selam kızlar
ben misafirlerimi ağırladım şükür beğendiler:)
şimdi de fotolar::
çikolatalı cevizli truffle
1 paket kakaolu bisküviyi rondoda ezdim..
çikolatalı sosu üzerindeki tarifin yarısı ölçüde sütle hazırladım.
2 adet bitter çikolatayı tereyağı ekleyerek benmari usulü erittim, krema katıp 2-3 dk mikserle çırptım. içine çikolata sos koydum, azcık pişirdim. soğuyunca bisküvileri ve toz haline getirdiğim cevizleri karıştırdım. 30 dakika dolapta beklettim. yuvarladım. Hindistan cevizine, susama, pasta süsüne buladım kürdan batırıp servis tabağına dizdim.
not: dışarda çok bekletmemekte fayda var zira sıcakta hemen kendini salıp yumuşuyor ikram esnasında çıkarılmalı dolapta tutmak lazım.
kakaoya damla çikolataya da batırılabilir ancak tadı zaten yeterince yoğun. ben tercih etmedim:)
rafaello topları
tavuk ve patates haşlayıp yaptım
kabak salata:
kahveli mus (kahvenin yanında)
16 dilim etimeği borcama yağlı kağıt serip dizdim. üstüne bir bardak sıcak suda erittiğim 2 çorba kaşığı kahve, 4 kaşık şekeri ikiye bölerek döktüm. iyice ıslatmak lazım.
200 gr beyaz çikolatayla 200 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritip içine bir paket kremayı iyice yedirdim. etimeklerin üstüne döktüm.
sonra bir kat daha etimek- kahveli harçla ıslatıp çikolatadan döktüm yani iki kat oluyor.
dondurucuya attım.
bir paket bitter eritip içine yarım paket krema 60 gr tereyağ (göz kararı koydum) ve 2 yumurtanın sarısını koydum ocaktan aldım.
bir paket şanti hazırladım bu çikolatanın içine iyice yedirdim.
etimeklerin üstüne döktüm. dolaba attım sertleşince dilimledim üstüne kakao veya kahve serpilecekti ben unutmuşum. yanında kahve öneriliyor.
dün de misafirim vardı susamlı poğaça yaptım.
bu da tabağım:)
kızlar bugün de inşallah dolma yapacağım son iki yapışımda da hüsrana uğramış olsam da:)