misafir 40 yilda bir

ben ne yapiim, valla hem aileme hem esime haraket cekip kayip olasim var...

Güzel fikir ama şurdan gördüğüm kadarıyla sorun çıkaranın senin ailen. Açıkçası eşinin trip attığı şeylere ben de atardım. Bi kere alman disiplini diye birşey var

Ben eşini hakli buldum. Yani yok Türkce öğren yok yaninda anlamadigi kelimeler yok kumara giden kayinbaba surekli laf sokan onu yok sayan kaynana... benim annem esime siddetle karsi cikti aldim karsima beni onaylamanizi beklemiyorum zira onaylanmasi gereken yaşları geçtim sizden bana ve kararima saygi duymanizi istiyorum dedim suan gül gibi geçinip gidiyoruz. Sizde bunu açık dille belirtmelisiniz. Bu sekilde yaparak sizi yiprattigini evliliginizi olumsuz etkiledigini bilmesi lazim. Kardeşinize gelince ben olsam asla ama asla eşimle görüşturmem uzunca bi süre ve hatta kendimde görüşmem ne demek utanmak ne demek tanistirmamak! Burda aileniz size ve kararlariniza saygi duymuyor cok net anladigim bu siz onlarin size saygi duymalari gerektigini net bir dille anlatin.

Aynı şeyler türk bir erkeğe yapılsa surat asmakla da kalmazdı diye düşünüyorum. Eşinizi aileniz çok fazla dışlamış adam ne yapsın sırıtıp dolaşsın mı evin içinde. Belli bir seviye dolduktan sonra zor. Çünkü eşiniz kardeşinize gayet ılımlı yaklaşmış ama gördüğü muamele ortada.. adam sadece alman diye kabul görmüyo ailende. Ailenle arana eşine saygı duymayı akıl edene kadar mesafe koyup sebebini de söylemende fayda var gibi

bence bu durum eşinizden kaynaklanıyor.
Annenin isayı mı ?
bekliyorsunuz cümlesinden bu apacık ortada canım.
Karışık bi durum ..
bisüre böyle devam eder bi durum.

iyide sende hep esinin tarafındasın neden esine türkce ögretmiyosun yada kursa gitsin tamam sen almanca bilebilirsin ailende öyle ama sonucta turksun hic türkce konusmuyomusun sen

Tamam annen baban çoğu konuda haksız ama,eşin de ne öyle en basit şeylere bile surat yapıyo,yabancılarda da varmıymış böyle huylar,o ne ya,hiç çekilmez...
Valla arada sen kalmışsın yazık ya,bi tarafta olgun davransa...

iyide sende hep esinin tarafındasın neden esine türkce ögretmiyosun yada kursa gitsin tamam sen almanca bilebilirsin ailende öyle ama sonucta turksun hic türkce konusmuyomusun sen

oglumla esimin yaninda hep türkce kelimeleri konusuyorumki esimde biraz ögrensin en azindan diye...

bende onu diyorum bütün konulari günlerce aylarca uzatmandan skildim.

Eşin hırsitiyan mı canım merak ettiğimden soruyorum.

İşin zor ama eşin yine de çok anlayışlı bence. Aileni idare ediyor gibi duruyor buradan. Arada sana söyleniyor sadece sanırım

Ben olsam tam olarak şöyle yapardım;

Çağırırdım anne babamı,kardeşimi
Koyardım bi çay hazırlardım ikramlıklarımı geçerdim karşılarına dökerdim içimi.

Eşime, onlar benim ailem ama sana hak verdiğim yerler var incinmelte haklısın vs gibi bol empati yaparak ondan da aynısını isteyerek çözüm üretmesini sağlamaya çalışırdım.

Ha Evlisiniz diye adam aileniz tarafından darlanmak zorunda değil..
Ailende senin verdiğin kararlara saygı duymak zorunda,yetişkin bi insan herşeyden önce annesin, en başta bebeğine model olman gerekir.

Misafir kısmına hiç takılmadım elalem gelir gider dert değil,kumar kısmını konuşmaya gerek bile yok,yazık.

Zorunlu mu Türkçe bilmesi

Ortak dil Almanca ve herkes biliyor

Burada bir çok konu var, eşimin ailesi yanımda Kürtçe konuşuyor, kv beni dışlıyor diye

Hiç o kadınlara sen de Kürtçe öğren onlar Kürtçe konuşur anadilleri diyor muyuz

Eşinizin tavrı aşıri geldi bana.
Aileniz neden Türkçe konuşuyormuş konusu mesela. Türk oldukları için olabilir mi mesela?
Konuşmak istemiyorlarsa konuşmazlar. Fransızlarda ingilizce konuşmaktan gayet imtina ediyorlar,kızabilir miyiz buna? Bu tercihtir.
Eşiniz surat asmasa belkide aileniz bir adım atacak ama konuyu okudum,baştan sona eşim ona surat astı,buna surat astı'larla dolu.
Misafire surat asılmaz bu kadar. Niye geldiniz der gibi.

Eşin ve aileni bir araya getirmeye çalışma

Misafir gelecekse eşin gezmeye çıksın

Çocuğun iki ismi çarşafa herkese sevdiğini söylesin çok önemli değil

Çocuk uyuyacaksa da uyut gel yani ağlatmak daha mı iyi

almanca olup kuranda geçen ismi merak ettim
Semavi dinlerde çok ortak isim var zaten.
Hayır şuna takıldım. Kocasi alman. Adam çocuğunu müslüman mı yapacak da kalkmışlar kuranda geçen isim koymuşlar. O ayni zamanda bir hristiyan ismidir zaten.

Konu sahibi sen bir şey yaşıyorsun ve gerçekçi davranmıyorsun. Ailen ve esin arasında herkesi memnun etmeye çalışmaktan kendini ve ne istediğini bilmiyorsun gibi geldi. Sen Hristiyan biri ile evliysen Christmas sizin evinizin bayramı olacaktır. Hatta olmalıdır çocuğunun kültürel mirası. Kendi artık büyüyünce hangi dine inanacaksa inanır. Annenin laf sokmasını sorun etme ve mümkünse bu tarz şeyleri göstere göstere yap ki annen sınırını bilsin.

Kocana da sınır çiz, insanlar ana dilinde iletişim kurmayı her zaman tercih ederler. Kocan seninle evliyse senin ve cocugunuzun türk kimliğini de kabul edip türkçe öğrenmeye başlasın.

düzenleme yapmam lazim sanirim esim surati bana yapti, onlara seker gibiydi kahve servisleri vs

Eşin hırsitiyan mı canım merak ettiğimden soruyorum.

İşin zor ama eşin yine de çok anlayışlı bence. Aileni idare ediyor gibi duruyor buradan. Arada sana söyleniyor sadece sanırım

yes

Eşini hakli buldum.Baban kirk yilda bir evine geliyorsa niye damatiyla kaynaşmak yerine kumara gidiyor?
Niye 3 geliriz deyipde insanlari 3saat bekletiyorlar?Belki adam heyecan yapti sabisizlandi..Kim oğluna dikkatsiz ve zorbaca davranirsa hoşuna gider?
Eşin doğru tespit etmiş ,onu daha kabüllenememişler .
Sizde ailenizle artik 50 yilda bir görüşün
Burdaki aileci kocalar gibi olmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…