım diyorum...bir kaç kiloda salçalık biber alayım diyorum....
salça için değilde, kahvaltılık sos ve bir kaç kavanoz menemen yapıcam....
başka ne yapabilirim sizce...
salçalık biberi robottan geçirip baharatlayıp kahvaltıda yiyenler varsa biraz anlatabilirmisiniz???nasıl yapıcam..
amanınnn tatarrr dedin demek sizde bilyonuz sevindimkuru olarak yapılanlardan bende koyuyorum cnım erişte tatar tahrana göce vs gibi saolsun annem pekde güzel yapar tahranayı falan ama işte ben antalya gibi yerde bunlarıda fzla dışarda koyamıyorum nem başladımı hemen böcekleniyo neyseki bu sene öyle bişey yaşamadım ama gecen yaz bilmedigim için tahranam falan böceklenmişti bizim cankırıda böceklenmeymiş kurttlanmaymış hiç görmedigim için baya zorlandım burda
heyyyyyyyyy selam gözdecim nasılsın bacımmmmmm..... dün döndüm tatilden ve her tarafı tutulmuştuuuu zaten bitmeyen bir boyun diz ağrım vardı vel hasıl bugun durumumm feci oldğnu öğrendimmm boynum düzleşmişşş doktor pc başında ve kitap okumamodunda çok durma dedi durdu yok ayakda kalma yok eşya yük taşıma yok çok merdiven çıkmaaa ooooo hoooooooooo nee edem ölemmi benHanımlar selam herkese
tek tek alıntı yapamadm tel.den giriyorum hepinizin yorumları okudum :)
Aus ablam sen baya yogunmuşsun ya tamam benden sana izin :):):):)
Oğluşun okula baslaynca burda olursun bol bol :)
annemde kardeşimi kreşe yollarken çok aglamştı :):)
Ama alışıo insan üzülme
gazelide görürsen söyle ugrasın şuraya ya iyice ayrı dustuk
gökçecim saol tavsiyelerin icin
dikkate alıcam
gidermiym pek bilmiyorum hastaneye ama aklımda bulunsun
kafayı sıyırana kadar yolu var haha :):)
Bu arada tatilde yapıosun oh ne guzel benim yerimede keyif yap :):)
Aslıcım
kurabiyeyi yaptm yazdgm tarifle
ama istedgm kurabiye olmadı
2bardak nişasta koydum hicte kıyır kıyır olmadı
tarif guzeldi ama aradgm tarif degilmis malesef
fotografladm eklerim
yazdgn tarifleride aldım denicem hele o kakaoluya bayıldım çok sagol :)
Bu arada salçayı yapmadım
Ekledgn fotograflar icinde tesekkur ederim
yaparsam cuma yaparm persembe pazar var da
Pegasus ekledgn tarif icin sanada tesekkur ederim :):)
Nikiy sizede afiyet olsun :)
Bende buzlugu açıp kışlıklarını sevenlerdenim :):):):):)
huhuuuu pegasussa atlayıpp gelemmi bacımmmBunlarda bu aksamki yemegim.Yaprak sarma ve lahana sarma,yaninda yogurt
Eki Görüntüle 788363 Eki Görüntüle 788364
Bunlarda bu aksamki yemegim.Yaprak sarma ve lahana sarma,yaninda yogurt
Eki Görüntüle 788363 Eki Görüntüle 788364
a a a bizde belçikadaydık 15günnn ama sağolsun türk mahallerleri sayesinde aç kalmadık ne ararsan vardı hemde daha güzeliii
heyyyy pegasussss ausss bana kızcak amaaaa enfesssssssssss enfes ötesi adamımmm tam damak tadıma göreeeeeeeee tammmm:) afiyet olsunn elllerine sağlık
Gel cnm benim.huhuuuu pegasussa atlayıpp gelemmi bacımmmenfessssssssssss ellerine sağlık tam benlik
Aman etmeCanım yaa su lahana sarmasının resmını koymasaydınız ne olurdu kotu ıcerık yapacamsıkayet edecem sızı
Bıttım burda oyle guzel oyle lezzetlı gorunuyor kı annemın yaptıgınıda cok severek bayılarak yıyorum ama ben ne yazıkkı yapmayı bılmıyorumannemde cok uzakta
Tarıfını alsam
Sarmayla beraber
Hamıle olsaydım nolacaktı ınan bılmıyorum duygularımı suan ıfade edemıyorum bayıldım bayıldım
Ellerınıze saglık
Evet cnm,belcikadada var sis,adana.Bak koktu sanki
Cok tesekkür ederim cnm benim
Baya benziyor senle damak tadimiz.Anteplimisin yoksa
Gel cnm benim.
Aman etme
Surdan uzatabilseydim keske
hemen yazayim cnm.
Öncelikle 1 adet lahanayi aliyoruz,ortadaki bas kismindan ortasina dogru delik aciyoruz.Tümüyle tencereye koyup,basindan asagi sicak su döküyoruz.Zaten lahana hemen yapraklarini salacaktir.Cikan yapraklari 1 defa daha sicak suya batirip cikariyoruz.Cok haslamayalim,yirtilirlar.
yapraklarimizi cikardiktan sonra cok haslanmissa soguk suyun altina tutalim hemen,yok normalse öyle birakalim ve diger taraftan icini hazirlayalim.
Ici icin ben göz karari malzeme kullandim,sana ölcüyle vereyim.
2 bardak pirinci yikayalim.200 gr kadar kiymayida ekleyelim.Icine 1-2 adet domates rendeleyelim.(istege bagli).3-4 dis sarimsak ve 1 bas soganida incecik dograyip pirince karistiralim.1 yemek kasigi biber salcasinida ekleyelim.Bir tutam maydanozda dograyalim.1 cay bardagi sivi yagida(azaltip cogaltabilirsiniz) ekleyip istege göre baharatlarimizi koyalim.ben tuz,karabiber,pul biber,limontuzu koydum.iyice karistiraim.
Lahana yapraklarinin ortasindaki direkleri cikarip,saracak sekilde kesip saralim.Tencereye dizidikten sonra üzerine ya bir tabak,yada varsa dolma tasi koyalim.
bir miktar kaynamis suya tuz,limontuzu ve 1 tatli kasigi salca karistirip sarmalarin üzerine bosaltalim.Üzerini cok az gecebilir.sonrada kaynatip afiyetle yiyelim
Insallah anlamissindir
sağol cnm kahveli mus güzeldi, zaten kahve çikolata krema süper üçlü:))) etimeği iyi ıslatmak lazım ben etimekten kar pastası yapıyordum ama pek de sevmiyordum açıkçası bu daha yoğun bir tada sahip.Şekercik yaptığım ikramlar çok lezzetli görünüyor.Eline sağlık.Etimekle yapılan ilginç geldi.Zaten kakaolu,çikolatalı şeylerle kahve çok güzel gidiyor.Çikolatayla nescafe de benim favorim.
İyiyim canım , bu ara düğün telaşımız var , pek uğrayamıyorum .
Sen nasılsın
Karnıyarık , bulgur ve cacık , benim mükemmel üçlümdür , afiyet olsun şimdiden.
Bende dün çok kalabalık misafirlerimi ağırladım , bir çok çeşidin resmini çektim ama telefonumda sorun var , şarj olmuyor , pc ye yükleyince tariflerle beraber koyarım .
Slm kizlar,bende kac gündür yaptiklarimin fotosunu yüklemiyordum.Hepsini toptan yükleyeyim bari...
Slm nerdesiniz
ne var bu aksam diyin bakalim
slm canlar...nasılsınız bakalım...epeydir bazı stresli durumlarımdan dolayı aktif olamadım burada, çoğu zaman okuyup çıktım...
ama bu demek değildir ki sizleri unuttum :) asla..
tekrar sizlerleyim inşallah...sıkıntılar geçmek bilmiyor ama insan sabır göstermeye alışıyor, rabbim hepimize esenlik ferahlık versin inşallah...
gözdeciğimin bir lokum tarifi vardı hatırlarsanız, ne zamandır yapmak istiyordum, lokum muhallebi vs tarzını çok sevdiğimden bi köşeye yazmıştım, aklıma esti bugün yaptım...
sağolsun gözdemin tarfileri herzaman bir numara
yalnız netten de şöyle bir baktım, krem şanti ve vanilya eklenenler daha güzel oluyormuş yorumları okudum hep, dedim bende ekleyeyim...
ama lezzetini anlatamam kızlar, gözdem mütevazi bile davranmış gerçekten harika bi lezzzet oldu, parmaklarımızı yemedik allahtan :)
öncelikle gözdeme teşekkür edip resimlere geçiyorum, çok sağol gözdem..öpüyorum seni
tarif gözdeninkinin aynısı, tek fark krem şanti ve vanilya ekledim ben...
isteyene detaylı da yazabilirim...
Eki Görüntüle 789977 Eki Görüntüle 789976 Eki Görüntüle 789978 Eki Görüntüle 789979 Eki Görüntüle 789980 Eki Görüntüle 789981
dışını bulamak için ben fındık kırığı, hindistan cevizi, ve kakaolu bisküvi tozu kullandım...
isteyen antep fıstığı, ceviz, veya yer fıstığı gibi akla ne gelirse kullanabilir...
hatta renkli şeker kullananda var, nette gördüm...