-
- Konu Sahibi Matmazel -
Arkadaşım atıyor pişmiş olarak ama truff yapmak için kalan keki ufalayıp atıyor.
Ya da hususi pişirip atıyor dondurucuya aklınızda olsun.
Benim annem çok iyi kek yapar , o yüzden o yaptırıp atıyorum bendilimli bir şekilde atıyorum, bence gayet güzel oluyor
Buzluktan Yaprak sarmasinin tadını sevmiyorum.Misafir geldiginde kendimi paralayan 2 bebekli bir anne olarak çözümüm şu
2 ayda bir buzluktakileri yeniliyorum.
Buzluga mutlaka bir tepsi borek, yaprak sarmasi varsa lahana sarmasi, dolma ici, dolmalik biber, kizartma, bir veya elime pratik geldiyse birkac tur kurabiye hamuru atiyorum.
Bunlari en az 2-3 misafir idare edecek sekilde hazirliyorum.
Eger o sure icinde misafir agirlamazsam bana bir haftalik ev yemegi yancisi cikiyor :)
Bunlar haricinde evde mutlaka tursu garnitur, tursu misir, havuc rendesi tarzi seyler de bulunduruyorum.
Buzlugumda mutlaka haslanmis bakliyat oluyor, bunlari da gundelik yemek icin hazirda tutuyorum.
Sebze koftesi, kuru kofte, mucver gibi kofte turleri de buzlugumda hep olur.
Buzlugum buyuk degil, 2 cekmeceli buzdolabi deepfreeze'i. Evimde imkanim olsa buyuk boy deepfreeze alip daha cok cesit saklayabilirim.
Mesela bir akrabam mutlaka kuru baklava sakliyor buzlugunda ya da serbetli tatli hamuru illaki oluyor.
Annemin kileri var, hic sevmez hamur isi hazirlamayi ama misafir ağırlamaktan keyif aldigi icin kileri agzina kadar doludur. Hazir pismemis borek, hazir tatlilar yine pismemis, mutlaka kek, biskuvi, cikolata, kuruyemis iste akliniza gelebilecek her abur cubur.
Ama annemin cok sevdigi birsey vardir yazin sebze meyve kurutmak, kilerinin icinde askilarda sebzeler asili durur. (Biber, domates, patlican, taze fasulye mutlaka kurutur) meyve olarak da elma, seftali, armut, ayva, kayisi, incir kurutur.
Baska bir akrabam toptan borekciden borek, gozleme turu seyler alir buzluguna atar.
Yani ozetle saklama yontemleriyle toplamda 1 saat harcayarak cikartabileceginiz urunleri buzlukta hazir tutarsaniz, cok rahat edersiniz.
Adam dışarıda yemek işini bedavaya getirmiş halbukiSimdiye kadar hep iyi hazirlanmak istedim misafirler icin
Ikramlar o bicim falan
Pogacalar sicak kalsin diye firinda 100Cde bekletiyorum misafirler soguk yemesin ayyyyh
Esimin bi arkadasiyla esi geliyordu bize 2 3 ayda bir
Cok mutlu oluyorlardi ikramlar cesit cesit olunca
Cocuktan sonra geldiler kek yapmistim katmer vardi biskuvi falan koymustum adamin surati dusmustu sjfhsjdkhk tovbe ya
Akşamdan planlıysa normal buzdolabı bölümüne alıp, acilse mikrodalga daYani ozel bir kek degil o zaman yapip atiyoruz, cozdurme kismi nasıl?
çıkarınca aynı tazelikte aynı lezzette oluyor mu ki
Nasıl sıcak servis ediyorsunuz?Sadece 5 çayına bile misafir gelecek olsa, camın kapının yeniden silindiği bir evde yetiştim.
Misafire kağıt peçeteyi ancak kendi evim olunca kullanabildim, kolalı keten peçetelerin çocuğuydum ben.
Küçük yaştan böyle alıştırılınca, şerbetleniyorsunuz. Paniklemem ben.
Sevdiğim insanlara bir şeyler yedirmeyi de çok seviyorum.
Herşeyden önce beni mutlu ediyor bu hazırlıklar.
Sevmediğim insanları evimde ağırlamak zorunda olmadığım bir hayatım var, çok şükür.
Poğaçalar sıcak kalsın bende de var, ama ben bunu onca hazırlığın olağan bir sonucu olarak görüyorum; o kadar vakit ve emek harcamışım tabii ki en kıtır kıtır haliyle sunmak için organize olacağım :))
Ama küçük bebeğim olsa, ne bebeğimle geçecek zamana, ne de o zamanın kalitesini etkileyecek yorgunluğa müsaade ederim. Bir kaç sene hane halkımdan başka kimseyi zerre kadar umursamam, öyle de yaptım.
Yani ozel bir kek degil o zaman yapip atiyoruz, cozdurme kismi nasıl?
Buzluktan Yaprak sarmasinin tadını sevmiyorum.
Ama çok merak ettim annenizin pişmemiş börek ,kuru baklava , pişmemiş kek
Genel olarak annenizin yaptıklarının tariflerini verseniz çok sevinirim
Nasıl sıcak servis ediyorsunuz?
Pogacalar sicak kalsin diye firinda 100Cde bekletiyorum misafirler soguk yemesin ayyyyh
Selam kızlar
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.
Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falanevde yemek hazirladim misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler
dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin
Iste boyle olmak istemiyorum bendeBizim insanımız misafir ağırlama işini kendine eziyete döndürüyor. Benim annem de sizinki gibi. İşin kötü tarafı hangi akrabanın evine gitsek onlar da öyle. Böyle olunca insan kendini öyle olmak zorunda hissediyor ister istemez. Ben o kadar becerikli bir kadın değilim. Onlar gibi ağırlama yapamıyorum bu yüzden de kimseyi çağırmıyorum.
Hayır yani misafir gelecekse 3 çeşit yemek 1 çeşit salata yetmeli. Ama bizimkiler 5-6 çeşit yaparlar. Ev sahibi kadın misafir gidene kadar yerine bile oturmaz, doğru düzgün bir şey yemez. Ne gerek var bunlara? Bu misafirperverlik değil uşaklık. Ev sahibi insanlara uşaklık yapmaktan gelen misafirle adam akıllı sohbet bile edemiyor. Sonra gençler misafir sevmiyor, kimseye gelip gitmiyor diyorlar. Sağ olsunlar eski jenerasyonlar her şeyi öyle zorlaştırmış ki sevmeyiz tabisiz bari devam ettirmeyin insanlara eziyet olan bu adetleri.
Bende seviyorum ama cay doldurmaktan servis yapmaktan sohbeti kaciriyorumBende kendini harap edenlerdenim misafir gidince ölü gibi yatağa atıyorum kendimiama ben misafiri seviyorum şikayetim yok kendim edip kendim buluyorum
Ya kek atmaya ben de cesaret edemedim. Deneyen birisi varsa aslinda anlatsa keske :)
İnsanların önüne dünyaları serseniz, keşke şu tarafa serseydin derler. Beğenmeyen yemesin doymayan evinde yesin.Selam kızlar
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.
Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falanevde yemek hazirladim misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler
dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin
O kadar dogru kiİnsanların önüne dünyaları serseniz, keşke şu tarafa serseydin derler. Beğenmeyen yemesin doymayan evinde yesin.