Böcügüm emin ol bendede oluyor daha önce bende öyle olmuş sonra az yemeye başlamıştım ve kilo verememiştim hatırlarsan hatta almıştım az yemeyle .. sen içini fereh tut .. refe söyledigimin aynını sanada söyleyim . su bile içerken düşün bu içtigim su vucudumdaki yagları aıp götürecek diye için rahat olsun sen diyete uy gerisini zamana bırak inan sizin geçtiginiz her aşamadan bende geçtim .......a.smerhabalar kizlar ben sanki cok yedikce kilo alacakmis ve veremeyecekmisim gibi düsünmeye basladim anlamadim gitti...kendimi böyle düsünmekten geri alamiyorum..niye böyle oluyor acaba ? sizede oluyormu hic merak ettim ?
tuzu çıkarmak deyilde melegim mikterinı azaltmak lazım . hemde bol su içmek . ben hep su içmaktan korkarım baskülde fazla çıkıyor diye .( ne saçmalık dimi )laelaelaelaelae ama artık bu korkumu yendim gece yatmadan bile bol su içiyorum ve içerkende kendi kendime sabaha bu su vucudumdakileri alıp götğrecek diye inanarak düşünüyorum valla bunun süper etkisi oluyor tavsiye ederim herşey kendine ve yaptıgına inançla ....:hulya:günaydın aebenim ya ben tuzu çok fazla kullanıyorum ve dediğin gibi çok şişlik hissediyorum
tuzu da çıkarmak lazım aslında hayatımızdan mümkün olduğu kadar
refim bayram haftasında eksi vermeden geçtin bacım daha ne olsun :lepi:Selam kızlarrrrrrrrr Kango eski kilon kaçtı çok merak ettim , ayrıca tebrik ederim canım senide eşinide :)
Aebenim ve Elifim sizleride yeniden düzene girdiğiniz için tebrik ederim.
Ben kaç gündür site azizliğinden giremiyorum bu akşamdan itibaren menülerimi veririm. Ben hiç kaçırmadım fakat 2 haftada 1 kilo kadar vermişim bakalım hayırlısı öptüm sizlerrrriiiiiii :)))
REFİM AKŞAMIN PEKBİ KARIŞIK OLMUŞ YAVVV .....:uhm:Bugünkü menüm şekerlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr şöyledirrrrrrrrr :)
Sabah: 1 bardak light süt 3 dilim tam buğday ekmeği üstüne acıka sürerek yedim ( çemen)
Öğle: Yumurtalı mantar ve peynirli salata
Akşam: az balık, yarım tabak basmati pirincinden yapılmış pilav ve tam buğday unundan yapılmış peynirli bir pohaça ve 5 salatalık :))))
Gece ara olarak meyve yiycemmmmm
REFİM SAGLIK OCAGINA YAZDIR SİGORTAN VARDIR ...... PAHALI BİŞİ DEYİL YAHU . 5.6 TL İDİ YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM ...:uhm:offfffff aklımda ama pahalı bişeydirdiye sormadım hala eczaneyeaçıkcasıııı :)
BU İNCİR TATLISINI HİÇ SORMIYCAKSINIZ SANIYORDUM ...kaydirigubbakcemile3Aebencimmmmmmm bu incir tatlısı şekersiz nasıl bişey yav onun dışında menün güzel günlü bir gün için......
Ayrıca itiraf ediyorum bende oğluşuma yaptığım nefis enfess üzümlü un kurabiyesinden biraz tırtıkladım offfffff ilk bu ama dayanamadım yaaaaa çok güzel kokuyordu((((((((
AYOL NıYEN SORMUYOM AŞKOL HEPıMıZ TAŞMIŞ DAVUT OGLUMUYUZ ..:hulyaWuavvvvvvvvvvvvvv bende yapıcammmmmmm bu incir tatlsından yarınnnnn :))))) tarf için teşekkrler ayıca ben sandım ine 60-70 tl lik bir vitamin o zaman pazartesi ilk iş alırım çok sağol yaaaaaaaaaa :)
KENGOCUM CANIM SEN KıTABI DıKKATLı OKUDUGUN DAN EMıNMıSıN .....menüm bu gün biraz kötüydü...çünkü sabah 10 dan beri dışardaydım.Akşam 5 te geldim.
Sabah
3 dilim tam buğday ekmeği ,1 yumurta ,peynir ve şekersiz çay
öğle yemeği yiyemedim kötü olan bumafoldumben
Ara
1 elma
Akşam
2 tabak mercimek çorbası ,salata ve yoğurt
tahmini saat 8-9 gibi incir ve kayısı
sarı sarı beyaz leblebinin ustündeki o beyazlık unnn ...Aeben valla şüphe ediyorum kitaplarımız farklı mı:kedi:?Ben şu doymuş yağlar falan hepsi karıştı oturucak inşaalllah zaten eşime demiştim bu ay deneme ayı ancak alışıcam
1.Sabahtan başka ekmek yemek yok
2.yumurta ile ekmek yok
tekrar teşekkürler..a.s.
Buarada sarı leblebi mi ,yoksa beyaz olanı mı?
yumukum aslında zor deyil alışınca otamatikmam yapıyorsun zaten sen şimdi çok yemegede alıştınya bu diyetle zorlanmadan devam edebilirsin .buyrunnnnnnnnnDERıNCıM ıLK SAYFAYI AÇMAYI DENE ORDA AYRINLTILI YAZIYOR BıRAZ.....
AMA KISACA ANLATAYIM SANA ŞıMDı . YıYECEKLERıN KAN ŞEKERı GÖSTEGELERı VAR .
bazı yiyeceklerin düşük bazılarını yüksek .. kann şekeri yüksek besinleri yiyince kan şekerin yükseliyor oda yedigin yagların depo olmasına sebeb oluyor . egerki diyete tam uyar kan şekeri göstergesi düşük besinlerle beslenirsen . kan şekerin yükselmiyor böylecede yedigin yaglar depo olmuyor harcaman gerekende vucuddan depodan karşılanıyor .....yerimseniben
yiyeceklerin kan şekeri tablosu ilk sayfada...buyrunnnnnnnnn
ilk aşamada . yedigin yemegin o ögünde kan şekeri göstergesinin 35 civarında kalmasını saglamak .... karışık gibi görünsede aslında 1 hafta yapınca otamatikman alışıyorsun .kaydirigubbakcemile3
mesela sabah kavaltıda tam bugday ekmeginin degeri 45. ama yanında mutlaka salata türü bişi yiyyosun onun dageride 10 civarında bu migdede birleşimce o ögünde ortalaması 20 küsür civarı yapıyor oda 35 altında kalıyor ....
yani bu diyette kl. hesebı yokkkkkk:lepi: doyana kadar yiyyorsun o yüzden metebolizmanda durmuyor çalışıyor ..
yanlız bu diyette yasaklar kesin yasak hiç yemiyorsun ... yenebileceklerde serbest doyana kadar yiyyorsun ......
bir kuralda ögün atlamaman yani aç kalmaman ....cokacimcoook
ve ögün aralarında atıştırmaman ..... yani 3 ögün kesin yiyyorsun aralarında 3.4 saat bırakarak ....
ara ögün ise sabah kavaltıdan önce meyve ve meyve suyu .... vede akşam yatmadan yedigin ve içtigin meyve (vucud şekerini bundan alıyor dogal şekerden .....)
diger sabah . öglen arasında münkün oldugunca ara ögün yok ...a.s( zaten karnın doyunca açıkmıyorsunda . vede kanşekerin bi seviyede oluncada açıkmıyorsun zaten ..
ha bide önemli bie konu her ögünde mutlaka bir süt ürünü yiyceksin ... amaaaaaa ..... yagsız .(yogurt yaglı yiyerbilirsin )
çünkü bu diyette doymuş yag yasak münkün oldugunca kaçın özellikle sabah kavaltıda ekmekle direk depoya gidiyor ......:1hug:
umarım bir fikir edinmişindir . dahada soramak istersen cevaplarız şeker . maksat hep birlikte kilo vermek dimi ...sengözlerimebaksanab
örnek menü istemişin ilk sayfada var ama ben tekrar yazayım ....
kalkinca meyve yada meyve suyu .
yarım saat sonra ( çünki meyve ögünler karıştırılmıyor )
kavaltı
tam bugday ekmegi ne kadar yersen .(kızartırsan kanşekeri oranı dahda düşüyor .). şekersiz marmelatlar ..... zeytin ezmesi .. yagsız peynir .. yagsız süt .. yogurt ... salatalık domates maydonoz vs... yiyebilirsin ...
öglende . et türü .(tavuk balık . kırmızı et ..) ama yagsız mutlaka ... yanında salata . sebze yemegi .. yogurt süt türü bişi .....
akşamda öglen gibi yanlız akşam hafif yemen lazım çünkiakşam ne yersen ye kolay depo oluyor .....özelliklede yaga dikkat akşamları ....
ama balıgı öneririm bol salatayla ....süt ürününü tabiki unutmuyoruz her ögünde ...
Bu arada aebenim yeni fotoğrafıma yaptığın güzel yorum için sağol cvp buradan vereyim hafta geçti oraya bakmazsın sanırım eşim şeker ve tatlı canavarıdır ve tatlıları hep baklava kadayıf çok ağır tatlılar sever evlendiğimizden beri ben ona onunda iradesi sayesinde 17 kilo verdirdim evliliğimizin ilk 3 yılında sağolsun onu hala koruyor çok sporada gitti o zamanlar ama asla monti yapamaz bana bakıp bakıp şok oluyor ama neyseki benim bir avantajım var tatlıyı hiç ama hiç sevmem benim derdim tuzlu ve acıyla :))
hala koruyorsa maşşallah yav . erkekler şanslı valla bu konuda bak kengonun eşinede maşallah biz çabalıyıp 500gr veriyoruz onlar aynı zamanda 2.3. kilo kıskanmamak elde deyil bu erkekleri kilo konusunda ...laelaelaelaelaeBu arada aebenim yeni fotoğrafıma yaptığın güzel yorum için sağol cvp buradan vereyim hafta geçti oraya bakmazsın sanırım eşim şeker ve tatlı canavarıdır ve tatlıları hep baklava kadayıf çok ağır tatlılar sever evlendiğimizden beri ben ona onunda iradesi sayesinde 17 kilo verdirdim evliliğimizin ilk 3 yılında sağolsun onu hala koruyor çok sporada gitti o zamanlar ama asla monti yapamaz bana bakıp bakıp şok oluyor ama neyseki benim bir avantajım var tatlıyı hiç ama hiç sevmem benim derdim tuzlu ve acıyla :))
saol abenim ben bunu dikkatlice bi okıyımCADIARZUyumukum aslında zor deyil alışınca otamatikmam yapıyorsun zaten sen şimdi çok yemegede alıştınya bu diyetle zorlanmadan devam edebilirsin .buyrunnnnnnnnn
Yumukum sana en güzel Aebenim yardım eder :))) yazmış zati hoşgeldin inşallahhh senide aramıza alırız sen yaparsın :)
evet elifim hadi bakalım . gözümüz üstünde ha ona göre bakalım yıl başına kadar refimmi senmi daha çok kilo vereceksiniz ......hatta arkanızdan yumukumda yetişir .........kaydirigubbakcemile5refim dün alıcaktım baskül, koşu bandına karar verince nasıl olsa onda tartılabiliriz diye vazgeçtik
buarada boyun kaç, resmini yeni gördüm süper gözüküyosun hiç 73 gibi değilsin
yumukum evet senin yaprtıgın diyet gibi ama senin arada yedigin kaçamaklar yok işte o kaçamaklar olmayınca zeten vucud degişim geçirip kendiliginden kan şekeri dengeleniyor ve tıkır tıkır iniyor .....biraz inceleyince aslında benim uyguladığım diyetle hemen hemen aynı gibi aebenim sadece yasaklı olan şeylere dikkat etmem gerek elbette kitabı olsa daha güzel olurda bulabilirsem kitabınıda almaya çalışıyım bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?