Bu aksam,tavuk ciger ve kalp kavurmasi ve patates kizartmasi var bende,sizde neler var bakim
Afiyet olsun...Arpa şehriye çorbası
Yoğurtlu patlıcan yemeği
Çiğköfte dürüm (Çok canım istedi alacağım galiba)
Yaşpasta
Yalnız kalp kavurması dikkatimi çekti.O ne olaki?
:) yap yapp çok iyi olyor ben yemekten bile saymıyom zaten bizde 1kgmı bir seferde yenince üstelik kahvaltıda yeyinceee çerez niyete gelyor kaç kgm yaptımm yine yapsammm mı diyom ama difriz sıkıntım varrr... neyse yeter...saol canım valla dün gece 12 den sonra hem kırmızı biberlerimi hemde patlıcanlarımı yaptım ama az çıktı sonra sonra dayanamadım az yogurtla patlıcan biberi sarımsakldım işte greken malzemeleri koydum ımmm çok güzel olmuştu valla çok begendim ilk defa yapmıştım ama başarılıydım. sonra bugün pazardan biraz dha patlıcan biber falan aldım yine yapacam gercekten fırında hem temiz hemde kolay oluyomuş bi de çok güzel soyuldu hiç beklemiyodum saolun iyi varsınız
afiyet olsunnnn benim adamda ciğer kavurmayı domatesli sarımsaklı çok sever vedde bende yaparımm ama çaaktırmadann o yürekleri çöpe şutlarımmm... onları ayır kes içlerni yıka derkennnn amannnn beeee diyorum çoğu kezzz...Afiyet olsun...
Cnm normal tavuk cigeriyle,tavuk kalbini beraber dogradim,kavurdum
:) yap yapp çok iyi olyor ben yemekten bile saymıyom zaten bizde 1kgmı bir seferde yenince üstelik kahvaltıda yeyinceee çerez niyete gelyor kaç kgm yaptımm yine yapsammm mı diyom ama difriz sıkıntım varrr... neyse yeter...
ha birde alınca poşete koyyyy 5dkk dursunnnn daha kolay soyulyor demişimdirde tekrar diyem dedimmmmm......
birdeee hanımlarrrr difrizninzde eyr varsaaa kışa cacıklık salatada koyabilirsiniz? nasıl mı???
rendeleyin suyunu süzün poşetlere porsiyonluk koyun hoppppppp difrizeee...kışın güzelce çıkarın yoğurtla açılır zatennn enfessssssssss:)
ahh büyük bir difrizim olsaaa nerdeyseeee uçanı kaçanı hepsini koyacam yaaa neyseee:):)
bu aradaaa kardeşimdeyiz bugun piknik yaptık sonrada deniz sefasıııı oh oh ohh:) mönü anlaşılmıştırrr böle
erkenden evime gidippp kışlıklara ve temizliğe verdiğim aradan devam etmek istiyorummmm,çatlakmıyım neyimmm :) eşim iznimiz var kalallım desedeene bilemm gitseekk çok işimiz var diye tutturdummm...
az kaldı okullaraaaa ,açılmadan son işlemleri bitirmek gerek
olsun olsun yap bacım....canım valla bizim oralarda pek yazdan kışa hazırlık yapmazlar yapsalarda sayılı şeyler menemenlik erik bestili vişne gibi şeyler ama ben evlendikten sonra arkadaşlarda gördüm bide zaten yeni evliyim evime buzdolabıma adepte olana kadar anca oldu ama iyi oldu bebek dogmadan yapacam inşallah elimden geldigince herşeyi iyi oluyo ama buzlugumu acıp acıp sevesim geliyo bi kaç parca kışlıgı koydum diye görmemişin oglu misali
olsun olsun yap bacım....
hem bu yıldan sonra bebişin içinde katı doğal yiyecekler yeyince hazırlaman şart olucaktırrr.....
bendeee buzdolabımı alırken difrizi en büyük olan hacimlilerden seçmiştim o bile yetmiyorrr:)
bakalımmm 2 kişiyiz... 3-4 olursakkk sözzz alıcak eşim difriz:)
öyleee misssss gibi ben yinede anne yapımı kete vs.. koydum difrizeee hamur errişte çorbalıkda yapmıştı annem kurugillerde n koydummmm saklama kablarnaaavalla canım difiriz çok önemli benimde olsa memleketten bazlamaları şebitleri (ekmek ceşidi) ekmekleri doldurur doldurur getirirdim atardım dondurucuya cıkart çıkart ye ohh miss tereyagları falan çok getirirdim ama işte yer sıkıntısı olunca anca bi kaç bişey koyuluyo
öyleee misssss gibi ben yinede anne yapımı kete vs.. koydum difrizeee hamur errişte çorbalıkda yapmıştı annem kurugillerde n koydummmm saklama kablarnaaa
helede çalışan hanımsann en kolay yolu bunlar
Hanımlar selam herkese
tek tek alıntı yapamadm tel.den giriyorum hepinizin yorumları okudum :)
Aus ablam sen baya yogunmuşsun ya tamam benden sana izin :):):):)
Oğluşun okula baslaynca burda olursun bol bol :)
annemde kardeşimi kreşe yollarken çok aglamştı :):)
Ama alışıo insan üzülme
gazelide görürsen söyle ugrasın şuraya ya iyice ayrı dustuk
gökçecim saol tavsiyelerin icin
dikkate alıcam
gidermiym pek bilmiyorum hastaneye ama aklımda bulunsun
kafayı sıyırana kadar yolu var haha :):)
Bu arada tatilde yapıosun oh ne guzel benim yerimede keyif yap :):)
Aslıcım
kurabiyeyi yaptm yazdgm tarifle
ama istedgm kurabiye olmadı
2bardak nişasta koydum hicte kıyır kıyır olmadı
tarif guzeldi ama aradgm tarif degilmis malesef
fotografladm eklerim
yazdgn tarifleride aldım denicem hele o kakaoluya bayıldım çok sagol :)
Bu arada salçayı yapmadım
Ekledgn fotograflar icinde tesekkur ederim
yaparsam cuma yaparm persembe pazar var da
Pegasus ekledgn tarif icin sanada tesekkur ederim :):)
Nikiy sizede afiyet olsun :)
Bende buzlugu açıp kışlıklarını sevenlerdenim :):):):):)
merhaba kızlar...geçmişi okuyacak vaktim olmadı...neler pişirdiniz neler kaynattınız burda hiç okuyamadım valla
selam vermeden de geçemiyorum özledim hepinizi...bugün kuağınızı çınlattım ama hanginizin kulağı ondan emin değilim :)
fındık ezmesi tarifi veren kimdi??
bugün yaptım çok güzel oldu ilk kez yaptım...fındık bol burda, öyle kırıp yemek adetimiz pek yok....oturdum kırdım doldurdum robota...
pudra şekeri vs derken çok leziz bişey çıktı ortaya..kavanoza doldurdum ama gel gör ki kavanoz yarıya indi :)
eşimle oğlumla kaşık kaşık yedik...tarifi verene teşekkkürü bir borç bilir, hepinizi teker teker öperim canlarım...görüşürüz...
Bendim ben.:124:Beğenmene sevindim.Afiyet olsun.:124:Bak pudra şekeri yerine bal da katabilirsin.Çocuk için çok faydalı olur.
salçalık biberi robottan geçirip baharatlayıp kahvaltıda yiyenler varsa biraz anlatabilirmisiniz???nasıl yapıcam..
teşekkür ederim adram :) kavanozun dibini gördük valla çok leziz bişey :)
bal değil, pekmez koydum....daha doğrusu fındıkla pudra şekerini çekerken kıvamlaşmayınca düşündüm napsam diye :) azcık sıvı yağ koydum kıvamlaştı, ama katıydı yine de....biraz pekmez ekledim hem krema gibi oldu, hemde sağlıklı oldu :)
bitmeye az kaldı, tekrar yapıcam...
oğlum ekmek üzerine çikolata sürüp yemeyi çok sever...
hem sağlıklsız hem zararlı....onun yerine fındık ezmesi yapıcam bundan sonra....
bir dahaki sefere içine azcık kakao ekleyecem...aynı çikolata gibi oluyormuş...google'dan baktım....
bakalım nasıl olacak...fındıkları kırmaya üşeniyorum, :) yapınca eklerim...tekrar sağol canım.