• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miras davası

bence zaten 2 ay kalmış 2 ay daha idare edebilirsiniz.ama gene de olmazsa miras işi eşin bi işe girip çalışsa iyi olur bence.zaten bu zamana kadar yapması gereken de buydu bana göre.şehsen ben mirası düşünerek hayatı yönlendirmeye karşıyım

Boşanma davası aç üstünede tazminat dedesinden Kalan şeyide alırsın vekaliyeti çocugun saten senin Bir ev kiralarsın çalırsın felan hiç dert etme..

Bende şaka olduğunu düşünmek istiyorum.
Malesef pucca bazı insanların hayatındaki sorunlar senin kilo problemlerin kadar sıradan değil ve
bu kimselerin aklına gelmeyen dahiyane fikirlerin asla çözüm değil.
Bir daha yorum yaparken önce empati yap''benim başıma gelse''durumu yani.
Sonra otur yaz,en azından daha makul düşünebilirsin,ortaya da böyle absürd bir yorum çıkmaz.

Teşekkürler arkadaşlar benimle yorumlarınızı düşüncelerinizi paylaştığınız için...
Onun adına en az 50 başvuruda bulundum ve kendi numaramı yazdım bakalım ne olcak....

Boşan yazan arkadaşım sağol ben buraya yuva yıkmaya değil kurtarmaya geldim..Aksi halde cebimde 25 bin liram varken tutardım bir kadın eve 3 aylık çocuğumda verirdim eline paşa paşa çalışır boşanırdım...
Ben aileye çok değer veriyorum ve ayakta tutmak içinde elimden geleni yapıyorum..
Rabbim evladımın yüzüne gülsün..Kimseyi annesiz babasız bırakmasın...

Allah yardımcın olsun..Eşin çok yanlış yapmış ve yapmaya devam ediyor.Allah çalışana emek harcayana mutlaka karşılğını verir ancak eşin gelecek olan 100 bin lirayla hem sana ev alacak hem de iş kuracak işte bu mümkün değil be canım..

Sana tavsiyem çocuğunu bırak eşine ve sen gir bir işe çalış belki utanır biraz...Eşin ve sen normalde ne iş yapıyordunuz merak ettim..

bir kasiyerlik yapsaydı bir yerde hani kolay bulunan bir iş olduğu için diyorum 3 yılda enazından yağmasa da damlardıı

O 12000tl'yi eşinizle bölüşüp yiyeceksiniz zor günlerde destek olacaksınız birbirinize, eşinde sanki tembel işbeğenmeyen biri gibi ?!kime güveniyor kendi işini kuranlar bu dönem çok iflas eden var ki miras paranında hayır getireceğini sanmıyor insanda cevher olmadığı sürece

eşiniz 1000 lira diye işe girmiyor
neticesi belli olmayan mirasa güvenip çalışmıyor
sizin güvenceniz olan paraya göz dikmiş
o miras parasıyla da iş kurup patronculuk oynayacak sonra ne olacak söyleyeyim (çevremden iş kuran 10 kişiden 9unun başına geldiği gibi) işler kötü gidecek,patronluğu bırakamayacak devam edecek borçlanacak,başarısızlığı yediremeyip daha çok borçlanacak sonra şimdiki borçları mumla arar olacaksınız.(feleket tellalı gibi oldu ama malum çoğunluk bu duruma düşüyor)
eşin biraz ehli keyif biri gibi geldi.hani armut piş ağzıma düş hesebı.

o para gelse de ev alın,yatırım yapın derim.eşin iş kurmasın maaşla çalışsın.o işler o kadar kolay olsa kimse maaşlı çalışmazdı.12000 lira olayına gelince sen ona de ki "bak sen bir işe girersin 1000 liralık.masraflarımızı da en alt seviye de tutarız yetmediği yerde de benim paramdan kullanırız."yoksa o para 3-4 ayda erir.miras da olmazsa ne olacak hepten ortada kalırsınız.

esinizi calismasi icin zorlamalisiniz...
ister guler yuzle tatli sozle ister zorla...calismaya ikna edin onu oyle oturmakla olmaz ki...
ya miras isinden sonuc cikmazsa o zaman ortada dimdizlak kalirsaniz ne olacak?
1000 lira hic te fena para degil millet aylik 600-700 tlye calisiyor, sukretsin...
burda bence is sizde bitiyor, kocanizi dava sonuclanana kadar calismaya ikna edin...
diger arkadaslarin dedigine de katiliyorum, is kursa bile batmasi cok mumkun cunku surekli bir kriz tehlikesi var bu icinde bulundugumuz yillarda...
hem isinin de iyi gidecegi kesin degil...sans isi bu...
iyisi mi o parayla, en azindan tumuyla olmasa bile buyuk bir kismiyla ya da yarisiyla yatirim yapin...
sonra parasiz kalsaniz bile en azindan tutunacak bir daliniz olur...

Allah yardımcın olsun..Eşin çok yanlış yapmış ve yapmaya devam ediyor.Allah çalışana emek harcayana mutlaka karşılğını verir ancak eşin gelecek olan 100 bin lirayla hem sana ev alacak hem de iş kuracak işte bu mümkün değil be canım..

Sana tavsiyem çocuğunu bırak eşine ve sen gir bir işe çalış belki utanır biraz...Eşin ve sen normalde ne iş yapıyordunuz merak ettim..

bir kasiyerlik yapsaydı bir yerde hani kolay bulunan bir iş olduğu için diyorum 3 yılda enazından yağmasa da damlardıı

Yorumunuz için teşekkürler...
100 bin liraya hem ev alıp hem iş kurmayacak canım 100 bin liranın üzerinde bir rakam dedim yaklaşık 180 ya da 190 bin lira belki daha fazla bilemiyorum... 2+1 çevremde çok rahat 90 ile 100 bin liraya ev bulunabiliyor...Geriye kalan paranında 50 60 bin lirası ile bir iş kurmayı planlıyor tabi hayırlısı...

Soran arkadaşlara toplu cevap vereyim eşim 17 yaşından beri aralıksız çalışıyor aynı firmada 9 yıl çalıştı daha sonra aralıksız 1 gün boşluksuz başka işlerde...Ama kriz döneminde talihsizlik işten çıkarıldı...Yani şöyle söyleyim 14 yıl çalışmadan sonra bunlar geldi başımıza...
Sonrasında nasıl böyle oldu bende anlamış değilim..
Ne iş yapıyordu diye sorulmuş eşim 4 yıllık ünv mezunu kimya mühendisi...
Bende ünv mezunuyum işletme mezunuyum..
Eşim için dediğim gibi sürekli iş başvurusunda bulunuyoruz iş bulma sitelerinden ve firmaların sitelerinden ama henüz bir haber gelmedi...
Geliyorda söylemiyor derseniz benim cep telefonumu yazdım firmalara imkansız birşey anlıyacağınız...

Soran arkadaşlara toplu cevap vereyim eşim 17 yaşından beri aralıksız çalışıyor aynı firmada 9 yıl çalıştı daha sonra aralıksız 1 gün boşluksuz başka işlerde...Ama kriz döneminde talihsizlik işten çıkarıldı...Yani şöyle söyleyim 14 yıl çalışmadan sonra bunlar geldi başımıza...
Sonrasında nasıl böyle oldu bende anlamış değilim..
Ne iş yapıyordu diye sorulmuş eşim 4 yıllık ünv mezunu kimya mühendisi...
Bende ünv mezunuyum işletme mezunuyum..
Eşim için dediğim gibi sürekli iş başvurusunda bulunuyoruz iş bulma sitelerinden ve firmaların sitelerinden ama henüz bir haber gelmedi...
Geliyorda söylemiyor derseniz benim cep telefonumu yazdım firmalara imkansız birşey anlıyacağınız...

4 yıl üniversite okumuş kimya mühendisi 14 yıllık çalışma hayatı var
17 yaşından beri böyle bir insan neden çalışmak istemesin ki
bence eşiniz sorumsuz filan değil sorumsuz olsa sizin paranızda gözü olsa şimdiye kadar
bankadaki 12000 de olmazdı bence sadece mirasa çok güvenmiş anlaşılan miktarda yüksek olunca
insanoğlu işte çoğu görünce aza kanaat getirmiyor 1000 liralık işe girmiyor bu bir hata yapmanız gereken tek şey iş başvurularına devam etmek
yine bulamazsa düşük bir maaşla işe girmesi için ikna edin miras ya gelmezse ozaman tamamen çökücek
ozamana kadarda mecburen bankadaki hesapla idare ediceksiniz yapılıcak bişey yok çocuk var sonuçta

4 yıl üniversite okumuş kimya mühendisi 14 yıllık çalışma hayatı var
17 yaşından beri böyle bir insan neden çalışmak istemesin ki
bence eşiniz sorumsuz filan değil sorumsuz olsa sizin paranızda gözü olsa şimdiye kadar
bankadaki 12000 de olmazdı bence sadece mirasa çok güvenmiş anlaşılan miktarda yüksek olunca
insanoğlu işte çoğu görünce aza kanaat getirmiyor 1000 liralık işe girmiyor bu bir hata yapmanız gereken tek şey iş başvurularına devam etmek
yine bulamazsa düşük bir maaşla işe girmesi için ikna edin miras ya gelmezse ozaman tamamen çökücek
ozamana kadarda mecburen bankadaki hesapla idare ediceksiniz yapılıcak bişey yok çocuk var sonuçta

evet işte o kadar doğru yazmışsınız ki...Mirasa güvendi çünkü rakam ona göre yüksekti..
Burda yanlış algılanan eşimin hiç çalışmamış olması gibi bir durumdu..Oysa eşim ünv bile yaz aylarında çalışıp biriktirerek kendi imkanlarıyla okumuş..
şuan 33 yaşında ve 17 yaşından 31 yaşına kadar aralıksız bir çalışma hayatı oldu..
Benim sorunum bu mirasa bu kadar hayatını bağlamasıydı..Yoksa onun nasıl çalıştığını gece 11 lerde mesaiye kalıp işten geldiği sabaha kadar çocuk gazı çıkarıp işe gittiği günleri unutursam nankörlük olur...
Benim tek kızdığım nokta bugünlere gelene kadar beklemek yerine çalışabilirdi...
Nasıl böyle oldu ben bile anlamıyorum:5:

arkadasim istemedende olsa sen bizlere esini yanlis tanittin...
Esin evet bugüne kadar biraz mirasa güvenmis birazda depresyona girmis malesef issiz kalan insanlar fark edilmeden cabucak depresyona girip baskalari tarafindan sorumsuz gibi algilaniyor ama aslinda o kisiler isbasvurularindan hayir cevabi almaktan korkuyorlar yeni insanlarin icine girmeye, yeni islerinde basarisiz olmaktan korkuyorlar ve is aramayi bi sekilde hep erteliyorlar...
Sen is aramakla cok güzel yapiyorsun yakin civarlardan kendine bile basit isler bakabilirsin cok getirisi olmasa bile mama parasi cikar aile icerisindede yeni bi heyecan:))
Parani cekmeyi olabildigince ertele derim kötünün kötüsü var derler ya olurda miras isi olmazsa cok isinize yarar o para hem bi sekilde esinizde artik kendini bi sekilde az maaslida olsa bi ise girmeye mecbur hisseder bence

evet işte o kadar doğru yazmışsınız ki...Mirasa güvendi çünkü rakam ona göre yüksekti..
Burda yanlış algılanan eşimin hiç çalışmamış olması gibi bir durumdu..Oysa eşim ünv bile yaz aylarında çalışıp biriktirerek kendi imkanlarıyla okumuş..
şuan 33 yaşında ve 17 yaşından 31 yaşına kadar aralıksız bir çalışma hayatı oldu..
Benim sorunum bu mirasa bu kadar hayatını bağlamasıydı..Yoksa onun nasıl çalıştığını gece 11 lerde mesaiye kalıp işten geldiği sabaha kadar çocuk gazı çıkarıp işe gittiği günleri unutursam nankörlük olur...
Benim tek kızdığım nokta bugünlere gelene kadar beklemek yerine çalışabilirdi...
Nasıl böyle oldu ben bile anlamıyorum:5:

mirasa güvendiği için nasılsa gelicek gözüyle baktı gaflete düştü
kendide farkındadır zaten muhtemelen hata olduğunun ama erkekler gurularından pek dillendirmiyorlar malesef
hakkınızda hayırlısı olsun

Back