sıfırdan eve çıkmak, fikir verir misiniz

Beyaz eşyayı sıfır alın altus vs ucuz bazen bime a101e arcelik yan sanayi ürünleri geliyor 10 bine buzdolabı onlar ikinci elden iyidir. Ya da direkt mağaza elden taksit yapıyor. Koltuk ikinci el olabilir ama yatak sıfır olsun. Ucuz karyola al yatağı sıfır al. Evi çok eşya ile doldurmazsın illa evlenince iyi evde oturulur iyi eşya kullanılır diye bir şey yok

İşe yakın eşyalı ev diyorum. O sürede belki evlilik olur, zevkinize göre alırsınız.

Eğer ilk defa ailemden ayrı yaşayacaksam ve ufak da olsa çekincelerim varsa eşyalı ev tutardım, iş yerime de yakın olmasına özellikle dikkat ederdim. Her ne kadar araban olsa da genç olsan da enerjik olsan da iş yerin uzak olduğu zaman bir süre sonra gözüne daha da uzak gözüküyor. Bu sebeple de bazı şeylerde sıkıntı yaşayabiliyorsun, daha tenha yerlerde sosyalleşmek daha sıkıntı oluyor. Güvenlik konusu da var. O yüzden ben ilk etapta temiz eşyalı bir ev bulup şansımı öyle denerdim

Eğer ilk defa ailemden ayrı yaşayacaksam ve ufak da olsa çekincelerim varsa eşyalı ev tutardım, iş yerime de yakın olmasına özellikle dikkat ederdim. Her ne kadar araban olsa da genç olsan da enerjik olsan da iş yerin uzak olduğu zaman bir süre sonra gözüne daha da uzak gözüküyor. Bu sebeple de bazı şeylerde sıkıntı yaşayabiliyorsun, daha tenha yerlerde sosyalleşmek daha sıkıntı oluyor. Güvenlik konusu da var. O yüzden ben ilk etapta temiz eşyalı bir ev bulup şansımı öyle denerdim

merhaba daha önce de benzer konu açmıştım. ama artık kararsızlığım bitti, ayrı eve çıkmaya karar verdim. memurum yaşım 33. belki ev alırım diye ailemde idare ederim dedim ama evde pek huzurum yok, abiyle anlaşamıyorum. çok uzun hikaye sizi yormak istemem. caliştıgım kurumun çevresinde 1+1 ev tutacaĝım. hic eşyam yok. güvenli sitelerde eşyalı evler 17 den basliyor esyasizlar 13ten basliyor. nispeten merkeze uzak bir site var orda boş ev 11e var. arabam oldugu icin ve orda arkadasim yasadığı için bu siteyi düsünüyorum. bir cekyat bir dolap,camasir makinesi 2.el alayim gireyim bir yere diyorum. bir yandan acaba esyali mi tutsam diyorum ama cok yüksek kiralar. bu arada bir yerden para geçecek elime 70 bin civarı,promosyon olarak. yeter mi acaba düzen kurmaya:(

evlenirim de sıfırdan esya alirim düzenimi kurarım diye hayal kurmuştum ama olmadı bir türlü. şimdi en temel eşya neler alabilirim, maaşı olan bir genç bekar olarak bunu yapabilirmiyim komik gelcek belki ama toplum, calistigim yerdekiler acaba ne düsünür diye bundan da cekiniyorum. bana fikir verirseniz çook sevinirim, herkese huzur diliyorum, sevgiler💞
Toplum ve çalıştığın yerdekiler cesaretine ve özgürlüğüne hayran bile kalıp arada kıskanabilirde :D ciddiyim toplum değil huzur önemli.
Ayrıca eve çıkmaya temel eşya ; koltuk takımı hatta köşe koltuk, tv ,çamaşır makinesi tek kişisin bulaşık makinesine gerek yok şimdilik en azından.
Yatak baza takım alırsın.
Buzdolabı mini yada normal.
Birde mutfak eşyaları tabak çatak takımı tencere tava hep aynı hava :D
Bunlar ilk aşamada yeterli çokta düşünmeye gerek yok eve çıktığında anlarsın eksiklerini lükse kalmazsan 70000 yeter hatta ilk aşamada ikinci el bile olabilir maddiyata göre işte.
Birde halı onu unutmuşum :D

Toplum ve çalıştığın yerdekiler cesaretine ve özgürlüğüne hayran bile kalıp arada kıskanabilirde :D ciddiyim toplum değil huzur önemli.
Ayrıca eve çıkmaya temel eşya ; koltuk takımı hatta köşe koltuk, tv ,çamaşır makinesi tek kişisin bulaşık makinesine gerek yok şimdilik en azından.
Yatak baza takım alırsın.
Buzdolabı mini yada normal.
Birde mutfak eşyaları tabak çatak takımı tencere tava hep aynı hava :D
Bunlar ilk aşamada yeterli çokta düşünmeye gerek yok eve çıktığında anlarsın eksiklerini lükse kalmazsan 70000 yeter hatta ilk aşamada ikinci el bile olabilir maddiyata göre işte.
Birde halı onu unutmuşum :D
çook tatlısınız böyle bir cevap beklemiyordum😅 toplum kıskanır mı bilmem ama bayaa şaşırabilir:)) evet huzur önemli sanki eşyalarımı kendim dizersem daha hevesli olurum diye düşünüyorum💞

merhaba daha önce de benzer konu açmıştım. ama artık kararsızlığım bitti, ayrı eve çıkmaya karar verdim. memurum yaşım 33. belki ev alırım diye ailemde idare ederim dedim ama evde pek huzurum yok, abiyle anlaşamıyorum. çok uzun hikaye sizi yormak istemem. caliştıgım kurumun çevresinde 1+1 ev tutacaĝım. hic eşyam yok. güvenli sitelerde eşyalı evler 17 den basliyor esyasizlar 13ten basliyor. nispeten merkeze uzak bir site var orda boş ev 11e var. arabam oldugu icin ve orda arkadasim yasadığı için bu siteyi düsünüyorum. bir cekyat bir dolap,camasir makinesi 2.el alayim gireyim bir yere diyorum. bir yandan acaba esyali mi tutsam diyorum ama cok yüksek kiralar. bu arada bir yerden para geçecek elime 70 bin civarı,promosyon olarak. yeter mi acaba düzen kurmaya:(

evlenirim de sıfırdan esya alirim düzenimi kurarım diye hayal kurmuştum ama olmadı bir türlü. şimdi en temel eşya neler alabilirim, maaşı olan bir genç bekar olarak bunu yapabilirmiyim komik gelcek belki ama toplum, calistigim yerdekiler acaba ne düsünür diye bundan da cekiniyorum. bana fikir verirseniz çook sevinirim, herkese huzur diliyorum, sevgiler💞
Şimdiden hayırlı olsun. Elalem konuşsun onları düşünme. Bir abla tavsiyesi olarak evini işine yakın seç derim. Öğlen evine geçersin, akşam yorgun argın trafiklerde uğraşmaz evine geçersin. Arkadaşın için diğer uzak evi secmem ben olsam. Arkadaşlar değişir bir de dipdibe olmak çoğu zaman olumsuzluk yaratır. Birbirinize gider gelirsiniz. Yeni ev kuracaksın benzine harcayacagin parayla bir elektronik eşya taksitine girersin. Yavaş yavaş kurarsın düzenini. İşinin yakininda güvenlikli siteyi bul, bir yatak bir gardolap aldın mı bir de perde hop oldu sana ev. Yeme içmeyi zamanla halledersin. Önemli olan kafanı sokup yatacağın yer.

Kimse bir şey diyemez. Artık herkes daha rahat bu konularda. Kimseye de söz hakkı düşmez.
Eşya olarak L koltuk, tv, sehpa, yatak, gardrop, çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi, ocak, ütü, süpürge ve halılar yeterli başlangıçta.
Zamanla mini fırın veya davul fırın alırsınız. Yemeği bir süre sehpada yer, gerek olursa masa sandalye alırsınız.
Evlenirken de eşyaları satarsınız.

çook tatlısınız böyle bir cevap beklemiyordum😅 toplum kıskanır mı bilmem ama bayaa şaşırabilir:)) evet huzur önemli sanki eşyalarımı kendim dizersem daha hevesli olurum diye düşünüyorum💞
Teşekkür ederim o senin tatlışlığın 😄
Bencede içine sinerek alırsın tertemiz yavaştan başlarsın en önemlisi yatak ilk onu al eve girince birde perde diğerleri gün gün olur yemeği başta dışardan yersin sonradan yazdıklarım ama söyleyim fazla eşya asla alma ben evli olmama rağmen az öz seviyorum.
Eşyalı ev önermem sen zaten bir kere eve çıktınmı aile evine dönmek istemezsin :D
Baştan kendi eşyaların olsun.
Nasıl başlarsan öyle gider :)

Isinize yakin esyali bir eve çıkın derim. Her ay bir esyanizi aliyor gibi birikim yapin biriktiginde alin beyaz esyacilar mesela kendi depolarinda bekletiyorlar 1 2 yil böyle idare edin sonra bos eve cikarsiniz

Bence esyasiz evi tercih etmelisin.

En temel ihtiyacın;

Yatak
Koltuk

Çamaşır makinesi
Buzdolabı
Elektrik süpürgesi

70 yetmeyecektir bence.

Biraz birikimin olsa iyi olurdu.

Arkadaş yanını önermem.

Beyaz eşyayı spotçulardan almanızı tavsiye ederim. Minik bir çizik var mesela, o kadar. Sıfır ürün yani.

2.el eşya bana göre değil. Acilleri aldıktan sonra yavaş yavaş tamamlayabilirsiniz.

utanılacak çekinilecek bir durum yok.
kendinden eşyalı eve çıkma kardeş. çok sıkıntı inan.
bir de çatı katı olmasın yeter.
merhaba kendinden esyalı neden kötü olur?

Ben de yaklaşık 1.5 ay önce aile evinden ayrıldım. Eşyalı apart daireye taşındım. Yaş 32 benim de . Eşyalı daha mantıklı geldi bana. Aile ilçede ben ile geçtim. Aynı ilçede mümkün değildi çünkü. Mecburen il içi tayin yaptım. 5 yıllık kurumumu, arkadaşlarımı hepsini bırakmak zorunda kaldım. Yıllarca el alem ne der diye katlandım. El alemin kendine hayrı yok olan insanın kendisine oluyor. El alemi dinlemeyin , bir kaç gün konuşup sonra konuşacak başka birşey bulurlar. Bir de arkadaşım orda demişsiniz de arkadaşınız diyelim ki taşınıp gitti ne yapacaksınız.
tebrik ederim zorlukları oldu mu,korku,kaygı vs gibi? olduysa nasıl atlattınız

merhaba kendinden esyalı neden kötü olur?
çok aldatıcı oluyorda onun için sağlam eşya bulmak çok zor oluyor. haricinde sıfır veya ilk sen kullanacak olsan istediğin randımanda olmuyor.
bir de kendinden eşyalı diye çok abartılı fiyat istenebiliyor.çok ince eleyip sık dokumak gerekli !

Merhaba
Hayırlı olsun kararınız 🥳 Bir an önce uygulamaya geçmenizi diliyorum.

Evinizi seçerken, iş yerine yakın olmasına, merkezi konumda olmasına, site güvenliği gibi unsurlara dikkat edin. Yakın olması , yakıt ve zaman tasarrufu için önemli. Yakın olursa yürüyüş bile alternatif olabilir bu da bir avantaj. Merkezi konum ve güvenlik ilk kez yalnız yaşayacağınız ve huzurunuz için önemli. Kimseye yakın olmayı düşünmeyin. O kişilere Aracınız varmış atlar gidersiniz istediğinizde.

Evi tutarken su tesisatı, banyo mutfak, ısıtma, aidat, korniş, zemin vs detayları iyice kontrol edin. Tadilat gerektiren bir durum varsa mal sahibi siz eve yerleşmeden yaptırsın.

Evi tuttuktan sonra dış kapı anahtar göbeğini değiştirmeyi ihmal etmeyin.

Eşyalı ev tavsiye etmem. Çoğunlukla en ucuz ve kullanışsız eşyalar ile döşeniyor daireler. Daha önce kullanılmış olma ihtimali çok yüksek. Ve hassas özenli olmak zorunluluğu hissedersiniz hasar vermemek için. Ve kendi eviniz gibi ait hissetmeniz zorlaşıyor eşyalar da sizin olmayınca.

Sabırlı olursanız sıfırdan ev döşemek çok zevkli bir durum.

70 bin iyi bir rakam.
Yarısından çoğu depozito peşinat emlak abonelik vs harcamalar için harcanır.

Yatak önemli. Uyku. Sıfır ve güzel rahat bir yatak alın. Çamaşır makinası ve ütü öncelikli. Bütçe dostu markalardan tercih edebilirsiniz. Tül perde, semt pazarı veya internetten alabilirsiniz. Süet görünümlü tok kumaş açık renk 2 pencere perde. Alanı büyük gösterir. Gardırop alamazsanız internette mağazalarda kullanılan eşek askılıklar satılıyor. İş görür bir süre. Bir kettle bir iki tabak çanak bardak. Bu haliyle evde yaşamaya başlayabilirsiniz.

Geri kalan eşyaları zevkinize göre acele etmeden araştırarak alırsınız. Borç içinde boğulmadan mutlu heyecanlı bir süreç olur.

( Şimdi bunları yazarken ilk evime çıktığım akşamı anımsadım. Yalnızdım soğuktu. Hüngür hüngür ağlamıştım mutluluktan. Plastik bardağa yaptığım 3ü 1 arada kahve 4ü 1 arada olmuştu gözyaşlarımla. Maddi ve manevi bir sürü bedel ödemiştim ama değmişti. Huzur…)

Değecek göreceksiniz. Kolaylıkla ⭐⭐⭐

70 bin lira ilk etap için iş görür bı para bence iyi yada kötü kendi eşyaların olur yatak küçük bı L koltuk beyaz eşyalari ikinci el alabilirsin büyük buzdolabı yerine ofis tipi küçük buzdolabı işini görür.Bulasik makinesini hemen almana gerek yok mesela bazılarını ufak ufak sonradan yaparsin

çok şanslıysan ve eşya 0 olarak alınıp konduysa ve ilk sen kullanacaksan, temiz düzgün eşyaysa ne güzel
değilse eşyalı eve çıkmayı önermem

ben kaldım eşyalı evde, kalan çok arkadaşım da oldu
özellikle yataklar leş oluyor, zaten dandik marka olan yatağın şiltesi hor kullanımla iyice karadeniz coğrafyasına dönmüş oluyor, bazası açılıp kapanırken elinde kalacak diye korkuyorsun

buzdolaplarında biraz arka duvara yakın bişey koysan donduruyor, kapak lastikleri gitmiş oluyor, zaten enerji sınıfları kötü oluyor bi sürü elektirk su parası ödüyorsun eşyaların dandikliği yüzünden.

eşyalı ev veren ev sahibi tabir yerindeyse kaşar oluyor, sürekli kiracı girip çıkan evler olduğu için bunu ticarete çevirmiş oluyorlar depozitoyu geri vermemek için 40 takla atıyor, olmadık şeylerden depozitoyu vermiyor.

gibi gibi.

İşine yakın yer daha ıyı. Sonradan pişman olabılırsın. 3 e 5 e bakma. Bıde merkezde bıle degılsın.

Back