Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İlk sayfalarda anlatmıştım Eses'cim maalesef ev başkasının üstüne hukuken miras gibi gözükmüyor.Hukuki olarak çözüm bulun. .
İlk sayfalarda anlatmıştım Eses'cim maalesef ev başkasının üstüne hukuken miras gibi gözükmüyor.
Yoksa imkan olsa artık onu gerçekten yapmayı düşünüyorum.
Bende o yüzden Bunalıyorum artık. Ve de dediğin gibi çok güzel istediğini yapıyor..Okumamışım canım. .
O zaman annen ne isterse onu yapar. .
Bende o yüzden Bunalıyorum artık. Ve de dediğin gibi çok güzel istediğini yapıyor..
Bir akıl verin ne olur.
Babam vefat edeli 6 ay olacak.
Adamcağız iyi kötü giderken bir miras bıraktı. 6 tane ev 1 tane borçsuz 78 bin değerinde araba 1 tanede arsa birde annemle kardeşime emekli maaşı . 6 tane evi biz apart olarak işletiyorduk. Babamın vefatından sonra 8/3 hisse benim 8/3 kardeşimin ( 18 yaşından küçük) 8/2 annemin.
Gel gelelim evin 130 bin kadar kredi borcu var. Bende mirasın gelirinden pay istemedim. Anne sen evin borcunu öde artıya çıktığımızda sen bana verirsin hakkımı tamam mı dedim. Tamam kızım sizin için çalıştırıyorum hala bu apartı zaten dedi ( annem 40 yaşında hala genç ).
Buraya kadar sorun yok.
Ama ben annemden istemedikçe annem bana önceden verdiği gibi harçlık bile vermemeye başladı. Önceden dolarları elime sıkıştırırdı istemezdim. Bana vermedikçe sağdan soldan duydum hep ananeme vermiş teyzemin çoçuklarına vermiş (kocası hapiste 3 çoçuğu var ) e anne bana diyince yok ki borç ödüyorum hep diyor. Şu kadar kdv şu kadar stopaj çıktı diyor hep.(Bi borç uyduruyor her ay. Sonra bi amcama söylemiş ben 120 binlik bi araba bakıyorum.
Bende burada film koptu. Dedim senden bişey istemiyorum diye etrafa dağıtıyorsun. Madem 120 tllik araba bakacak paran var benimde mirasdan gelir hakkımı ver. Vermem diyor. Diyorum araba satılsın 8/3 benim hayır araba benim baban arabayı bana aldı. Ben çalıştım aldım diyor. ( araba annemin üstüne rahmetli gitmeden öyle yaptı.) Bizimde amacımız arabayı satıp evin borcunu ödemekti en baştan. Ama sağdan soldan duyuyorum ki farklı planları var. Ev tek tapu olacak sizin üstünüze bişey olmaayack vs. vs.
Geçen babamın arkadaşına 30 bin tllik borcu olduğunu söyledi. Ama annem hariç kimse bu borcu bilmiyor. Babam hastahanede kalırken herkese ne kadar ne borcu var söylemiş benim eşime bile söylemiş ama bu 30 binlik borcu bi annem biliyor.
Bende en sonunda dedim herkese 2 ev düşüyor ben gelicem kira vermicem (1000 tl kira ödüyorum ) orada oturucam kıyamet koptu. Ben oraya taşınırsam o şehir dışına taşınacakmış.
Bende dedim benim arabadan hakkımı vermezsen çekiçle kırıcam her yerini arabanın dedim. Vur dedi vurmazsan Allah belanı versin dedi.
Eşime mesaj yazdı geçen sinemzt13 karnında çoçuğu ile bu kadar para pul peşine düşmez onu sen dolduruyorsun demiş. Allahtan eşim öyle bi insan değil
Sorum şu ?
Benim annem ne yapmak istiyor. Artık ben çok yoruldum. Bazen hiç uğraşmak istemiyorum bazende almak istiyorum ne hakkım varsa. Mutlu bir gebelik istiyorum ilk gebeliğim hep ağlamaklı geçti.
Lütfen bana akıl verin.
baskasi yiyecegine hukuken al hakkini diyecektim ama.evler baskasinin ustuneymis.en iyisi avukata danismak.ama o adamin once evleri devretmesi lazim.annenizde buna guveniyo sanirim.
Devrettiği kişide annenin sevgilisi çıksa şaşırmam.Herşey beklenir bu kadından.
Bu çok büyük bir hata ama.Adam bugün ölse evden hiçbirinize hak düşmeyecekki.7 yıl var bitmesine demişsiniz çok uzun zaman.Hayır annemin sevgilisi değil. Yorumları okumadan yorum yaptığınız için anlamamışsınız.
Babam vefat etmeden evi başkasının adına ipotek ettirip kredi kullanmıştı. Olay bundan ibaret.
Ahh ahh canım kaç kere anlattım. Sadece ben değil.Bu çok büyük bir hata ama.Adam bugün ölse evden hiçbirinize hak düşmeyecekki.7 yıl var bitmesine demişsiniz çok uzun zaman.
Hayatta hiçbirşeyin garantisi yokken böyle risk alınır mı?
Annenize söyleyin bunu.Bıraksın şimdi arabayı falanda satıp krediyi kapatsın.Evi üzerinize almanız lazım.Babanızı örnek gösterin.Genç yaşta vefat etti patronun ölmeyeceğinin garantisi yok diyin.Korksun biraz.
Arkadasim senin hayatinda kiymetli herkes para problemin var farkinda misin ? Bunun tesaduf oldugunu mu dusunuyorsun ?
Iki konu ustuste gelince olaylarin akisinda eksik veya tarafli anlattiginiz noktalar olduğunu dusunmeye basladim. Veyahut sizin bu hayattaki sinaviniz da para. Varlik icinde yokluk.Sizde benden kaynaklı olduğunu mu düşünüyorsunuz ?
Böyle olmaz ama o işler.Sadece kendisini ilgilendiren bir konu değil ki bu.Seninde çocuğun olacak.Kendinden geçtiysen bile onun menfaatlerini düşünmelisin.Annen güzellikten, laftan anlamıyorsa eski patronla konuş."Üstümde borç istemiyorum.Kapat krediyi"desin annene."Çok borcum var desin icraya gider"desin.Sıkıştırsın.Ahh ahh canım kaç kere anlattım. Sadece ben değil.
Eşim, amcalarım ama bir kulaktan giriyor bir kulaktan çıkıyor nafile yani.
Evet çok büyük bir hata rahmetli de hastalığında keşke yapmasaydık böyle demişti. Nereden bilsin adam 49 yaşında vefat edeceğini.
Ben sadece Allah'a havale ediyorum bundan sonrasını.
Öyle çok da samimi konuşmasam da bana aylık harçlık gönderiyor. Ama hakkım olarak değil harçlık olarak gönderiyor. 200-300 tl.
Altın kolye almış geçende. Anne ben hakkımı istiyorum böyle verme bana sen ver ben kendime alırım dediğimde de, tamam kızım aaa borçlarımız bitsin ben sana vericem diyor. Ama o borçların bitme ihtimali yok.
Çünki her geçen gün başka bir kredi çekiyor. Kardeşimi koleje yazdırıyor vs vs.
S Sinem989 İnan çok yoruldum bu konuda artık. O yüzden sadece Allaha havale etmek istiyorum.
Evet doğru söylüyorsunuz. Babam böyle değil di. Küçükken beni bir mağazaya götürdüğünde çeşit çeşit alırdı. Annemle asla alışverişe gitmek istemezdim. Babam gibi almazdı. Annemle- damadı birbirine benziyor.Iki konu ustuste gelince olaylarin akisinda eksik veya tarafli anlattiginiz noktalar olduğunu dusunmeye basladim. Veyahut sizin bu hayattaki sinaviniz da para. Varlik icinde yokluk.