- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
Canım hosgeldin :):)
Bende bikaç gundur ekleme yapamadım
birkaç tarif eklicem en kısa zamanda
bu arada lokumlar super gorunuyor :):)
Ellerine saglık
ama benim tarifte de kremsanti yokmuydu
var dıye hatırlıyorum sanki
dur bakayım tarife :)
Gazel kız benimkinde de varmış kremşanti dogru hatırlamısım :):)
Bende şaşırdım içine kremşanti katmadan muhallebi yapmam ben hiç :):)
Aynen oruçlu oruçlu normaldir atlaman tersimiz dönüyordu :)
O biskuvili olanda çok guzel olmustur kesin biskuvi ayrı bir tad katar
içinede fındıkla yada fıstık koyuncada çok guzel olur diye duşunuyorum :)
Afiyet olsun canım benim içinde ye :):):)
Eki Görüntüle 790261
bugünki akşam menumuz kıymalı pideçocuklar çok severek yediler,yan komşumda hazır aldım sanmış beğenmişler ay çok mutlu oldumm:119:
Halka Tatlisi
Malzemeler
1 adet yumurta
1 cay bardagi aycicek yagi
1 su bardaginda az süt
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi ince irmik
1,5 su bardagi un
yarim paket kabartmatozu
kizartmak icin yag
Serbeti icin
4 su bardagi su
3 su bardagi seker
1/4 limon suyu
1 fiske tuz
Yapilisi
öncelikle serbetimizi ocaga alip seker eriyene kadar karistiralim,iyice kaynamaya basladiktan sonra limon suyunu sikip,1 fiske tuzumuzu atalim.5 dk sonra altini kisip 10-15 dk da(katiligina bakin)kisik ateste kaynatip altini kapatalim ve üzeri acik sekilde sogumaya birakalim.
(aksamdan yaparsaniz daha iyi olur)
Yumurtayi cirpalim,süt yogurt ve yagi da akleyip karistiralim.Baska bir kapta kati malzemeleri karistirip birbirine katalim.Ele yapisir bir hamur olmali,civik civikyani.
30 dk dinlendirelim.
yagimizi tencereye alalim,iyice isttiktan sonra altini orta dereceye verelim.kremsanti torbasinin ucuna yildiz ucu takip,hamurumuzu icine koyalim.Istedigimiz sekillerde sikip iyice kizartalim.Kizaran tatlilari soguk serbete atip,ters düz edelim ve en fazla 1 dk serbetin icinde kalsin.Cok kalirsa yumusar.
Afiyet olsun
Benim kremsanti torbam yoktu,bununla yaptim.Eki Görüntüle 790532 Sizde benzer seylerle yapabilirsiniz
Rica ederim cnm,ne zahmetioldumu şimdi....konyalı birine yapılırmı bu şimdi elianbiyerim şişecek
sağol canım zahmet oldu...benimde torbam yok bunla yaparım artık...
enfessssss gazelcim döktürmüşünnnnnnnnn kesinkez yapıcammmmm... şöbiyet yapcaktım bu tam benlik şöbiyeti yine erteliycemmmmslm canlar...nasılsınız bakalım...epeydir bazı stresli durumlarımdan dolayı aktif olamadım burada, çoğu zaman okuyup çıktım...
ama bu demek değildir ki sizleri unuttum :) asla..
tekrar sizlerleyim inşallah...sıkıntılar geçmek bilmiyor ama insan sabır göstermeye alışıyor, rabbim hepimize esenlik ferahlık versin inşallah...
gözdeciğimin bir lokum tarifi vardı hatırlarsanız, ne zamandır yapmak istiyordum, lokum muhallebi vs tarzını çok sevdiğimden bi köşeye yazmıştım, aklıma esti bugün yaptım...
sağolsun gözdemin tarfileri herzaman bir numara
yalnız netten de şöyle bir baktım, krem şanti ve vanilya eklenenler daha güzel oluyormuş yorumları okudum hep, dedim bende ekleyeyim...
ama lezzetini anlatamam kızlar, gözdem mütevazi bile davranmış gerçekten harika bi lezzzet oldu, parmaklarımızı yemedik allahtan :)
öncelikle gözdeme teşekkür edip resimlere geçiyorum, çok sağol gözdem..öpüyorum seni
tarif gözdeninkinin aynısı, tek fark krem şanti ve vanilya ekledim ben...
isteyene detaylı da yazabilirim...
Eki Görüntüle 789977 Eki Görüntüle 789976 Eki Görüntüle 789978 Eki Görüntüle 789979 Eki Görüntüle 789980 Eki Görüntüle 789981
dışını bulamak için ben fındık kırığı, hindistan cevizi, ve kakaolu bisküvi tozu kullandım...
isteyen antep fıstığı, ceviz, veya yer fıstığı gibi akla ne gelirse kullanabilir...
hatta renkli şeker kullananda var, nette gördüm...
evet aöf bugun sabah sabah msj attı rektör trt de anadolu ünv.anlatacakmışşşş otursunda kitapları baskıya yetiştirsinler diyesim vardıda neysee...epey bi serdik senle biz gözdem :) şimdi aöf de başlıyor, iyice serecekmiyiz burayı :) aus bizi öldürecek :)
ama arada sırada ekleriz ya dimi..
pegasusssss döktürmüşün yineeee hu huuuuuuuu enfesssSlm kizlar.
Dün yemek yapmadim,o yüzden eklemedim
Bu gün tavuklu kolay börek ve halka tatli yaptim..Eki Görüntüle 790148 Eki Görüntüle 790149 Eki Görüntüle 790150 Eki Görüntüle 790151
Tarif isteyen olursa yazarim.Tatli 3 gün bile gecse yumusamiyor ve sekerlenmiyor
enfessssss gazelcim döktürmüşünnnnnnnnn kesinkez yapıcammmmm... şöbiyet yapcaktım bu tam benlik şöbiyeti yine erteliycemmmmadammm 100 kg sınırna yaklaşyorrr bende pek yiyemeynce tatlıyı ancakk böyle sütlüleri sevyorummm enfessssssss enfesss.. birde böyle cezerye topları vardı havucuda rendeleyip ceviziçi ile bu şekilde yapardı teyzemmm çok severdim ama yapmadım hiççç adeta onlaraaa benzemişşşşşşşşş kesin yapıcammmm kesin ellerine sağlık
evet aöf bugun sabah sabah msj attı rektör trt de anadolu ünv.anlatacakmışşşş otursunda kitapları baskıya yetiştirsinler diyesim vardıda neysee...
bendee bir türlü iyleşemiyorummmm boyun diz kapağı kemik ağrısı berbat bişeymişş yaaa... ayrıcaaa dgs ye girenlerde aöf sayfası yanısıraa burdaki arkdşn topicnede uğrayabilir..... gözdeee msjnı aldım msjna el cevap verdim bacımmmm...
http://www.kadinlarkulubu.com/dikey-gecis-sinavi-dgs/638011-2014-dgs-kpss-icin-haydi-buraya-8.html
pegasusssss döktürmüşün yineeee hu huuuuuuuu enfesssellerine sağlık
elina bacım kıymalı pideeen enfessss gel beni ye gökçe diyorrrrr
hatunlar merhaba
ben geldimmmm
bugün acayip yorgunum
sabah kardeşimin dersane sınavı vardı oraya gittim sonra arkadaşımla buluşup güzel bir kahvaltı yaptım
uzun zaman sonra iyi geldi bu değişiklik
sonra kardeşimide alıp avm ye gittik gezdik dolaştık yedik içtik geldik
tabi bende yorgunluktan yemek yapcak hal kalmadı
sabah erken çıkınca evde birbirindeydi malum
gelir gelmez hemen ortalığı topladım mutfağa girdim
hızlıca bişeyler yaptım bitti çok şükür
bugün menümüzde
tel şehriye çorbası
tavuk sote
pirinç pilavı var
sizler neler yaptınız bakalım
birde şimdi ekleyebilirsem birkaç tarif ekleyeceğim kardeşim gelmeden hemen atayım
bu arada gazelim ben derslere çalışmaya başladıktan sonra pek aktif olabileceğimi sanmıyorum canım ya ama bakalım
sabahları erken kalkma yöntemini bu sene başarabilirsem herşey çok güzel olacak
gazelcim evet bendeee cezeryeye bayılırım tabiki yemesine hiç yapmadımmm bilareee senden alayımmmm tarifi bu gidişle burdaki topicin adıyla bir yemek kipatı yapcammmm kendimeee gözdeden aldığım ausunki gazelinki pegasusunki adra pobol şekercik nikky derkennn doldurcammm sizlerdennn öyle gözükyorrr yahuuu....sağol canımcım beğenmene sevindim...o dediğin cezeryeyide yapıyorum ben...oda çok basit hatta bundan daha basit...
istersen tarifini yazayım...bisküvileri ufalayıp havucu pişirip cevizle yoğuruyorsun...bir kaç malzeme daha var...istersen bakıp geleyim yazayım defterimden..oda leziz oluyor gerçekten ama şu aralar havuç almıyorum, herşeyi mevsiminde alırım ben öyle bi yapım var...:)
evet rektör haberi bana da geldi, zıkkım olasıca dedim, orda program yapacağına gerçekten oturup kitapları ayarlasalar ya, bişey duydum bilmem doğrumu yalanmı, nakledeyim size :) bu sene kitaplar daha sorunlu olacakmış...
geçen yıla nazaran daha geç vereceklermiş....yardımcı kitaplar zaten yok...bundaki maksatta şuymuş, kitap tasarrufu.. netten kitapları bulup çalışacakmışız...böylelikle hem kağıt tasarrufu olacakmış, hemde öğrenciler yoğunluktan izdiham yaşamayacaklarmış...
hey yarabbim dedim ya, sanki doğru düzgün bi iş yaptınız da tasarruf eksik kaldı...of of...çok sinirliyim...
al benden de okadar gözdem...bi an önce kalmadan geçmem lazım...çünkü başka planlarda var....okul aksarsa onlarda sıkıntı olacak...bu sene çok zormuş bizim bölüm yaainkılap ve arapça'dan hep kalmış arkadaşlarım...özellikle arapçanın 3 ve 4 aşırı diyorlar..napıcam bilmem..geçen yıl bukadar zorlanmışken arapçadan bu sene nasıl yapıcam bilmem...geçen yıl bal kaymak diyorlar...bu sene yandım anlayacağın...
bu arada pasta süper görünüyor...muzlu pastaya bayılrıım...eline sağlık..
vallla bende dellenyomm bu durumaaa kitap vermesinler razıyımmm ama paradaaa vermeyekk yahuuuuuuuuu.....Şimdi ben anlamadım gazelim
madem kitap tasarrufu yapcaklar niye geç dagıtıolar kitapları hiç dagtmasınlar o zaman
ayy nasıl sinir oldum varya
haram zıkkım olsun o paralar
kitap kitap diye inletiyolar 2ay insanları
ama 1 haftada tonla para goturuyorlar
yardımcılarıda toplattılar okul kitabına mecbur kalalım diye
ben bu dönem 400kusur kayıt parası vericem
Allah biliyor tek kuruşunu helal etmiyorum
Gerildim yeminle ya
neyse senin derslerine gelince bende duydum arapçanın zor oldugunu
inkılap zor olmuyor temelin varsa hiç zorlanmazsn ben hayatım boyunca tum tarih derslerinde hayaller aleminde oldugumdan en son ki universite tarih maceramı zor atlattım :):):):)
Aöf topigine cevirdim burayıda :):):)
Teşekkur ederim pastamı begendigin icin diyeyim konuyu yemege getireyim :):):)
Şimdi ben anlamadım gazelim
madem kitap tasarrufu yapcaklar niye geç dagıtıolar kitapları hiç dagtmasınlar o zaman
ayy nasıl sinir oldum varya
haram zıkkım olsun o paralar
kitap kitap diye inletiyolar 2ay insanları
ama 1 haftada tonla para goturuyorlar
yardımcılarıda toplattılar okul kitabına mecbur kalalım diye
ben bu dönem 400kusur kayıt parası vericem
Allah biliyor tek kuruşunu helal etmiyorum
Gerildim yeminle ya
neyse senin derslerine gelince bende duydum arapçanın zor oldugunu
inkılap zor olmuyor temelin varsa hiç zorlanmazsn ben hayatım boyunca tum tarih derslerinde hayaller aleminde oldugumdan en son ki universite tarih maceramı zor atlattım :):):):)
Aöf topigine cevirdim burayıda :):):)
Teşekkur ederim pastamı begendigin icin diyeyim konuyu yemege getireyim :):):)