kızlar benim derdim yemek yapmayı bilmemek degil yemek yapmayı sevmemek yemek yaparken çok üşeniyorum sevmiyorum yemek yapmayı ve dahada kötüsü hiçbişi üretemiyorum ne pişirsem diye kara kara düşünüyorum sadece benmi böyleyim ya..
var böyleleri. ben aslında eskiden severdim ama simdi biraz sıkılmaya başladım (iki bebeğim var çalışıyorum üstelik eşim yemek seçiyor vs vs) o yüzden arada bir toplu olarak malzeme hazırlıyorum sonra hiç yemek yapasım yokken onları pişiriyorum

örnek:
haşlanmış sebzeler : bamya, barbunya, yeşil fasulye, bezelye. kurufasulye ve nohut da olabilir ben pek yapmıyorum onları.
köfteler: izmir köfte, sulu köfte ve kuru köfte. yoğurup şekillendirip dolaba koyuyorum. pişireceğim vakit hazır oluyor.
artan yemekler. misafirden artan pilavları( bulgur, pirinç) bekletmek yerine porsiyonlar halinde dondurup kaldırıyorum böylece arada hazır yemek oluyor. cok harika olmasalar da yemek sonuçta.
haşlanmış et: kuşbaşının pişirip koyuyorum yemeklerre hazır atıyorum. etini pişirmeye her defasında uğraşmıyorum.
haşlanmış hububat: yeşil mercimek, buğday gibi tohumları haşlanmış koyuyorum çorbalara kolayca atıyorum.
börekler: sarıp koyuyorum dondurucuya, buzlu buzlu fırınlıyorum. hatta sıgara böregı koysan hızlıca çözülür kızartırsın.
ve daha neler neler. türetilebilir..
bunları hazırlarken yardım alabilirsen (anne arkadaş, yardımcı vs.) pişirirken yapmak zaten cok zor değil.