sıra geldi patates mantıma, bugün yaptım yedik harika bi lezzet mutlaka denemelisiniz..
hem çok kolay hem çok pratik...bu kadar basit bir hazırlamaya göre lezzeti ise muhteşem :)
malzemeler
4 veya 5 tane orta boy haşlanmış patates..
yarım demet maydonoz..
bir çay kaşığı nane
bir çay kaşığı kekik
bir çay kaşığı tuz
bir çay kaşığı karabiber ve kimyon
isteyen baharat çeşitini artırıp eksiltebilir...
sosu için malzemeler
bir kase süzme yoğurt ve 2 diş sarımsak rendesi
bir kaşık tereyağ
pul biber
yapılışı
patatesleri rendeleyip, içine diğer malzemeleri ekliyoruz...hamur yoğurur gibi elimizle yoğuruyoruz...
sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz yuvarlayarak...
tabağa diziyoruz, sonra bir tavada tereyağını eritiyoruz, pul biber ekleyip soğutuyoruz..
sarımsaklı süzme yoğurdumuzu da üzerine döküyoruz topların..en son tereyağlı sosumuzu gezdiriyoruz üzerinde...
enfes bi lezzet..eşim bayıldı...yarın yapsana bidaha diyor :) mutlaka deneyin :) resim aşağıda..hazır halini çektim kızlar, yaparken çekmeyi unutmuşum kusura bakmayın, ama detaylı anlattım anlamayana tekrar izah edebilirim..
gazelcim evet bendeee cezeryeye bayılırım tabiki yemesine hiç yapmadımmm bilareee senden alayımmmm tarifi bu gidişle burdaki topicin adıyla bir yemek kipatı yapcammmm kendimeee gözdeden aldığım ausunki gazelinki pegasusunki adra pobol şekercik nikky derkennn doldurcammm sizlerdennn öyle gözükyorrr yahuuu....
bakalımmmm
ayrıcaaa evet nerden ne şekilde duydum veya okuduysammm senden önce bende o kötü habei duydummm ama madem öyleeee arkdş harç yokk ya vermeyekk kitap parasıda valla içim acımazzzz az değil yaaa alırım 35tl ye murat yayınlarnı geçerim aa ba ile yeter gayriiii ne bu yaaa..... herkesden kitap parası almaları ne saçmaaa isteyen alsınnnn yahuuuu.... buna bir dava açılsa ya yahut dilekçe toplanılsaaa...başbakanlığa yassakmı ne etsekkkk
vallla bende dellenyomm bu durumaaa kitap vermesinler razıyımmm ama paradaaa vermeyekk yahuuuuuuuuu.....
bu arada aus bizi afffetttt:)
anlayışın için teşekkürler şimdiiden auscummm
bu arada aöf ye kızdımmm o enfes pastannn içinnnellerine sağlık diyemedimmmm bacımm...ellerine sağlık enfes duruyorr...
birara bana nasıl foto yüklediysenz diyinnn bende yapammm ...
foto makinesi çok büyük painnte atyom kesyom küçülyom pit kadar olyor bilemiyom yaaaa
ha bu arada gazel bacımmmm bendeee kışın havuç daha uygunken onu alıp yapcamm şimdi havuç mevsimi değil bacımama bunları deneyecemmmmm......
canım asıl olan şu, kitaplar basılacakmış...fakat epey geç olacakmış... anlayacağın herkes isyana gelip netten çalışacak, onların amacıda zaten bu...kitaba ihtiyaç kalmayacak, netten işi kolay yoldan halletmiş olacaklar...kısacası kayıt paraları kazığı yanımıza kar kalacak....kitaplar için ödenen mebla, oldumu sana kayıt ve eğitim giderleri fasa fisosu....yutturuluyor anlatabildimmi...bende çok sinirlendim...inşallah dedikodudan ibarettir...yoksa ben sittin sene netten çalışamam yahu ne o öyle, yarım saat kk da dolanırken gözlerim çatlıyor, öyle ekrana bakarak dersmi çalışılır...epey bi dedikodu dolaşıyor face aöf forumlarında okudukça daral geldi..
umarım doğru değildir..
zaten çelişkiler var, bi taraftan kitaplar gecikmeli dağıtılacak deniliyor, öğrenciler netten kitaplarını indirip çalışsınlar deniliyor...diğer taraftan eğitim için tasarruf deniliyor bıdı bıdı bıdı...
aöf ergenlerinin uydurması da olabilir...
sen naptın o kız gönderecekmi sana? ben napcam bilmiyorum of valla daralıyorum daha dönem başlamadn...
gazelcim evet bendeee cezeryeye bayılırım tabiki yemesine hiç yapmadımmm bilareee senden alayımmmm tarifi bu gidişle burdaki topicin adıyla bir yemek kipatı yapcammmm kendimeee gözdeden aldığım ausunki gazelinki pegasusunki adra pobol şekercik nikky derkennn doldurcammm sizlerdennn öyle gözükyorrr yahuuu....
bakalımmmm
ayrıcaaa evet nerden ne şekilde duydum veya okuduysammm senden önce bende o kötü habei duydummm ama madem öyleeee arkdş harç yokk ya vermeyekk kitap parasıda valla içim acımazzzz az değil yaaa alırım 35tl ye murat yayınlarnı geçerim aa ba ile yeter gayriiii ne bu yaaa..... herkesden kitap parası almaları ne saçmaaa isteyen alsınnnn yahuuuu.... buna bir dava açılsa ya yahut dilekçe toplanılsaaa...başbakanlığa yassakmı ne etsekkkk
vallla bende dellenyomm bu durumaaa kitap vermesinler razıyımmm ama paradaaa vermeyekk yahuuuuuuuuu.....
bu arada aus bizi afffetttt:)
anlayışın için teşekkürler şimdiiden auscummm
bu arada aöf ye kızdımmm o enfes pastannn içinnnellerine sağlık diyemedimmmm bacımm...ellerine sağlık enfes duruyorr...
birara bana nasıl foto yüklediysenz diyinnn bende yapammm ...
foto makinesi çok büyük painnte atyom kesyom küçülyom pit kadar olyor bilemiyom yaaaa
ha bu arada gazel bacımmmm bendeee kışın havuç daha uygunken onu alıp yapcamm şimdi havuç mevsimi değil bacımama bunları deneyecemmmmm......
canım asıl olan şu, kitaplar basılacakmış...fakat epey geç olacakmış... anlayacağın herkes isyana gelip netten çalışacak, onların amacıda zaten bu...kitaba ihtiyaç kalmayacak, netten işi kolay yoldan halletmiş olacaklar...kısacası kayıt paraları kazığı yanımıza kar kalacak....kitaplar için ödenen mebla, oldumu sana kayıt ve eğitim giderleri fasa fisosu....yutturuluyor anlatabildimmi...bende çok sinirlendim...inşallah dedikodudan ibarettir...yoksa ben sittin sene netten çalışamam yahu ne o öyle, yarım saat kk da dolanırken gözlerim çatlıyor, öyle ekrana bakarak dersmi çalışılır...epey bi dedikodu dolaşıyor face aöf forumlarında okudukça daral geldi..
umarım doğru değildir..
zaten çelişkiler var, bi taraftan kitaplar gecikmeli dağıtılacak deniliyor, öğrenciler netten kitaplarını indirip çalışsınlar deniliyor...diğer taraftan eğitim için tasarruf deniliyor bıdı bıdı bıdı...
aöf ergenlerinin uydurması da olabilir...
sen naptın o kız gönderecekmi sana? ben napcam bilmiyorum of valla daralıyorum daha dönem başlamadn...
yahuuu telefonaaa birsürü çektimmmmm inannnnn, nokia e72 telefonummm bilgisayardann bluetoot ile resim telefona yolllayabilyom ama telefondan gitmiyorrr nesne alınamadı diyip duryor deli ettti beniii bilemedimmmm bendeeetelefondan atsana gökçem ya şip şak
ne uğraşıosun
bu arada sadece aöf topiği değil ben dgs topicindede gezincemmm bildiilirrrr
telefondan atsana gökçem ya şip şak
ne uğraşıosun
inşallah doğru değildirde alırız hemen kitapları
büroya git gel git gel deli oluyorum zaten
o arkadaş yollayacakmış yarın bakalım
bugün konuştuk soru bankalarınıda göndereyim ücret istemiyorum dedi
sevindim valla
kitaplara yatırdığım paranın haddi hesabı yok
neyse elime bir geçsinde
helali hoş olsun gerisi önemli değil
inşallah bu hafta bana ulaşırda çalışmaya başlarım
kayıt yeniletir yeniletmez aöf topiğinde hızlıca bir başlangıç yapalım
gazellll kızzzz dün cezerye dedinnnn sabaha dekkk havuç satın alyordummm.. havuç gidiyorrr fasulyeee patlıcannn bamyaaa yeşillik amannnn rüyamda o kadar sebze temizledimkiii kış içindeee omuzlarım ağrımış iyice.....:) iyce kafayı yedim yahuuuu
telefondan atsana gökçem ya şip şak
ne uğraşıosun
inşallah doğru değildirde alırız hemen kitapları
büroya git gel git gel deli oluyorum zaten
o arkadaş yollayacakmış yarın bakalım
bugün konuştuk soru bankalarınıda göndereyim ücret istemiyorum dedi
sevindim valla
kitaplara yatırdığım paranın haddi hesabı yok
neyse elime bir geçsinde
helali hoş olsun gerisi önemli değil
inşallah bu hafta bana ulaşırda çalışmaya başlarım
kayıt yeniletir yeniletmez aöf topiğinde hızlıca bir başlangıç yapalım
Selam kızlar
Pideler mükemmmel görünüyor ellerine sağlık arkadaşım
Gözdecim pastan nefis görünüyor çok severim muzlu rulo pastayı çok da güzel anlatmışsın ellerine sağlık
Bu akşam tavuk haşlama yemeğim var(patatesli-havuçlu), eşim yemediği için yaprak sarması ve dolma yiyecek bir de çorba yaparım belki.
Önceki akşam irmik helvası yapmıştım süper olmuştu tabaklarımızı hazırladım yedik içerde otururken yanık kokusu geldi ben yine ocağı kapatmayı unutmuşum helvanın kalanı kömür olduüff nasıl unutuyorum hiç bilmiyorum,sanırım kullandığım ilaç yapıyor böyle :44:
Kızlar bir de birsürü sivri biber geldi bahçeden biraz turşu yaptım biraz domatesle menemenlik yaptım daha birsürü var, ne yapayım sizce,fikri olan var mı?
Selam hanımlar
telefondan giriyorum limonata tarifini bulamadım biri link atabilir mi
ilk sayfadaki link yanlış orda limonata yok bir karışıklık olmuş sanırım
Yani sirkesiz limon tuzusuz turşu gibi öyle mi?keşke biber fazla fazla olsa evde :) hiç ziyan etmem ben çok çeşitli şeyler yapabilirsin...
birazını kuruturdum ben, kışın çok leziz yumurtalı biber kavurması yaparsın...
birazını da kışlık kızartmalık yapabilirsin...
biberleri aynen kızartma yapacak gibi doğra, sonra bidonun veya kavanozun içine doldur...
baya tuzlu bi su yap....ama baya tuzlu olucak, dilini kesicek tuzu...
o tuzlu suyu dök o kavanoza..sıkıca kapat ağzını...arada sırada bi kaç gün evir çevir iyice tuzu yesin biberler...
kışın da yiyeceğin kadar çıkar, güzelce yıka tuzu aksın...sonra kızart..üzerine sarımsaklı yoğurt hımmmm oh mis :) canım çekti valla, benim bile yapasım var, biber yok evde, pazara gidince fazlaca alıp yapıcam inşallah...
birde geremez diye bi tarif var, canım netten bi bak istersen, çok güzel oluyormuş yiyenler ballandıra ballandıra anlatıyor..ondan da yapabilirsin...biberleri süzme yoğurtla karıştırıp kavanoza dolduruyorsun yağ da ekliyorsun tuz vs...
kışın çok güzel yemesi oluyormuş kahvaltılıkmış..ben hiç yapmadım ama yapmak istiyorum...biber boşa gitmez canım illaki bişeyler yapılır biberle...sen googledan geremez diye arattır..iyice öğren yap...
birde bu anlattığım tuzlu su ile yapılan kızartmalık tarifi yap...pişman olmazısn...
Yani sirkesiz limon tuzusuz turşu gibi öyle mi?
Sağol canım yaa ne güzel önerilerde bulunmuşsun hepsini değerlendiricem
Gazelim tepede sag ust kosede arama butonu var oraya yazıp bi baksana limonata yaz çıkar telde yok o buton bulursan ekleyiver sana zahmet :):):)
Pogaçanı gördüm nefis olmuş bende adradan tarif alıp yapıp eklemştm onunla aynı gibi
yalnz şekilleri çok guzel kabarık kabarık ben pogacayı guzel sekillendiremiyorum bi turlu :):)
Anladım canım çok sağol. Geremeze de bakacağım.evet canım sirkesiz limon tuzu olmadan sadece tuzlu su ile yapıyorsun...
kışın da çıkarıp yıkayıp kızartıyorsun...sarımsaklı yoğurtla yiyorsun...ben geçen sene yapmıştım bu sene fırsat olmadı..
3 kiloluk bidona yapmıştım geçen sene, kışın yemek yapmayı canım istemediğim zamanlarda çıkarıp kızarttım :) sanki özene bezene yapılmış yemek gibi yemiştik...:)
sanada tavsiye ederim...ama geremezin yapılışını tam bilmiyorum netten bi bak istersen...oda çok güzel oluyormuş...