Muhafazakar eş ailesi ve mecburiyetler

Kendinizi dış görünüşüz, yaşam tarzınızla kabul ettirmek zorunda olacağınız bir evlilik yapmamanız lazımdı en başında. Bu özveri falan değil.
Ben muhafazakar ( aslında bu tam olarak bizi karşılayan bir kelime değil ama neyse) bir aileden geliyorum, kendimde öyleyim, eşimin annesi kendi içinde ne daha da dindar bir kadın. Benden bir iki beklentisi olmuştu, kabul etmedim. Kayınvalidenin istedikleri aşina olduğum seyler olmasına rağmen istemedim.
Tamamen farklı hayat görüşüne sahip kadınların, bu kader cesaretli olup, baştan taviz vermesini hiç anlamıyorum. Aşktan falan değil başka bir şeyden bu.

Siz konuyu tam okuyup anlamadınız sanırım konu sahibi diyor ki muhafazakarlar çok misafir ağırlıyorlar diyor yani muhafazakar olmayan misafir ağırlamıyor mu sınırları kendisi çizememişse eşinin ailesinin muhafazakarlığı ile ne alakası var ben mi yanlış okudum konu sahibi sınırlarını çizememiş

Bazı yorumları okuyunca sinir küpüne dönüyorum insanları o şu bu diye ötekileştirmeyin davranışı bozuk toksik insan vardır bir de kendisini geliştirmiş karakter sahibi insan vardır bu tarz insanlar hayatın her yerinde karşımıza çıkabilir önemli olan sınırı tam anlamıyla çizebilmek

Ülkemizdeki eğitim seviyesi ve kitap okuma oranına bakıldığında sizin veya bir başkasının bu tarz durumlar yaşaması olası en baştan ailesini bildiğiniz kişiyle evlilik kurmayacaktınız deveyi güdeceğim diyorsanız da sınırlarınızı net çizeceksiniz sizi üzecek modunuzu düşürecek insanlara kim olursa olsun hayatınızda sınırlama getirmelisiniz. Bu sadece evliliklerde olmuyor örneğin bir akraban bu şekilde davranıyor sınırları çizeceksin. Uzun yıllar dostluk yaptığım bir yakınımı toksik davranışları dolayısıyla hayatımdan çıkardım bana iyi gelmeyen kim varsa hangi ortam iyi gelmiyorsa mümkün mertebe bulunmamaya çalışıyorum bulunmak zorunda kalıyorsam kısa süreler içerisinde oluyor kimse kimseye zorla bir şey yaptırmamalı velev ki reşit biriyse

Talepkar, sıkıcı ve yer yer patavatsiz davranip ortamin istenmeyen insani haline getirirdim kendimide muhtemelen.
Böyle davranmaktansa sınırları yeteri kadar çizip onların gözünde hoş, üslubu güzel hanımefendi biri olarak kalmak daha iyi değil mi?

İste bazı kadınlarin o imkanı olmuyor maalesef bazılarının maddiyata bazılarının ise destege ihtiyacı oluyor bunlar olmayınca maalesef istemedikleri halde devam etmek zorunda kalıyorlar

Sırf size yorum yapmaya geldim. Siz bence kendini dolu dolu yetiştirmiş bir kadınsınız. Benim eşimin ailesi de geleneklere bağlı ve sürekli bir araya toplanmaya bayılır. Ama olanı biteni daha iyi görebilmeniz için size iki durum arasındaki farkları yazacağım:
1) Eşim kendi ailesinin gerekli gereksiz her şeyine koşturuyor. Çok da tartıştık. Ama bana sen de benimle koşacaksın demedi, demiyor.
2) Her hafta her hafta "ama onlar seni de görmek istiyorlar." diye beni manipüle etmiyor. Müzelik eşya mıyım ben neyimi görecekler. Ayda bir, iki ayda bir müsaitsem gidiyorum. Tabi onlar da müsaitse.
3) Kıyafetine dikkat et diye uyarmıyor. Bunu bir kadına söylemek, sen nerede ne giyeceğini bilmeyen birisin anlamına geliyor bence. Aklınıza saygı duymalı.
4) Ev işlerinin paylaşımında son zamanlarda çok sıkıntı yaşadık. Buna rağmen eve akrabalarını doldurup onlara hizmet ettirmiyor.

Gerçekten benim eşim de aşırı seküler birisi değil. Buna rağmen mesafeli bir hayat mümkün oldu. Bu karşılıklı saygı ortamına eşim zemin hazırladı. Bence eşinize burada güzelce yazdığınız gibi duygu düşüncelerinizi söyleyin. Bir süre gözlemleyin. 2 hafta tamam diyip sonra fabrika ayarlarına dönmesin. Bir de bebek düşünmeyin derim, sizin için daha depresif bir hâl alabilir çünkü bu aşamada ona da karışırlar.

Evlendiğiniz aile doğulu mu merak ettim.

Çünkü biz de muhafazakar bir aileyiz ama ailem eşinizin ailesine değil tamamen sizin ailenize benziyor.
Kardeşim ve geline 15 dakika uzaklıkta oturuyoruz. Hastane işleri ya da mecburiyetler hariç evlendiklerinden beri evlerine 10 kere gitmemişizdir. Onlar bize her hafta 1 gün yemeğe gelirler o da kendi istekleri gelmediklerinde niye gelmiyorsunuz diye sormayız bile. Muhafazakarlık böyle bir şey değil bilin istedim. :)

Sizin durumunuza gelirsem aile yaşantılarınız iki zıt kutup. Eşiniz dünya iyisi çünkü siz onun suyuna gidiyorsunuz evlendiğinizden beri. Bakın bir kere kediniz yüzünden gitmeyeyim dediğinizde kavga kıyamet kopmuş bile.
Baştan isteklerinizi kesin bir dille aktaracaktınız. Bu saatten sonra sürekli sizin onlara uymanızı bekleyecekler çünkü alıştırmışsınız. Eşiniz de asla arkanızda durmuyor. Tamamen aileci erkeklerden dediğimiz türden biri.
Bu iş daha uzağa taşınmakla da halledilmez. Bu defa da uzaktan geldik der günlerce kalmaya çalışırlar.
Bu işi sizden başkası çözemez. Ya resti çekeceksiniz arada dargınlık olacak ya da böyle yaşamaya katlanacaksınız.
Karşı tarafı değiştirememişsiniz zaten değişmek zorunda kalan siz olmuşsunuz. Mutlu ve huzurlu olamadığınız evlilikte de eşinize ne kadar aşık olduğunuzun bir önemi de kalmıyor bu arada.

vay be okurken kendi evimi okudum sanki.. yalnız gelin olarak değil bizzat evin kızı olarak bu durumu yaşamak biraz daha zor, tabii konum kıyas etmek istemem ama verecek tavsiye bile bulamadım. Maalesef muhafazakar ve bi tık dünyası dar, birbirine bağlı ve baskıcı ailelerde genelde bunlar pek değişmiyor, oturmuş bir düzen gibi yani, aksi davranışlar onların dar dünyalarını yıkabilir ve bu iyi olmaz. eşinizin size anlayış gösteriyor olması ve onların tabiriyle "parmağınızda oynatıyor" olmanız bile büyük bir artı. Ve şans tabii. Üstelik herhangi bir yönden asla kendizi suçlu hissetmeyin. sonsuza kadar haklısınız. "Bir insana verilebilecek en büyük ceza onu kendiyle denk olmayan insanlarla aynı kafese kapatmaktır..." umarım eşinizin ailesinden normal seviyeye kadar sıyrılabilir ve eşinizle muhabbet dolu, sağlıklı bağlılık üstüne güzel günler yaşarsınız...

Açıklayacakları birşey yok aslında yaptığınız şeyleri zaten sizin bir görevinizmiş gibi görüyorlar yani eşinin ailesine hizmet etmek misafirlerini ağırlamak bunları zaten gelinin vazifesi diye gördükleri için anlatma gereği duymazlar, zaten kendileri de yapmışlar hep. Bir de böyle muhafazakar ailelerin çocukları daha seküler olabiliyor yani onlar gibi dindar olmuyorlar eğitim kariyer hayatları olduğu için ailelerinden daha farklı yetişiyorlar ama ailesini tanıma imkanınız olmamış sizin. Bir de böyle ailelerin oğulları da kolay kolay ailelesinin sözünden çıkmazlar ne kadar modern kariyer odaklı biri olursa olsun yine de ailesine karşı gelemez çekinir karısı için onları karşına alamaz onlar annesi babası çünkü o yüzden bir anda ailesini silip sizin arkanızda durmasını beklemeyin

Muhafazakarlar çok misafir ağırlıyorlar eşit değildir muhafazakarlar misafir ağırlamıyor.

Bana çözülemeyecek şeyler gibi gelmedi sadece biraz daha net olmanız lazım. Gerekirse bazı küçük gemileri de yakın yani. Ama tabi, alıştıra alıştıra..
Öncelikle şehir değiştirmeniz büyük bi artı. Amaa her haftasonu da gelmeyiversinler canım. Bunu kademeli olarak azaltın,azalttırın.
Ben çoook iyi anlıyorum sizi. Sizinkine çok benzeyen bi evliliğim vardı. Tek sorun bu olsaydı kesinlikle boşanmazdım, başka önlemler alırdım tabi.
İyi insanlar diyorsunuz, fesatlıkları yok anladığım kadarıyla, yani bazı insanlar saf kötüdür ya, öyle değiller sanki. Sadece nasıl desem biraz cahiller. Bunun da muhafazakar olmalarıyla hiç alakası yok. Çok muhafazakar aile gördüm gayet görgülü ve mesafeli. Sizinkiler biraz fazla iç içe ve kendi hayat tarzlarının dışındaki hiçbir hayat tarzına saygıları yok. Bu da kötülük olmasa da cahillik ve dar görüşlülük benim nazarımda. Benim eski eşin ailesi de böyleydi. Hepsini severdim, ama uzaktan =)

Aynen öyle benim eşim beni ezdirmedi (ezdiremedi) ne beni yenebildi ne ailesini boştan yere onca yıl sıkıntı yaşadık . O benim arkamda dursa da bu duygusal manipülasyonlardan çok etkileniyordu. Bizi huzursuz etmek için her şeyi yaptılar yıllarca. Şimdi diyorum ki ne aptalmisim şimdi olsa ortalığın tozunu dumana katardim

Evet bizimkiler benziyor benim eşimin ailesi muhafazakar denilemez aşırı uctalar öyle söyleyeyim . Benim gelinligi görmen lazım zaten düğünu de istemediler oynamalı ve gece düğünü olduğu için

İki yolu var ya sen eş ailesine uyum sağlamaya çalışırsın yada eşin kendisini ailesinden soyutlar asıl ailesine odaklanır. Yoksa bu evliliğin sonu malum.
Zıtlıklar evlenince daha zor olur. En azından Türkiyede böyle

Anlattiklariniz tamamen karakter meselesi. Tanıdığım muhafazakar aileler var gelinleri sekuler, süslü bayılırlar. Esin ailesi ile ilgili problemlerin eşten kaynaklandığını düşünenler denim ben. Örneğin siz gitmediginizde eşimi getirmedim yorgundu kıyamadım vb. Veya kendide gitmeye bilir. İnanın yapan erkekler var. Erkek esinin gözünün içine bakınca etraf avel avel anca bakar. Karışamaz çünkü bilirler alacakları cevabı. Eşiniz bu problemleri cozemeyecekse ayrılmanız en mantıklısı.
Eşiniz sizi beğenmiş, evlenmiş hanımı yapmış. Ona rağmen size ailemin yaninda oturmana kalkmana dikkat et diyebilmis. Bu bana çok itici geliyor. Beni sen bu halimle beğenmiş gönlüne almışsın ailenin yanında farklı davranmami istiyorsun ben buyum işine geliyorsa derim...
Çocuk yapmayın sakın bu problemleri çözmeden.

Çok teşekkür ederim Ne kadar benzer durumlarımız var. Siz de bunlardan kaçmak için eşinizden uzak düşmüşsünüz. Aslında basit görünen şeyler insan hayatında çok ciddi seçimlere sebep oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…