• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misofonya

Tedavisi yok maalesef.. olsa keşke ! Öyle duruma geliyorum ki o an içimden karşı tarafı boğazlamak geliyor... O kişiyi seviyorum sevmiyorum o an umrumda olmuyor... Bu hastalık genelde okb hastalarnda ortaya çıkıyormuş...

Ben de hiç sevmem. Eşim arka dişlerini birbirine vurarak yer ( nasıl beceriyor anlamıyorum) sinir olurum. Kb şapırdatarak yer sanki hiç yemek yememiş. Gıcık oluyorum gıcık. Bir de sanki normalmiş gibi üstüne geğirmek yok mu..... Tiksinç....

Tedavisi yok maalesef.. olsa keşke ! Öyle duruma geliyorum ki o an içimden karşı tarafı boğazlamak geliyor... O kişiyi seviyorum sevmiyorum o an umrumda olmuyor... Bu hastalık genelde okb hastalarnda ortaya çıkıyormuş...
okb sart degil baska hastaliklarla da baglanti olabilecegi dusunuluyor ama mekanizma hakkinda bilgi yok pek.

okb sart degil baska hastaliklarla da baglanti olabilecegi dusunuluyor ama mekanizma hakkinda bilgi yok pek.
Genelde dedim zaten canım yoksa bir çok sebebi var ama bulunamıyor algı bozukluğu işitsel bozuklukla alakalı olduğu bile düşünülüyor, ne olursa olsun bence bizler değil, özellikle ağız sapırdatanlar tedavi olmalı :110:

Agzini sapirdatanlar kendini duzeltse keske :KK42:

Benim de baba tarafim yemekte iyice igrenclesiyor. Detay yazmayacagim fakat kendileriyle sofraya oturmuyorum. Annem babami biraz yontmus ama yillarin aliskanligi arada geliyor. Bir de sehir insanlari yani. Anne tarafim koyde yasiyor ama sofradaki adabi edebi bi gorseniz. Anlamiyorum bazi insanlar niye boyle :kızgın:

Uzun yıllar bununla savaştım resmen. Babam ve annemin ki ikisi de kibar insanlardır normal yemek yemesi bile bana batıyordu... sonra hipnoz cd leri ile kendimi tedavi etmeye çalıştım. Çalıştım diyorum çünkü dertlerimi küçültmeyi öğrendim. Şu an sofrada başka şeylere odaklanarak bunu duymuyorum. Yoksa ben de çok hırçınlaşıyordum.
Ama hala yanımda biri cips elma kuruyemiş felan yerken deli oluyorum o sese... Eşim henüz bunun farkında değil ve farketmemesi için elimden geleni yapıyorum....
Çok zor bir şey

Bence sende degil karsinda yemek yerken agiz sapirtanda sorun. Asil o gitsin.İgrenc bir sey ya tuylerim diken diken oluyor agiz sapirdatanlardan,yok migdem rahatsiz diyip kimseyi umursamadan geğirip duranlardan,dişlerinin arasinda fışık fışık ses cikaranlardan. Sinir oldum ya

bir ağır misofanya hastası da benim :( kontrol altında tutmaya çalışıyorum öfkemi sabrediyorum 10a kadar falan sayıyorum keşke bir tedavisi olsa .. ağız şapırdatan biri varsa hemen kalkarım o sofradan karnımı sonra doyururum :( iştah falan bırakmıyorlar zaten...

Genelde dedim zaten canım yoksa bir çok sebebi var ama bulunamıyor algı bozukluğu işitsel bozuklukla alakalı olduğu bile düşünülüyor, ne olursa olsun bence bizler değil, özellikle ağız sapırdatanlar tedavi olmalı :110:
Bipolar bozukluk hastalarinda, otizm spektrumundaki insanlarda, asperger sendromunda, kulak cinlamasi problemi olanlarda, tourette sendromlu bireylerde hatta depresyon ve ADHD durumlarinda ya da bunlardan bagimsiz bulunabiliyor maalesef. Bazi ilaclarin yan etkisi sonucunda bile misofonya gorulebiliyor. Maalesef erkeklere kiyasla kadinlar daha yatkin bu rahatsizliga ve bir takim terapiler uygulaniyor ama basari orani hakkinda bilgim yok.

Uzun yıllar bununla savaştım resmen. Babam ve annemin ki ikisi de kibar insanlardır normal yemek yemesi bile bana batıyordu... sonra hipnoz cd leri ile kendimi tedavi etmeye çalıştım. Çalıştım diyorum çünkü dertlerimi küçültmeyi öğrendim. Şu an sofrada başka şeylere odaklanarak bunu duymuyorum. Yoksa ben de çok hırçınlaşıyordum.
Ama hala yanımda biri cips elma kuruyemiş felan yerken deli oluyorum o sese... Eşim henüz bunun farkında değil ve farketmemesi için elimden geleni yapıyorum....
Çok zor bir şey

cips ya da elma nasıl sessiz yenir ki

yani her şeyi lokmacık lokmacık yapmak lazım ağza atmadan

Yalnız yemek yiyin o zaman bende uyuz oluyorum ama ona taktığınız icin dahada fazla duyuyosunuz yemege odaklanın yada biraz inat edip siz daha fazla şıpırdatın ağzınızı belki anlayıp vazgeçerler:KK53:

Ben de hiç sevmem. Eşim arka dişlerini birbirine vurarak yer ( nasıl beceriyor anlamıyorum) sinir olurum. Kb şapırdatarak yer sanki hiç yemek yememiş. Gıcık oluyorum gıcık. Bir de sanki normalmiş gibi üstüne geğirmek yok mu..... Tiksinç....
Iyyyyyyşşşş:kusmuk:
o kaynının ağzına iki tane çak görsün geğirmeyiii..

Kocamın annesi tarafındaki hemen hemen tüm kadınlarda var
Olmayan sesleri bile duyuyolar
Yanında oturan insanın nefes alıp vermesini bile ve bundan rahatsız oluyorlar
Hızlı hızlı yürürkenki terlik sesinden , şapırdatmadan , çatalın kaşığın yanlışlıkla da olsa dişe değmesinden daha bir sürü şeyden
Birbirlerinden mi etkilenmişler nedir anlamıyorum
Ve bu sesten rahatsız olmanın normal , sesi çıkaranın anormal olduğunu düşünüyorlar
Biryere yetişmeye çalışıp nefes nefese kalamazsınız asla huylanır hanımefendiler
İşin garibi bu sesleri farkında olmadan onlarda çıkarıyor ama kendi seslerini duymuyorlar
Görümcem yanında sakız çiğneyrn olursa orayı terkeder, sinirleri bozulur ama kendi inanılmaz kötü sakız çiğner
Velhasıl böyle insanlarla yaşamak çok zor
Ben ayda yılda bir tahhammül edemiyorum
Tedavi olun sizde rahatlayın birlikte yaşadıklarınızda

Kocamın annesi tarafındaki hemen hemen tüm kadınlarda var
Olmayan sesleri bile duyuyolar
Yanında oturan insanın nefes alıp vermesini bile ve bundan rahatsız oluyorlar
Hızlı hızlı yürürkenki terlik sesinden , şapırdatmadan , çatalın kaşığın yanlışlıkla da olsa dişe değmesinden daha bir sürü şeyden
Birbirlerinden mi etkilenmişler nedir anlamıyorum
Ve bu sesten rahatsız olmanın normal , sesi çıkaranın anormal olduğunu düşünüyorlar
Biryere yetişmeye çalışıp nefes nefese kalamazsınız asla huylanır hanımefendiler
İşin garibi bu sesleri farkında olmadan onlarda çıkarıyor ama kendi seslerini duymuyorlar
Görümcem yanında sakız çiğneyrn olursa orayı terkeder, sinirleri bozulur ama kendi inanılmaz kötü sakız çiğner
Velhasıl böyle insanlarla yaşamak çok zor
Ben ayda yılda bir tahhammül edemiyorum
Tedavi olun sizde rahatlayın birlikte yaşadıklarınızda[/QUOTE cnm sana katılıyorum..O sapirdatanlari bilmemde bu tarz takıntılı insanlarla yaşamak cokzor.herseyden huylanirlar morelinizi altüst ederler bendemi bir kusur var dersiniz..Aslında kusur onlardadir.keske tedavi olsalar

Hepimiz bir miktar sinirlenebiliriz tabiki böyle seslere ancak bu durum gününüzü mahvediyorsa ya da sosyalleşmenize bir engel oluşturuyorsa tedavi şart. Bu sebeple tedavi gören insanlar biliyorum, bir tanesi oldukça da başarılı sonuçlar elde etti terapilerle. Okb ile genelde ilişkilendirilir, terapi alırsanız kendinizle ilgili hiç farkında olmadığınız birçok durumu da çözme imkanı bulabilirsiniz.

Back