Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

reFİM BENCE SENİ BU ENDİŞELİ DURUMUN ETKİLOYOR . AMCAM KİTAPTA DİYOR O BÖLÜMÜ BİR OKU
(KİLO VERMEKTE ZORLANAN KADINLAR BÖLÜMÜNÜ ) BENCE SENNİ BU ETKİLOYOR ....lmaz: GEREKSİZ YERE KENDİNİ KASIYORSUN . GEVŞE BİRAZ . KENDİNLE KONUŞ KİLO VERECEGİNE EMİN OL KENDİNE SIK SIK SÖYLE BUNU ..kaydirigubbakcemile5

arkadaşlar bende yapıcam da ama kan şekerine göre nasıl yani ?? anlamadım valla.sayfaları okumak ise bi ölüm açılmıyo beni deli etti burda.nasıl yapılıyor bana bi tarif allah rızası için.:kedi:

arkadaşlar bende yapıcam da ama kan şekerine göre nasıl yani ?? anlamadım valla.sayfaları okumak ise bi ölüm açılmıyo beni deli etti burda.nasıl yapılıyor bana bi tarif allah rızası için.:kedi:
DERİNCİM İLK SAYFAYI AÇMAYI DENE ORDA AYRINLTILI YAZIYOR BİRAZ.....

AMA KISACA ANLATAYIM SANA ŞİMDİ . YİYECEKLERİN KAN ŞEKERİ GÖSTEGELERİ VAR .
bazı yiyeceklerin düşük bazılarını yüksek .. kann şekeri yüksek besinleri yiyince kan şekerin yükseliyor oda yedigin yagların depo olmasına sebeb oluyor . egerki diyete tam uyar kan şekeri göstergesi düşük besinlerle beslenirsen . kan şekerin yükselmiyor böylecede yedigin yaglar depo olmuyor harcaman gerekende vucuddan depodan karşılanıyor .....yerimseniben

yiyeceklerin kan şekeri tablosu ilk sayfada...buyrunnnnnnnnn

ilk aşamada . yedigin yemegin o ögünde kan şekeri göstergesinin 35 civarında kalmasını saglamak .... karışık gibi görünsede aslında 1 hafta yapınca otamatikman alışıyorsun .kaydirigubbakcemile3
mesela sabah kavaltıda tam bugday ekmeginin degeri 45. ama yanında mutlaka salata türü bişi yiyyosun onun dageride 10 civarında bu migdede birleşimce o ögünde ortalaması 20 küsür civarı yapıyor oda 35 altında kalıyor ....
yani bu diyette kl. hesebı yokkkkkk:lepi: doyana kadar yiyyorsun o yüzden metebolizmanda durmuyor çalışıyor ..

yanlız bu diyette yaskalar kesin yasak hiç yemiyorsun ... yenebileceklerde serbest doyana kadar yiyyorsun ......

bir kuralda ögün atlamaman yani aç kalmaman ....cokacimcoook
ve ögün aralarında atıştırmaman ..... yani 3 ögün kesin yiyyorsun aralarında 3.4 bırakarak ....

ara ögün ise sabah kavaltıdan önce meyve ve meyve suyu .... vede akşam yatmadan yedigin ve içtigin meyve (vucud şekerini bundan alıyor dogal şekerden .....)

diger sabah . öglen arasında münkün oldugunca ara ögün yok ...a.s( zaten karnın doyunca açıkmıyorsunda . vede kanşekerin bi sevide oluncada açkmıyorsun zaten ..

ha bide önemli bie konu her ögünde mutlaka bir süt üerünü yiyceksin ... amaaaaaa ..... yagsız .(yogurt yaglı yiyerbilirsin )
çünkü bu diyette doymuş yag yasak münkün oldugunca kaçık özellikle sabah kavaltıda ekmekle direk depoya gidiyor ......:1hug:

umarım bie fikie edinmişindir . dahada soramk istersen cevaplarız şeker . maksat hep birlikte kilo vermek dimi ...sengözlerimebaksanab

örnek menü istemişin ilk sayfada var ama ben tekrar yazayım ....

kalkinca meyve yada meyve suyu .
yarım saat sonra ( çünki meyve ögünler karıştırılmıyor )
kavaltı

tam bugday ekmagi ne kadar yersen .. şekersiz marmelatlar ..... zeytin ezmesi .. yagsız peynir .. yagsız süt .. yogurt ... salatalık domates maydonoz vs... yiyebilirsin ...

öglende . et türü .(tavuk balık . kırmızı et ..) ama yagsız mutlaka ... yanında salata . sebze yemegi .. yogurt süt türü bişi .....

akşamda öglen gibi yanlız akşam hafif yemen lazım çünki ne yersen ye kolay depo oluyor ..... özelliklede yaga dikkat akşamları ....

ama balıgı öneririm bol salatayla ....süt ürününü tabiki unutmuyoruz her ögünde ...

Son düzenleme:
refim bak dikkatini bi yere çekeyim .. dünkü menünde ne kadar protein almışın . ortalama ..

sabah sadece ekmekte . 100gr .9 .gr purotein var sen yemişin 2 dl oda 40gr çivarı ....
ettimi 5 gr purotein .....

öglen ..
yogurdun 100gr.mında 5 gr protein var ....
et nekedar yedin yazmamışın 100gr hesap ediyorum okadar yedinmi bilmiyorum ama .. oda 20 gr protein ....

arandada fıstıgında var prutein . onda tam bilmiyorum ama 5 gr da ona versek....

akşamındada ...
2 kş yogurdun var e hadi oda 5 gr etsin ..

toplamda ..... 50 gr civarında oda bol keseden hesapladım ha..kaydirigubbakcemile3

senin ve bizim yaptıgımız yanlışlardan biri bu aslında .. kıslar protein bölümünü bi okuyun .yeterince protein alıyormuyuz ..?...

kilo vermek için günlük kilo başına 1. ila 1.5. gr protein almamız lazım ..

baktınız gün boyu az almışız akşam yatarken 1 br yagsız süt için .....
he bu arada proteini bol alınca bolsuda içmeliyiz ....kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
aeben çok çok çooook teşekkür ederimallah razı olsun valla çok makbule geçti yazdıkların.anladım sayılır az çok:)) şimdi zeytin ezmesi yerine zeytin yiyebiliyormuyuz?bir de her öğünde mutlaka süt ürünü demişsin.sabah peynir(diyet peynir almıştım)öğlen yoğurt akşam da yoğurt olsa olur herhalde dimi canım.bir de çay içebilirmiyiz kahvaltıda?şeker yerine sakarin kullanarak sanırım içecez.

Offffffffff yazdıklarım gitmiyor bir türlü ne oldu bu siteye yahuuu ...
Aebenimmmm canım benim canım benimmmmmmmm :) Allah razı olsun hepimizle bir bir ilgileniyorsun seni çokk seviyoruz
şimdi sana sorum şu ilaç olarak yani vitamin olarak değilde tablet olarak sence nasıl tamamalayabilirim vücudumun bu ihtiyacını?? zaten her öğün yiyorum ama yetmiyor demek birde etleri neden proteinden saymıyosun bakemmm ???

Resim yüklemeye çalışıyorum olmuyor site bugün çok kötü durumda yine 1 tane ekledim sanırım :)

ne demek estagfirullah ..

süt üeünü için evet dediklerin olur . yogurt en büyük yardımcımız . peynire gelincede . daha önceki sayfalarda bi marka varmiştim yag oranı oldukça düşük .... bazı diyet peynirlerin yeğ oranları oldukça yüksek .... mesela benim yedigim peynirinyag oranı % 2.5 sanırım :uhm: bazı layt peynirler % 15 kadar yaglı buda sakıncalı bu diyette özelliklede ekmekle yendiginde .... çünki ekmekle doymuş yag hemen depo oluyor ....

çay içebilirsin ama kahve yok ..... çayıda açık içiçeksin .... tatlandırıcı ben aspartam kullanıyorum ama eger çok çay içen biri isen önermem tatlandırıcısız içmeye çalış .... ben sadece sabah kavaltısında 1 yada en fazla 2 br. çay içiyorum o yüzden kullanmıyorum . çayla ve kahveyle pek aram yokturda.

zeytinde yiyebilirsin fakat fazla olmamak kaydıyla çünki zeytin ezmesinin yagı belli oranda alımış zeytin ise sırf yaglı .....

sana bi önerimde her ögünde bol salata tüketmen .. salatana zeytin yag koyabilirsin abartmadan ..tuz da limon ve sirkede .... ben bu diyetin ençok bu yönünü seviyorum yedigim yemegin lezzeti tadı tuzu yerinde oluyor......

ve bugün site iyi ilk sayfayı ve 27 sayfadan başlayarak diger sayfaları okusan epeybir tecrübe edinirsin ......

ginede kitabı alıp okumanı tavsiye ederim ...

Son düzenleme:
inanın bende sizleri çok seviyorum .. Şeniz

bide bu diyetle ilgili nette yazan abuk sabuk bilgilere karşı oldugumdan yazıyorum birazda .....kötükedihüso millet kitabi okumadan kafasına göre diyeti degerlendiriyor .....buna çok kızıyorum .lmaz:

HA ETLERİNİDE SAYDIM HATTA 100GR DİYE SAYDIM KIS 20 GR. ONUN İÇİN EKLEDİM EGER O KADAR ET YEMEDİ İSEN ZETEN OKADARDA CALSUYUM ALMAMIŞIN DEMEKTİR......

refim Laranın ve benim kullandıgım .(geçen sene )
( Cal-D-Vita..)........kalsuyum ve D.3 vitamini..... efersan tablet.....

hap deyil güzelim hani şu suda kaynayan vitaminler varya ondan ......portakallı .. kola niyetine iç .sırnaşık şey

Son düzenleme:
Ben dünkü menümüde vereyim ..

Greyfurt mandalina suyu ..
9.00.. Kavaltı ..
3 dl ekmek (tam buğday ek. kızarmış)marmelat... z. ezmesi....domates... maydonoz.....

12.30....öğlen ...
2 yumurtayla omlet.....1 tb. kabak.yem.....3 kş. yogurt ... 1 kç. komposto.......

15.30...ara.
1. trab. hurması ... 20 dk sonra . 1 avuç leblebi ......

18.30..AKŞAM ..
palamut tava... bol salata ....... k.k peynir.... 1 kç. komposto....

21.30.. ARA.
1 mandalina . 1 trb hurması ..... 20dk sonra...... Y.çay br. süt (evde okadar kalmışta.)

2 LT DEN FAZLADA SIVI ALIYORUM .......... 1 SSAT KADARDA DIŞARDA YÜRÜMÜŞÜMDÜR.... AYRICA 40 DK DA PİLATES......

aebencim bir sorum olucak kahvaltida ekmeksiz peynir yiyebilirmiyiz yiyebilirsek peynir yag orani farkeder mi ? simdiden tsk ettim canim...

aebencim bir sorum olucak kahvaltida ekmeksiz peynir yiyebilirmiyiz yiyebilirsek peynir yag orani farkeder mi ? simdiden tsk ettim canim...

YİYEBİLİRSİN BÖCÜGÜM . MESELA BEN BUGÜN SADECE YUMURTA .PEYNİR DOMATES. SALATALIKLA KAVALTI YAPTIM ........
AMA BU KAVALTIYI YAPARSAN DİGER ÖGÜNLERDE KARBONHİDRATI DENGELEMELİSİN . ÇÜNKÜ FAZLA TOK TUTMAZ.

AMA YAG KONUSUNA DİKKAT ETMEN GEREKLİ DOYMUŞ YAĞ HERZAMAN ZARARLI ....lmaz:

aşk çiçeği bende aynıyım ya bi dağıdım toparlayamadım kendimi daha (

Fıstıklar inanın hepimiz aynı konumdayız bu bayram işi mahvetti bizi tam motive olmuş vucudda alışmıştı ..:gitme:

kendi adıma bayramdan önce çok güzel gidiyordu tıkır tıkır . Çok üzgünüm çoook tüm düzenim bozuldu ....
bide kıslar regl olucam benim iştah çok fena ..... geçen ayda böyle olmuştum .... dün birazda tuzu kaçırmışım ...... dün sabah 64 tüm bu sabah 65..:1shok: ama şişim reglinde belirtisi geldi .....

yanlız bu durumu sadece regle baglamıyorum ben ..:1no2: dün gayet güzeldi diyet açısından ..... gece 10.30 da eşime yemek hazırlarken bir iki derken kavurma yedim .kafamçokkarıştı yanındada 2 çig köfte ... hemde o saatte et.....-tatlicadiarzu-:mymeka::mymeka::mymeka::mymeka:

amaaaaaaaaa. bunların hiç biri yıldıramaz bizi kıslarrrrrrrr....hihoyyyt
biz bu diyete başlarken karararımızı tam verdik tükezlesekte yola ileri bakarak devam .....hihoyyyt
biz insanız hatalarımızlar ....yeterki hatalarımızdan ders almasını bilelim ......
hadi toparlanıp eski biz olalım .....sositososito

kıslar diyete başladıgınızda sadece tartı deyil mezro ölçülerinizide alın ....... ben kilo aldım bayrAMDAN BU YANA DİYORUM AMA MEZRO ÖLÇÜLERİM DEGİŞMEDİ . 63 E İNDİGİM ÖLÇÜLERDEYİM ....

merhaba sitedeki bozukluk yüzünden dün menü yazamadım.
bugünkü menüm:
sabah
2 dilim kızarmış tam buğday ekmeği dometes salatalık ve yoğurt(ligt peynirim bitti onun için)
öğlen
150gr et döner 2 dilim ekmek ve 2 berdak ayran
akşam ki menümmde şöyle olucak bir aksilik çıkmazsa
patlıcan salatası mercimek çorbası ve yoğurt
ara
meyva

BENDE DÜNKÜ MEŞŞÜR MENÜMÜ YAZAYIM .......:roflol::roflol:

MANDALİNA GEYFURT SUYU ..
KAVALTI ..
3dl ekmek .....marmelet...zey.ezmesi...... sögüş ...(domates, maudonoz salatalık ).....

öğlen ..
domates ve mantar sosla spagetti ..........salata .. 2 kş yogurt ...

ara..
1 trab..hurması ..
akşam ....
3 t. etsiz çig köfte... bol aysberk .......k.k peynir.....bedem (çok biraz 20 t. kadar.....)

ara...1 kupa süt tarçınlı .....

2. akşammı yassam arami bilemedim ....kafamçokkarıştı
az kavurmaa.. 2 çigköfte......1 kş yogurt ...aysberk .....

Son düzenleme:

MERHABA KENGOCUM..

NE YAPTIN SEN ETLE EKMEKMİİİ ?akannehirakannehir

CANIM SABAH HARİCİNDE EKMEK YENMİYOR BU DİYETTE ......:umursamaz: HELEDE ETLE .. DOYMUŞ YAGLAR DİREK DEPOYA GİDERRR.....

GÜZELİM SENDE KİTAP YOKMUYDU 1. AŞAMADA EKMEK SADECE KAVALTIDA...şutarafagitti.

EKMEK OLMASAYMİŞ GÜZEL MENÜ OLACAKMIŞ ........
CANIM KARBONHİDRATLARLA DOYMUŞ YAG YENMİYORRR.DİKKAT ...

etle ekmek yememem gerektiğini bilmiyordum teşekkürler... Peki etin kan şeker ölçüsü nedir?

etle ekmek yememem gerektiğini bilmiyordum teşekkürler... Peki etin kan şeker ölçüsü nedir?
TAm olarak degerini bilmiyorum yüksek deyil .makul makterlerde yenebiliyor ama kırmızı ete dikkat . tavuk balık tercihin olsun . kırmızı eti .akşamlarıda yememeye çalış ... dün benim yaptıgımı yapma .....

yani imamın dedigini tut yaptıgını yapma.....:roflol::roflol::roflol::roflol:

etin miktarindan çok aslında doymuş yagı bizi ilgilendiriyor ..... her nekadar yagsızda desek doymuş yag barındırıyor.......
vede böyle bir menüde salata mutlaka olmalııııı ki dengelesin ......
vede önemlisi kavaltı hericinde ekmek yemek yok güzelim .......a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…