- Konu Sahibi kimsesizler
-
öncelikle Allah yardımcınız olsun.. tez vakitte feraha ulaşmanızı dilerim..
söylediklerinizden anladığım kadarıyle; eşiniz çalışmak istemiyor fakat bir şekilde değirmenin dönmesi, evin asgari ihtiyaçlarının giderilmesi de gerek... fakat bunun için bankada kalan son paranıza el uzatmayın lütfen....şu anda ikinizin de çalışmayıp, son kuruşuna kadar hazır paradan harcıyor olmanız iyi olmaz....
faturalarınızın ödenip, bebeğinizin sütünün, mamasının alınabilmesi için az çok demeden sizin bir işe girmeniz ve yavrunuza babansının bakması seçeneğinden başka şansınız yok gibi duruyor..
inşaAllah eşinizin beklediği mahkeme de müspet sonuçlanır ve rahatlarsınız umarım...
Merhabalar, öncelikle size Allah'tan sabır diliyorum, gerçekten çok zor günler geçiriyorsunuz, bence eşinizle aranızı bozmayın ve paranın bir kısmını verin.. zaten 2 ay kalmış, ne kadarını harcamak zorunda kalabilirsiniz ki? taş çatlasın 2500'ü gitsin.. sadece bu kadarını çekin bankadan madem.. bu arada eşiniz asgari ücretle bile olsa mutlaka bir işe girsin, bence siz değil o çalışsın üç kuruş bile olsa o getirsin bu parayı eve.. sonra evin içinde başka bunalımlar ortaya çıkabilir bence.. nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama belki daha küçük hayatın daha ucuz olduğu bir semte ya da şehre taşınabilirsiniz işler iyice yoluna girene kadar,şimdi yaz sezonu aslında sahil kenarlarındaki otellerde çalışmak üzere falan bir iş bulabilir belki.. o yalnız gitsin olmazsa çalışsın size para yollasın... en azından dava sonuçlanana kadar...
kocan maas begenmeyerek ıslerı elının tersıyle ıtmıs,hata kocanda dıyorum,az olsun ama en azından damlasın degılmı.
sızde ıse gırın cocugunuza bakan bırı varsa baska turlu olmaz.
Ah canım ya keşke 2000 lira çeksem olsa..Aylık kiram sadece 650 lira benim faturalar gıda derken 1500 lira en az bir ayda giden rakam...Eşime söylemezmiyim hep söylüyorum çalış bir iş bul diye ssk lı bir işe girmemesi lazım çünkü anında maaşından kesilecek borçları..Benim öyle bir durumum olmadığı için çalışmayı düşündüm..eger cok istiyorsan cek 2bin lirayi 2 ay idare edin hatta ve hatta ikiniz birden bir ise girseniz cocugu bakiciya verseniz madem 2 ay sonra eline büyük miktarda para kalicak esinizin en fazla 3-4 ay sykinti cekersiniz sonra rahatlarsiniz. 3 kurusda olsa bir kadinin herzaman kendine ait parasi olmali bi kenarda
Allah kolaylık versin.Eşin keşke zamanında az çok demeyip bir işe girseymiş.Hiç yoktan iyidir,akmasa damlardı.
Bana da eşinin pek çalışmaya niyeti yok gibi geldi.
Bu durumda senin işe girmen,onun büsbütün kendini çekmesine sebep olacak,geçimi tamamen sen üstlenmiş olacaksın.
Bence eşini karşına alıp açıkça konuş : Bu böyle olmuyor,elele verelim,ikimiz de çalışalım,borçlarımızı temizleyelim.
Çocuğunu bırakabileceğin birisi,kayınvaliden,akraban veya komşun da mı yok ?
Belki durumunu anlatsan,rica etsen,hiç ummadığın birisi bir süreliğine bakmaya razı olur.
canim bence de esinle konus da asgari ucretle olsun 500 liraya da olsun bi ise girsin bu boyle olmaz
dava sonuçlanması için 2 ay varmış eğer elinizde hiç para yoksa bankadan çekin 1-2 milyar 2 geçinirsiniz
ayrıca bu koşullarda eşinin iş beğenmeme gibi bir lüksü olmamlı bnece çalışması gerek 1 milyar az para mı Allah aşkına
anlattığınıza göre 1 lira ya bile ihtiyacınız vra çalışırsa hiç yoktan ev kirası çıkar
ayrıca kızınıza bakacak biri varsa kayınvalideniz falan siz de çalışın
Yok arkadaşım benim gibi enayi zor bulunur bu devirde biliyorumay bu kadar tembel bir adama niye hala para yedirip duruyorsunuz.eli ayağı sağlam.niye gidip bir işte çalışmamış 3 yıldır. mahkeme bitecek, para gelecek, iş kuracak.3 yıl bütün bunları beklemekle geçmiş baksanıza.bu kadar tembellik olmaz.amcam 1 yıldır şehir dışında çalışıyor.çocuğu ve eşi için.yok maaşını beğenmemiş yok şehir dışıymış.hepsi bahane bence bunların!!bu tembellikten başka bir şey değil.maaş az olabilir.ama akmasa da damlardı.hı ev alacak olursunuz falan çıkarır verirsin elindekini avucundakini.ama demişsin ki eşim çocuğa baksın ben çalışayım.sen çalışınca 5 milyar maaşla mı başlayacaksın sanki!!bir çocuğun babadan çok anneye ihtiyacı olur.eşin çalışsın, işini kuruncaya kadar.3 -5 kazansın.düzeninizi oturtunca sen de o zaman işe başlarsın.ya da bakıcıya para vermek istemezsen sen bakarsın.ama o kadar paranın üstüne eşin evde oturacak sen çalışacaksın!!!oh ne güzel.keşke ben de erkek olup sizin gibi bir eş bulsaydım.hayat ne kadar kolay olurdu...
biraz sert yazdım ama eşine çok sinirlendim kesinlikle tepkim sana değil..bari parayı vermeye niyetliysen hepsini verme.güvencen olsun bir kenarda
Boşanma davası aç üstünede tazminat dedesinden Kalan şeyide alırsın vekaliyeti çocugun saten senin Bir ev kiralarsın çalırsın felan hiç dert etme..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?