Moral ve Motivasyon ile kilo ver (:

burdayım canım. bu ara karın bölgemde bi rahatsızlık var çözemiyorum. kabızlıktan mı yoksa yakın zamanda rahim düzeltme olmuştum onun sıkıntısı mı. motivasyon yerlerde zaten.
sen bu hafta çok iyi vermişsin tebrik ederim. ben bugün 100 gr fazla çıktım geçen haftaya göre. chiLL chiLL biz bu hafta bi atak yapalım olmuyo böyle :KK43:

Doktoruna bir sor bakalım ..

Canım ben bu hafta pirinç lapasini yapacağım bir gün ve hiç yulafla bir öğün gecirmedim onu da yapacağım
sende bi pilav yap :KK70:

Öğlen mercimek yemeği yaptım yani kara Şimşek :)

Akşam bir dilim et yedim çok çok az pilav

Gün içinde bir ara ice tea içtim bir kutu

Kocam geldi bana cornet almış hemde çikolatalı en sevdiğinden!

Görünce çok mutlu oldum yemek istedim yesem mutlu olurdum ama o dondurma bittiğinde mutlulukta bitecek. Hatta belki dondurma bitmeden bitecek.

Yemezsem daha mutlu olurum dedim. Kilo verince. bir küçük bedene geçince. Tartıda daha hafif çıkınca. Giydiklerim daha çok yakistiginda. Kendimi kilo vermiş görünce. Aa çok zayiflamissin dediklerinde daha mutlu olurum. Bu yüzden yemedim. Yemeyecegim de ..

lE7nZl.jpg

Kocam geldi bana cornet almış hemde çikolatalı en sevdiğinden!

Görünce çok mutlu oldum yemek istedim yesem mutlu olurdum ama o dondurma bittiğinde mutlulukta bitecek. Hatta belki dondurma bitmeden bitecek.

Yemezsem daha mutlu olurum dedim. Kilo verince. bir küçük bedene geçince. Tartıda daha hafif çıkınca. Giydiklerim daha çok yakistiginda. Kendimi kilo vermiş görünce. Aa çok zayiflamissin dediklerinde daha mutlu olurum. Bu yüzden yemedim. Yemeyecegim de ..
sen kazanmışsın tatlım. ama bi sonraki paylaştığın kalorilere bakınca haftada 1 kere yenilebilir bence.

sen kazanmışsın tatlım. ama bi sonraki paylaştığın kalorilere bakınca haftada 1 kere yenilebilir bence.

Tabi ki yenebilir ben gece olduğu için reddettim.

Yicez yemeden zayiflamak diye bir şey yok. Şuan dükkan kapalı mal yükleme yapamayız onu demek istedim :)

Günaydın kizlarrr bu sabah hiç kahvaltı edesim gelmedi zaten ekmekte yokmuş bende kahvaltı etmedim. Bu günlük böyle olsun .
Öğle yemeğini erken yiyeceğim ama öğlen ne yiyeceğim belli değil. Evde patlıcan var onu yapsam yağlı bit yemek çıkacak ortaya biliyorum başka da bir şey kalmamış bana market yolu gözüktü

12 bucukta patlıcan kabak Havuç domates ve kıymadan bir yemek yaptım onu yedim. 1 dilim de tam buğday ekmegi

12 bucukta patlıcan kabak Havuç domates ve kıymadan bir yemek yaptım onu yedim. 1 dilim de tam buğday ekmegi
afiyet olsun canım. bende kahvaltıyla duruyorum hala. bi kaşık yumurta, yarım dilim ekmek ve baş parmağım kadar börek.
aşırı bitkin hissediyorum. yataktan Kalkıp koltukta uyur oldum :KK43:

afiyet olsun canım. bende kahvaltıyla duruyorum hala. bi kaşık yumurta, yarım dilim ekmek ve baş parmağım kadar börek.
aşırı bitkin hissediyorum. yataktan Kalkıp koltukta uyur oldum :KK43:

Ya bende öyleyim bugün kolumu kaldirasim yoktu
şimdi balkonda çamaşırlar var toplayıp yatacagim
kızım da bugün odasında uyudu bakalım bu gece nasıl geçecek eminim beni sürekli uyanıp uyandıracak ama hadi hayırlısı

7bucukta yedim akşam yemeğini
Tavuk sote
2 çorba kaşığı pilav
2 çorba kaşığı yoğurt

Yemekten önce de 1 büyük dilim karpuz

merhabalar. bu aralar zor günler geçiriyorum. bi süre fazla Paylaşım yapabileceğimi sanmıyorum. diyet modunda değilim ve sizin enerjinizi düşürmek istemiyorum. kendimi toplayınca aranıza dönerim tabi. o zamana kadar da paylaştıklarınızı takip ederim. sevgiler.

Merhabalar,
27 yaşında evli 1 çocuk annesiyim.
Evlilik öncesi maksimum 68 i görmüş olan ben, evlendikten sonra 74 e kadar çıktım. Boyum 171 olduğu için bu kiloyu bir şekilde kamufle edebildim. Ta ki hamile kalıp kilonun üstüne kilo katana kadar. .
Önceleri kilo vermek istesem de basaramiyordum. Diyet diyince dünyadaki tüm çikolatalari kucaklayip kacasim geliyordu. Neyse ben 74 le hamile kaldım 99 ile doğuma gittim. 3 kilo bebek çıkardım :)
40 im çıktığı gün( ekim 13 de) tartiya çıktım 91 kiloydum.
Hala hamilelik kiyafetlerimle geziniyordum.
Kızımla fotoğraf çekilmek dahi istemez olmuştum.

1 şubatta diyete başladım hiç bir sonuç alamadım 1 kilo bile veremedim. Mutsuz olduğumla kaldım. Emzirirken gözümün önünde nutellalar dolaniyor ben çocuk gibi ağlamaya basliyordum.

mart nisan gibi diyetisyene gittim. Elimde liste, ben listeye bakıyorum liste bana. .

Denedim denemedim değil ama o da olmadı.

Mayıs 1, çaya şeker atmayı tamamen kestim.

Bu böyle olmayacak spora başlamalıyım dedim.
Binbir eziyet spora başladım . Spora giderken kızımı bırakacak birini bulmak benim için hep sıkıntı oldu bazen babaya bazen babaanneye bıraktım. Maksimum 1 saat salonda geçirdim. Ama pilim bitik tüm enerjimi sporda döküyorum sonra kızıma ayıracak güç kalmıyor. Ona ayirsam bu seferde ev işlerine gücüm yetmiyor.
Kısacası buda olmadı.

Ne yapacağım yani bu çocuk buyuyene kadar kilolu mu yaşayacağım.

Neden kilo veremediğimi bulmaya çalıştım.
Tüm gün evin içinde dört dönüyorum neden yediklerimi yakamiyorum. .

Haziran ayiydi..

Evet herkesin yaptığı o hata DÜZENSİZ BESLENMEK ..
Kahvaltı etmemek. Geç saatte yemek yemek. Tatlı hamurisi bunları aynı gün tüketmek.
Eşim her akşam yemekte olmaz. O olduğu aksamlar yemeğe çok yuklenirim. Ana yemek, yardımcı yemek ve salata hatta hatta yanına içecek! Önce o içeceği attım ordan.
Yeterince kalorili oluyor ve doyuyoruz o içeceğe ne gerek var.
Eskiden kola muptelası olan ben artık kola içemez oldum. Zero bile tatlı geliyor.

Nelerden fedakarlık edebilirim ilk etapta ona baktım.
Kendime diyette olduğumu sezdirmeden neler yapabilirim.

Ekmek!
Ekmekle karın doyuruyorum ne saçma.
Çoğunlukla beyaz ekmek tüketiyoruz evde. Yeni bir kural geldi ve bundan sonra eve çavdar ve ya tahilli ekmek girecek beyaz ekmeği ikimizde almayacagiz.
Kurala uydukta eşim bu konuda çok destek oldu. Hatta bir keresinde akşam eve geldi eli boş, ekmek almadin mi dedim, ekmek kalmamış dedi. Beyaz ekmekte mi yoktu diye sorduğum da, ^bizim için yok ^ dedi. Onun bu kararlı tavrını da gördükten sonra artık misafirlikte bile beyaz ekmeğe el uzatmaz oldum. Yani beyaz ekmek benim için ikinci tercih iken, birden tercihler arasından tamamen kalkmış oldu. Oh çok iyi de oldu.
Önceleri kisitlamadim kendimi istediğim kadar yedim ekmeği sonra ^günde iki dilim ekmek^ limiti koydum kendime. Bunu başta yapsam zorlanabilirdim belki. .

Ne vardi başka? Cips gibi aburcuburlari zaten hamilelik de bebeğim için bırakmıştım. .

Sadece çikolata çıkıyordu önüme. Onu da yüksek kakao icerenlerden alarak biraz suçu hafiflettim. Nutella eve almadım. Başka aburcuburlara da el sürmedim.

Kızartma tenceresini attım direk. Artık biran gaflete düşüp acaba kizartmami yapsam diye dusunsem bile yapamıyorum.

Pilavla vedalastim. Çok düşkün de değildim.
Ama makarna, en büyük zevkim. Makarna yemeden olmazdı benim için. Onu biraz masum hale getirmem gerekiyordu. .
Yağsız makarna yoğurt üzerine de şu ulkerin yoğurt cesnisi. Harika oluyor makarna da yağ olmadığını anlamiyorum yine de çok lezzetli.

Ve hep ne yiyorum diye düşündüm ama yemedigim şeylerde vardı. Mesela yoğurt. Yoğurdu biber dolmasinda biber dolmasina tuketiyordum benim için büyük kayıp olmuştu. Yoğurt sindirim sistemimi çalıştırdığı için ona ihtiyacım vardı.
Yoğurda alistirmaya başladım kendimi önce bir şeylere ilave ederek sonra tek başına. Artık her gün bir kase yoğurt yiyorum bunun da faydasını gördüğüme adım gibi eminim.

Sütte yıllarca içmekten hep geri durduğum bir şeydi. Oysa zayiflamak için süt için diyorlar ben neden icmiyorum.
Süte de başladım. Her gün değil ama çoğunlukla hergün bir bardak süt içiyorum. Kilo vermek için içilmesi gerektiğine de inanıyorum.

Zerdeçal ile tanıştım. Pek sevdiğim söylenemez aslında. Gün içinde tuketmem benim yararima olacaktı düşündüm neyle tuketebilirim ve aklıma o çok sevdiğim peynir geldi. Sabah kahvaltımda peynirin üzerine çok az döküyorum. Peynir tadı baskın oluyor Zerdeçal yediğimi anlamiyorum bile. Böylece metabolizmamı hizlandirmis oluyorum.

Bunun gibi birde tarçın vardı kullanmam gereken. Kan sekerimi dengeleyip beni tatlı krizlerinden kurtaracak onu ne ile sinsice sokabilirim vücuduma derken aklıma elma tarçın ikilisi geldi.
Elmayı dilimleyip üzerine bolca tarçın döküyor fırına veriyorum. Kendime bir tatlı hazırlamış oluyorum ve bunu kızımla bölüşüyorum. Burda benim için püf nokta tatlı krizleri yaşamadan yada bunu ilerletmeden tatlı yemek. Yani ben kendimi biliyorum hiç tatlı yemezsem 3 4 gün sonra kriz yaşıyorum. Bunu yaşamak istemediğim için 3 günde bir elmalı tarçın tatlisini yapıyorum
Yine de canım çok tatlı isterse hurma yiyorum.

Yulaf ezmesini herkes duymustur fakat belki denememis olabilirsiniz kesinlikle deneyin. Günde en azından bir öğünü yulafla gecirebilirseniz otomatikman kilo verirsiniz.

Vee en önemlisi mutlu kalmak. Kendimize eziyet etmemek
insanların size moral vermesini ^çokta kilolu değilsin ^ demesini beklemeyin. İhtiyacınız olan morali kendinize siz verin.
Kendinizi motive edin. Bir elbise begenin örneğin.
Küçük hedefler koyun. 3 kilo. Bu 3 kiloyu verdiğim de o elbiseyi alacağım ve bana çok yakışacak..
3 kiloyu verdiğim de kendime tatlı ismarlayacagim.
3 kiloyu verdiğim de eski pantolonumu deneyeceğim.
Bu kısa hedefler beni hep motive etti.

Her gün tartiya çıkmayın diyorlar. Hayır her gün tartiya çıkın. Bir önceki günden fazla gosteriyorsa tarti. Nedenini bulun.
Dün akşam yemeğini geç saatte yedim o yüzden.
Dün tatlı yedim o yüzden. .
dün spor yapmadım o yüzden. . Gibi ..
BÖyle analiz ederseniz aynı hatayi tekrarlamazsiniz.
Mesela saat geç oldu ve bir şeyler mi yiyeceksiniz?
O zaman geç saatte yediginiz de, sabah tartiya çıkınca bunun karşılığını alacağınızı hatırlarsınız ve istahiniz kapanır. Yada iradeniz kuvvetlenir diyelim.

Ben sadece bunları yaparak ve tabi ki leslieden destek aldım,
12.06.2016 - 07.08.2016 arasında 5 kilo verdim
Hiç zorlanmadan, yiyerek.
İsteyen herkes bunu başarabilir. Birlikte başarabiliriz.
kilo almakta vermekte insanın kendi tercihidir.
Ben tercihimi kilo vermekten yana seciyorum. Sizin tercihiniz hangisi?

08.08.2016
chiLL chiLL 80.2
eejanaika eejanaika 88.3
Cardialgia Cardialgia 69
@zesu06 72

22.08.2016
chiLL chiLL 79.4
Harikasın canım işte bende zorlama baskı olmadan azaltma metoduyla gitmek istiyorum. Inşallah benim icin bu son uğraşı olur ulaşıp korurum 12 kilocuk .

Harikasın canım işte bende zorlama baskı olmadan azaltma metoduyla gitmek istiyorum. Inşallah benim icin bu son uğraşı olur ulaşıp korurum 12 kilocuk .

Sen istedikten sonra yapabilirsin. Kendini diyet moduna sokmadan sadece yediklerini gözden geçirerek.
Kiloluysak bunu bedenimize yapan biziz bu yüzden buna son verecek olan kişide yine biziz.
^ya kilo vereyim^ diyip veremiyorsak hiçbir şey yapmadigimiz için bu lafta kalsın istemiyorsak biraz kendimizi gözlemlemek gerek, neden kilo alıyoruz? Yada neden kilo veremiyoruz? Bunun cevabını bulduktan sonra kilo vermek kolay. Herşey beynimizde bitiyor ben buna inanıyorum

merhabalar. bu aralar zor günler geçiriyorum. bi süre fazla Paylaşım yapabileceğimi sanmıyorum. diyet modunda değilim ve sizin enerjinizi düşürmek istemiyorum. kendimi toplayınca aranıza dönerim tabi. o zamana kadar da paylaştıklarınızı takip ederim. sevgiler.

Canim neyin var umarım sağlığın iyidir. ..
dilerim ki zor günlerin çabuk geçer biran önce kendine gelirsin sorun herneyse biran önce çözersin.
gorusemeyecegimiz bu süreçte kendine iyi bak. .

Kahvalti
peynirli güzel bir omlet
1 adet salatalık
dereotu

Öğlen
tavuk sote
bulgur pilavı

Akşam
ciğer
yarım kutu ayran

Gün içinde Nescafé sekersiz

Sen istedikten sonra yapabilirsin. Kendini diyet moduna sokmadan sadece yediklerini gözden geçirerek.
Kiloluysak bunu bedenimize yapan biziz bu yüzden buna son verecek olan kişide yine biziz.
^ya kilo vereyim^ diyip veremiyorsak hiçbir şey yapmadigimiz için bu lafta kalsın istemiyorsak biraz kendimizi gözlemlemek gerek, neden kilo alıyoruz? Yada neden kilo veremiyoruz? Bunun cevabını bulduktan sonra kilo vermek kolay. Herşey beynimizde bitiyor ben buna inanıyorum
Aynen öyle beyin yoksa aç filan değilim yemekten yeni kallktim sirf yemeği sevdiğim icin mideme ağrı bulantı girene kadar yiyordum. Simdi öğünlu porsiyonlu biraz daha özenli yemeye gayret edicem yavaş yavaş azaltacagim 1 günde 1 kg gitmis ilk hafta verilen kilo biaz fazla olduğu icin moralde olur bana .

X