Miras Sevdası

Benim gördüğüm anne hayattaysa mal üzerinde annenin hakkı oluyor. Hukuki olarak değil bu yazdığım. Saygı anlamında. K. Validenin_eşimin babasından kalma_ de kira geliri var. Biz üstünde hak iddia etmedik. Etmenin uygun olmayacağını düşünüyorum.

baban kaç yaşında neden vefat etti, başın sağolsun, valla anlamaya çalıştım ama anlayamadım anneni, artık kocam yok para tutayım para saklıyım dese onu da yapmıyor başkalarına dağıtıyor diyorsun, sanırım anneni en iyi annenle yaşayan kardeşin varsa o çözümler... baban vefat edeli kaç ay oldu, bunalıma mı girdi acaba?

49 yaşında akciğer kanserinden vefat etti. Ona ayrı yanıyorum zaten. Kardeşim 12 yaşında o ne anlıcak yavrum zaten sudan çıkmış balık 6 ay oluyor gideli eskiler boşuna dememiş zaten vay gidene...

Annenizin maddi olarak gidişatını hiç iyi görmedim ben. Belli ki babanızın kaybı maddiyata yönelik bir eğilim yaptı ondan. Kayıplar sonrası böyle dalganmalar olur genelde.

Miras bölümü yapılmadıysa hakkınız olanı alın hemen. Araba evlilik içinde edinildiği için ondan pay talep edebilir misiniz bilmiyorum, bunun için bir avukata danışın. Evi de tapu sahibi paylaştıracağım demiş. Siz yine de tedbirli olun.

Annenizin iyi niyetli olmamasından ziyade kendi üzerine olanları da kaybetme riski çok yüksek bu savurgan tavırla.

İmza atarken çok dikkatli ol.ne kadar versen dahasını isterler,bizde de bi 8/3 olayı var ki hiç sorma.tapunun babanın üstüne olmaması kötü olmuş.babanın üstüne olanlarıda sen imza vermedigin sürece hiç bi şey yapamazlar

Tabiki de o sizin görüşünüz ama ben bu şekil düşünüyorum. Annem bana şu an bir şey vermiyor ama kendisi dedem sağ iken mirasını aldı.
Annemin mirası değil ki almıyım. Miras babamın babamda vefat etti. Buda benim mantığım.

Para hırsı gözünü kör etmiş.

Allah korusun.

Güzelce konuşmayı deneyin son kez.

Olmuyorsa hakkınızı arayın.

Allah yardımcınız olsun.

Canim benim ne demişler "Ölüm hak,miras helal"babamin benim icin yaptigi mali neden ben degilde baskasi yesin?ama beb olsan bende senin gibi dusunurdum daha yasim genc mirasa ihtiyacin yok kardesimde kucuk ileride alirim derdim ama sizin durum artik kendini aşmiş Ve Annene hatirlat araba benim diyor ya allah gecinden versin de annene bisey olursa da o araba yine size kalacak ta ki akıl edip baskasinin uzerine yapana kadar.Cunku benim sevgili babannem 7 tane cocuguna guvenmeyip arsayi baskasinin uzerine gecirene kadar babamin hicbiseyden haberi yoktu sonuc ne mi oldu 2.5 donumluk arsa icin babam yillarca mahkeme ile ugrasti sirf inadindan.Ama benim babannem yasliydi senin annen genç şöyleki evlenmek ister...

Peki 6 tane ev dediginiz kimin üzerine? Habersiz onunla konusun annenizede soylemesin konustugunuzu?ne zaman tapuyu devredecek sorun? Anneniz araba almaya kalkiyorsa belkide evin borcu bitmistir? Birde babaniz oldugunde reddi miras yapmadiniz degil mi?

evler kimin üzerineyse onla konuşup üzerinize versin evleri. ya madem öyle bankadan kredi çekip bütün borcu kapatıp hepsini üzerime alırdım. sonrada arabayı sat benim ödediğim parayı ver paylaşalım evleri yoksa hiçbir şey alamazsın derdim. ben böyle anneyi anne olarak göremiyorum.. benim annem 20 lirası olsa saklar kimin ihtiyacı varsa ona verir. normali de bu yani.

Ev babamın eksi patronunun üstüne zamanında evi ipotek ettirip onun adına kredi çekmişti. bizde her ay onun kredisini ödüyorduk. Hala ödüyoruz borç bitince devredecek tapuyu üstümüze borcun bitmesine 7 yıl var. 130 bin. Anneme hep dedim satalım şu arabayı ( 78 bin ) ara ödeme yapalım krediyi yapılandırıp hem daha az ödeyelim hemde daha az yıl borçlanalım.ilk önce tamam dedi. Sonraları sapıttı kadın.Şimdi ne dediği belli değil.

Bi aralarda ev tek tapu olacak benim üstüme diyordu. Neden bu sevdasındasn vaz geçti.

Yok reddi miras yapmadım. Neden yapayım ki babam bunca yıl 2 evladı için uğraştı.
Hep derdi evlatlarıma bi ev bırakayımda arkamdan Allah razı olsun der dua ederler belki. Allah razı olsun şimdi biz eşimle 1 tane ev alamıyoruz istanbuldan çok pahalı evler malum.

Arabada bi hakkin yok o direkt annenin ustune yapılmış sadece babanin ustundekilerden hak iddia edebilirsin diye düşünüyorum avukata danisabilirsin

söke söke hakkını al,annen saçlamış,babab gidince ne oldum delisi olmuş,töbe yaa,kızım baştan hata etmişin,al hakkını,sonra istersen ver annene,ama önce al hakkını

Bu evler apart olarak isletiyor mu hala
Isletme kaydı kimin adına baban annen ortak mi yoksa annenin ustune miydi

Bu evler apart olarak isletiyor mu hala
Isletme kaydı kimin adına baban annen ortak mi yoksa annenin ustune miydi
evet hala apart olarak işletliyor. Annem iş yok iş yok diyor ama internetten bakıyorum apartta boş yer yok. İşletme annemin üstüne yapmıştı babam.

İnsan uğraşmak isteip almak istemese de böle olaylara inat sinirle almak ister hakkını arkadaşların dediği gibi git yasal yollardan hakkını al otur sen iyilik etmişsin once borclar demişsin kadın oralı deil senş keriz yerine koyuyo avukatla çözülür bu

Annenizin tasarrufunda değil bunu bu şekilde kullanmak ancak kendi payına düşeni kullanabilir. Ayrıca hep akrabalardan duyuyorum diyorsunuz da sizden bunları saklaması gerekmez mi o zaman millete nasıl yayıyor bunları? herkes kendi payını alır borçta ortak ödenir o zaman bu kadar mahkemeye gideceksiniz.

annen dünya malının peşine düşmüş olan bu.
bir de babanız gideli çok olmadan neyse dilim varmıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…