Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

ben tombul patlicanları dün pazardan 3 kilosunu 1 tlye aldım fırında közledim attım dolaba

bizde yaparsak 200 kiloyla yaparız aynı senin alttığın gibi yapıyoruz adanada hatta biz ikinci defa daha çektiriyoruz biberii

bizde yaparsak 200 kiloyla yaparız aynı senin alttığın gibi yapıyoruz adanada hatta biz ikinci defa daha çektiriyoruz biberii
Evet cnm,annemde cok yapar.Simdi dahada cok yapiyor.Cocuklarina gönderiyoyr hep.

Bu sene gönderme,ben yaparim burda dedim.Yok o hazir salcalarin tadi olmaz diye yüklemis yine eltimle göndermis

tavuk ciğerinii bende lavaşlarda sararak ikram ederim
lavaşlar ciğrei koyup üstüne soğan salatası koyup sararımm çok lezzetli oluyorr

Evet cnm,annemde cok yapar.Simdi dahada cok yapiyor.Cocuklarina gönderiyoyr hep.

Bu sene gönderme,ben yaparim burda dedim.Yok o hazir salcalarin tadi olmaz diye yüklemis yine eltimle göndermis

evet annen çok haklı hazırları çok güzel olmuyorr biber salçasının

ben tombul patlicanları dün pazardan 3 kilosunu 1 tlye aldım fırında közledim attım sdolaba
ÇOK İYİ ALMIŞSIN BACIM SANIRIM HEMDE BOSTAN PATLICANI ALMIŞINNN harika ucuzzzz nerdeyseiyiniz... bedava almışın afiyetle y

a a a bizde belçikadaydık 15günnn ama sağolsun türk mahallerleri sayesinde aç kalmadık ne ararsan vardı hemde daha güzeliii

heyyyy pegasussss ausss bana kızcak amaaaa enfesssssssssss enfes ötesi adamımmm tam damak tadıma göreeeeeeeee tammmm:) afiyet olsunn elllerine sağlık

niky bacım ben kışın nohut ve fasulyeyi öyle yapyom hazır halde difrize atyom pratik bir andaa hemen pişiryorum... mercimek erken pişyor diye onu yer işgal ettirmiyorummm....ama diğerleri acaip pratik olmakta ayrıca mercimekkk benimde favorimmmm :)
geçmiş olsun bacımmmmm ... hastalık demeee yahu bugun tam saat 8 akşam 16 ya dek hastanelerdeydim bende mr röntgen derkennn birsürü ilaç amannn meğer ben yaşlanmışımmm

biberi gözleyip yapabilirsinnnn... yahut közle ve ya haşla kabuğnu zarını soy robottan veya makineden çekip içinde 1de patlıcan közü ezmesi bayat ekmek saımsak baharat çekippp enfes bir kahvaltılıkkk olyor haaa azcuk zeytin yağını unutmaaa
bence salça olayna girmee bereketli değil.... okadar kgmdan 1-2 kgm salça çıkmıyor bileneee

amanınnn tatarrr dedin demek sizde bilyonuz sevindim bizde yaparızzzz ben çok severim hattaaa makarnadan daha lezizzz gelmekteee kış olsada hazırları tüketime geçsem yoruldummm işlerden
heyyyyyyyyy selam gözdecim nasılsın bacımmmmmm..... dün döndüm tatilden ve her tarafı tutulmuştuuuu zaten bitmeyen bir boyun diz ağrım vardı vel hasıl bugun durumumm feci oldğnu öğrendimmm boynum düzleşmişşş doktor pc başında ve kitap okumamodunda çok durma dedi durdu yok ayakda kalma yok eşya yük taşıma yok çok merdiven çıkmaaa ooooo hoooooooooo nee edem ölemmi ben

sende kurabiyeyi denemişinnn ahhh ahhhh neden istediğin gibi olmadı ki yahuuuu... benimde yarın misafirim olcak ne yapsamki akşam çayına gelicekler hedef
patates salatası
elmalı kurabiye veya sizin şu hindistan cevizlisinden
yaş pasta ama pastaban hazır markettennnn alıcam vs...
varmıdır daha güzel pratik bir öneriniz....

Bunlarda bu aksamki yemegim.Yaprak sarma ve lahana sarma,yaninda yogurt

Eki Görüntüle 788363 Eki Görüntüle 788364

Canım yaa su lahana sarmasının resmını koymasaydınız ne olurdu kotu ıcerık yapacamsıkayet edecem sızı

Bıttım burda oyle guzel oyle lezzetlı gorunuyor kı annemın yaptıgınıda cok severek bayılarak yıyorum ama ben ne yazıkkı yapmayı bılmıyorumannemde cok uzakta
Tarıfını alsam

Sarmayla beraber
Hamıle olsaydım nolacaktı ınan bılmıyorum duygularımı suan ıfade edemıyorum bayıldım bayıldım

Ellerınıze saglık

a a a bizde belçikadaydık 15günnn ama sağolsun türk mahallerleri sayesinde aç kalmadık ne ararsan vardı hemde daha güzeliii

Evet cnm,belcikadada var sis,adana.Bak koktu sanki
heyyyy pegasussss ausss bana kızcak amaaaa enfesssssssssss enfes ötesi adamımmm tam damak tadıma göreeeeeeeee tammmm:) afiyet olsunn elllerine sağlık

Cok tesekkür ederim cnm benim
Baya benziyor senle damak tadimiz.Anteplimisin yoksa

huhuuuu pegasussa atlayıpp gelemmi bacımmm enfessssssssssss ellerine sağlık tam benlik
Gel cnm benim.
Aman etme
Surdan uzatabilseydim keske

hemen yazayim cnm.

Öncelikle 1 adet lahanayi aliyoruz,ortadaki bas kismindan ortasina dogru delik aciyoruz.Tümüyle tencereye koyup,basindan asagi sicak su döküyoruz.Zaten lahana hemen yapraklarini salacaktir.Cikan yapraklari 1 defa daha sicak suya batirip cikariyoruz.Cok haslamayalim,yirtilirlar.

yapraklarimizi cikardiktan sonra cok haslanmissa soguk suyun altina tutalim hemen,yok normalse öyle birakalim ve diger taraftan icini hazirlayalim.

Ici icin ben göz karari malzeme kullandim,sana ölcüyle vereyim.
2 bardak pirinci yikayalim.200 gr kadar kiymayida ekleyelim.Icine 1-2 adet domates rendeleyelim.(istege bagli).3-4 dis sarimsak ve 1 bas soganida incecik dograyip pirince karistiralim.1 yemek kasigi biber salcasinida ekleyelim.Bir tutam maydanozda dograyalim.1 cay bardagi sivi yagida(azaltip cogaltabilirsiniz) ekleyip istege göre baharatlarimizi koyalim.ben tuz,karabiber,pul biber,limontuzu koydum.iyice karistiraim.
Lahana yapraklarinin ortasindaki direkleri cikarip,saracak sekilde kesip saralim.Tencereye dizidikten sonra üzerine ya bir tabak,yada varsa dolma tasi koyalim.

bir miktar kaynamis suya tuz,limontuzu ve 1 tatli kasigi salca karistirip sarmalarin üzerine bosaltalim.Üzerini cok az gecebilir.sonrada kaynatip afiyetle yiyelim

Insallah anlamissindir

Son düzenleme:

ayyy çook güzel yaa valla resminide dördüm içim gitti resmen bende bu hafta alıpda yapayim bari

Şekercik yaptığım ikramlar çok lezzetli görünüyor.Eline sağlık.Etimekle yapılan ilginç geldi.Zaten kakaolu,çikolatalı şeylerle kahve çok güzel gidiyor.Çikolatayla nescafe de benim favorim.
sağol cnm kahveli mus güzeldi, zaten kahve çikolata krema süper üçlü:))) etimeği iyi ıslatmak lazım ben etimekten kar pastası yapıyordum ama pek de sevmiyordum açıkçası bu daha yoğun bir tada sahip.

sağol cnm senin de fotolar harika görünüyor ellerine sağlık
ben hep diyorum mutfakta uzmanlığım tatlı üstüne diye:) tarif defterim paso tatlı dolu:)

bu akşam da biber dolması yaptım kıymalı güzel oldu oğlum da yedi :)

Slm nerdesiniz

ne var bu aksam diyin bakalim

Selam canım.

Bizde bu akşam,

Sulu köfte

Yoğurtlu soslu makarna

Patlıcan kızartması (Özel isteğim)

Danette,pişmaniye vs.Artık evde ne tatlı bulursam Tatlı canavarıyım da.

Selam kızlar
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim
Çok şükür daha iyiyim.
Bu akşam kızarmış patates ve patlıcandan tavuklu tencere yemeği adı neyse artık ondan
Pirinç pilavı,cacık vardı.
Yarın da yeriz bunları belki bi tatlı yaparım yarın irmik helvası istiyor canım,onu da 1 kere tutturabildim inşallah başarırım yine

slm canlar...nasılsınız bakalım...epeydir bazı stresli durumlarımdan dolayı aktif olamadım burada, çoğu zaman okuyup çıktım...
ama bu demek değildir ki sizleri unuttum :) asla..
tekrar sizlerleyim inşallah...sıkıntılar geçmek bilmiyor ama insan sabır göstermeye alışıyor, rabbim hepimize esenlik ferahlık versin inşallah...
gözdeciğimin bir lokum tarifi vardı hatırlarsanız, ne zamandır yapmak istiyordum, lokum muhallebi vs tarzını çok sevdiğimden bi köşeye yazmıştım, aklıma esti bugün yaptım...
sağolsun gözdemin tarfileri herzaman bir numara
yalnız netten de şöyle bir baktım, krem şanti ve vanilya eklenenler daha güzel oluyormuş yorumları okudum hep, dedim bende ekleyeyim...
ama lezzetini anlatamam kızlar, gözdem mütevazi bile davranmış gerçekten harika bi lezzzet oldu, parmaklarımızı yemedik allahtan :)
öncelikle gözdeme teşekkür edip resimlere geçiyorum, çok sağol gözdem..öpüyorum seni
tarif gözdeninkinin aynısı, tek fark krem şanti ve vanilya ekledim ben...
isteyene detaylı da yazabilirim...

dışını bulamak için ben fındık kırığı, hindistan cevizi, ve kakaolu bisküvi tozu kullandım...
isteyen antep fıstığı, ceviz, veya yer fıstığı gibi akla ne gelirse kullanabilir...
hatta renkli şeker kullananda var, nette gördüm...

Canım hosgeldin :):)
Bende bikaç gundur ekleme yapamadım
birkaç tarif eklicem en kısa zamanda
bu arada lokumlar super gorunuyor :):)
Ellerine saglık
ama benim tarifte de kremsanti yokmuydu
var dıye hatırlıyorum sanki
dur bakayım tarife :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…