Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Tühh üzüldüm:)Ama bak kakaoluyu kesin yap.Çok güzel oluyor.O garanti.Öbürüne gel beni bul dememiştim zaten.

selam kızlar

ben misafirlerimi ağırladım şükür beğendiler:)
şimdi de fotolar::

çikolatalı cevizli truffle

1 paket kakaolu bisküviyi rondoda ezdim..

çikolatalı sosu üzerindeki tarifin yarısı ölçüde sütle hazırladım.

2 adet bitter çikolatayı tereyağı ekleyerek benmari usulü erittim, krema katıp 2-3 dk mikserle çırptım. içine çikolata sos koydum, azcık pişirdim. soğuyunca bisküvileri ve toz haline getirdiğim cevizleri karıştırdım. 30 dakika dolapta beklettim. yuvarladım. Hindistan cevizine, susama, pasta süsüne buladım kürdan batırıp servis tabağına dizdim.
not: dışarda çok bekletmemekte fayda var zira sıcakta hemen kendini salıp yumuşuyor ikram esnasında çıkarılmalı dolapta tutmak lazım.
kakaoya damla çikolataya da batırılabilir ancak tadı zaten yeterince yoğun. ben tercih etmedim:)

rafaello topları

tavuk ve patates haşlayıp yaptım

kabak salata:

kahveli mus (kahvenin yanında)

16 dilim etimeği borcama yağlı kağıt serip dizdim. üstüne bir bardak sıcak suda erittiğim 2 çorba kaşığı kahve, 4 kaşık şekeri ikiye bölerek döktüm. iyice ıslatmak lazım.
200 gr beyaz çikolatayla 200 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritip içine bir paket kremayı iyice yedirdim. etimeklerin üstüne döktüm.
sonra bir kat daha etimek- kahveli harçla ıslatıp çikolatadan döktüm yani iki kat oluyor.
dondurucuya attım.

bir paket bitter eritip içine yarım paket krema 60 gr tereyağ (göz kararı koydum) ve 2 yumurtanın sarısını koydum ocaktan aldım.
bir paket şanti hazırladım bu çikolatanın içine iyice yedirdim.

etimeklerin üstüne döktüm. dolaba attım sertleşince dilimledim üstüne kakao veya kahve serpilecekti ben unutmuşum. yanında kahve öneriliyor.

dün de misafirim vardı susamlı poğaça yaptım.

bu da tabağım:)

kızlar bugün de inşallah dolma yapacağım son iki yapışımda da hüsrana uğramış olsam da:)

Şekercik yaptığım ikramlar çok lezzetli görünüyor.Eline sağlık.Etimekle yapılan ilginç geldi.Zaten kakaolu,çikolatalı şeylerle kahve çok güzel gidiyor.Çikolatayla nescafe de benim favorim.

Ausum merhaba.. Nasılsın. Benim bu akşama biber dolmam var biraz yarına da karnıyarık yapıcam yanına bulgur pilavı ve cacık.

İyiyim canım , bu ara düğün telaşımız var , pek uğrayamıyorum .

Sen nasılsın

Karnıyarık , bulgur ve cacık , benim mükemmel üçlümdür , afiyet olsun şimdiden.

Selamlar herkese eyy ahali

Son iki sayfaya baktım , aslıcım ellerinize sağlık lahmacunlar harika .

Şekercim senin de özellikle tatlıların süpeeer

Bende dün çok kalabalık misafirlerimi ağırladım , bir çok çeşidin resmini çektim ama telefonumda sorun var , şarj olmuyor , pc ye yükleyince tariflerle beraber koyarım .

Son düzenleme:
Aus pasta resimlerini merakla bekliyorum.

Sen merak etme sen gelene kadar topiğini boş bırakmıyoruz.

Slm kizlar,bende kac gündür yaptiklarimin fotosunu yüklemiyordum.Hepsini toptan yükleyeyim bari...

Bu önceki aksam yaptigim,ciger kavurma ve 5 dk da teflonda yaptigim lavaslarim
Ben dürüm sevdigimden öyle fotografladim

Bu da dün yaptigim izmir köfte ve pirinc pilavi.Salatada vardi,onu cekmedim.Normal karisik salata

Bu günde yaprak ve lahana sarma var,onuda ya aksam,yada yarin yüklerim...

Bu arada karniyarik,pilav ve cacik benimde vazgecemediklerimdendir

Aslicigim lahmacun degisik geldi.aslinda fena fikir degil,ugrasmak istemeyenler icin süper

Son düzenleme:
Pegasus o nasıl köfte öyle.Çok güzel görünüyor.Pilav ve ciğerin de öyle.Eline sağlık.Neyseki biraz önce dürüm yedim canım çok istemedi:)))

Bu da cigköftem.Baktim pc de duruyor,onuda yükleyeyim dedim.Etsiz normal cigköfte,tarif isteyen olursa yinede yazarim

Pegasus o nasıl köfte öyle.Çok güzel görünüyor.Pilav ve ciğerin de öyle.Eline sağlık.Neyseki biraz önce dürüm yedim canım çok istemedi:)))
Tesekkür ederim cnm,fotograf karanlik cikarmis azcik ama olsun

Burda dürüme hasretiz,o yüzden kendi imkanlarimla dürüm hazirliyorum

Oyyyy benim canim cok cekti avcumu yaladim misss

Yazık size.Almanya değil heralde.Orda çok vardır çünkü.Olsun temiz temiz yiyorsun işte:)
Almanya cnm,Almanyada yasak,hic yok burda.Fransada var,gecen gittigimde yedim
Ingilteredede cok var.Bu almanlar agzinin tadini bilmiyor,cezasinida biz cekiyoruz

Almanya cnm,Almanyada yasak,hic yok burda.Fransada var,gecen gittigimde yedim
Ingilteredede cok var.Bu almanlar agzinin tadini bilmiyor,cezasinida biz cekiyoruz

Anammm Almanya'daki dönercilere ne oldu.Kapattılar mı dükkanları.Niye yasak ki?Valla dediğin gibi hiç ağızlarının tadını bilmiyorlar.Ya da Türklerin yemek sektörünü ele geçirmesini hazmedememişlerdir.

Evet gerçekten mükemmel üçlüdür yazın vazgeçilmezleri ama yarına kalacak bugüne yemeğim var yarın gidince rahat ederim. Sen de çek resimler görelim marifetlerini

Offf çok güzel bunlar yaaa.. Ellerine sağlık

Döner var cnm,ben kömür atesinde pisenlerden bahsediyom.Sis,adana gibi

Kömür atesinde yasak,elektriklide serbest.elektriklidede tadi olmuyor

Döner var cnm,ben kömür atesinde pisenlerden bahsediyom.Sis,adana gibi

Kömür atesinde yasak,elektriklide serbest.elektriklidede tadi olmuyor

Adamların da günahını aldım.Kanserojen olduğu için yasaklamışlardır.Evde yapmaya devam o zaman:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…