- 31 Ekim 2006
- 2.742
- 2.902
Para onların da evdeki çocuklar kimin? Konu sahibi kardeşiyle gidasizliktan telef olmuş, aç geziyorum, üstüm başım dökülüyor diyor. Bir anne babanın ilk görevi çocuklarına bakmaktir ucuncu dördüncü evi yapıp yaylada yayılmak değil
Doğru düzgün kahvaltılık yoktan kastı tam olarak nedir?
Haftalık 3500 TL yi sadece kişisel giderleri için harcamasına izin veren bir ailesi var benim bakış açıma göre aile sadece basit düzeyde yaşıyor.
Kendi parasını kazanmak için başkasının camını silen bir anne öyle gıdasız bırakacak ve sadece ev yapma hevesine çocuklarını telef edecek olsa konu sahibinin elindeki parayı da sonuna kadar sömürürdü bence.
Ayrıca konu sahibinin annesinin başkasının camını silerek para kazanmasına bakış açısı açıkçası bende lüks hayat özentisi izlenimi oluşturdu.
Neden bir insan annesinin helal para kazanıyor olmasından rahatsız olur ki?
Yani sosyal medyadaki hayata özenen 18 yaşında bir genç kızımız.
Bir anne babanın ilk görevi çocuklarını sevmek ve elindeki paraya göre gerekli düzeyde çocuklarının nafakasını temin etmektir.
Elindeki ile yetinmeyen çocuklarının uğrunda da kendi hayatlarını ve hayallerini yaşamamak değildir.
Kaldı ki ailenin bu gün edindiği tüm bu mallar yarın bu çocukların rahat bir yaşam sürmesini sağlayacak büyük ihtimal anne babanın yapmaya çalıştığı şeyde bu. 3-5 çula çaputa daha fazla para vermek yerine birikim yapıyorlar. Zira konu sahibinin en basitinden internete erişim sağlayabildiği bir telefonu/bilgisayarı bile var.
Tabi bunlar benim fikrim.
Konu sahibi gerçekten aç ve açıkta ise sosyal hizmetlere başvurabilir.
Kendi belki 18 yaşında ama en azından kardeşi için vurabilir.