Miras Sevdası

Kızlar sonuç olarak annem Babamın 75 binlik arabasını takasa verip 96 son model bir araba aldı. Banada hayırlı olsun demek düştü.
Haber vermek istedim. Sinirlerim bozuluyor çünki..

Annemle limoni bir hale döndük kızlar. Çok da abartmadan konuşsam da bu gün bana kardeşimi senelik 14 bin olan bir koleje yazdırdığını söyledi.
E ödeyemezsem de kira geliri var kardeşinin kendi kendini okutur dedi.
E anne benimde kira gelirim var o Zaman dediğim de borçlar bitsin sana da vericem Dedi.

Ne yapmak istiyor anlamıyorum. Anlayamıyorum...

Üzüldüm gerçekten.Bir anne nasıl böyle davranır.Üstelik hamilesin seni bu kadar üzmeye mirastan mahrum etmeye ne hakkı var.
O iki ev ve arabadaki hisse sana babandan kalma.Annen herşeyi tek başına yapmış gibi bencil davranıyor.O da benim olsun bu da benim olsun ayıp gerçekten.Üvey anne olsa bu kadar zoruma gitmezdi.

İyi niyet yaramıyor o yüzden hukuki yollara başvur.

Kendine araba alıyor kardeşini koleje veriyor seninde kiranı versin.Herkese gelince var size gelince yok.Evler başkasının üstüne borcun bitmesine 7 yıl var diyordunuz .Bu kafayla borç bitmez.

Hayır annemin sevgilisi değil. Yorumları okumadan yorum yaptığınız için anlamamışsınız.
Babam vefat etmeden evi başkasının adına ipotek ettirip kredi kullanmıştı. Olay bundan ibaret.
Bu çok büyük bir hata ama.Adam bugün ölse evden hiçbirinize hak düşmeyecekki.7 yıl var bitmesine demişsiniz çok uzun zaman.
Hayatta hiçbirşeyin garantisi yokken böyle risk alınır mı?
Annenize söyleyin bunu.Bıraksın şimdi arabayı falanda satıp krediyi kapatsın.Evi üzerinize almanız lazım.Babanızı örnek gösterin.Genç yaşta vefat etti patronun ölmeyeceğinin garantisi yok diyin.Korksun biraz.

Arkadasim senin hayatinda kiymetli herkes para problemin var farkinda misin ? Bunun tesaduf oldugunu mu dusunuyorsun ?

Ahh ahh canım kaç kere anlattım. Sadece ben değil.
Eşim, amcalarım ama bir kulaktan giriyor bir kulaktan çıkıyor nafile yani.
Evet çok büyük bir hata rahmetli de hastalığında keşke yapmasaydık böyle demişti. Nereden bilsin adam 49 yaşında vefat edeceğini.
Ben sadece Allah'a havale ediyorum bundan sonrasını.
Öyle çok da samimi konuşmasam da bana aylık harçlık gönderiyor. Ama hakkım olarak değil harçlık olarak gönderiyor. 200-300 tl.
Altın kolye almış geçende. Anne ben hakkımı istiyorum böyle verme bana sen ver ben kendime alırım dediğimde de, tamam kızım aaa borçlarımız bitsin ben sana vericem diyor. Ama o borçların bitme ihtimali yok.
Çünki her geçen gün başka bir kredi çekiyor. Kardeşimi koleje yazdırıyor vs vs.

S Sinem989 İnan çok yoruldum bu konuda artık. O yüzden sadece Allaha havale etmek istiyorum.

Hukuk yoluna başvurun paranın yüzü sıcaktır anneniz çok genç yarın birisiyle filan tanışırsa işiniz daha da zor olur şimdiden söyleyeyim

Böyle olmaz ama o işler.Sadece kendisini ilgilendiren bir konu değil ki bu.Seninde çocuğun olacak.Kendinden geçtiysen bile onun menfaatlerini düşünmelisin.Annen güzellikten, laftan anlamıyorsa eski patronla konuş."Üstümde borç istemiyorum.Kapat krediyi"desin annene."Çok borcum var desin icraya gider"desin.Sıkıştırsın.
Düş bu işin peşine.Vazgeçme.
Hayatın kime ne getireceği belli olmuyor.

Iki konu ustuste gelince olaylarin akisinda eksik veya tarafli anlattiginiz noktalar olduğunu dusunmeye basladim. Veyahut sizin bu hayattaki sinaviniz da para. Varlik icinde yokluk.
Evet doğru söylüyorsunuz. Babam böyle değil di. Küçükken beni bir mağazaya götürdüğünde çeşit çeşit alırdı. Annemle asla alışverişe gitmek istemezdim. Babam gibi almazdı. Annemle- damadı birbirine benziyor.
Zaten ikisi o yüzden anlaşamıyor para konularında.
Babam olsaydı her şey daha farklı olurdu.
Ben sanırsam ona benzemişim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…