Muhafazakar eş ailesi ve mecburiyetler

Bizler muhafazakar ailelerin muhafazakarlık ve sekülerlelik arasında kalmış çocuklarıyız
Muhafazakardan kasıt dindarsa o zaman muhafazakarım ben. Ama esasında geleneğe, kültüre bağlılık var muhafazakarlıkta. O zaman muhafazakar değilim çünkü azcık bile gelenek seven biri değilim.
Fakat sekülerin karşıtı olarak muhafazakar kullanıldığından mecbur onu kullanıyoruz işte

Sadece bana yaptığın yorumlar için söylemiyorum, genel olarak sen de hep muhafazakar yorumlar yapıyorsun.muhafazakar üye kim desen seni söylerim.

Okuyamadım ilk cümleden belki biliyordunuz evlenmeseydiniz yani.

Polemiğe girmeye çalışma şimdi.evet muhafazakar ailelerde bu durum istisnaları dikkate alamayacak kadar çok yaşanıyor.
Çok yaşanmıyor. Kaç tane muhafazakâr aile ile muhatap oldunuz? Şu ülkede insanlar şunu öğrenemedi. Saygı duymanın, anlayışlı olmanın ya da sınır çizebilmenin dinle alakası yok. Tamamen ahlakla ve zihniyet ile alakasi var.

Ayrıca muhafazakâr kelimesi de son yıllarda dile dolanmış bir şey. Neye göre kime göre muhafazakâr? Namaz kılıp kul hakkina giriyorsa bu kişi muhafazakâr
( mutaassıp) değildir. Sadece ibadetini yerine getiriyordur. Müslüman ve mümin kelimesinin bambaşka anlamda olması gibi.

Eş ailesi yapılarımız aynı, bana da gelinlikte ve eşyada sorun çıkardılar ben herşeyde bildiğimi yaptım , eşim de zaten işler bozulmasın diye hep orta yolu bulup dediğimi yapmıştı bence de konu sahibi hiç eşini tercih yapmaya zorlamamış, hep idare etmiş, halbuki ya boşancam ya da düzelteceksin diyecekti hep , aklı varsa çocuk yapmaz şu aşamada...

Sadece bana yaptığın yorumlar için söylemiyorum, genel olarak sen de hep muhafazakar yorumlar yapıyorsun.muhafazakar üye kim desen seni söylerim.
Sana yaptığım yorumun cevabı aşağıda. Amma velakin kişinin değer yargılarının, çizgisinin olması onu muhafazakâr yapmaz ahlâklı ve erdem sahibi yapar.

Kelimelerin anlamlarını güzel öğrenin.

Bazen bu dediğiniz olmuyor ama işte bı destek bı dayanağın yoksa ailen sahip çıkmıyorsa sadece fırsat geçmesini beklersin oda gelirse tâbi
Benim de karşıma aşırı muhafazakar bir aileden biri çıkmıştı, gelenekçiydiler; birbirleri olmadan yapamıyorlardı. Kayın aileye el pençe durup hizmet edilmesi zorunda olunan, kabile gibi birlikte seyahat edilen, misafirliğe gidilen, kıyafetini onlara uygun seçmen gerektiği bir aileydi. Başta insan alık oluyor, sevgi varsa hâlledilir diyor; sorunlar artarak devam ettiği için insan zamanla uyanıyor, o tam uyanış evlenmeden önce olursa en az hasarla kurtuluyorsun. Ben resti çektim hiç uğraşamam dedim, o da olduramadı zaten; kendi de muhafazakar gözükmüyordu, benim nasıl biri olduğumu görüp beni sevmişti, her şeyim ortadaydı. Evlendirildi ailesinin istediği gibi biriyle; herkes dengiyle olmalı. Birey olamamış ailesinin boyunduruğundan çıkamayan zaten evlenmemeli.

İşte bunu bir anlasalar ... Ülkede en başta anlaşılmayan konu. O yüzden kutuplaşma çok.

Bunlar normal değil lütfen normalleştirmeyin hem de bir kadın olarak, bizden önceki kadınlar bunları normalize ettiği için suanda bu halde bu toplum ...

Muhafazakarlık kötü bisey değil, sekülerlik de öyle, burada insanlar sekülerlğin zıttı olduğu için mecburen muhafazar kelimesini kullanıyor, her muhafazakar gerici , yobaz değildir, gayet modern Muhafazakar aileler de var , bunu bir hakaret olarak algılamıyorum bu yüzden, sorun şu ki ataerkil sistemde ve gelenekselci aile yapısında Muhafazakarlık kelimesi harcanıyor bunu bazen bilerek bazen de bilmeyerek yapıyoruz aslında, ben aşırı seküler değilim evet ama aşırı tutucu da değilim, ikisinin ortasındayım diyelim

Aynen öyle, ben bağımlı, gelenekçi bir insan değilim ve ataerkil sistemden nefret ediyorum ama bir o kadar da muhafazakarım galiba

Babalığın keşfinden sonra başlıyor kadını ezme ezikleme kompleksleri. Avcı toplayıcıyken nasıl gebe kalınıyor kimse bilmiyor. Hayvanları evcilleştirince anlıyorlar öğreniyorlar dişinin gebeliğini ve kendi katkılarını. O andan sonra tanrıça bitiyor tanrılar başlıyor. Öncesinde kadından korkuyorlar çünkü her ay kanayıp ölmeyen hayatta kalan bir canlı ve içinden başka bir canlı çıkartıyor. Hatta bazen iki - üç canlı çıkartıyor.
Vücudun dışında kan tehlike ve ölüm demek, kadın günlerce kanıyor ve ölmüyor. Vücudu değişiyor, göğüslerinden sıvı akıyor ve bu sıvıyla bebeği besliyor. Üreme organı içeride olduğu için ne oluyor nasıl bebek oluşuyor göremiyorlar. Yerleşik hayata geçince adım adım tecrübe ediyorlar ve kadının erkek olmadan üreyemeyeceğini gebe kalamayacağını öğreniyorlar. Erkeklerin genetik kodlarına işlemiş bu kin, bu geri plana atma, kendilerini üstün görme.

O kadar seviyorum ki bu konuları incelemeyi ve irdelemeyi, çok güzel özetlediniz gerçekten, ilkel bir döngü aslında tüm bunlar , kadından korkan ve onu aşsağılayan bir sistem var ve bitmiyor maalesef...

Eşiniz iki taraflı oynuyor. Gelinlik konusu başlangıç olmuş nasıl kabul ettiniz bilmiyorum. Bu aileler böyle illa kötü olacaksın ortasını kabul etmiyorlar. Neden hep kadın erkeğin ailesine ayak uyduruyor bunu da anlamıyorum bu hayata bir kere geliyoruz neden kendimize rezil ediyoruz. Benim başımda da kendisi fatmagülün yengesi gibi memeler fora gezen ama bana sürekli sürekli laf sokan kaynana modeli var. Seküler diyeceğimiz birisi Oldukça baskın kendi gelinlerini annesini babasını kızını diğer eltimi parmağında oynatır padişah gibi. Eşim annesiyle ayrı babasıyla büyümüş iletişimleri pek yoktu. Aynı şehire taşındık iletişim arttı. Bir kere düğünde elini yakama götütüp düzeltti o an sinirle aldım elini masaya doğru attım kalktım başka yere oturdum. Bir kaç kere gelin aldık hizmeti yoook. evlendin böyle giyinme. Cevabını hem ben hem eşim veriyoruz. Bu sefer de eşime bi karı sende var diyorlar.

Ben de evden çalışıyorum. İşini gör diyor. Temizlikçi çağırma borcunuz var diyor. Sana ne borcumdan senden mi alıyorum parasını diyince suçlu sensin. İçki içince ayıplar insan babasıyla karşılıklı içmez der. Babam evime gelir fake hesaplardan takip eder. O da illa kalmak ister aynı şehirde olmamıza rağmen. Daha hiç kalmadı gece eşim geç oldu diye götürdü. Evine çağırır 434343 kere arar. Gidersin hiçbir şey olmaz. Kahvaltıya çağırıp kahvaltı hazırlatır. Evdesin ya sürekli oğullarına hizmet edeceksin maaşını eline vereceksin susacaksın. Bana gelip kadınlık öğretmeye çalışıyordu 2 koca boşadığı halde. Ben de güler yüzlüyüm ondan yüz buluyordu. Ben açık açık illa yüzyüze bakamayacak hale mi gelelim rahatsız oluyorum bana böyle davranamazsın dedim. Eşim de açık açık huzurumuzu bozacaksan eve gelme bu şekilde olmaz kaç kere uyardım sürekli azarlıyorum annemsin ben üzülüyorum artık devam ediyorsun dedi. Hastaneye yürüyerek gitse ulaşır. Bizi arar çok kötüyüm diye. Burnu kanamış eşimi arıyor öleceğim diyor. 100 kilodan 99a düşse ayyyy elim yüzüm bi hoş olduuuuu zayıfladı der. Eşim görüşme etme diyor görüşmüyorum ama yine de rahatsız oluyorum varlığından. Bana söylediği şeyleri unutamıyorum. Ne çektik bu ailelerden. Keşke herkes ağzını tutsa

Yarin birgün cocugunuz olsa ve ayrilmaya kalksaniz esinizin ailesi cocugunuzu elinizden almak icin herseyi deneyecekler simdiden belli. Cünkü onlar icin torun ogullarinin geninden yani gelin önemli degil . Bu sikintilari yasayacaginiz belliymis, bile bile lades demissiniz. Esiniz de belli bi yere kadar idare edebiliyor. Siz de zaten ailesini tam
sevememissiniz benimseyememissiniz (ki bunsizin sucunuz degil, gelinlik konusunda bile icinizde ukte birakarak sizi oldugunuz gibi kabul etmediklerini göstermisler, yani onlara isinmamaniz cok normal). Burdaki en büyük hata, alisirim, idare ederim sanip evlenmeniz. Belli ki aileleriniz cok farkli. Sanirim yerinizde olsam esimin ailesine net bi konusmayla asla onlarin istedigi gelin olamayacagimi ve bunun icin de caba göstermeyecegimi belirtirdim. Düsüncelerinizi acikca paylasin, bu sekilde sadece sizin degil, esinizin de zor duruma düstügünü belli edin, ve niyetinizin asla esinizi parmaginizda oynatmak olmadigini acikca ifade edin (bu onlarin korkusu cünkü belli ki).

Valla alışacaklar. Geldiklerinde hiçbir şey yapma. Açık açık söylet eşine. Bayramda seyranda git. Hizmet etme at bacak bacak üstüne otur. Hastayım başım ağrıyor bunları bahane et. Sana ne demeyi öğren. Dünya sadece onlardan ibaret değil. Bunu çoktan hak etmişler

Ben yurt disinda yasiyorum esimle farkli sehirlerde calisiyorduk ikimizde uni mezunuyuz mesleklerimiz benzer gorsen tanidigimda yanliz yasayan, kariyer odakli, modern bir yasama sayip biriydi ailesinin boyle olmasi 40 yil dusunsem aklima gelmezdi. Hem benim annem Muhafazakar ama bunlar kadar geleneksel degil. Bizim birde tayin hizlatmak icin pek ailesini tanima imkanim olmadi farkli yerlerde yasadigimiz icin. Hem dugun nisanda boyle fazla karisan eden olmadi herseyimizide gik demeden yaptilar ogullari evlenmez diye korktular sacma sapan hareketleri evlilikten sonra basladi…yani asktan bile bile lades yapmadim kendi ailem gibi orta seker sandim. Evlilik meraklisida degiliz ikimizde 30 civari yaslarinda evlendik tek sorun bastan birsey demeden sonra deli deli hareketler…benim esim gorusmememe birsey demiyor konu sahibine bakarak oyle tepsili gelin degilim ama onada acik olmamislar bastan…

Bursa zaten ülkenin en gelenekselci, en muhafazakar şehirlerinden birisi (Trabzon gibi mesela, orada milliyetçilik sosu biraz daha fazla olabilir sadece) siz de buradan gördüğüm kadarıyla gayet muhafazakarsınız zaten, tam olarak neye bu kadar yükseldiniz k?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…