• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eş ailesi ile yakınlaşma hususunda yardım

sağolun yorumunuz için...

neler önerirsiniz mesela?
Şöyle söyliyeyim eşinin ailesi ile barışırken sınırları aşmalarına müsaade etme.
Kek börek yapıp götürürsün yada dediğin gibi yemeğini yersin eve öyle geçersin.
Senden çok bişey beklemiyorlar zaten.
Muhabbet edersin evine çağırırsın falan.
Evine karışmaya çalışırlarsa aşırı tepki vererek değil sakin sakin güzel dille eşine anlat onlarla ters düşme.
Hayatta herşey Sevgi'yle halloluyor.
Sevin sevginizi gösterin gerisi gelir inşallah.

şöyle canım biz başta iyiydik sonra bu duruma geldik.onlar da sen değiştin dedi. benim ve ailemin sorunlar yaşadığı bir süreçte onlara çok fazla yansıttık bu hataydı.

eşimin bu huyuna evet gıcık kapmadım değil ama hangi erkek düşkün değil? kendi düşkün olmasa bile sizden beklemiyor mu eşleriniz annemin gönlünü yap diye? tabi ortada büyük sorunlar şunlar bunlar yoksa...

Ay canim Allah sen ve sizin gibilere yardim etsin ben cok mesafeliyim ve bu konuda cok sansliyim esim ben zorlarim oyle annesine babasina gider biraz fazla umursamaz her gun arar sorar sadece mesela iki haftadir annesinden bir sey getirmesi gerek :halay: gonderemedim gitti :) inan herkes bir degil. Annesinin babasinin biraz ugrasmasina bakar demek ki senin kv kp cok iyi davraniyor cocuguna sen arada kaliyorsun.

Arkadaşlar merhaba,

Az çok durumumu bilen arkadaşlar var, kv-kp ile aram bozuktu görüşmüyorduk, evliliğim de iyi gitmiyordu, eşimle sorunlarımız vardı. Sorunlar son zamanlarda iyice ayyuka çıkınca ya bitirelim ya sıfırdan başlayalım demiştik. Eşim içinde ne varsa ilk kez bu kadar açık şekilde kusmuştu...

Biz 5 yıllık evliyiz, ilk 3 sene hiç bir şikayetimiz yoktu sayılır ufak tefek şeylerden başka, sonra kv-kp nin bana küsmesi darılması benim cevap vermem karşılıklı konuşmalar görüşmemeler. kv nin önce anneme, annemden destek göremeyince aile üyelerine durumu anlatması, bunun benim çok zoruma gitmesi, eşimin gitgide benden uzaklaşması...

Eşim ailesine çok düşkün ve biz yanyana oturuyoruz çok yakınız. İstiyor ki gelinsin gidilsin gönülleri hoş tutulsun, eve misafir gelsin şudur budur...Bunları ben de istiyorum ama bir zamanlar ev düzenimi kuramadım, temizliğe yetişemiyorum eşim dağınık ve pis, ama kadın al ben temizlikten anlamam yapmam da dedi, ben de kadın bulana kadar zaman geçti. O arada annem evimize çok müdahil oldu, kv kenara çekildi. Eşim kv ye yaşadığımız sorunları anlatınca kv de hemen harekete geçti, ben onun bilmesini hayatımıza karışmak olarak algıladım ve kabul ediyorum sert tepkiler gösterdim.

Böyle böyle görüşmemeye başladık ve eşim 1 sene sonunda isyan etti. Ya değiş ya bitirelime getirdi. Ben de tüm cesaretimi toplayıp kv-kp ye gittim konuşmak için...Kv beni çok iyi karşıladı, aramızın bozulmasını istemediğini, yuvanın yıkılmasını istemediğini, böyle bir şeyin vebalini kaldıramayacağını ve asla istemediğini, geçmişi unutup yolumuza devam edebileceğimizi...Biraz saygı sevgi beklediğini vs vsv konuştuk. Tabi bu arada anneme çok kızdığını söyledi, seni hiç uyarmıyor mu kızım ben seni anlıyorum baskı altında yetişmişsin, okul-ev arası gidip gelmişsin hayatı tanımamışsın ama artık evlendin kendini açman lazım dedi...

Annen seni hiç mi uyarmıyor, hiç mi ilgilenmiyor...O kadar kötü oldum ki çünkü kv çocuklarının her şeyi ile aşırı ilgili, önceden anlayıp sorunlarını çözmek için destek oluyor (bence fazla müdahil oluyor ama kendi bilir ), ben hayatım boyunca hiç bir sorunumu annemle paylaşamadım :KK43:

Çok yakın bir anne-kız ilişkimiz olamadı, annem hep babamla sorunluydu, kardeşimle daha yakında hatta küçükken herkes annen seni değil kardeşini seviyor derlerdi (eniştem falan bile kocaman kocaman insanlar)...Zaten anneme karşı asileşmiştim, tüm derdi temizlikti, sürekli hastaydı....

Dolayısı ile evlilik ile ilgili sorunlarımı da anneme yansıtmamaya çalıştım, bir şey oldu desem noldu gene ay fena oluyorum ay kalbime inecek :KK43:

Şimdi benim derdim şu, eşimle ne olurum bilinmez, ama öncelikle eşimin ve ailesini gözündeki bir şey öğrenmemiş bilmeyen asosyal kız imajından çıkmak. Çünkü eskiden böyle değildin diyorlar...

Ha şimdi bazı üyeler diyecek mi eşinin ailesi kusursuz mu hayır değil...Ama onlara bu lafları söyleten de biziz, çok da haksız değiller.Öncelikle ağızlarını kapatmam lazım.

İlk görüşmeden sonra ilişkinin devamı için neler yapabilirim? Eşim bir süre yemek falan olmaz dedi biraz yumuşayıncaya kadar.

Şöyle bir şey düşündüm; bu akşam bir kek yapsam eşim de evdeyken annemlere kek bırakıp geliyorum desem mesela? gibi gibi...

Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin...

Merhaba,
Öncelikle bence ev düzenini kur ve kimseyi karıştırma, bir düzenin olsun kimse bilmese bile sen bil yani.
Temizli konusuna gelince madem eşin bir şeye karışmıyor ve temizlikçi çağırmanı da önerdi eğer sende çalışıyorsan gayet mantıklı, isim vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama armut.com var oradan saati 20 tl den ihtiyacın olduğu kadar düzenli çağırabilirsin ayda bir kez 150 tl vereceğine haftada 2 saat çağır her hafta toplu olsun 200 tl ye gelsin aylık ki düzen olunca her haftaya bile gerek kalmaz diye düşünüyorum.
Eşine kayınvaline kırılsan bile çok ciddi şeyler olmadıkça bahsetmemeni öneriyorum çünkü her sorunda anlatan kadın bir süre sonra sıkıcı oluyor, haklı bile olsan sürekli herşeyden şikayet eden tarafmışsın gibi oluyosun çünkü sürekli söyleyen kişi olmuşsun bir kere.
Ayrıca ben kayınvalidenizin yaklaşımında bir sorun görmedim oldukça samimi geldi. Belki sizin duygu eksikliğinizden de alınmış olabilirsiniz. Gayet iyi yaklaştığını düşünüyorum. Bu benim düşüncem, senin yol göstericin olmadığını düşündüğün için böyle bir cümle kurmuş olabilir diye düşünüyorum.
Arayı düzeltmek istiyorsan illede eşinin gözüne sokmadan da yapabilirsin yap kekini götür, keki verirken çaya davet et.
Karşındaki insanlar yaşlı insanlar her zaman doğru şeyler yapamıyorlar. Eşininde hataları olmuştur illaki ama kv yaklaşımı iyi düzeleceğinizi düşünüyorum. :)

Aklını başına topla kimsenin seni salak yerine koyarak aile ni kotuleyerek kendi yanına çekmesine izin verme en kötü anne bile kaynanadan iyidir kv çok çakal birisi direk söylemiyor annen şöyle böyle diye yok ben sana üzülüyorum bilmem ne...annenle olan sorunlarını kimseye anlatma annenle coz kv karşılıklı saygılı ve mesafeli davran

Herkes asiri sosyal ve girisken olmak zorunda değil elbette.. Esinin ve ailesinin bunu surekli elestirmesi dogru degil.. Ama evlilik sozkonusu olunca fedakarlik dediğimiz seyler de bu sekilde ortaya cikiyor iste.. Istedigim gibi davranırım, beni boyle kabul etsinler diyemiyorsun.. Gule oynaya olmasa da kendini zorluyorsun bazi noktalarda.. Madem bu evliligi surdurmek istiyorsun, kendini paspas etmeden, abartili görünmeden ve kendini ispat etmeye calismadan biseyler yapabilirsin..
Mesela bi sabah kahvaltiya cagir kayınvalideni, bi aksam bi kek veya borek yapip çaya gidin eşinle, gunduz kahveye git veya.. Ama bunları kendini ispatlamak icin yapma..
Ailen hakkinda konusmasina da izin verme, herkes haddini bilsin..

ya allah askina bu esleri es ailelerini niye bu kadar havalandirip affedersiniz totolarini kaldiriyosunuz.sizij kv kim oluyo da senke annenin iliskisine karisiyo.yazdiklarinizi okudum biri size sen kotusun iyi bir insan degilsin dese kabullenecek potansiyeldesiniz.evet ailesine iyi davranin ama esinizin tehditlerine kv size sen degistin duzel demelerine de bu kadar ciddiye alip ben nasil duzelirim demeyin.kv bilirkisi mi sizn dogrulariniz yok mu.sanki dedigini yapsan aferin mi diyecek.hep bekleyecek daha fazlasini isteyecek.esiniz ana kuzusu bunu kabullenin ben yaparim diyosaniz tamam

kızlar her birinize tek tek yorumlar için teşekkür ederim, evet haklısınız kv çakal şu bu ama o eşimin annesi ve kv ile ters düşmek evliliğimde bana eksiden başka bir şey getirmiyor. iki senedir huzursuzum eşim boşanmayı bile düşünüyor niye sizce? ailesi ile eskisi gibi iyi olmadığımdan...ya bu deveyi güdeceğim ya bu diyardan gideceğim. eşim ana kuzusu evet zaten kendi de itiraf ediyor, annesi çocuklarını kendine bağımlı yetiştirmiş, bu saatten sonra düzelecek halleri yok malasef.

ya evliliğimden vazgeçeceğim ya da bunlara katlanacağım ne yapabilirim? eşimin artıları çok, eksileri bunlar işte. bunun için yuva mı yıkayım? sent eleştiriler de var belki haklısınız ama böyle sert davranarak sadece kendime ve aileme zarar veriyorum, hiç bir artı kattığı yok bana.

özellikle kv ile iyi geçinenler yorum yazarsa sevinirim, hepiniz benim iyiliğim için yazıyorsunuz biliyorum ama durum bu.

Arkadaşım ben çok samimiyimdir,çok rahatlıkla derdimi döküp ağlayabilirim bile kayınvalidemin yanında düşün. Tabii ki bu kadar yakın olmak kolay değil,bunu yap demem,çünkü bu bile karşılıklı duyulan sevgiden ileri geliyor.
Madem senden iş beklenmiyor ben olsam haftada bir yemek yerdim orada.
Hem onların/eşinin gönlü olur hem de sen yemek işinden kurtulursun.
Gerçekten aile ile oturulan sofralar daha bereketli oluyor sanki.
Bir de güzel muhabbet varsa zamanın nasıl geçtiğini bilmezsin.
Dik başlılık,inatçılık üzgünüm hayatta insana daima kaybettirir.
Yumuşaklıkla açılır önüne tüm kapılar inşallah.

Arkadaşlar merhaba,

Az çok durumumu bilen arkadaşlar var, kv-kp ile aram bozuktu görüşmüyorduk, evliliğim de iyi gitmiyordu, eşimle sorunlarımız vardı. Sorunlar son zamanlarda iyice ayyuka çıkınca ya bitirelim ya sıfırdan başlayalım demiştik. Eşim içinde ne varsa ilk kez bu kadar açık şekilde kusmuştu...

Biz 5 yıllık evliyiz, ilk 3 sene hiç bir şikayetimiz yoktu sayılır ufak tefek şeylerden başka, sonra kv-kp nin bana küsmesi darılması benim cevap vermem karşılıklı konuşmalar görüşmemeler. kv nin önce anneme, annemden destek göremeyince aile üyelerine durumu anlatması, bunun benim çok zoruma gitmesi, eşimin gitgide benden uzaklaşması...

Eşim ailesine çok düşkün ve biz yanyana oturuyoruz çok yakınız. İstiyor ki gelinsin gidilsin gönülleri hoş tutulsun, eve misafir gelsin şudur budur...Bunları ben de istiyorum ama bir zamanlar ev düzenimi kuramadım, temizliğe yetişemiyorum eşim dağınık ve pis, ama kadın al ben temizlikten anlamam yapmam da dedi, ben de kadın bulana kadar zaman geçti. O arada annem evimize çok müdahil oldu, kv kenara çekildi. Eşim kv ye yaşadığımız sorunları anlatınca kv de hemen harekete geçti, ben onun bilmesini hayatımıza karışmak olarak algıladım ve kabul ediyorum sert tepkiler gösterdim.

Böyle böyle görüşmemeye başladık ve eşim 1 sene sonunda isyan etti. Ya değiş ya bitirelime getirdi. Ben de tüm cesaretimi toplayıp kv-kp ye gittim konuşmak için...Kv beni çok iyi karşıladı, aramızın bozulmasını istemediğini, yuvanın yıkılmasını istemediğini, böyle bir şeyin vebalini kaldıramayacağını ve asla istemediğini, geçmişi unutup yolumuza devam edebileceğimizi...Biraz saygı sevgi beklediğini vs vsv konuştuk. Tabi bu arada anneme çok kızdığını söyledi, seni hiç uyarmıyor mu kızım ben seni anlıyorum baskı altında yetişmişsin, okul-ev arası gidip gelmişsin hayatı tanımamışsın ama artık evlendin kendini açman lazım dedi...

Annen seni hiç mi uyarmıyor, hiç mi ilgilenmiyor...O kadar kötü oldum ki çünkü kv çocuklarının her şeyi ile aşırı ilgili, önceden anlayıp sorunlarını çözmek için destek oluyor (bence fazla müdahil oluyor ama kendi bilir ), ben hayatım boyunca hiç bir sorunumu annemle paylaşamadım :KK43:

Çok yakın bir anne-kız ilişkimiz olamadı, annem hep babamla sorunluydu, kardeşimle daha yakında hatta küçükken herkes annen seni değil kardeşini seviyor derlerdi (eniştem falan bile kocaman kocaman insanlar)...Zaten anneme karşı asileşmiştim, tüm derdi temizlikti, sürekli hastaydı....

Dolayısı ile evlilik ile ilgili sorunlarımı da anneme yansıtmamaya çalıştım, bir şey oldu desem noldu gene ay fena oluyorum ay kalbime inecek :KK43:

Şimdi benim derdim şu, eşimle ne olurum bilinmez, ama öncelikle eşimin ve ailesini gözündeki bir şey öğrenmemiş bilmeyen asosyal kız imajından çıkmak. Çünkü eskiden böyle değildin diyorlar...

Ha şimdi bazı üyeler diyecek mi eşinin ailesi kusursuz mu hayır değil...Ama onlara bu lafları söyleten de biziz, çok da haksız değiller.Öncelikle ağızlarını kapatmam lazım.

İlk görüşmeden sonra ilişkinin devamı için neler yapabilirim? Eşim bir süre yemek falan olmaz dedi biraz yumuşayıncaya kadar.

Şöyle bir şey düşündüm; bu akşam bir kek yapsam eşim de evdeyken annemlere kek bırakıp geliyorum desem mesela? gibi gibi...

Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin...
vay bee.
kv koca mükemmel insan oldu.

psikolojik tedavi göremediği halde evliliğini yürüten özanne suçlu oldu, hatta kızının yuvasını dağıtan kadın oldu.

sen ne hayırlı evlatmışsın.

Allah çarşına pazar versin.

vay bee.

psikolojik tedavi göremediği halde evliliğini yürüten özanne suçlu oldu, hatta kızının yuvasını dağıtan kadın oldu.

:)

yooo ne alaka. kimsenin bir şey olduğu yok. sadece bana ve aileme laf getirmemek için biraz daha olumlu yaklaşacağım, annem kötü kv iyi demedim ki zaten diyemem de. anne ya anne yani, hangi kv yerini tutabilir?

yorumlarınıza saygım var ama çok keskinsiniz.

vay bee.

ayrıca annem psikolojik tedavi gördü, görmediğini nerden çıkardınız?

benim tüm çocukluğum kavga gürültüyle, baskıyla geçti bunlardan haberiniz var mı? benim yaşadığım travmalardan haberiniz var mı?

peki anne babanın bunu çocuklarına yapmaya, yansıtmaya hakkı var mı? kim kendi ailesine laf gelsin ister, dünyanın en kötü ailesi olsa da istemez.

Arkadaşım ben çok samimiyimdir,çok rahatlıkla derdimi döküp ağlayabilirim bile kayınvalidemin yanında düşün. Tabii ki bu kadar yakın olmak kolay değil,bunu yap demem,çünkü bu bile karşılıklı duyulan sevgiden ileri geliyor.
Madem senden iş beklenmiyor ben olsam haftada bir yemek yerdim orada.
Hem onların/eşinin gönlü olur hem de sen yemek işinden kurtulursun.
Gerçekten aile ile oturulan sofralar daha bereketli oluyor sanki.
Bir de güzel muhabbet varsa zamanın nasıl geçtiğini bilmezsin.
Dik başlılık,inatçılık üzgünüm hayatta insana daima kaybettirir.
Yumuşaklıkla açılır önüne tüm kapılar inşallah.

çok sağolun gerçekçi ve ılımlı yorumlarınız için...biz eskiden böyleydik yani ilk 3 sene her hafta balık günümüz vardı kv de yer içerdik bir tek sofra toplamaya yardım ederdim, iş beklemezlerdi. sonra dediğim gibi yaşadığım sıkıntılı dönemde onlardan tamamen koptum ve bunun açıklamasını da (açıklayamayacağım aile sırları vardı) yapamadığım ve sert tepki verdiğim için bu hale geldik. yani bizim ilişkimiz baştan sorunlu değildi, sonradan bu hale gelince onlar da eskisine dönmek istediler tabiki.

çok sağolun gerçekçi ve ılımlı yorumlarınız için...biz eskiden böyleydik yani ilk 3 sene her hafta balık günümüz vardı kv de yer içerdik bir tek sofra toplamaya yardım ederdim, iş beklemezlerdi. sonra dediğim gibi yaşadığım sıkıntılı dönemde onlardan tamamen koptum ve bunun açıklamasını da (açıklayamayacağım aile sırları vardı) yapamadığım ve sert tepki verdiğim için bu hale geldik. yani bizim ilişkimiz baştan sorunlu değildi, sonradan bu hale gelince onlar da eskisine dönmek istediler tabiki.
Bunu okuduğuma çok sevindim.
Demek ki temeliniz sağlammış.
Bak arkadaşım biz insanlar kendi sorunlarımızı bazen etrafa yansıtıyoruz,güçlüyüz imajı çizmek adına da olsa etrafı kırıp döküyoruz.
Ben mesela kendi ailemle ilgili bir konuya üzülüp gelip de kocamın gözünün üzerindeki kaşının kavgasını çok yapmışımdır. Hani annemin derdi benim yüreğimi delerken anlatırsam onu küçük duruma düşüreceğim kaygısıyla daha da öfkeye bürünürdüm.
Ne zaman bu gerçekle yüzleştim daha ılıman olmaya karar verdim.
Kolay olmuyor ama çabalıyorum.
Şansıma kocam da anlayışlı çıktı,hep arkamda oldu.
Aileme de üzülsem,işe de kızsam,arkadaşla da takışsam önce kocamın haberi olur.
O beni rahatlatır ki ota b.ka sesim yükselirse sebebini önceden bilmiş olur.
İnşallah sen de çözersin arkadaşım,aslında öyle güzel ki aileyle yiyip içip gülüp eğlenmek,ben inan ki şanslı olduğumu düşünüp hep şükrederim Rabbime...

:anneadayı::KK200:
Bunu okuduğuma çok sevindim.
Demek ki temeliniz sağlammış.
Bak arkadaşım biz insanlar kendi sorunlarımızı bazen etrafa yansıtıyoruz,güçlüyüz imajı çizmek adına da olsa etrafı kırıp döküyoruz.
Ben mesela kendi ailemle ilgili bir konuya üzülüp gelip de kocamın gözünün üzerindeki kaşının kavgasını çok yapmışımdır. Hani annemin derdi benim yüreğimi delerken anlatırsam onu küçük duruma düşüreceğim kaygısıyla daha da öfkeye bürünürdüm.
Ne zaman bu gerçekle yüzleştim daha ılıman olmaya karar verdim.
Kolay olmuyor ama çabalıyorum.
Şansıma kocam da anlayışlı çıktı,hep arkamda oldu.
Aileme de üzülsem,işe de kızsam,arkadaşla da takışsam önce kocamın haberi olur.
O beni rahatlatır ki ota b.ka sesim yükselirse sebebini önceden bilmiş olur.
İnşallah sen de çözersin arkadaşım,aslında öyle güzel ki aileyle yiyip içip gülüp eğlenmek,ben inan ki şanslı olduğumu düşünüp hep şükrederim Rabbime...
1000 lerce kez beğenmek istiyorum yaşadığım sorun tam olarak da bu zaten :) ben ailemi korumak için, aman açık vermeyeyim demek için (bir arkadaş her ne kadar yorumunda aksini iddia etse de) güçlü durmak adına sinirimi yansıttım sıkıntımı yansıttım, sonra kötü olan ben oldum.

yoksa kimse mükemmel değil, hele ki kv ya da kocam hiç değil zaten, olamaz da. ailemle ne kadar sıkıntı yaşasam da onlar benim kanım canım.

bu gerçekle beni eşim yüzleştirdi, kafama vura vura tabiri caize:) söylüyor ben anlamıyorum söylüyor anlamıyorum sonunda olayı bitirmeye kadar getirdik. böyle yapmayınca anlamıyorsun ki dedi kaç defa...belki de bir şeylerin düzelmesi için böyle yapıyor son çare olarak. bunu zaman gösterecek zaten. benim derdim şu an bozulan imajı düzeltmek, en azından eski hale getirmek.

yoksa ben bu aile ile kanlı bıçaklı başlamadım ki. ne alıp veremediğim var? Güleryüz, saygı, ilgi bekleniyor, bugün hangi aile bunu beklemiyor ki? Tabi ki kusursuz değiller ama kim kusursuz?

Umarım ben de bir gün sizin gibi olabilirim. Yorumunuz çokkkk iyi geldi bana sağolun:KK200:

ayrıca annem psikolojik tedavi gördü, görmediğini nerden çıkardınız?

benim tüm çocukluğum kavga gürültüyle, baskıyla geçti bunlardan haberiniz var mı? benim yaşadığım travmalardan haberiniz var mı?

peki anne babanın bunu çocuklarına yapmaya, yansıtmaya hakkı var mı? kim kendi ailesine laf gelsin ister, dünyanın en kötü ailesi olsa da istemez.
olabilir.
herkes şanslı olmayabiliyor.
ancak yazdıkların bunu düşündürüyor.
kv ve kocada ben iyi niyet göremedim ama sen görmüşsün. hatta kendini inandırmak için geçmişi ve anneni suçlamışsın, tabi kendini yerin dibine soktuğunu da es geçmeyelim.

kv ve kocanın aile anlayışını, bağımlılığını, kendilerini mükemmel zannedecek kadar kibirli olmaları, herkesle küs olacak kadar huysuz bir kv, seninle evliliği devam ettirmek ve ana yapabilmek için kv ile iyi geçinmeyi, sürekli senden değişmeni istemeleri, annene dahi çamur atacak kadar çirkef insanlar mükemmel aile sence, öyle mi?

bence de bu mükemmel koca, kv ve yuva kaybedilmemeli.

bil ki onlar hep haklıdır, masumdur. sen ise hep haksız ve hatalısın.

neyse.
çalışan ve belli yaşa gelmiş kadınların hayat karşısındaki bu güçsüz tavrını yuva kurtaran kahraman kadın rolüyle değiştirmeleri enteresan geliyor bana.

sonuçta anlayamayız değil mi?

hepsi şu klavyenin suçu.

Allah mesut etsin, inşallah kolayca değişir, ideal eş ve gelin olursun da yuvan kurtulur.

Bence bi gunduz oturmasi icin yap bu kek olayini. Biraz oturur sohbet edersin. Sonra sen caya cagirirsin. Sonra da esinle birgun aksam oturmasina gidersiniz.

olabilir.
herkes şanslı olmayabiliyor.
ancak yazdıkların bunu düşündürüyor.
kv ve kocada ben iyi niyet göremedim ama sen görmüşsün. hatta kendini inandırmak için geçmişi ve anneni suçlamışsın, tabi kendini yerin dibine soktuğunu da es geçmeyelim.

kv ve kocanın aile anlayışını, bağımlılığını, kendilerini mükemmel zannedecek kadar kibirli olmaları, herkesle küs olacak kadar huysuz bir kv, seninle evliliği devam ettirmek ve ana yapabilmek için kv ile iyi geçinmeyi, sürekli senden değişmeni istemeleri, annene dahi çamur atacak kadar çirkef insanlar mükemmel aile sence, öyle mi?

bence de bu mükemmel koca, kv ve yuva kaybedilmemeli.

bil ki onlar hep haklıdır, masumdur. sen ise hep haksız ve hatalısın.

neyse.
çalışan ve belli yaşa gelmiş kadınların hayat karşısındaki bu güçsüz tavrını yuva kurtaran kahraman kadın rolüyle değiştirmeleri enteresan geliyor bana.

sonuçta anlayamayız değil mi?

hepsi şu klavyenin suçu.

Allah mesut etsin, inşallah kolayca değişir, ideal eş ve gelin olursun da yuvan kurtulur.

nerede mükemmel kelimesini gördünüz gerçekten merak ediyorum. defalarca kimsenin mükemmel olmadığını yazdım. kimse de kendine mükemmel demiyor.

ama nafile ne kadar yazsam da anlatamayacağım.

yorumlarınız için çok teşekkür ederim, ben de bu güçsüz kadın halimi devam ettireyim olur mu. siz güçlü kadın olmaya devam edin. asın , kesin. ben yuva kurtarmak da demedim, öncelikle ailem ve kendimin imajını düzeltmek dedim. yuva kurtarmak değil şu an derdim, kimseye de ihtiyacım yok.

bilmiyorum sonumuz ne olur, onu kimse bilemez.

kızlar her birinize tek tek yorumlar için teşekkür ederim, evet haklısınız kv çakal şu bu ama o eşimin annesi ve kv ile ters düşmek evliliğimde bana eksiden başka bir şey getirmiyor. iki senedir huzursuzum eşim boşanmayı bile düşünüyor niye sizce? ailesi ile eskisi gibi iyi olmadığımdan...ya bu deveyi güdeceğim ya bu diyardan gideceğim. eşim ana kuzusu evet zaten kendi de itiraf ediyor, annesi çocuklarını kendine bağımlı yetiştirmiş, bu saatten sonra düzelecek halleri yok malasef.

ya evliliğimden vazgeçeceğim ya da bunlara katlanacağım ne yapabilirim? eşimin artıları çok, eksileri bunlar işte. bunun için yuva mı yıkayım? sent eleştiriler de var belki haklısınız ama böyle sert davranarak sadece kendime ve aileme zarar veriyorum, hiç bir artı kattığı yok bana.

özellikle kv ile iyi geçinenler yorum yazarsa sevinirim, hepiniz benim iyiliğim için yazıyorsunuz biliyorum ama durum bu.
Esin senin ailene ve arkadaslarina karsi nasil?

siz en basindan kv ye ipleri vermissiniz bide nasil degiscem diyosunuz.kv benim anneme laf etse hooppp bi dur bakalim derim.bi laf vardir anneyle kizi tartisir akilsizlarda buna inanir.yani her anne kiz arasinda olur boyle seyler yarin obur gun araniz iyide olsa kvden bunu hep yuzune vurur

Back