Misafir ağırlarken kendinizi harap ediyor musunuz?

Of bende böyleydim ve nefret ediyoruö misafir ağırlamaktan artık . Mesela bugün misafirim var akşama normalde olsa 5 çeşit şey yapardım ama gerçekten zerre yapmak istemiyorum. Evi temiz tut hazırlık yap vs çok zor geliyor . Dün çocuğu okula bıraktım evimi temizledim çamaşırları yıkadım . Okuldan aldım parkta oynattım alışveriş yaptım eve geldim yedirdim aldıklarımı yerleştirip çocuğu yıkayıp yatırdım. Tatlı yaptım ütü yaptım gece ders çalıştım geç uyudum ve şuan uykum var bildiğiniz . Çocuğun bugün öğretmeni izinli eşim nöbetten geldi sabah evin altı üstüne geliyor 🥹gerçekten ben artık misafir sevmiyorum

Şöyle yaptığı veya kalan keki elinle veya rondodan geçirerek ufalıyor

sonrasında truff zaten yumuşak olduğu için çıkan kek ıslak ıslak olsada anlaşılmıyor dolaptan olduğu

kremayı az ılıtıp içine çikolatayı atıp eritiyor .

Sonra gerektiği kadar kek kırıntısı atıyor. O yuvarlanacak hale gelince yuvarlayıp

sonra hindistan cevizine buluyor.

İsterseniz içine ceviz fındık v.s.

Kahve yanı en basit , lezzetli bir tatlı 10 -15 dk hazır oluyor.
teşekkürler cevabınız için :KK68:

Ay ben de boyleyim. Elim ağır değildir yemek vs konusunda sıkıntı yasamam ama bende temizlik konusunda cok kötüyüm. Evde yaşanmışlık belirtisi olmaması gerekiyor. Bazen kendimi bende kotu hissediyorum cok abartıyorum diyorumama elimde değil. Misafir gelmeden önce lavabonun içerisindeki su damlasını bile silerim. Eşimin tuvalete girmesine kızarım, elini bile yıkayınca sinir olurum bi yerler ıslanır eder diye. Ortalıkta bi tane bile eşya olmamalı bu yuzden bazen kafayı yiyorum. Eşim de çok kızıyor ama elimde değil. Allahtan calısıyorum da kimse habersiz gelmiyor. Eski evimde komsu gelmişti bir kere pazar gunuydu eşim evde yoktu bi sorun olmus apartmanda çaldı kapıyı lök diye girdi içeri salonda ütü yapıyordum tam o sırada ve delirmiştim :KK70:

Beni anlatmışsınız bir kişi bile olsa evi kırklarım ve hazırlığım tam olsun isterim. Eşim artık eve kimseyi almak istemiyor çünkü yorgunluktan sohbet edecek halim kalmıyor artık.

Genetik kod bence bu durum. Annem başkalarının ne düşündüğüne aşırı derecede önem veren, ayıplanmaktan çok korkan bir kadın. Bana da sirayet etti bu durum diye düşünüyorum. Güler yüze, sohbete gelen evin temizliğini zaten görmüyor ama bendeki her şey mükemmel olmalı, ikramlıklarım çok güzel olmalı algısı değişmiyor maalesef. Kafası rahat evi ikramlığı olduğu haliyle, yapabildiği kadarıyla misafir ağırlayan biri olmayı çok isterdim.

buzluğa atma işini ben de yapmak istiyorum, ki şu sıralar artık hiç mutfaktan çıkamaz olduğum için pratik olması açısından bazı şeyleri buzluğa atmak stiyorum ama cesaret edemiyorum

mesela poğaça hamurunu nasıl saklıyorsunuz? yoğurup mayalandırıp direkt buzluğa mı atıyorsunuz ama kapladığınız şeye yapışmıyor mu hamur mesela?

kızartmayı nasıl atıyorsunuz buzluğa, çıkardığınızda aynı lezzette oluyor mu ki

sizden de tavsiye alsam :KK200: dondurucuya neleri nasıl atıyorsunuz acaba
Kızartmayı şöyle yapıyor annem. Biber ve patlıcanı küçük doğruyor kızartıyor. Onu poşetliyoruz. Çıkaracağı zaman domatesli sarımsak sosu pişiriyor o pişiyorken için atıyor kızartmayı ,bir kaç dakikada birlikte sosla pişiyor kızartma. Öyle meze oluyor, bir nevi şak şuka😁

buzluğa atma işini ben de yapmak istiyorum, ki şu sıralar artık hiç mutfaktan çıkamaz olduğum için pratik olması açısından bazı şeyleri buzluğa atmak stiyorum ama cesaret edemiyorum

mesela poğaça hamurunu nasıl saklıyorsunuz? yoğurup mayalandırıp direkt buzluğa mı atıyorsunuz ama kapladığınız şeye yapışmıyor mu hamur mesela?

Şimdi açık konuşmak gerekirse hamur yoğurulup mayalanıp pişirilince daha lezzetli oluyor poğaça. Ancak mecburum buzluğa atmaya biraz lezzet kaybetse de mayalandırıp buzdolabı poşetiyle parçalara bölüp atıyorum. Poşete çok az yapışıyor garip bir şekilde :KK70: Hatta dışarda 15-20 dk durduğunda hemen yumuşamaya başlıyor poşetten atıyor kendini hızlıca. Aynı poğaça hamuruyla pizzada yapıyorum ben özellikle pizza hamurunu 5 parçaya böldüğümde her birinden bir pizza çıkıyor ve poğaça gibi lezzetsiz de olmuyor bayıla bayıla yiyoruz.

Beni anlatmışsınız bir kişi bile olsa evi kırklarım ve hazırlığım tam olsun isterim. Eşim artık eve kimseyi almak istemiyor çünkü yorgunluktan sohbet edecek halim kalmıyor artık.

Genetik kod bence bu durum. Annem başkalarının ne düşündüğüne aşırı derecede önem veren, ayıplanmaktan çok korkan bir kadın. Bana da sirayet etti bu durum diye düşünüyorum. Güler yüze, sohbete gelen evin temizliğini zaten görmüyor ama bendeki her şey mükemmel olmalı, ikramlıklarım çok güzel olmalı algısı değişmiyor maalesef. Kafası rahat evi ikramlığı olduğu haliyle, yapabildiği kadarıyla misafir ağırlayan biri olmayı çok isterdim.

Genetik kod deyince bir düşündüm.

Ay benim annemin hiç umrunda olmaz .

Yapar bir çay , alır marketten bir bisküvi oldu bitti.

Ama ben kayınvalidemin genetik kodunu almışım bakınca

Biri geldimi illaki tatlısı,tuzlusu,böreği v.s. olacak

Demekki bende kodlama hatası var :)

Güldürdünüz beni :))

Bebegim olmadan önce bende o şekilde strese girerdim çeşit hazırlamaya dikkat ederdim, Bebegim doğduktan sonra yemege kimseyi çağırmadım 1. Dereceden akrabalar da dahil. Çaya falan da 1 2 bişey hazırlarım çok özenmem daha doğrusu özenemiyorum.

Kendim kişisel olarak birine misafirlige gidecek olursam yemege veyahut çaya sırf sohbet muhabbet değişiklik olsun diye giderim, pasta börek yemediğimden veya aç olduğumdan degil :) sunum da aynı şekilde temizlikte sorun yoksa asla rahatsız olmam.

Bana gelenler de böyledir herhalde deyip kendimi kasmıyorum artık. Ayıplayacak olan da birdaha evime gelemez muhtemelen

Kızartmayı şöyle yapıyor annem. Biber ve patlıcanı küçük doğruyor kızartıyor. Onu poşetliyoruz. Çıkaracağı zaman domatesli sarımsak sosu pişiriyor o pişiyorken için atıyor kızartmayı ,bir kaç dakikada birlikte sosla pişiyor kızartma. Öyle meze oluyor, bir nevi şak şuka😁
denemek gerekiyor ya benim böyle pratik şeylere çok ihtiyacımm var :KK200:

Şimdi açık konuşmak gerekirse hamur yoğurulup mayalanıp pişirilince daha lezzetli oluyor poğaça. Ancak mecburum buzluğa atmaya biraz lezzet kaybetse de mayalandırıp buzdolabı poşetiyle parçalara bölüp atıyorum. Poşete çok az yapışıyor garip bir şekilde :KK70: Hatta dışarda 15-20 dk durduğunda hemen yumuşamaya başlıyor poşetten atıyor kendini hızlıca. Aynı poğaça hamuruyla pizzada yapıyorum ben özellikle pizza hamurunu 5 parçaya böldüğümde her birinden bir pizza çıkıyor ve poğaça gibi lezzetsiz de olmuyor bayıla bayıla yiyoruz.
en azından bir kere deneyip ev ahalisinin tepkisini ölçeyim bakayım, eğer buzluktan çıktığını anlamazlarda aynenn devaammm :KK70:

Genetik kod deyince bir düşündüm.

Ay benim annemin hiç umrunda olmaz .

Yapar bir çay , alır marketten bir bisküvi oldu bitti.

Ama ben kayınvalidemin genetik kodunu almışım bakınca

Biri geldimi illaki tatlısı,tuzlusu,böreği v.s. olacak

Demekki bende kodlama hatası var :)

Güldürdünüz beni :))
Kayınvalide kodu çok güzelmiş :) siz de beni güldürdünüz çok yaşayın :)

Selam kızlar🌸
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz🥴
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.

Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falan :olamaz: evde yemek hazirladim🥴 misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum :hamarat:
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler :mapus:

dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin :KK67:
Benimkiler genelde İstanbul'da olduğu için gelmeden önce haber verirler şehir dışında olduklarından dolayı. Ama bu şehirdeki arkadaşlarımdan sabah uğrayan da olur akşama yemeğe gelende.
Temizlik kısmı için çözüm düzenli kalabilmek.
Yemeğe çözüm ise buzluk kurtarıcı oluyor. Sarma/börek/içli köfte/poğaça/ kavanoz kurabiyesi ne varsa yapıp atıyorum vaktim varken yanına kısır tatlı yapıp geçiyorum yemek konusu 1 saate kapanıyor o şekilde.
Yemeğe geleceklerse mangal(yada fırında tavuk vs.)/pilav/çorba salata bu şekilde geçiriyorum. Küçük çocuğum yok yine de kendimi harap edemem misafir için.

Az önce anlattığım poğaça hamurunu mesela pizza dedim ya, misafirler için de mini pizza olacak şekilde yapabiliyorum bir öneri de o olsun. Buzluktan çıktığında 15 dk çözülme süresi veriyorum sonra da poğaça boyutlarında parçalayıp üstüne az bi salçalı sos ve domates biber sucuk tamam oldu da bitti :) Hamur hazır olunca yarım saate bir çeşit çıkmış oluyor.

Selam kızlar🌸
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz🥴
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.

Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falan :olamaz: evde yemek hazirladim🥴 misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum :hamarat:
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler :mapus:

dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin :KK67:

Bence çok fazla abartıyorsun.
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer.
Öğlen kahveye çaya gelene pratik şeyler yapmak bir saati bile almaz.
Abur cubur dolabı zaten herzaman dolu olur.
Bi kısır, bi yoğurtlu makarna. Buzluktanda poğaça bitti gitti. Örnek veriyorum.
Akşam yemeğe gelenede salata pilav tavuk.
Basit şeyler.

Yetiştiremiyorsanız bugün müsait değilim yarın buyrun gelin dersin okadar.

Ayrıca kv senin evine gelen misafire yapacağın ikrama ne karışır? Ben olsam direk cevabını veririm. Veya eşiniz o an neden müdahele etmedi?

Az önce anlattığım poğaça hamurunu mesela pizza dedim ya, misafirler için de mini pizza olacak şekilde yapabiliyorum bir öneri de o olsun. Buzluktan çıktığında 15 dk çözülme süresi veriyorum sonra da poğaça boyutlarında parçalayıp üstüne az bi salçalı sos ve domates biber sucuk tamam oldu da bitti :) Hamur hazır olunca yarım saate bir çeşit çıkmış oluyor.
bu tarif özellikle çocukların doğum günleri için şahane bir fikir oldu sağolun :KK60:

çünkü her doğum gününde heves ediyorum çocuklara bir de mini pizza yapayım diye ama her seferinde o sona kaldığı için ne halim ne hevesim ne de vaktim kalıyor onu yapmaya

Pogaca hamurunu 1-2 gunden fazla buzdolabina koymuyorum (buzlukta hic tutmadim) tavsıyor der bizim eskiler. Ama pogaca zaten 10 dklik is diye bakiyorum geceden yogurup sabah sekil verip fırınlamak isime geliyor.

Ama su kiyir kiyir daha cok kurabiye kivamli olan margarin / tereyag ile yapilan yumurtasiz pogacalari yogurup buzdolabı poseti icinde silindir seklinde kaldiriyorum.
Yani siviyagli ve yumurtali seyleri buzlukta tutmaya cesaret edemedim bende :) hatta yapan varsa lutfen yazsin, bir puf noktasi mi var yoksa onlari da direkt atabiliyor muyuz ben de bilmek isterim.

Kizartmalari (karniyariklik kizartilmis patlıcan dahil) kizartip, soguduktan sonra saklama kabina koyup buzluga kaldiriyorum, yiyeceğimiz zaman buzdolabi kisminda cozduruyor, afiyetle yiyoruz. Tadi bozulmuyor.

Pogaca hamurunu 1-2 gunden fazla buzdolabina koymuyorum (buzlukta hic tutmadim) tavsıyor der bizim eskiler. Ama pogaca zaten 10 dklik is diye bakiyorum geceden yogurup sabah sekil verip fırınlamak isime geliyor.

Ama su kiyir kiyir daha cok kurabiye kivamli olan margarin / tereyag ile yapilan yumurtasiz pogacalari yogurup buzdolabı poseti icinde silindir seklinde kaldiriyorum.
Yani siviyagli ve yumurtali seyleri buzlukta tutmaya cesaret edemedim bende :) hatta yapan varsa lutfen yazsin, bir puf noktasi mi var yoksa onlari da direkt atabiliyor muyuz ben de bilmek isterim.

Kizartmalari (karniyariklik kizartilmis patlıcan dahil) kizartip, soguduktan sonra saklama kabina koyup buzluga kaldiriyorum, yiyeceğimiz zaman buzdolabi kisminda cozduruyor, afiyetle yiyoruz. Tadi bozulmuyor.
Tavsiyeler için teşekkürler ilk fırsatta deneyeceğim :KK60:

X