Misafir ağırlarken kendinizi harap ediyor musunuz?

Ben çocuktan önce çok yapardım ama zamanım vardı artık olmadığı için rahatım. Çocuğumdan zaman çalıp ikram hazırlayamam. Benim yöntemim şu dondurucudan yararlanmak. Dondurucuya eskiden börek yapar koyardım artık onla bile uğraşmıyorum 2 tepsi börek yaptırıp onu dondurucuya atıyorum, yapımı kolay kurabiyelerden yaparken 2 ölçü yapıyorum dondurucuya atıyorum. Sonra kuru börülce, mercimek , nohut, pancar haşlayıp dondurucuya atıyorum. Misafir gelince börek kurabiye ve salata( börülce , nohut mercimeğe yeşillik koyup yada pancara yeşil elmada rendeleyip yoğurtluyorum). Bir çeşit de tatlı zaman varsa yapıyorum yoksa hazır aldım mı bitti gitti. Yemekli misafir de genelde arkadaşlar geliyor bize zamanım yoksa mantı yapıyorum geçiyorum. Arkanızdan ikrama laf edecek insanlar zaten sizi sevmiyordur , samimi değildir sallayın gitsin.

Benim bebekli bi arkadasim var
Ne zaman gitsek hazir kurabiyelerden koyar gecer
Yakin zamanlarda dogum yaptik
Kiz :süslü: boyle
Manikur vs aksatmaz
Ben :hasta: boyleyim :KK53:
yuzume krem sursem botox yaptirmisim gibi hissediyorum
ellerim suyla ugrasmaktan mahvoldu
Insaatta calissam boyle yipranmazdi😒
ona cok ozeniyorum valla keske oyle olabilsem
En iyisini yapıyor :)
Bir hikaye var ya ;
İki kadın tatilden dönmüşler, biri hemen eve girişmiş temizlik yemek falan diğeri de direk kuaföre gitmiş saçını makyajını yaptırmaya.
Akşam olmuş 1.kadının kocası kapıyı çalmış, kadın açmış ev mis gibi olmuş yemek kokuları mis gibi ama kadın per perişan terlemiş, adam demiş ki böyle temiz eve böyle bakımsız kadın olmaz karısını değiştirmiş.
2.kadının kocası kapıyı çalmış, kadın açmış afeti dünya. Kadın bakımlı, ama evi pislik götürüyor, demiş ki adam böyle bakımlı kadına böyle pis ev olmaz; evi değiştirmiş
Tabii hikaye iğrenç ataerkil ama mantık olarak doğru. Kendini heder ediyorsun, gelene en güzel yemegi hazırlamak için heder oluyorsun da ne oluyor:) gelen zaten senin güzel yüzünü görmeye geliyor.
Bence insanların fikirlerini, eleştirilerini daha az onemsemek konusunda çalışmalar yap. Senin - senin evin hakkında isteyen istediğini düşünsün. Seni seven zaten ne yapsan güzel görür. Sana karşı gıcıkligi olan takacak bir şey bulur.
Bak kadin programlarina. İnsanlar en iyi hallerini sunuyorlar, yine birileri begenmiyor.
Ayrıca begenmese ne olur 😅benim bir arkadaşımin evine davetliydim. Gencecik kız her yere Gold birşeyler atmış. Tavandaki abajur kartonpiyeri bile Gold detayliydi. Şok oldum, böyle bir evi hiç beklemezdim ondan. Sonuç olarak kız ve kocası belki kaç maaşını bu dekorasyona harcamislar - ne emek vermisler. Ama beğenmedim yani😅
O yüzden cok takılma. Senin zevkin baskasina kötü gelebilir, yaptığın temizlik ona yetersiz gelebilir, severek yaptığın yemekteki kırmızı biber onu yediğine pişman edebilir... Bunlari dert etmek yerine sana en kolay şeyi yap, güler yüzünle karsila insanları. Sonucta aç doyurmaya çağırmıyorsun, seninle zaman geçirsin diye çağırıyorsun. Böyle düşünmeye çalış

Valla buzlukta dolma sarma ve poğaça hamurum var. Pat diye 2 saate geliyorlarsa eğer bunları hızlıca ocağa ve fırına verip sıyrılıyorum işin içinden. Çalışan kadın olmak çok zor hele ki sizde çocukta varmış. Geçen aylarda parayla başka bir kadına yaptırdım sarmayı dolmayı ama beğenmedim bunları da bayramda oturdum şehir dışında olduğumuz için aileler gelip gitmedi de öyle yaptım. Yoksa imkansız. Allahtan eşim çok yardımcı oluyor. Ben işten eşimden geç çıkıyorum akşam en erken 7 de evdeyim. Tüm evi robota sildirip süpürtüyor toz alıyor etrafı topluyor ben gelene kadar. Ben gelince de yemekleri yapıyorum o şekilde hallediyoruz. Hatta normal günlerimizde akşam yemeklerini hep eşim yapıyor saolsun :') Misafir zamanı güvenemediğim için ben yapıyorum :KK70: . Çok nadir bıktım diyip bana bırakır bana kaldığında da yemek en erken 8 de yenir. Erkeği alıştırıp eve gerçek manada EŞ yapmak lazım. Babam gibi olsaydı ömrü billah eve misafir çağırmazdım ben eline bir bardak almayacağı için. Her konuda eşit olunmalı ki o evde huzur olsun. En baştan balayı zamanı cicim aylarında alıştırırsan yapar yoksa yapmıyorlar.

Bende aynı senin gibiyim ama ben beceriksizim pratik değilim poğaça yaparım kabarmaz kek yaparım güzel olmaz kendimi yıpratıyorum çok uğraşıyorum çocuklarımı ihmal ediyorum hatta ama yaptıklarım güzel de olmuyor :KK43:
Ayyy sizi yerim ben ya. Hic yipratma yapa yapa olur

Ben de istemiyorum misafir insanlarla dışarda görüşmeyi teklif ediyorum
Pandemi başladığında yeni evliydim, başka şehire taşınmıştım ve çalışıyordum. Eşimin akrabaları gelmek istiyorlardı, hep savıyordum başımdan. Sonra da zaten yasaklar falan başladı, herkes elini eteğini çekti. Ben de biraz huysuzumdur, çağırmadım da kimseyi. O yüzden kimse de gelelim demiyor artık :KK70:

Selam kızlar🌸
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz🥴
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.

Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falan :olamaz: evde yemek hazirladim🥴 misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum :hamarat:
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler :mapus:

dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin :KK67:
Yapmıyorum kocama git pastaneden al gel diyorum kucağımda bebekle ne uğraşacağım sanki bana herkes kırmızı halı seriyor
Bebeğinin ağladığına değmez kendini parçaldığına değmez

Evime gelecek insan samimi olduğum biridir. Öyle az samimi olduğum insan gelmez. Sanırım ondan abartmam ben.
Kek börek yapamıyorum yani fırından sanırım. Olmuyor. Çaya gelen olursa bir kek çay kahve tamam. Kendimi paralamam.
Akşam yemeğine gelecek misafirim varsa da çorba, fırında et yemeği, pilav salata bi iki meze en pratiğinden yapar geçerim. Tatlı falan da yapmam. Misafir tatlı getirmezse de koyarım bir meyve tabağı tamam.
Evimi de genel süpürge silme temizliğinde hazırlarım. Öyle bal dök yala değildir.
Bugüne kadar da bir rahatsızlık duymadım.

Misafir geldiginde kendimi paralayan 2 bebekli bir anne olarak çözümüm şu

2 ayda bir buzluktakileri yeniliyorum.

Buzluga mutlaka bir tepsi borek, yaprak sarmasi varsa lahana sarmasi, dolma ici, dolmalik biber, kizartma, bir veya elime pratik geldiyse birkac tur kurabiye hamuru atiyorum.

Bunlari en az 2-3 misafir idare edecek sekilde hazirliyorum.

Eger o sure icinde misafir agirlamazsam bana bir haftalik ev yemegi yancisi cikiyor :)

Bunlar haricinde evde mutlaka tursu garnitur, tursu misir, havuc rendesi tarzi seyler de bulunduruyorum.

Buzlugumda mutlaka haslanmis bakliyat oluyor, bunlari da gundelik yemek icin hazirda tutuyorum.

Sebze koftesi, kuru kofte, mucver gibi kofte turleri de buzlugumda hep olur.

Buzlugum buyuk degil, 2 cekmeceli buzdolabi deepfreeze'i. Evimde imkanim olsa buyuk boy deepfreeze alip daha cok cesit saklayabilirim.

Mesela bir akrabam mutlaka kuru baklava sakliyor buzlugunda ya da serbetli tatli hamuru illaki oluyor.

Annemin kileri var, hic sevmez hamur isi hazirlamayi ama misafir ağırlamaktan keyif aldigi icin kileri agzina kadar doludur. Hazir pismemis borek, hazir tatlilar yine pismemis, mutlaka kek, biskuvi, cikolata, kuruyemis iste akliniza gelebilecek her abur cubur.
Ama annemin cok sevdigi birsey vardir yazin sebze meyve kurutmak, kilerinin icinde askilarda sebzeler asili durur. (Biber, domates, patlican, taze fasulye mutlaka kurutur) meyve olarak da elma, seftali, armut, ayva, kayisi, incir kurutur.

Baska bir akrabam toptan borekciden borek, gozleme turu seyler alir buzluguna atar.

Yani ozetle saklama yontemleriyle toplamda 1 saat harcayarak cikartabileceginiz urunleri buzlukta hazir tutarsaniz, cok rahat edersiniz.

Yapmıyorum kocama git pastaneden al gel diyorum kucağımda bebekle ne uğraşacağım sanki bana herkes kırmızı halı seriyor
Bebeğinin ağladığına değmez kendini parçaldığına değmez
Kesinlikle katılıyorum hele ki sizin gibi küçük çocuğu olanlar için daha farklı misafirlik düzeni olmalı. Ya dışardan söylenecek ya parayla başkasına yaptırılacak. Biz küçük çocuğu olan arkadaşlarla hafta sonları görüşüyoruz. Eşlerle olsun tek olsun her gidişimizde cumartesi pazar gündüz ben daha müsait olduğum için en kötü bir tatlı pasta kek bişey yapıp gidiyorum. Yazık o kadın o halde bir elinde bebiş bir elinde borcam uğraşsın mı.

Çalışan bir kadınım.

Yıllardır derin dondurucumda poğaça , börek , anne kurabiyesi , tatlı tuzlu kurabiye hali hazırda bulunur.

İllaki misafir için değil kendimiz için boş zamanda yapar atarım ara ara

Börekleri genelde çiğden koyuyorum diğerlerini pişmiş olarak fırın gerektirecek olanları az atıyorum pamuk gibi

Sadece kek atmadım şimdiye kadar dondurucuya

Aynı gün hem ev işi hem hamur işi çok zor oluyor.

Ben böyle yapıyorum .

Belki bir yardımım dokunur diye yazdım.

Selam kızlar🌸
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz🥴
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.

Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falan :olamaz: evde yemek hazirladim🥴 misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum :hamarat:
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler :mapus:

dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin :KK67:
Ahhaahha ben de özenirim eşim yardımcı oluyor cocuğumuz yok. O evi süpürüp siler ben mutfakta birsürü konsepte göre yiyecekler hazırlarım.
Çok da seviyoruz ağırlamayı ama gün sonunda ikimiz de karşılığını görmediğimizi farkettik.
Bu alemin enayisi biz miyiz hep biz davet ediyoruz evimize yedirip içiriyoruz o kadar emek harcıyoruz bir dünya masraf ediyoruz..
Sonucunda kimse bizi arayıp ya bu hafta da bize gelin demiyor. En son kuzenlere bayramda bizi davet etsinler diye yem attık baktık hiç oralı olmadılar. Ben de dedim hayatım boşver gelsinler bizde rahat ediyorlar demek ki. İyi ama bişey hazırlama helak ediyosun kendini dısarsan soyleriz zaten bayram günü birsürü akraba ziyareti yapıyoruz iyice yorulma dedi. Okey dedim. bu sefer dısardan söyleyince yine bi dunya masraf oldu.
Karar aldık kimseyi davet etmiycez artık diye 😂😂 dışarda bulusup yesek içsek herkes kendi hesabını odese en azından kafamız rahat edecek.

Kesinlikle katılıyorum hele ki sizin gibi küçük çocuğu olanlar için daha farklı misafirlik düzeni olmalı. Ya dışardan söylenecek ya parayla başkasına yaptırılacak. Biz küçük çocuğu olan arkadaşlarla hafta sonları görüşüyoruz. Eşlerle olsun tek olsun her gidişimizde cumartesi pazar gündüz ben daha müsait olduğum için en kötü bir tatlı pasta kek bişey yapıp gidiyorum. Yazık o kadın o halde bir elinde bebiş bir elinde borcam uğraşsın mı.
Benim arkadaşım evimdeki durumu biliyordur bebek temizlik çalışmak derken
Beğenmiyorsa gelmesin felsefesindeyim
Amaç birlikte sohbet etmek , eziyete dönüşmemeli 🌸

Sadece 5 çayına bile misafir gelecek olsa, camın kapının yeniden silindiği bir evde yetiştim.
Misafire kağıt peçeteyi ancak kendi evim olunca kullanabildim, kolalı keten peçetelerin çocuğuydum ben.
Küçük yaştan böyle alıştırılınca, şerbetleniyorsunuz. Paniklemem ben.

Sevdiğim insanlara bir şeyler yedirmeyi de çok seviyorum.
Herşeyden önce beni mutlu ediyor bu hazırlıklar.
Sevmediğim insanları evimde ağırlamak zorunda olmadığım bir hayatım var, çok şükür.

Poğaçalar sıcak kalsın bende de var, ama ben bunu onca hazırlığın olağan bir sonucu olarak görüyorum; o kadar vakit ve emek harcamışım tabii ki en kıtır kıtır haliyle sunmak için organize olacağım :))

Ama küçük bebeğim olsa, ne bebeğimle geçecek zamana, ne de o zamanın kalitesini etkileyecek yorgunluğa müsaade ederim. Bir kaç sene hane halkımdan başka kimseyi zerre kadar umursamam, öyle de yaptım.

Cocuktan sonra geldiler kek yapmistim katmer vardi biskuvi falan koymustum adamin surati dusmustu sjfhsjdkhk tovbe ya
Kek var katmer var. Daha ne yiyecekmiş?
Valla hiç kendimi yoramam. Evim restoran değil, ben de aşçı değilim. Yemek yemeye gelen de kök yesin, def olsun gitsin parasını verip yesin.
Çok agresifim sanki bugün. :KK53:

Bende öyleyim çok yoruyorum kendimi canım çıkana kadar.benim derdim misafir sonrası başlıyor öyle bı temizlik yapiyorumki sanırsın hepsi virüslü.gece kaçta giderlerse gitsinler bütün evi silip supuruyorum.cocuklu geldilerse evdeki heryeri silerim sanki kirlenmiş gibi.bu durum beni o kadar yoruyorki misafir gelsin istemiyorum.

X