• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müstakbel yenge ile daha şimdiden sorunlar. Kaldığım yerden devam.

Kim ne derse desin et tırnaktan ayrılmaz eninde sonunda annenle barışacaksınız ,bence fazlada üzülmeyin , gelin kızında kötü huyları varsa er geç ortaya çıkacak
ve herkes ona göre muamele yapacak belki birgünde sana yalvaracak , erkeğin aşkı saman alevi gibi yansada çqbuk söner ve dönüş kardeşe ve anneye olur

önceki konunuzu da okumuştum ama ozamanlar üye değildim yorum yapamamıştım....ve gerçekten çok üzülmüştüm...

Yengeniz çirkeflik yarışmasını birincilikle kazanmış elinde bayrak sallıyor...bu nedir ya hu böyle...

Sizde de iyi sabır var gerçekten...haksız olanın haksızlığı illaki birgün ortaya çıkacak sabredin denir(ve gerçekten gerçekler birgün gün günyüzüne çıkar) ama şahsen ben sabredemezdim......çok ağır laflar var çünkü...

Annem babam kardeşim hepsi benim canımdır ve aramızı bozmaya kalkacak olan biri benden fazlasıyla çeker....

Bu kadınla da uğraşılmazki.bütün pisliklerini size bulaştırır....sanki hobi olarak yapıyor...ben bir konuda kendimi hakli çikarmaya calişsam bu kadar ayrintili tarih veremem...

Ne biçim kıskanç bir kadindir aklım almıyor.fitne fücur.

cok ilginc bir aile yapiniz var. Ama sanirim bu da normal. Mesela ben de su an yeni farkediyorum ailem benimle ayni fikirde deyillerse bir konuda o konu hakkinda konusmazlar benimle. Ki ben sanirdim bizim ailemizde hersey aciktan soylenir ve yapilir. Sanki biraz bizans entrikalarina benzemis sizin bu konular hep. Aman su etkilenir, aman ben suna karismayim filan. Buna benzer bir durumu kayinvalidemler yasiyorlar. Hic bir sey konusulmaz ailede hersey sus pus tur. Eltim le aralari hepsinin bozuk ve limoni oldugu halde hic birisi sir verir ser vermez mesela benim yanimda. Ama hersey aslinda o kadar barizdir ki ve ben anlamam ne gerek var ki saklamaya calismaya diye. Bilmiyorum belki yaptiklari dogru, sonucta onlar evliler kotu olan seyler dallanip budaklanmasin diye yapiyolardir ama sizin durumunuza daha ortada soz bile yok. Ama burda sucun buyugu bence abinizde ve kucugu ailenizde. Dogru duzgun hic konusulmuyor sanirim sorunlar. Oyle olunca kimin ne yaptigindan kimsenin haberi yok ailenizde bu saye de gelin adayiniz atini oynatiyor. Ben kesinlikle abinle konusmandan yanayim. Cunku zaten senin adin cikmis abine soylesen nolur soylemesen nolur.

Ama bu olaylarin etkisinde kalip esinin ailesine de yapman gerekenden fazlasini yapmani tavsiye etmem. Ayni gelin kizinizla gereksiz samimi iliskinin basina actigi olaylarin benzerleri basina gelebilir. Arkadaslarini aile disindan secmenin senin huzurun acisindan daha iyi olucagini dusunuyorum. Hele de bir evlilik yapicaksan evlilik yapicagin aileyle olan iliskilerin yavas ve emin adimlarla saglam ilerlemesi en iyisi olucaktir. Yoksa basta yapilan hatalar sonra buyuk bir sekilde patliyor. Ne demisler fazla muhabbet tez ayrilik getirir.

Son düzenleme:
konu nereden tutulsa insanın elinde kalıyor.
hangi insan alenen iftiraya uğrar da evine gitsem yüzüne bakmam,muhattab olmam cümlesiyle konuyu noktalayabilir .gerçekten anlayamıyorum.eleştiri amaçlı değil öğrenme maksatlı yazıyorum.
oğlun-kızın bana hakaret etme hakkı verdi lafı nasıl karşılıksız bırakılır?[ne çarpık bir zihniyetin ürünü zaten bu laf]
ilişki bozulsa vebal alırım düşüncesi iftiracı,yalancı,yalanına allahı ortak eden bir kızın bir aileyi dağıtması pahasına nasıl akıldan geçer?
ailece karar almanın sorumluluğundan mı kaçınıyorsunuz,rezillikten mi çekiniyorsunuz ben gerçekten anlamlandıramadım.
birlik olup,harekete geçmezseniz yaşayacaklarınızın yanında başınıza gelenler hiç kalır.

Nedir bu yengelerden çektiğimiz.gerçekten anlamıyorum bizde gelin olacagiz karsimizdaki kişilerle konuşurken bile yüzümüz kizarir bunlar nedir boyle arkadaş.benim iki tane yenge var yenge bile demek istemiyorum adeta iki şeytan onlar yüzünden ailemiz dagildi abilerimizle senelerdir gorusmuyoruz.ilk Yengem gelin geldiğinde ben 12 yasundaydim ve iftira atildi bana o küçücük yaşimda evli adamla gorustumu söyledi aileme yenge denen sahis dusunebiliyo musunuz daha 12 yasindayim...kavgalar cikti ben sadece yatagin içine girip yorgani kafama çekip agladim.ikinci yengemde ondan farksİz değildi babama anneme küfürler havada uçuştu.simdi nemi oldu..ben 24 yasindayim ilk Yengem şuan 2 kizinin hastaligila ugrasiyo perişan durumda ama hala vicdan ve merhamet duygusu yok.ikincisinde ondan farkli değil.hic bir aci,üzüntü karsiliksiz kalmiyor arkadasim.şuan ki aklim olsaydi hic bir iftiranin lafin altında kalmazdim ezdirmezdim kendimi.sende ezdirme kendini.aklini kullan bunlarla başka turlu basa cikamazsin.simdi giden hic bi abime uzulmuyorum akilsiz basin cezasini cekiyolar.evlenmeden annenle babana eğriyi doğruyu göster o kadinin ne mal olduğunu ortaya cikarki evlendiğinde aklin kalmasin ailende.bu sizin iyi gunleriniz....

Diğer konunu biliyorum.
Ve şukadarını söyleyim senin abin benim abim olsaydı ailem çoktan reddetmişti reddetmese bile bundan sonra merhaba merhaba yarın öbür gün of bile demeye kapıya gelme derlerdi.

Abin bunca şeye rağmen o kızla evlenirse o abine diyecek tek bi'söz bile yok. Aşk sevgi bi'yere kadar bak etrafına hepimizin hayatında aşık olduğumuz adamlar var bizim niye bu kadar gözümüz kör olmuyo? Kız daha şimdiden aileyi birbirine katmış bi'de onunla evlenip çocuğunun annesi yapacak.

Valla düşünüyorum düşünüyorum annem olsa sütümü helal etmiyorum, aha kapı orda derdi.

Annene kız ama anlamaya da çalış kadın oğluna dert yansa oğlu aşığım diye ayrı havada, sevdiği kız ayrı havada, herkes bi'yerden saldırıyo kadın kaçıp gitmek istese yeridir emin ol en çok onun için zor çünkü.

Ben senin yerinde olsam o evi yıkardım ama yeminse yemin kuranı getirsinler el bas. Kendini biliyosun gerekirse en büyük yemini et.
Abini sarsasım geliyo bu kadar mı kör olunur resmen yuvayı dağıtıyo bi'abuk sevgisi yüzünden. Gider abime de derdim ben, annem bile senin sevgilinin yalanları yüzünden acaba mı diye öz kızından şüphe eder oldu Allah büyük bit kadar hakkım geçtiyse helal etmiyorum abi sana da derdim.

Bence siz aile olarak yumuşak davranıyosunuz. O gelin adayı bizde olacaktı ohooo Allah'tan 3 kızız abi, kardeş yok olsaydı o kız şehir değiştirirdi:ssz:

Naptin findik ? Konustun mu abinle ?

Annem dun ve bugun hem abime hem bana kizgindi. Cunku bahsettigim gibi hanfendi bir tek benim degil abimin hakkinda da ileri geri konusmustu ve abimin hicbirinden haberi yoktu.

Abim bu aksam gelecekti isten. Ben de eve geldiginde annem basina ususecek, ona da bana soylediklerini soyleyecek diye uzuldum. Neye ugradigini sasirmasin diye gelmeden once aradim. Annem doldurusa geldi ikimizle ilgili, evde seni gergin olaylar bekliyor olabilir diye uyardim.

Fakat eve geldiginde annem; gunun nasil gecti oglum, cok mu yoruldun kiyamam, en sevdigin yemekleri yaptim dedi. Sok oldum. Ve anladim ki garezi yalnizca banaymis. Hani firsat bekliyormus sanki bana bela okumak, kusmek kirilmak icin.

Oyle zoruma gitti ki daha fazla durmadim yanlarinda odama gectim.

Bir ara mutfaktan bir seyler almak icin ciktim odamdan, sonra yanlarina gitmek istedim. O sirada planlar yapildigina sahit oldum. Annem, babam ve abim oturmus mobilyalarin beyaz esyalarin dugunun ne kadar tutacagindan bahsediyordu. Abime sen takma kafana her sey hallolur falan diyorlardi.

Ha bir de annemin babama, senin kizin cok mu hayirli bir evlat sanki dedigini duydum. Evlenecegi cocugu karsima alip uyaracagim. Annene karsi saygisizlik ettirme, eger ederse agzina bir tane vurup sustur diyecegim dedi bir de.

Babam ne demek bu simdi dese her seyi anlatip babami kiskirtacak gibiydi ama Allahtan sormadi babam.

Daha fazlasina dayanamadim geri dondum odama.

Ben birkac cumle ve yalan yere oldugunu cok iyi bildigi iki yemin yuzunden bana bu muameleyi yapan anne icin uzulmuyorum artik.

Agladi ve aglamasina ben sebep oldum diye kendimi yedim bitirdim ama adeta benden nefret etmeye firsat kollarmis zaten.

Abimi benden daha cok sevdigini bilirdim, kendi de soylerdi zaten ama beni hic sevmedigini bilmezdim konduramazdim.

Ben ailesindeki herkese ayri ayri hakaret eden birine hala karim deme hayalleri kuran abiyi de dusunmuyorum artik.

O benim abim degil sanki ikizimdi, su dunyada annemden babamdan daha cok deger verdigim insandi. Ama goruyorum ki o da tek tarafliymis.

Ortada hicbir engel olmadigi halde benim evliligimi surekli erteleme gayretinde olan babamin da onceki gece ben bu kizi istemeye gitmeyecegim derken bugun " hayirli is uzatmaya gelmez" dedigini duydum kulaklarimla. Sanki benim is hayirsiz...

Su saatten sonra benim tek istedigim evlenip defolup gitmek bu evden.

Kim hakkimda ne dusunmus, kim dogru soylemis, kim bana iftira atmis zerre kadar da umrumda degil.

Insanin kendi ailesi tarafindan insan yerine konulmadigini bilmek cok aciymis.

Yarin sinavim var ama beni uyku tutmuyor, bunlari yazarken bile gozumun yasindan ekrani gormekte zorlaniyorum...

Okuyanlar lutfen bana dua etsinler.

Son yorumun beni cok duygulandirdi.
Cok ozur dilerim bunu soyledigim icin ama ailen sana karsi cok ikiyüzlü davranmis.
Benim babam da yapmıştı bunu. Annenin tavırları gercekten hos degil. Ne diyebilirim ki...
Dilerim bir an once evlenip kurtulursun. Ben senin yerinde olsam odaya dalar demek oyle anne ha bir kalemde sildin bir hadsizin lafi icin beni oyle mi ? Derdim... Ağlardım belki ama anneme kirginligimi gosterirdim. Yazık.
Annen cok dovecek dizlerini sonra. O gelin onlara kök sokturecek.
Sende sevdiginle evinde huzurla yasiyor olacaksın inşallah.
Ben dua edecegim senin icin merak etme canım.

Bu evlilik için kilini kipirdatma kendi mutluluğuna adapte ol boşver.sinavda basarilar yarin erkek arkadasimda sinava girecek umarim basarili olursunuz.

Annem dun ve bugun hem abime hem bana kizgindi. Cunku bahsettigim gibi hanfendi bir tek benim degil abimin hakkinda da ileri geri konusmustu ve abimin hicbirinden haberi yoktu.

Abim bu aksam gelecekti isten. Ben de eve geldiginde annem basina ususecek, ona da bana soylediklerini soyleyecek diye uzuldum. Neye ugradigini sasirmasin diye gelmeden once aradim. Annem doldurusa geldi ikimizle ilgili, evde seni gergin olaylar bekliyor olabilir diye uyardim.

Fakat eve geldiginde annem; gunun nasil gecti oglum, cok mu yoruldun kiyamam, en sevdigin yemekleri yaptim dedi. Sok oldum. Ve anladim ki garezi yalnizca banaymis. Hani firsat bekliyormus sanki bana bela okumak, kusmek kirilmak icin.

Oyle zoruma gitti ki daha fazla durmadim yanlarinda odama gectim.

Bir ara mutfaktan bir seyler almak icin ciktim odamdan, sonra yanlarina gitmek istedim. O sirada planlar yapildigina sahit oldum. Annem, babam ve abim oturmus mobilyalarin beyaz esyalarin dugunun ne kadar tutacagindan bahsediyordu. Abime sen takma kafana her sey hallolur falan diyorlardi.

Ha bir de annemin babama, senin kizin cok mu hayirli bir evlat sanki dedigini duydum. Evlenecegi cocugu karsima alip uyaracagim. Annene karsi saygisizlik ettirme, eger ederse agzina bir tane vurup sustur diyecegim dedi bir de.

Babam ne demek bu simdi dese her seyi anlatip babami kiskirtacak gibiydi ama Allahtan sormadi babam.

Daha fazlasina dayanamadim geri dondum odama.

Ben birkac cumle ve yalan yere oldugunu cok iyi bildigi iki yemin yuzunden bana bu muameleyi yapan anne icin uzulmuyorum artik.

Agladi ve aglamasina ben sebep oldum diye kendimi yedim bitirdim ama adeta benden nefret etmeye firsat kollarmis zaten.

Abimi benden daha cok sevdigini bilirdim, kendi de soylerdi zaten ama beni hic sevmedigini bilmezdim konduramazdim.

Ben ailesindeki herkese ayri ayri hakaret eden birine hala karim deme hayalleri kuran abiyi de dusunmuyorum artik.

O benim abim degil sanki ikizimdi, su dunyada annemden babamdan daha cok deger verdigim insandi. Ama goruyorum ki o da tek tarafliymis.

Ortada hicbir engel olmadigi halde benim evliligimi surekli erteleme gayretinde olan babamin da onceki gece ben bu kizi istemeye gitmeyecegim derken bugun " hayirli is uzatmaya gelmez" dedigini duydum kulaklarimla. Sanki benim is hayirsiz...

Su saatten sonra benim tek istedigim evlenip defolup gitmek bu evden.

Kim hakkimda ne dusunmus, kim dogru soylemis, kim bana iftira atmis zerre kadar da umrumda degil.

Insanin kendi ailesi tarafindan insan yerine konulmadigini bilmek cok aciymis.

Yarin sinavim var ama beni uyku tutmuyor, bunlari yazarken bile gozumun yasindan ekrani gormekte zorlaniyorum...

Okuyanlar lutfen bana dua etsinler.

Canım kıyamam hıc uzulmee er yada geç hatalarını anlayacaklar merak etme. Yalnız erkek arkadaşına su yukarda yazdıklarını kinle anlatma aılene karsı tavır takınır evlenınce basına kakar ailen seni sevmedi vs diye. Yada seni aılene göndermek istemez sorun yadarsın canım. Allah yardımcın olsun. Evde tekbasınasın artık derslerine yoğunlaş kim ne yaparsa yapsın Bosver takılma

Diğer konunu biliyorum.
Ve şukadarını söyleyim senin abin benim abim olsaydı ailem çoktan reddetmişti reddetmese bile bundan sonra merhaba merhaba yarın öbür gün of bile demeye kapıya gelme derlerdi.

Abin bunca şeye rağmen o kızla evlenirse o abine diyecek tek bi'söz bile yok. Aşk sevgi bi'yere kadar bak etrafına hepimizin hayatında aşık olduğumuz adamlar var bizim niye bu kadar gözümüz kör olmuyo? Kız daha şimdiden aileyi birbirine katmış bi'de onunla evlenip çocuğunun annesi yapacak.

Valla düşünüyorum düşünüyorum annem olsa sütümü helal etmiyorum, aha kapı orda derdi.

Annene kız ama anlamaya da çalış kadın oğluna dert yansa oğlu aşığım diye ayrı havada, sevdiği kız ayrı havada, herkes bi'yerden saldırıyo kadın kaçıp gitmek istese yeridir emin ol en çok onun için zor çünkü.

Ben senin yerinde olsam o evi yıkardım ama yeminse yemin kuranı getirsinler el bas. Kendini biliyosun gerekirse en büyük yemini et.
Abini sarsasım geliyo bu kadar mı kör olunur resmen yuvayı dağıtıyo bi'abuk sevgisi yüzünden. Gider abime de derdim ben, annem bile senin sevgilinin yalanları yüzünden acaba mı diye öz kızından şüphe eder oldu Allah büyük bit kadar hakkım geçtiyse helal etmiyorum abi sana da derdim.

Bence siz aile olarak yumuşak davranıyosunuz. O gelin adayı bizde olacaktı ohooo Allah'tan 3 kızız abi, kardeş yok olsaydı o kız şehir değiştirirdi:ssz:

Abim diyor ki ne yapayim barisayim mi sizce, affetmeli miyim. Annem de senin icin rahat olacak mi o onemli, bizim icin hic fark etmez dedi. Ama salonda unuttugu gozlugunu odasina goturmek icin gittim, gelebilirsin dedi telefon masada. Ama telefondan ses geliyor malum sahsa ait. :) Yani zaten barismis, konusuyor. Gelmis bir de annemlere sizce affedeyim mi diyor. Affetme demeyeceklerinden emin cunku.

Ilk olay oldugunda da mesela annem babam ve benim yanimda soyledigi seyi soylemedigine dair yemin etmis. Bunu yeni ogreniyoruz. Biz de kizmistik hala o kizin pesinde diye.

Isin icine yemin girince nedense sonsuz guveniliyor karsi tarafa.

Yalanci da degilim ben, hic sahit olmamislardir yalan soyledigime. Hatta bir sey anlatirken abartarak yada degistirerek anlattiklarinda bile uyardigim oluyor. Bu huyumdan nefret eder annem beni yalanci cikariyorsun diye. Ama yalanin kucugune bile tahammul edemeyecegimi bu sebepten cok da iyi bilir aslinda.

Luzumlu luzumsuz yemin etmenin pek hos bir sey olmadigini ve benim de nadir ettigimi bilirler. Ozellikle abim cok iyi bilir. Ama annemin yeminime inanmadigi gibi ya abim de inanmazsa naparim ki ben?

Hakkimi helal etmeme mevzuunu da evlenip bu evden giderken son dakika golu olarak sakliyorum.

Bi eve sigdiramamistiniz beni, rahat edin simdi diyecegim.

Acaba ozlenecek miyim, cok merak ediyorum.

Canım kıyamam hıc uzulmee er yada geç hatalarını anlayacaklar merak etme. Yalnız erkek arkadaşına su yukarda yazdıklarını kinle anlatma aılene karsı tavır takınır evlenınce basına kakar ailen seni sevmedi vs diye. Yada seni aılene göndermek istemez sorun yadarsın canım. Allah yardımcın olsun. Evde tekbasınasın artık derslerine yoğunlaş kim ne yaparsa yapsın Bosver takılma

Annem bu; annene saygisizlik ederse vur agzina sustur lafini soylemis zaten telefonda erkek arkadasima. Kendisi bahsetti.

Hayir baska bir kadina kocasi bir fiske vursa aslan kesilir, boyle bir seyi kendi kizi icin gaza gelmis de olsa nasil soyluyor bilmiyorum. Erkek arkadasim dovup sovup kapinin onune koysa iyi yapmissin mi diyecek acaba...

Evet bundan sonra yapacagim en mantikli sey ders calismak zaten. Mumkun oldugunca hizli kurtulmak istiyorum buradan.

fındıkım bak güzelim eski konunu da okudum.
sen sanıyorsun ki hanımefendi duruşunu bozmayınca onlar anlayacaklar..
yok canım kendi ailen dahi olsa senin susmanı haklı olarak görmez.
insanlar haa bak suçlu ki susuyor derler buna emin ol.

çata çat kavga edeceksin. kendini zorla anlatacaksın.
öyle kavga anında elim ayağım dolanır anlatamam deme
Allah'ın izniyle anlatırsın hiç korkma zaten korkarsan yapamazsın.

böylelerine hanımlık sökmez ve kendini yıpratmakla kalırsın.

o yengenin de karşısına çıkıp duyduklarını anlatacaksın nasıl böyle dersin diye hesap soracaksın.
annem yalancı cıkar falan düşünme bunları zaten o kız karsısında yalancı cıksanız ne olacak?
kendisi yalancıyken üstelik?

ha oldu ya size bunu söyledi sen de onun yalanlarını yüzüne vurup susturursun o anda.
bunları yap canım, yapmalısın..

Annem bu; annene saygisizlik ederse vur agzina sustur lafini soylemis zaten telefonda erkek arkadasima. Kendisi bahsetti.

Hayir baska bir kadina kocasi bir fiske vursa aslan kesilir, boyle bir seyi kendi kizi icin gaza gelmis de olsa nasil soyluyor bilmiyorum. Erkek arkadasim dovup sovup kapinin onune koysa iyi yapmissin mi diyecek acaba...

Evet bundan sonra yapacagim en mantikli sey ders calismak zaten. Mumkun oldugunca hizli kurtulmak istiyorum buradan.

Bazı insanlar koca koca kadınlar erkekler olsada buyuyemıolar . Annen cahillik etmıs erkek arkadaşın takılmasın hıc. kötüleme ailenı kotude olsalar aılen. Gun gelecek ya bi kız vardı dogru demıs bana dıceksın :).

Abim diyor ki ne yapayim barisayim mi sizce, affetmeli miyim. Annem de senin icin rahat olacak mi o onemli, bizim icin hic fark etmez dedi. Ama salonda unuttugu gozlugunu odasina goturmek icin gittim, gelebilirsin dedi telefon masada. Ama telefondan ses geliyor malum sahsa ait. :) Yani zaten barismis, konusuyor. Gelmis bir de annemlere sizce affedeyim mi diyor. Affetme demeyeceklerinden emin cunku.

Ilk olay oldugunda da mesela annem babam ve benim yanimda soyledigi seyi soylemedigine dair yemin etmis. Bunu yeni ogreniyoruz. Biz de kizmistik hala o kizin pesinde diye.

Isin icine yemin girince nedense sonsuz guveniliyor karsi tarafa.

Yalanci da degilim ben, hic sahit olmamislardir yalan soyledigime. Hatta bir sey anlatirken abartarak yada degistirerek anlattiklarinda bile uyardigim oluyor. Bu huyumdan nefret eder annem beni yalanci cikariyorsun diye. Ama yalanin kucugune bile tahammul edemeyecegimi bu sebepten cok da iyi bilir aslinda.

Luzumlu luzumsuz yemin etmenin pek hos bir sey olmadigini ve benim de nadir ettigimi bilirler. Ozellikle abim cok iyi bilir. Ama annemin yeminime inanmadigi gibi ya abim de inanmazsa naparim ki ben?

Hakkimi helal etmeme mevzuunu da evlenip bu evden giderken son dakika golu olarak sakliyorum.

Bi eve sigdiramamistiniz beni, rahat edin simdi diyecegim.

Acaba ozlenecek miyim, cok merak ediyorum.

Fındık abin afedersin aptal aşık gözüne perde inmiş annengilde aman oğlumuzu kaybetmeyelim derdinde ki senin de farkettiğin gibi malesef aman nasıl olsa kızımız affeder diye seni de katıyolar her konuya. Malesef açtığın konularda şamar oğlanı hep sen oluyosun.

Ama susma bak bu kadar terbiyesizlik ortada fır dönerken kimse vay ne düzgün kızmış tüh bize utandırdı demeyecek. Ağlamayana meme yok hesabı kimse hakkını vermeyecek sana, onlar iyi olacak sen ortalığı karıştıran olarak kalacaksın.

Abine nokta atışı yapacak bi'konuşma yap hatta annen de olsun yanınızda. Öyle ya da böyle evlenip bi'an önce o evden kaç. Kızma, gücenme ama ailende herkes saçmalıyo şuan kimse mantıklı düşünemiyo feci afallamışlar en yakınına sarıyolar.

Bak cumaydı bugün beddua ettiğimizde bile eğer ettiğimiz kişinin öyle suçu, hakkı vs yoksa direk bize dönermiş bedduamız. Bu yemin olayı ince şeyler. Elbet o kızdan çıkacak tek tek. Allah büyük, Allah yardımcın olsun konularını okurken oturduğum yerde bunalıyorum ki kendimi biliyorum sende peygamber sabrı var ben evi başlarına yıkardım bunca çirkeflikten sonra onun lafıyla benim için acaba mı diye düşünürlerse...

Uzuldum baya durumuna. Annenin boyle yapmasi cok ilginc ve sasirtici. Umarin en yakin zamanda neyin ne oldugu ortaya cikar. Yapmadigina dair yemin et bence cok kirildin ama suclandigin icin susma kirilip. Ve uzak dur yenge adayindan. Birak annenler ve abin baslarinin caresine baksin. Hatirliyormusun onceki konunda demistim sana anneni savunmak sana mi kaldi diye orda tabi demistin. Ama demek bazen gercekten de kendimizi dusunmmiz gerekiyor once. Ailen de abinde senden buyukler, onlar kendilerini dusunemiyorlarsa onlari dusunmek gorev olarak sana dusmez bosver. Ama mumkun mertebe bunu sozlune anlatmazsan iyi edersin. Cunku emin ol ilerde birgun sozlunle ailen arasinda bisey olsa yada seninle sozlun arasinda bu olayi basina kakabilir. Insanogluna guven olmaz kim olursa olsun. Sakin yenge adayina yaptigin gibi safca kimseye ozellikle sozlunun ailesine sicak olup cok sey paylasma. Iliskini yavas yavas emin adimlarla ilerlet.

Kızlar yarın sınavım var ve sınavdan çıkınca uzun uzun cevap yazacaktım hepinize. Girmeyeyim foruma diyordum ama yani arka arkaya öyle kötü şeyler oluyor ki sinirlerim alt üst oldu.

Benim erkek arkadaşım hayalindeki mesleğe atandı, eğitim için de şimdilik aynı şehirdeyiz. İlk maaşıyla ailemle yemeğe çıkmak istedi. Babamla yüzgöz olamadığım için abim annem ve ben gidecektik. Her şey ayarlandı. Dün değil önceki gün tekrar konuşuldu, teyit etti hatta. Bir sorun yok gidiyoruz değil mi diye anneme de abime de sordu.

Ama korktuğum başıma geldi. Az önce abim annemi aradı. Fısır fısır konuşmasından tahmin ettim gizli bir şeyler olduğunu. Babam seslendi ne oldu hayırdır diye. Annem de yarın program yapmışlar, çıkar mıyız diye soruyor dedi. Ama ben yarın erkek arkadaşımla çıkarken babama söylemeyeceğimiz için öyle bir bahane buldu diye düşünmüştüm.

5 dakika sonra da erkek arkadaşım aradı. Abin aradı dedi. Çok önemli bir işim çıktı haftaya gitsek olur mu diye sordu, ben de olur abi dedim, dedi.

Şu an sinirden ellerimin titremesini kontrol edemiyorum. O önemli işinin de senin de Allah belasını versin, benim artık bir abim yok diye mesaj döşemiştim erkek arkadaşım durdurdu sonra pişman olacağın şeyler yapma diye.

Ben ne yapayım çıldıracağım ya. :43::43::43:

abin o kızla evlenerek hayatının hatasını yapacak bence.. Allah ıslah etsin ikisini de

ha bir de bu kadar körü körüne kapılmış gidiyor bütün ailen kızın arkasından, büyü yaptırmış olma ihtimalini düşürdü biran aklıma ..

Son düzenleme:
Back