misafir 40 yilda bir

NMB24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2017
2.908
4.974
selam kizlari,

artik her olayi sizinle paylasip degerli fikirlerinizi almak istiyorum kendimi zor frenliyorum .

simdi bugun ilk defa annemin kac senelik arkadasi ve annem yanimiza geldiler ogluma hediye getirmis sagolsun. cok iyi bi kadin temiz kalbi gercekten.

1. 3 de gelcez dediler 6 da geldiler: esim surat yapiyo bütün günümüz beklemekle gecti diye

2. annem 10. aylik torununu yere siddetli bi sekil birakti cocuk tepe takla düsüyordu onun heyecaniyla anneeee napiosun dedim. annem surat yapiyor, esim surat yapio: bir torunu var ondada cok dikkatsiz ( gecende kafasini lambaya carpti) hani ay istemeden oldu dese tamam diicem resmen inatlasiyor sen madem okadar iyi annesin neden gecen yanina düstü diip kendini böyle savunmays calisiyor kadin

3. misafirleri babam bize birakti ordan kumara gitti: esim surat yapiyor madem hergün torununu görmek istio diye bize terör ediyo gelseydi baska odada sevseydi neden kumara gitti zaten parasi yok diye.

4. benim oglumun iki ismi var biri türkce digeri almanca ikiside kuranda gecio ama annem inatla sadece türkcesini söyler yada almancasini türkcelestirip der: esim surat yapiyor neden beni kabul etmiyorlar diye, esim alman

5. annem oglumun düzenini biliyor 8 de yatiyor ama bensiz uyumaz, babam kumar basindan kalkamadi 10 da gittiler esim uyutmaya calisti ama cocuk baya agladi ben girdim arada sakinlestirmek icin kadin ilk defa gelmis diye icimde rahat etmedi sürekli geri gittim: esim surat yapiyor

6. ha bide böyle isikli yildiz astim pencereye cok hosuma gitti, annem sak yine ay isayi mi bekliorsunuz isiklari donamisiniz diyor. güya laf soktu

ben ne yapiim, valla hem aileme hem esime haraket cekip kayip olasim var... daha cok seyler var ama kendimi hazir hissedince basinizi agritirim...

edit: esim btn aksam misafir gittikden sonra bana yapti, onlara seker gibiydi. kahveler caylar getir götür

Son düzenleme:
Bence sen herkese surat yap başka çözüm göremedim

buna benzer olayi günde 10 kere yasiyorum ailem - esim... denedim herkeze resti cektim konusmadim, beni ciddiye bile almiyorlar.

misal: esim türkce bilmiyor onun yaninda sürekli türkce konusurlar. esim cok sinir oluyo hic bisi anlamiyorum oysa onlar almanca biliyor diye. bizimkilerden net cevap: türkce ögren.

buna bende cok sinir oldum anne iyi düsün mantikli cözüm bulana kadar gelmicem cvp: sen zaten bizi istemediginden yalandan yapiyorsun torunum bize alismasin türkce ögrenmesin diye yapiyorsun valla cildircam

almanca olup kuranda geçen ismi merak ettim

sana misal veriim:

Musa Kurandan dimi almanca Moses ama tabiki müslümanligi cagristirmiyor... yani cocgum Moses olsun ama annemler inatla musa diye sesleniyor. oysa ben türkcr kurandanda koymusum onu niye degistiriorsunki?

Şöyle bebeğinle ortada dur eline bir tebeşir al kocaman bir sınırları olan bir daire çiz bu benim sınırlarım de kimseyede izin verme bu sınırları aşamasınlar ister anne iste koca
Tabiki mecazi

Esin herseye çok karışıyor. Daral geldi ta burdan

nasil snirlarini belirlicem bu konuda? yada misal su an napiim? bana laf sokar kesin muhabbet acilirsa. parlamadan sakince yapmak istiyorum

Hatir gonul de bir yere kadar en guzeli icinizden geldigi gibi davranin

Şöyle bebeğinle ortada dur eline bir tebeşir al kocaman bir sınırları olan bir daire çiz bu benim sınırlarım de kimseyede izin verme bu sınırları aşamasınlar ister anne iste koca
Tabiki mecazi

her o snirlari astiklarinda nasil tepki vermem lazim? güzelikle dedim olmadi agladim, bagirdim kavga ettim.

Kültür çatışması ister istemez olacak.Eşinize ailenizin herşeyi batıyor pek sevmiyor gibi geldi.Aileniz de muhtemelen damadı soğuk buluyor ısınamamışlar.Yapacak birşey yok arayı siz bulacaksınız iki tarafı da kırmadan.Bunları bilerek bu yola girmişsinizdir eminim ki.Bir de çocuk var artık.Herkes ılımlı olmalı biraz daha.

Bence çok arada kalmışsın.. biraz iki taraf ta birbirini alttan almalı herkes birbirine kızıp sana surat yapıyor bu nedir

Eşin surat yapmaya bahane mi arıyor ne

kendi aramizda gercekten hic sorun olmadi ama bu aile es olayi artik okadar gerdiki birsey duymak istemiyorum... resmen patlicak yakinda cok fena. evi temizler yemek yapar bebege bakar ama bu aile konusunda cok igrenc bu duruma geldik kaldiramiyorum artik.

Aile damadi kabullenememis tepkisel davranis sergiliyor.
Damadin da zoruna ki normal.
Turkce ogrenmesini isteyebilirler ama boyle emreder gibi zoraki tavirla olursa insanin ogrenecegi varsa da hevesi kacar.
Yaninda inatla turkce konusmalari da iyi bir tavir degil. Damadi dışlıyorlar
Kim olsa surat asar.
Esinizin surat asmasi etkiye tepki fazla sorun yok orda.
Ama ailenizde gariplik var.
Cok gergin bir ortam.
Kacip nefes almayi dusunmekte haklisiniz.

Esin türkçe bilmiyor ama maşallah Türk kaynanası gibi ota .oka surat asıyor
Kumar olayına yorum yapmicam
En nefret ettiğim şeylerden biri
Anne surat asıp laf sokacagina
Kumardaki babamı getir derdim ben olsam ..
Ben ister Isa yi beklerim ister Musa yi
O kocasını yanında tutsun önce..

esimde aynen bunu diyor sürekli bana. ben ilk konusmays basladigimizda banane demistim oda illa ögrencem diye bir sürü kitab almisti annem öyle der demez sak herseyi atti cöpe.

ve gecen sene kardesimle tr ye gittiler aralari isinsin diye (ha kardesimin parasi yoktu bileti biz aldik borc olarak) hersey cok iyi eniste eniste. tr ye gitmeden iki gün önce ben hamileyim bana neler saydirdi. sen almanla evlendin bizi rezil ettin diye o gün nasil agladim. oysa esim ona cv konusunda hep yardim etmistir sorununa cözüm bulmustur. sabah 4 kaza yapmistir, esim kosa kosa 2 saatlik yola gitmistir. trde kardesim akrabalarin yanina gitmedi ben tanistirmam diye oysa evliyiz? ve orda baska insanlara tanistirdiginda bi kere bu benim enistem dememis (eniste naber nasilsin anliyor) her cümlenin icinde business li birsey gecmis... simdi esim küs... aileme göre esim abartiyor cok bunaldim yemin ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…