- 26 Şubat 2019
- 4.609
- 6.723
-
- Konu Sahibi Matmazel -
Okurken bile bi rahatlama geldiKek var katmer var. Daha ne yiyecekmiş?
Valla hiç kendimi yoramam. Evim restoran değil, ben de aşçı değilim. Yemek yemeye gelen de kök yesin, def olsun gitsin parasını verip yesin.
Çok agresifim sanki bugün.
Suratı düşen adama ben de sinirlendim, umduğunu yemeye niyetlenmiş bedavacı. Böylelerine hazırlık yapasım gelmez.Okurken bile bi rahatlama geldi
ben de öncesinde menü çıkarırım, ona göre alışveriş yaparım, temizlikçi ablayı ona göre çağırırım bir gün öncesinde ama benim misafirlerim hep kendi tarafım ve yatılı gelirler.Selam kızlar
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.
Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falanevde yemek hazirladim misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler
dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin
Ya kek atmaya ben de cesaret edemedim. Deneyen birisi varsa aslinda anlatsa keske :)Çalışan bir kadınım.
Yıllardır derin dondurucumda poğaça , börek , anne kurabiyesi , tatlı tuzlu kurabiye hali hazırda bulunur.
İllaki misafir için değil kendimiz için boş zamanda yapar atarım ara ara
Börekleri genelde çiğden koyuyorum diğerlerini pişmiş olarak fırın gerektirecek olanları az atıyorum pamuk gibi
Sadece kek atmadım şimdiye kadar dondurucuya
Aynı gün hem ev işi hem hamur işi çok zor oluyor.
Ben böyle yapıyorum .
Belki bir yardımım dokunur diye yazdım.
Yok artik, benimde basima bir kere boylesi geldi ki asla onlarin evinde 1 cesit yemekten fazlasini gormemistim. Bir daha da onlara ozel birsey yapmadım, gittim bakkaldan biskuvi, kek aldim koydum onlerine. Herkes hak ettigini yer icer.Simdiye kadar hep iyi hazirlanmak istedim misafirler icin
Ikramlar o bicim falan
Pogacalar sicak kalsin diye firinda 100Cde bekletiyorum misafirler soguk yemesin ayyyyh
Esimin bi arkadasiyla esi geliyordu bize 2 3 ayda bir
Cok mutlu oluyorlardi ikramlar cesit cesit olunca
Cocuktan sonra geldiler kek yapmistim katmer vardi biskuvi falan koymustum adamin surati dusmustu sjfhsjdkhk tovbe ya
:) Ben arada sosyal medyadan ev ahalisine yaptığım hamur işlerini, waffle vs. gibi şeyleri paylaşırım.Okurken bile bi rahatlama geldi
Çocuk olmadan önce aniden gelen misafire bile okeydim. Evim her zaman temiz, toplu ve buzluğumda her daim misafirler için kek poğaça tatlı türü bulunurdu. Seviyorum misafir ağırlamayı. Çocuk olduktan sonra misafir çağıracaksam birkaç gün önceden söylüyorum ya da bana da o şekilde söylenmesini bekliyorum. Ani misafir ya da 1 gün önce haberli kabul etmiyorum. Bebeğimin sağı solu belli olmuyor çünkü. Hazırlığımı yine eksiksiz yapıyorum ama artık gırla insan kabul etmiyorum. Bebeğim kalabalık sevmiyor. Sadece samimi olduklarım. O da ayda 1 . Kayınvalidem komşularıyla gelmek istiyor 1 senedir. Hayır dedim kapattım mevzuyu. Çünkü ne ikram hazırlığına yardım eder ne başka bir şeye. Üzerine bir de dedikodumu yapar. Kendinizi harap etmeyin. Her şeyin mükemmel olmasına gerek yok. Önceliğiniz çocuğunuz olsun. Ben artık bebeğimin konforuna göre yapıyorum. Ondan ve sizden değerli değil hiç kimse. Maksimum arkanızdan konuşurlar.Selam kızlar
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.
Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falanevde yemek hazirladim misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler
dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin
Ben de çocuktan önce baya özenirdim. Şimdi şimdi saldım hafif. Bi çeşit ben yaparsam bi çeşit hazır alirim. Temizliğe yine dikkat etmeye çalışıyorum. Seviyorum misafiri de yaptığım ikramları yemek benim de hoşuma gidiyorBen çocuktan önce çok yapardım ama zamanım vardı artık olmadığı için rahatım. Çocuğumdan zaman çalıp ikram hazırlayamam. Benim yöntemim şu dondurucudan yararlanmak. Dondurucuya eskiden börek yapar koyardım artık onla bile uğraşmıyorum 2 tepsi börek yaptırıp onu dondurucuya atıyorum, yapımı kolay kurabiyelerden yaparken 2 ölçü yapıyorum dondurucuya atıyorum. Sonra kuru börülce, mercimek , nohut, pancar haşlayıp dondurucuya atıyorum. Misafir gelince börek kurabiye ve salata( börülce , nohut mercimeğe yeşillik koyup yada pancara yeşil elmada rendeleyip yoğurtluyorum). Bir çeşit de tatlı zaman varsa yapıyorum yoksa hazır aldım mı bitti gitti. Yemekli misafir de genelde arkadaşlar geliyor bize zamanım yoksa mantı yapıyorum geçiyorum. Arkanızdan ikrama laf edecek insanlar zaten sizi sevmiyordur , samimi değildir sallayın gitsin.
buzluğa atma işini ben de yapmak istiyorum, ki şu sıralar artık hiç mutfaktan çıkamaz olduğum için pratik olması açısından bazı şeyleri buzluğa atmak stiyorum ama cesaret edemiyorumValla buzlukta dolma sarma ve poğaça hamurum var. Pat diye 2 saate geliyorlarsa eğer bunları hızlıca ocağa ve fırına verip sıyrılıyorum işin içinden. Çalışan kadın olmak çok zor hele ki sizde çocukta varmış. Geçen aylarda parayla başka bir kadına yaptırdım sarmayı dolmayı ama beğenmedim bunları da bayramda oturdum şehir dışında olduğumuz için aileler gelip gitmedi de öyle yaptım. Yoksa imkansız. Allahtan eşim çok yardımcı oluyor. Ben işten eşimden geç çıkıyorum akşam en erken 7 de evdeyim. Tüm evi robota sildirip süpürtüyor toz alıyor etrafı topluyor ben gelene kadar. Ben gelince de yemekleri yapıyorum o şekilde hallediyoruz. Hatta normal günlerimizde akşam yemeklerini hep eşim yapıyor saolsun :') Misafir zamanı güvenemediğim için ben yapıyorum. Çok nadir bıktım diyip bana bırakır bana kaldığında da yemek en erken 8 de yenir. Erkeği alıştırıp eve gerçek manada EŞ yapmak lazım. Babam gibi olsaydı ömrü billah eve misafir çağırmazdım ben eline bir bardak almayacağı için. Her konuda eşit olunmalı ki o evde huzur olsun. En baştan balayı zamanı cicim aylarında alıştırırsan yapar yoksa yapmıyorlar.
kızartmayı nasıl atıyorsunuz buzluğa, çıkardığınızda aynı lezzette oluyor mu kiMisafir geldiginde kendimi paralayan 2 bebekli bir anne olarak çözümüm şu
2 ayda bir buzluktakileri yeniliyorum.
Buzluga mutlaka bir tepsi borek, yaprak sarmasi varsa lahana sarmasi, dolma ici, dolmalik biber, kizartma, bir veya elime pratik geldiyse birkac tur kurabiye hamuru atiyorum.
Bunlari en az 2-3 misafir idare edecek sekilde hazirliyorum.
Eger o sure icinde misafir agirlamazsam bana bir haftalik ev yemegi yancisi cikiyor :)
Bunlar haricinde evde mutlaka tursu garnitur, tursu misir, havuc rendesi tarzi seyler de bulunduruyorum.
Buzlugumda mutlaka haslanmis bakliyat oluyor, bunlari da gundelik yemek icin hazirda tutuyorum.
Sebze koftesi, kuru kofte, mucver gibi kofte turleri de buzlugumda hep olur.
Buzlugum buyuk degil, 2 cekmeceli buzdolabi deepfreeze'i. Evimde imkanim olsa buyuk boy deepfreeze alip daha cok cesit saklayabilirim.
Mesela bir akrabam mutlaka kuru baklava sakliyor buzlugunda ya da serbetli tatli hamuru illaki oluyor.
Annemin kileri var, hic sevmez hamur isi hazirlamayi ama misafir ağırlamaktan keyif aldigi icin kileri agzina kadar doludur. Hazir pismemis borek, hazir tatlilar yine pismemis, mutlaka kek, biskuvi, cikolata, kuruyemis iste akliniza gelebilecek her abur cubur.
Ama annemin cok sevdigi birsey vardir yazin sebze meyve kurutmak, kilerinin icinde askilarda sebzeler asili durur. (Biber, domates, patlican, taze fasulye mutlaka kurutur) meyve olarak da elma, seftali, armut, ayva, kayisi, incir kurutur.
Baska bir akrabam toptan borekciden borek, gozleme turu seyler alir buzluguna atar.
Yani ozetle saklama yontemleriyle toplamda 1 saat harcayarak cikartabileceginiz urunleri buzlukta hazir tutarsaniz, cok rahat edersiniz.
sizden de tavsiye alsamÇalışan bir kadınım.
Yıllardır derin dondurucumda poğaça , börek , anne kurabiyesi , tatlı tuzlu kurabiye hali hazırda bulunur.
İllaki misafir için değil kendimiz için boş zamanda yapar atarım ara ara
Börekleri genelde çiğden koyuyorum diğerlerini pişmiş olarak fırın gerektirecek olanları az atıyorum pamuk gibi
Sadece kek atmadım şimdiye kadar dondurucuya
Aynı gün hem ev işi hem hamur işi çok zor oluyor.
Ben böyle yapıyorum .
Belki bir yardımım dokunur diye yazdım.
püf nokta şuSimdiye kadar hep iyi hazirlanmak istedim misafirler icin
Ikramlar o bicim falan
Pogacalar sicak kalsin diye firinda 100Cde bekletiyorum misafirler soguk yemesin ayyyyh
Esimin bi arkadasiyla esi geliyordu bize 2 3 ayda bir
Cok mutlu oluyorlardi ikramlar cesit cesit olunca
Cocuktan sonra geldiler kek yapmistim katmer vardi biskuvi falan koymustum adamin surati dusmustu sjfhsjdkhk tovbe ya
Ya kek atmaya ben de cesaret edemedim. Deneyen birisi varsa aslinda anlatsa keske :)
çıkarınca aynı tazelikte aynı lezzette oluyor mu kiArkadaşım atıyor pişmiş olarak ama truff yapmak için kalan keki ufalayıp atıyor.
Ya da hususi pişirip atıyor dondurucuya aklınızda olsun.
çıkarınca aynı tazelikte aynı lezzette oluyor mu ki