• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eş ailesi ile yakınlaşma hususunda yardım

hayır.
kastettiğim dik durmak.
evet ben hata yaptım, düzelteceğim ama sizden de aynı şeyi bekliyorum diyebilmek.

konu sahibinin eski konularına bakarsanız, yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş bir hali var.

çalışmasına rağmen söz hakkının olmadığı baba evinden, yine söz hakkının kısıtlandığı bir evlilik.

evet, herkes hatalarının sonucuna katlanmalı ve gerekirse değişmeli. ancak tek taraflı olmamalı.

konu sahibinin eski konularını çok irdelemek istemiyorum ancak bu evliliğin onu mutlu etmesi zor görünüyor.
belki başka şehire gidip ailelerden bağımsız olurlarsa düzelir diye düşünüyorum.

evet zaten bunu dedim. gidip kayınvalidemle de konuştum, onlar da kabul ediyorlar bazı şeyleri, kv oğlunun zor bir insan olduğunu, iyi yönlerini kötü yönlerini kabul ediyor. geçmişi unutalım diyor.

zaten ben bu işe başlarken eşimle de bir konuşma yaptım, o da susup susup patlayarak hata yaptığını kabul etti.

hayır.
kastettiğim dik durmak.
evet ben hata yaptım, düzelteceğim ama sizden de aynı şeyi bekliyorum diyebilmek.

konu sahibinin eski konularına bakarsanız, yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş bir hali var.

çalışmasına rağmen söz hakkının olmadığı baba evinden, yine söz hakkının kısıtlandığı bir evlilik.

evet, herkes hatalarının sonucuna katlanmalı ve gerekirse değişmeli. ancak tek taraflı olmamalı.

konu sahibinin eski konularını çok irdelemek istemiyorum ancak bu evliliğin onu mutlu etmesi zor görünüyor.
belki başka şehire gidip ailelerden bağımsız olurlarsa düzelir diye düşünüyorum.

ayrıca benim derdim illa bu evlilik devam etsin değil, zaten karşılıklı böyle bir sözümüz yok eşimle. mutlu olur muyuz olamaz mıyız ona bakacağız önümüzdeki dönemde.

Varsayımlarınız mantıklı görünüyor dışardan bakıldığında ama ne yaşadığı konu sahibi yalnızca kendi bilir.

1.paragrafa bende sonuna kadar katılıyorum. Herkes hata yapabilir ama önemli olan insanın hataları ile yüzleşip kabullenebilmesi.

Benim konu sahibine nacizane tavsiyem, kendini ezdirmeden uzatacağı zeytin dalı. Bazen büyükler bile ilk adımını atmak konusunda çocuklaşabiliyor, en azından bunu yapsa bile kaybedeceği pek bişey olmaz. Yapmadığı zamanki vicdan yükünün yanında...

Başka bi şehirden ziyade, başka bir gezegene bile taşınsa insan, eşiyle konuşup aralarındaki bu husumetleri çözmedikleri sürece, karışmak isteyen müdahaleci gruplar Dünyanın her tarafından müdahale edebilir. Kişiler herkesten önce birbirleri ile evlendiklerini anlamaları ve bunu kendilerine de anlatmaları gerekir. Sonra herşey yavaş yavaş rayına oturur.

Evliliğinin ilk 3 senesinde çok mutlu olduğunu söyleyen bir kadın var en niyahetinde..
En azından o 3 yılın hatrına,elinden gelen herşeyi yapmalı diye düşünüyorum. Sonuç olumsuz da olabilir, işte o zaman dik durulması gerekir.

evet zaten bunu dedim. gidip kayınvalidemle de konuştum, onlar da kabul ediyorlar bazı şeyleri, kv oğlunun zor bir insan olduğunu, iyi yönlerini kötü yönlerini kabul ediyor. geçmişi unutalım diyor.

zaten ben bu işe başlarken eşimle de bir konuşma yaptım, o da susup susup patlayarak hata yaptığını kabul etti.
yani eşin ana kuzusu olmayı bırakacak ve değişecek.
inşallah.

Bence eş seçim yapmak zorunda değil, seçim yapmaya mecbur bırakmak da çok vicdansızca bir durum.

Yada eş, iki tarafı da hakkıyla idare etmeyi öğrenecek yaşadıklarından ders çıkarmış bir biçimde.

Arkadaşlar merhaba,

Az çok durumumu bilen arkadaşlar var, kv-kp ile aram bozuktu görüşmüyorduk, evliliğim de iyi gitmiyordu, eşimle sorunlarımız vardı. Sorunlar son zamanlarda iyice ayyuka çıkınca ya bitirelim ya sıfırdan başlayalım demiştik. Eşim içinde ne varsa ilk kez bu kadar açık şekilde kusmuştu...

Biz 5 yıllık evliyiz, ilk 3 sene hiç bir şikayetimiz yoktu sayılır ufak tefek şeylerden başka, sonra kv-kp nin bana küsmesi darılması benim cevap vermem karşılıklı konuşmalar görüşmemeler. kv nin önce anneme, annemden destek göremeyince aile üyelerine durumu anlatması, bunun benim çok zoruma gitmesi, eşimin gitgide benden uzaklaşması...

Eşim ailesine çok düşkün ve biz yanyana oturuyoruz çok yakınız. İstiyor ki gelinsin gidilsin gönülleri hoş tutulsun, eve misafir gelsin şudur budur...Bunları ben de istiyorum ama bir zamanlar ev düzenimi kuramadım, temizliğe yetişemiyorum eşim dağınık ve pis, ama kadın al ben temizlikten anlamam yapmam da dedi, ben de kadın bulana kadar zaman geçti. O arada annem evimize çok müdahil oldu, kv kenara çekildi. Eşim kv ye yaşadığımız sorunları anlatınca kv de hemen harekete geçti, ben onun bilmesini hayatımıza karışmak olarak algıladım ve kabul ediyorum sert tepkiler gösterdim.

Böyle böyle görüşmemeye başladık ve eşim 1 sene sonunda isyan etti. Ya değiş ya bitirelime getirdi. Ben de tüm cesaretimi toplayıp kv-kp ye gittim konuşmak için...Kv beni çok iyi karşıladı, aramızın bozulmasını istemediğini, yuvanın yıkılmasını istemediğini, böyle bir şeyin vebalini kaldıramayacağını ve asla istemediğini, geçmişi unutup yolumuza devam edebileceğimizi...Biraz saygı sevgi beklediğini vs vsv konuştuk. Tabi bu arada anneme çok kızdığını söyledi, seni hiç uyarmıyor mu kızım ben seni anlıyorum baskı altında yetişmişsin, okul-ev arası gidip gelmişsin hayatı tanımamışsın ama artık evlendin kendini açman lazım dedi...

Annen seni hiç mi uyarmıyor, hiç mi ilgilenmiyor...O kadar kötü oldum ki çünkü kv çocuklarının her şeyi ile aşırı ilgili, önceden anlayıp sorunlarını çözmek için destek oluyor (bence fazla müdahil oluyor ama kendi bilir ), ben hayatım boyunca hiç bir sorunumu annemle paylaşamadım :KK43:

Çok yakın bir anne-kız ilişkimiz olamadı, annem hep babamla sorunluydu, kardeşimle daha yakında hatta küçükken herkes annen seni değil kardeşini seviyor derlerdi (eniştem falan bile kocaman kocaman insanlar)...Zaten anneme karşı asileşmiştim, tüm derdi temizlikti, sürekli hastaydı....

Dolayısı ile evlilik ile ilgili sorunlarımı da anneme yansıtmamaya çalıştım, bir şey oldu desem noldu gene ay fena oluyorum ay kalbime inecek :KK43:

Şimdi benim derdim şu, eşimle ne olurum bilinmez, ama öncelikle eşimin ve ailesini gözündeki bir şey öğrenmemiş bilmeyen asosyal kız imajından çıkmak. Çünkü eskiden böyle değildin diyorlar...

Ha şimdi bazı üyeler diyecek mi eşinin ailesi kusursuz mu hayır değil...Ama onlara bu lafları söyleten de biziz, çok da haksız değiller.Öncelikle ağızlarını kapatmam lazım.

İlk görüşmeden sonra ilişkinin devamı için neler yapabilirim? Eşim bir süre yemek falan olmaz dedi biraz yumuşayıncaya kadar.

Şöyle bir şey düşündüm; bu akşam bir kek yapsam eşim de evdeyken annemlere kek bırakıp geliyorum desem mesela? gibi gibi...

Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin...
yani buna ağızlarını kapatmalıyım minvalinde bakmak yerine adamların doğru şeyler söylediklerini düşünüyorsan neden bu onların ağızlarını kapatma çaban..
tabiri caizse adamlar doğruysa bu kaçışın neden sal kendini kayınvalidenin akışına kadın ilgili bilgiliyse kibrini yok et sende..
bak gör daha mutlu olacaksın

hayır ana kuzusu olmaktan vazgeçmeyecek ama iki tarafı da dengede tutmayı öğrenecek
dengeyi sağlayamadığı için ya anakuzusu ya da hanımköylü derler.
inşallah düzelir.
yeter ki herkesin amacı evliliği kurtarmak olsun.
inşallah çabaların boşa gitmez

dengeyi sağlayamadığı için ya anakuzusu ya da hanımköylü derler.
inşallah düzelir.
yeter ki herkesin amacı evliliği kurtarmak olsun.
inşallah çabaların boşa gitmez

amin sağolasınız, sonucu göreceğiz bakalım.olmazsa da ben en azından elimden geleni yaptım derim vicdanım rahat olur.

Back