Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

evet zaten normalde de karatay yapmaya çalışıyordum bilirsin aralarda 4-5 saat oluyor ve genelde ara öğün yoktu onun için alışkınım ve bugün yeme saatleriim şöyle:
sabah 8.30
öğlen 12.30
akşam 15.30 :)
ara öğün 18.00 (akşamı çok erken yedim diye böyle oldu)

zaten yavaş yavaş oturcak bu beslenme şekli şuan çok yeniyim ona sayıyorum
kuruyemişi akşam yemeği çok erken oldu dye yedim hani sonradan çok acıkırsam yemek için saldırmayım bişeylere
yinede tşk ederim uyarılar için

slm canlar,iyi haftasonları...

nazlıkız ve pofu arkadaşlar.geçen gün bende hşgeldiniz yazmıştım ama arada kaynıyor sayfalar hızlı akınca...

bende çok sık giremiyorum gün içinde..ama elimden geldiği kadar yardımcı olurum bende.. sayfalar çok hızlı ilerledği için arada kaçıyor gözden bazen yazılanlar...

montig aplam,insan kilo verip ideal kilosuna ulaşınca bile hala ebatlarının ne kadar küçüldüğüne pek inanamıyor galiba.bendede aynı durumlar olmuştu.şundan 3 yıl evveline kadar bile aldığım her kıyafeti 1 beden büyük alıyordum verdiğim kilo geri gelirse diye..paranoyakmı oldum acaba deyip duruyordum.ve hep kendime kıyafet bakarken satış görevlisi benim bedenime göre bişey çıkarttığında kaldırıp kaldırıp yok bu bana küçük diyordum..kız ısrarla size göre desede beynim o kadar küçüldüğüme inanamadı uzunca bir süre..sonra hamilelikte kilo almaktan korkar oldum.oda olmadı şükür..bu seferde emzirme döneminde alıcam diye beklemeye ve almamak içinde deli gibi spor yapmaya başladım korkudan oda olmadı...artık kanaat ettim.böyle devam ettiğim sürece almıycam

ve şurda son 3 aydır doğru dürüst (eski tempomda)sporda yapamıyorum.sadece öğleden sonraları okulumdan kursa (2+2) gelip giderken yürüyorum.oda hava çok soğuk olmassa...haftada 1 ancak pilates yapabilirsem amenna..
ilk defa bu yılki kadar koşturmacalı geçiyor benimde okulum..ve ilk kez spora bu kadar az zaman ayırabiliyorum...geçen yıl bile haftada 4-5 kez pilatesimi yapardım..
ama hiç ekstradan kilo almadım yani bu yıl..hatta verdim...

sende şu anki kilonda sabit kalırsın abla panik yapma..1 yılda ancak oturur ama,vücut bu sisteme alışana kadar yani...

3 sepet dolusu ütüden, 10 yufkadan 60 tane börek sarıp dolaba atmaktan ve evi köşe bucak süpürüp,silmekten perişan durumdayım.omuzlarım tutmuyor wallahi birde regl oldum sabah..

yarında pazartesinin yemekleri,oğluşu yıkamak,kendim duş,biraz saç baş,tırnak bakımı hooop pazartesi maratona kaldığımız yerden start...

Nazli kiz afiyet olsun , menun guzel ama az geldi gozume . Sabah ekmek yiyebilirdin , eger ekmegin yoksa 1,2 yumurta yiyebilirdin .
Zaten gec kalktigin icin 2 ogun yiyorsun en azindan kahvaltini biraz artir .

Teşekkür ederim :) ekmek yedim yazmayı unutmuşum k.bakmayin 2 dilim tam buğday ekmeği burda market yok tek a101 var ordan aldım. ..

hoş bulduk cnm tşk ederim

Ziligurti Hosbulduk canım. ..inşallah bizde sizler gibi İstediğimiz kilolara dusebiliriz. ..:)

Pofu evet canim ilk kitap bu .

Nazi kiz sabah ekmegin afiyet olsun :)

Banum misafir agirlamissin , zilim maraton baslamis yine :)

Banum oyle deme yaa, kilo veremesende yilmak yok sen bunyeni iyi biliyorsun kilo veremedigimiz haftalrda olacak elbet . Dur bakalim daha tartilmadin . Sabah ola hayrola .

ablaaa misafirr geçen haftada vardı cum ageldi pzar gece 2 de gitti
bu hafta yineee , misafir berwkettir valla birde 3 çocuk varya abowwww
o onu kıskanıyo, öbürü hepsini kıskanıyorrr anammm çok yoruldum vallaa

Aeben teşekkür ederim.:)
Yarın menüm
Sabah:2 dilim ekmek peynir zeytin salatalık domates şekersiz cay(hayatta şekersiz icemem diyordum ama inat ettim 1 haftadır sekersiz)

Ara öğün elma

Aksam kuru fasulye salata yoğurt yada fırında köfte

Aksam ara öğün ortakal

nazlııı
kahvaltı ile öglen arasında ara yok
köftede ekmek olmasın birde bana az geldi senin menü?

nazlııı
kahvaltı ile öglen arasında ara yok
köftede ekmek olmasın birde bana az geldi senin menü?

Canım benim kahvaltı 12de yapıyorum aksama kadar ölürüm açlıktan:) az derken nasıl fikir alabilirmiyim canım yaa bolede zayiflarsam iyi zamanında yedikde ne oldu? Herkes zayıf gibi bizim kilocuklarimiza takildilar.

Günaydın kızlarrrr iyi pazarlar

Dünki aramıza hoş döndün partisi bana 1.200 kg olarak geri dönmüş:18:bu gün pro takılacagım. aslında öyle çok korktugum gibi olmamış açıkçası. dün bana yutturdukları pastaları hesaplayınca 2 kg falan farketmesi gerekirdi. demek ki kalori ihtiyacım biraz olsun yükselmiş, buna sevindim. yarın kısmet olursa abenciğime de söz verdiğim gibi monti 2. aşamaya geçiyorum. takıldıgım yerde yardım edersin dimi kıs:)

menüm

saat 11

1 yumurta, tuzsuz beyaz peynir

ara
tavuk gögüs haşlama(mecburen)

akşam

tavuk but ızgara, sebze çorbası

gece acıkırsam tarçınlı yogurt

3 lt. su

90 dk. yürüyüş

Son düzenleme:
pofucum çok teşekkürler, darısı başına canımakşamları geç çıkacagın zaman yanında evden birşeyler götür bence. k.yemiş veya meve vs. gibi hem aç kalmazsın, hem diyetin bozulmaz. sen yeter ki iste. insan isteyince öyle yollar buluyor ki gerçekleştirmek için, kendi de inanamyor. bir müddet sonra alternatifler insanın önüne geliyor. derler ya kişi isteyince evren de devreye girer diye, işte aynen öyle canım..yeter ki azimli ve kararlı ol.hem bak artık bahara giriyoruz, diyet yapmak kışın o soğuk günlerine nazaran çok daha rahat..sevgier cnm.

ayy bi de derler yaaa 30 dan sonra zor verilir kilo diyeee artık bu lafa inanmıyorruumm yahuuu!işte kanıtı montig ablamm bee helal valla çok güzel görünüyorsun tekrar tekrar maşallaaah diyim nazarım değmesin :)
yok beeee palavra onlar. hem kişi hissettiği yaştadır..ben hala 30 larda hissediyorum kendimi
boyunu ölçmeden 58 diye tutturma , sonra benim gibi şaşar kalırsın. kilo boy arasındaki orantı 10 kg olmalı tatlım

Beni çok iyi anlıyorsun canım..inşallah bende senin gibi otırturum kilomu. spor yapmıyorum diyorsun, sen hiç oturmuyorsun ki tatlım, daha ne sporu

sanırım kitabın pdf sini buldum belki lazım olur olmayanlara :)

http://antimaniac2.tripod.com/montignac/montignac.pdf
bu kitap doğru mudur arkadaşlar ona göre okuyayım?

yaşşaaa pofucum, bendeki kitapları birilerine vermişim geri gelmedi, bu çok iyi oldu. emeğine sağlık bak dediğim gibi evren nasıl yardımcı oluyor insana:) tam da buna ihtiyacım vardı.tüm gece nereden bulurum 2. aşamayı diye düşündüm durdum. çünkü artık kitapları piyasada bulmak çok zor..İlaç gibi geldin valla çok teşekkürler tatlım..seviyorum ben bu topiği yaaaa:)

herkeze tekrar iyi pazarlar

Son düzenleme:
Canım benim kahvaltı 12de yapıyorum aksama kadar ölürüm açlıktan:) az derken nasıl fikir alabilirmiyim canım yaa bolede zayiflarsam iyi zamanında yedikde ne oldu? Herkes zayıf gibi bizim kilocuklarimiza takildilar.

nazlıcım sende benim gibi geç yiyenlerdensin anlaşılan..bende ilk öğünümü 11 den önce yiyemem. o gün yediğim ilk ögüne göre mutlaka saat 14 - 15 gibi ara ögün yaparım..mesela 1 incir 1 kayısı 2 badem 2 fındık yarım ceviz veya evdeysem sebze sote, haşlama sebze gibi. ben meyve ögünümü akşama sakladıgım için arada meyve yemem ama sen istersen yiyebilirsin tatlım.

Son düzenleme:
KIZLAR GEÇMİŞİ OKUYAMAYAN YENİ ARKADAŞLARIMIZ..ben son 15 günlük yazışmaları kendim için toparlarladım, (montinin incelikleri konusunda) sizlerede faydası olur diye paylaşıyorumumarım işinixze yarar...

monti alıntılar kurallar
akşam yemegi yerine 2 porsiyon meyve 15 dk sonrasa yogurdunle kuru yemiş ye . sanırım bu seni tok tutar ..bu tur tatlı marmelad cuku hoşaf gibi şeyler yagsız karbonhidratlı ögünlerle yenir . asla proyla yan yana gelmez.karabulguru kulanmakdan çekinme banum salatalarına çok yakısır . fakat salatana ekliyceksen içine katacagın kara bugdayla sadece yagsız peynir olur tavuk yada balık olmaz , ekmek gibi düşün .ekmek ile zeytini ben çok yemiyorum kahvaltıda yag ile kh birleşmesin diye
kuruyemiş yogurt yiyebilirsin
ekmekte 3 dlm e kadar yiyebiliyoruz cnm günlükkk
ara ögünleirn çok geldi bana ama ilk haftadan sonra azalır çünkü
okadar çok acıkmıycaksın kan şekerin düzene giricek çünküü...kuru yemiş ve yoğurt ikilisine aeben ablam cevap verir.... Şahsen ben ikisini şu şekilde tüketmeyi tercih ediyorum
bir kase yoğurt, dövülmüş ceviz yada fındık ve bol tarçın
hem tatlı krizimi bastırıyor hem de tokluk hissi yaratıyor bende.... Şahsen bir yoğurt manyağı olduğumdan gün boyu yiyebilirim.......Bu günkü menüne gelince ekmek ile zeytini münkün mertebe yememeye çalışsan daha iyi yada min. seviyede....
Kahvaltıda ekmeğe 5 dilime kadar izin var diye aklımda kalmış... Ama sanırım bu 5 dilim normal ekmek dilimi olarak.yumurtalı kahvaltı ettiğin günlerde zeytin yiyebilirsin.... Ama zeytine düşkünlüğün yok ise de ekmekli kahvaltı yaptığında naçizane tavsiyem ekmeğin yanında yağsız beyaz peynir domates salatalık yeşillik tüketebilirsin.. Öğle yemeği ile akşam yemeği arasında acıkıyorsan eğer öğle yemeğinde ki miktarı arttır derim ben... Montide öğün miktarı yok doyana kadar yemelisin.... Tabi 5 tabak değil de...eğer öğlen de tam doymuş olursan eğer ara yapma ihtiyacı duymazsın ki buda seni akşama kadar tutar
hatta ben öğle yemeğinden sonra o kadar tok oluyorum ki akşamları bazen bir kase yoğurt ile geçiştiriyorum
emin ol zamanla sende böyle oalcaksın..kayısıyı 7-8 adet yiyebilirisn amaa şöyle ogün başka meyve yemezsen bir ögünde 2 poriyon yemiş olurusn....şimdi gelirken bir markette pastavillanın tamm bugday spagettisini gördüm ve aldım .
banum geçen gün sen sormuştun yazmayı unuttum esmerde olsa normal makarna montide yenmiyor sadece spagettiye izin vardı oda seyrek . lakin bu spagetti hemde t.b unundan .. yagsız yogurt yada yagsız domates sosla , ekmek yemediginiz bir gün yiyebilirsiniz ,hafttada bir... Marmelad yada diyabetik recel tarzi yiyecekler ekmekle yenir , kesinlikle pro ogunuyle yani yumurta gibi birlesmez ! Etle meyve yenirmi mesela ..Arada bir darldiginizda 2 kare bitter %70 .80 yiyebilirsiniz .
Banunun kakao kayisi tarifinide kullana bilirsiniz .(kayısıyı kakaoya bandır ye)Ara kesin yapmalisin 5. 6 saatden uzun ac kalmak yanlis montide , nedenide kan sekerini dusurmemek . Montide kan sekerini dusurmek, yukseltmek gibidir . İkiside yassak :
)öğle aramı da 7 tane kakaoya bandırılmış kurukayısı+1 avuç çiğ fındık ile tatamladım.öğlen çok yiyince daha kolay geldi ara öğün zamanı :)(çok fazla ama azaltarak yiyebilirim bir kenarda dursun)
şeker sana kuryemiş tarçın ve yogurt üçlüsünüde sunmaktan şeref duyarım.. birazda keten tohumu atarsan kabızlıktan kurtulursunn aklıma geldikçe yazarımm
fasulye aklıma tatlı krizi için şu geldi..(bunu bizim mimu çok yapardı:)
elmayı rendele,tarçınla azıcık kavur..yoğurdun katı tarafından bir bardak kadar al karıştır..istersen üstüne keten tohumu yada 1 cevizin içinide kırıklayabilirsin.bayağı bildiğin kup gibi ye ...güzel oluyor..
pro olmayan ogunlerde ( sebze ve bakliyat ) 1dl emin oldugunuz ekmegi yemeyi deneye bilirsiniz .
Banu aksam cok hafif yemissinda gece acikman ondan . Hs sebze ve yogurt benide hic tok tutmaz . Bu ogune ekmek eklesen bile 10,15 kuru yemis eklemeni tavsiye ederim . 1 avucu gecmedikten sonra kuru yemisten korkmayin .
dışardan söylenebilecek ve yenebilecek tek yemek benim için her zaman tavuk şiş olur . köfteye genelde ekmek koyarlar ben onun için tercih etmem ,tavuk şişin yanında gelen bulgur pilavınıda ilk etapta yemeni tavsiye etmem canım .montide bulgura azda olsa izin var ama diyete ilk başlandığında pek önermiyordu yanlış hatırlamıyorsam..
sebzeyle ekmek tüketiliyor . ama monti amca ekmeğin bir tek kahvaltıda tüketilmesinden yana ve bu tam buğday ekmeği olacak..
cnm kahvaltıda 2 yumurta, 1 dlm peynir yaglı olabilir, zeytin, bol yeşillik yersennn acıkmamama garantisi veririmm sana
Ogun arasi icin 4 saat iyi . Yumurtani artir
Sabah yumurta yedin icin oylen yagsiz kisirini mazur gorebiliriz , yaninda sebzede olunca afiyet olsun..Disardan soyleyeceksen doner bir secenektir , yaninda bol yesilikve ayranla doyarsin .
Montignac disardan bakildiginda karisik gibi gorunur lakin cok cabuk alisilir , gl endeksi ezberide sandigin gibi zor deyil aslinda , bildigin seyler ( beyaz un ve ondan yapilmis her sey . Seker ve sekerli gidalar , pirinc patates gibi gidalar
Bunler disinda; tambugday ekmegi , sebzeler , baklagil , her cesit protein . Sut urunleri , ve kuru yemis , meyve bunlarin hepsii tuketilir .
Bazi kurallari var mesela ekmek sadece sabah , meyve ogune karismaz . Baklagiller etle pismez az yagli yenir gibi
montide et ve ekmek aynı ögün yenilmiyor.ekmek yersen yanında yumurta olmayacak yedigin peynirde yagsız olcak bimin aknaz peynirini alıyoruz birde lor yiyoruz. ama yumurta yersen kahvaltıda yedşgn peynir yaglı olabilir. ara ögünd emeyve tok tutmuyorsa kuruyemiş ekleyebilirisn zorunlu dgeil yani...
şeker dengen oturunca eskisi kadar tatlı canın istemeyecek ,
canın çok tatlı çekerse yogurt içine meyve dogra vede tarçın ekle . çok iyi geliyor . genelde montide meyveyi sade yeriz , ardına yogurt yeriz ama bazı durumlarda bazan bu es geçilebilir .yada bazan hurmayı birkaç fındıkla iyce çigner yerim , buda baya tatlı istegimi alır hemde baya tok tutar ara olarak .banunun dün yazdıgı kakaolu kuru meyvelerde işe yarar kakao seviyorsan ..

Son düzenleme:
Gunaydinnnnnn telden giriyorummmm gecen hafta 72.4 bu hafta 71.7 giden : 700 gr daha ck gider diye dusunmustumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…