Misafir ağırlarken kendinizi harap ediyor musunuz?

Iste boyle olmak istemiyorum bende
Asiri bunalmis durumdayim bi kek cirpip gecemiyorum
Bi seferinde gecerken ugrayan misafir icin kek cirptim sonra o keki sosladim uzerine cikolata sosu doktum yanina dondurma cikarayim dedim o bile 1 saatimi almisti 🫠
Bizler yeni nesiller olarak bazı şeyleri değiştirmek zorundayız yoksa böyle olmaz. Ben arkadaşlarımı eve çağırıyorum ve hiç gerilmiyorum ama akrabalarda ben de geriliyorum. O yüzden çok nadir akraba ağırlarım. Ancak ben o kadar kendimi hırpalamıyorum.

Annemle daha önce bu konuyu konuştuk. Kendisi de misafir gidene kadar mahvolduğunu söyledi. “Anne neden insanlara uşaklık yapıyosun, herkesle beraber otur çorbanı iç, sen ve diğer herkes bitirince kalk yemeği koy” dedim. Öyle şey mi olurmuş, misafir önünde boş tabakla bekletilmezmiş, çok ayıpmış, birinin yemeği bitince hemen tabağına yenisi koyulmalıymış falan filan :işsiz: valla ben herkesle oturup beraber yiyorum. Kendi tabağım ve herkesinki bitince diğer yemeği koyuyorum. Bazı şeyleri aşmamız gerek yapacak bir şey yok.

Selam kızlar🌸
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz🥴
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.

Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falan :olamaz: evde yemek hazirladim🥴 misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum :hamarat:
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler :mapus:

dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin :KK67:
Ben de aynıydım sonra bıraktım amaan bir poğaça bir kek için canımı mı vereyim. Onu da artık dışardan aldırıyorum evde yiyen yok boşa yiyip gereksiz kilo alıyorum. Evimi de süpürür geçerim parmaklarıyla toz sıyıracak değiller ya. Sen de rahatla gitsin canım dedikoducu tipleri evine almazsın zaten eş dost da öyle kire toza bakmaz

Aynı gün bende kabul edemiyorum misafir, yakın arkadaşlarımız değilse. Yakın arkadaşlarımsa temizliği dert etmem ve pratik bir şeyler yaparım.

Hazır bir şeyler ikram etmenin ayıp karşılandığı tarzda yetiştirilenlerden olduğumdan buzluğumda sürekli kek, börek, sarma, sigara böreği, poğaça tarzı şeyler olur. Geceden çıkardığımda sabaha pamuk gibi olur zaten. Sütlü tatlı pasta tarzı bir şey kalır sadece o gün için. Bu sebeple temizlikle ve kendimle çok uğraşırım saç baş falan. Temizlikten heder olmuş halimi kamufle etmek için😅

Evimi de süpürür geçerim parmaklarıyla toz sıyıracak değiller ya.

Kv ve gorumcem gelmisti. Gelmeden şöyle bi supurmustum sadece yani ev normal temiz gorunuyordu gayet ama sehpayi bayadir silmiyomusum unutmusum. 😄
Bi cikarttim koydum savurunca tozlar ucuşmuştu. 😄😄😄😄 hemen elimle sileyim dedim parmak izi cikmisti. 🤭

Selam kızlar🌸
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz🥴
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.

Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falan :olamaz: evde yemek hazirladim🥴 misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum :hamarat:
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler :mapus:

dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin :KK67:
Bebeğim çok küçük olduğu zamanlar hiç hazırlık işine girismedim. İlla gelecek birisi oluyorsa hazır biseyler alıyorduk. Ama çocuklarım biraz büyüdükten sonra onlar uyuduklarinda hazırlığımi yaptim. Genel ev temizliğimi de cam silmek ve ev süpürmek hariç onlar uyuduktan sonra yaptım. Misafir için ikram ağırlamayı da aynı şekilde. O en son söylediğinizi hiç yapmadim çünkü çocuklar uyanikken hep onlarlaydim ama dinlenmem gereken vakitlerde de iş yapmış oldum böyle olunca. Ama illa hazırlık yapacaksam ben yine bunu tercih ederdim. Şuan bakiyorum gözüme zor geliyor onlar uyuduktan sonra temizlik yapmak ama o zaman herhalde zorunda olduğum için hep öyle yapmışım.
Çocuğunuz küçükse hazır alın geçin hiç uğraşmayın ama. Yada kek çay tamam.

Ben yapıyorum, normalde evde iki kişiyiz yani bir ölçüden kek yapsam on gün falan bitiremeyiz o yüzden kek yaptığımda o gün yiyeceğimizi ayırıp kalanını buzluk poşetiyle donduruyorum bu sayede buzlukta kakaolu, tarçınlı cevizli ya da fındıklı kekim hep oluyor. Kullanacağım zaman bir iki saat evvel çıkarıp kendi halinde çözdürmeye bırakıyorum pamuk gibi çıkıyor poşetten.
Cok iyiymis, ben cesaret edememistim, mutlaka deneyecegim bir sonrakine, ellerinize saglik.

Ben yapıyorum, normalde evde iki kişiyiz yani bir ölçüden kek yapsam on gün falan bitiremeyiz o yüzden kek yaptığımda o gün yiyeceğimizi ayırıp kalanını buzluk poşetiyle donduruyorum bu sayede buzlukta kakaolu, tarçınlı cevizli ya da fındıklı kekim hep oluyor. Kullanacağım zaman bir iki saat evvel çıkarıp kendi halinde çözdürmeye bırakıyorum pamuk gibi çıkıyor poşetten.
Ay nasıl yani 1 ölçü kek bitmiyor mu sizde, bu durum beni üzdü demek benim göbek bundan alıp başını gitmiş 🥲

Benden sana tecrübeli anne tavsiyesi; sakın sakın çocuğunu ihmal edip misafir ağırlama derdine düşme...bende ilk çocuğumda yaşadım ikincide herşeyi hazır alıp koydum...çocuğundan önemli değil hiç kimse...bak eşinde kek çırp yeter diyormuş daha ne işte...
Misal dun aksam haber veren misafire bugun kısır tiramisu ve milföy ikram ettim
Boyle boyle sadece kek cirpma olayina gitmek istiyorum cidden
Cocugum orda aglarken esime 2 dk daha tut kucaginda gezdir geliyorum diyip isleri hizlandiriyorum bazen gidip uyutup devam ediyorum ama cocugumun o agladigi süre icime dert oluyor sonrasinda : /

misafiri çok çok severim ve elimden geldiğince çok özen gösteririm. çaya gelecek misafire de yemeğe gelecek misafire de mutlaka çeşit çeşit ikramlarda bulunurum. buzlugumda her zaman pişirme hazır kurabiye, sigara böreği, tahinli çörek, poğaça veya açma ya da kete bulunur. mutlaka çay için de yemekli misafir için de menulerim bellidir:) kendini heder edenlerden biri de benim işte. misafir gidince sirtimin ağrısından uzanamam bile yatağa ama olsun seviyorum ben. misafire değer vermek bence çok önemli. haberli gelinir benim evime hep. habersiz gelseler rezil olurum evim daginiktir mutlaka 🤣o yüzden misafir haberli gelsin isterse canımı yesin

Ben de kendimi paralıyorum .
Her şey 4 4 lük olacak.
Biraz mukemmelliyetçiyim ondan kaynaklı sanırım.
Misafir candır.
Kahveye gelenle yemeğe geleni ayırt atmem özen gösteririm.
Ama elbette çocukları ihmal etmemek lazım , küçük çocuğum olduğunda sık cagirmazdim çünkü bebeğim öncelik olurdu. 🥰

Ev temizliğine dikkat ederim ama asla kendimi hirpalamam.
Belli başli 3-4 "misafir yemeğim" var. Onlardan birini secip yapıyorum.

Annem de böyleydi yıllardır. Bizle ilgilenmek yerine hep misafir hazırlığı. Büyüdük gene aynı. Yaşlandı, hastalık çıktı. Şimdi o misafirler kapısını çalmıyor bile. Çünkü rahatsız, illa biri yardım ister hastalıktan yakınır diye korkuyor. Akraba , arkadaş... Üç beş kişi dışında. Hiç bir hatri kalmıyor inanın.

Bende sizin gibiydim kendimi harap ederdim, temizliği bı yandan ikramligi bir yandan ,sonra bu gelen arkadaşlar beni davet ettiklerinde bı de ne göreyim özensiz bir iki ikramlık, ev desen hiç öyle strese girilmemiş ve bu bana gelenlerin genelinde bunlari gördüm demekki ben çok kendimi hirpaliyorum ,bıraktım artık çok şükür

2 ufak çocuk ve çalışan anne olarak kendi ailem dışında misafir alamıyorum,bende gitmiyorum,sevdiğim arkadaşlarımla dışarda görüşüyorum.
Ama yıllarca sizin gibi özenerek hazırladım misafirlerimi..şu ara yanlızca günü kurtarmaya dönük yaşıyoruz

Ben günlük temizlik rutini oluşturdum kendime az öz ve temiz bir ev. Her an misafire hazir. Misafir geleceği zaman temizlik yapmıyorum. İkramlimlara.ayiriyorum tüm vaktimi rahat oluyor

1.cok samimi arkadaslarim benden beklemez. En son geldiklerinde ellerinde yiyeceklerinide getirmislerdi. Bende onlardan beklemem.

2.samimi olmadigim kisileri maksimum duzeyde memnun etmek zorunda hissetmiyorum. Evim temizdir ama daginiktir, kekini pogacasini yaparim o kadar yeter.

Ben kimseden beklemediğim icin boyleyim sanırım. Onume bi fincan kahve koysalar yeter

Ben eğer haberli olursa kesin bir programsa önceden hazırlık tabiki yapıyorum.
yapabildigim kadar cesit yaparim.
evim genelde zaten düzgün temiz oluyor gün icinde.
Sizde zaten cocukluymussunuz.
Oldugu kadarini yapin fazlada stres olmayin bence.

X