Selam kızlar hatırlar mısınız bilmem bi liste paylaşmıştım minimalizm ile ilgili. Orada yıllık aylık haftalık plan listesi oluşturun diyordu
Ben 1 yıllık bi liste oluşturdum kendime
Bknz
Eki Görüntüle 2065725
Bütün bunları 1 yılda halledeceğim. Hiçte zor değil
Buda aylık planım
Eki Görüntüle 2065726
Bu hafta 3 dersim kaldı onları bitireceğim.
Eşin doğum gününe bir plan yapacağım.
Hafta içi kaş ve kirpiklerim için yağ alacağım (tabii para durumuna göre birsürü borç var planlı olmam lazım)
Dolabın en az bir bölümünü konmari katlayacağım.
Kendimi bakım konusunda salmayacağım.
Hadi bakalım adım adım ilerlicem
Çamaşırları bu akşam halledersin canım.günaydın dövün beniiiii
kv dün ütüleri yapmış, ev toplu olunca evi süpürüp silmiş, akşama yemek de yapmış :) (oğlum uyurken ne yapabilirse yapıyor sağolsun ) oğlumda anasını düşünmüş uzun uyumuş dün :)yemeğimizi yedik ve topladık sonra eşimle kahve keyfi yaptık onu da topladım.
çarşaflarımızı değiştirdik yorgana geçtik artık havalar soğudu diye tabi oğlum çok eğlendi üstüne atladı oyun yaptı.
çocuk uyuyunca oyuncakları topladım oğlumu sabah babannesine götürecek eşim onun çantasını hazırladım.
eee gaza geldim çocuğun kıyafetlerini makineye koydum sabah bitecek şekilde makinenein saatini ayarladım ama başla düğmesine basmamışım. sabah kalktım ki çamaşırlar yıkanmamışyaaa bugün kuruyacaktı cumartesi de ütüleri yapacaktım pazar bana kalacaktı planlar karıştı.
pes etmek yok hafta sonu o biblolardan, yapma çiçeklerden , kurumuş ojelerden ...... hepsinden kurtulaacağım
günaydın dövün beniiiii
kv dün ütüleri yapmış, ev toplu olunca evi süpürüp silmiş, akşama yemek de yapmış :) (oğlum uyurken ne yapabilirse yapıyor sağolsun ) oğlumda anasını düşünmüş uzun uyumuş dün :)yemeğimizi yedik ve topladık sonra eşimle kahve keyfi yaptık onu da topladım.
çarşaflarımızı değiştirdik yorgana geçtik artık havalar soğudu diye tabi oğlum çok eğlendi üstüne atladı oyun yaptı.
çocuk uyuyunca oyuncakları topladım oğlumu sabah babannesine götürecek eşim onun çantasını hazırladım.
eee gaza geldim çocuğun kıyafetlerini makineye koydum sabah bitecek şekilde makinenein saatini ayarladım ama başla düğmesine basmamışım. sabah kalktım ki çamaşırlar yıkanmamışyaaa bugün kuruyacaktı cumartesi de ütüleri yapacaktım pazar bana kalacaktı planlar karıştı.
pes etmek yok hafta sonu o biblolardan, yapma çiçeklerden , kurumuş ojelerden ...... hepsinden kurtulaacağım
Çok güzel canım
bende yıllık plan oluşturmak istiyordum.
mesela mart nisan gibi borcumun birazı biticek.
o yüzden taksitle birsey almamak istiyorum.
zorunlu bes yapılacakmış.
kızım için biriksin istiyorum yıl başında başlıcak.
anı biriktirmek istiyorum.
istediğim ev düzenini sağlamak istiyorum.
sağlık kontrollerimi yaptırmak istiyorum.
bakımlı olmayı kendime değişiklik katmayı da istiyorum.
Böyle yazınca insan herşeyi kontrol altına alıyomuş gibi oluyo herşeyi daha net görüyo değil mi
Bizimde borç çok. Çalışmadığım için bi planlama yapamıyorum. Eşinkide bazı şeylere anca yetiyor. Bi çalışsam herşey çok hızlı hallolacakta işte..
1 yıl sonra herşeyi halletmiş oluruz umarım. Buralardan ayrılmayalım
Anı biriktirmeye bayıldım. Bende biriktircem karar verdim
Eşya biriktirebe kadar anı biriktirelim
Kv ye bayıldım yalnız
Pes etme bence çok güzel gidiyorsunben takip ediyorum mesajlarınızı.
Ayyy at at kurtulböyle mesajlar okuyuna çok rahatlıyorum ya
Hele biblolara çok gıcığım var
Bide bu ara neden herkes çocuğu doğduğunda hatıra hediyelik dağıtıyor. Ya da neden herkes düğünde vs de buzdolabı magneti veriyo. Ay hep gereksiz kalabalık yapıyo evde. Allahım ne saçma ya delircem
Bunları kızı doğunca , mevlütte ve doğum gününde 3 ayrı hediyelik dağıtan biri olarak söylüyorum
Hadi 1 yaş için olan fotoğraflıydı neysede. Diğerleri olmamalıydı. Şimdi kendim evde nereye koycam şaşırıyorum. Tv ünitemde varlar mesela. Ama gereksiz kalabalık. Atamıyorumda kızımın şeyi diye.
Buzdolabında birwz magnet kaldı. Sadece çok hoşuma gidenleri bıraktım. Ama onlarda gereksiz. Onlarıda mı atsam acaba
KVyapar çünkü annemi kıskanıyor :) çocuğa 9 ay annem baktı hatta işe yakın diye annemin evinde kaldık 0 masraf:) şimdi o bakıyor diye çok mutlu
bende doğumunda dağıtmıştım doğum gününde yapmadım çünkü evde kimden geldiğine bakmadan herkesinkini attım :)
bu akşam eve gitmeyeceğim ama yrn sabah hallederim.evin fazlalıklarını atarken onlar da kurur sonra ütü bitti gitti :)Çamaşırları bu akşam halledersin canım.
baya düzene girdin süper bence.
dün bende hiç iş yapmadım.
banyo kuruyacakmış 3 gün yani 5-6 gün anca yapılır.
diğer odalarda oyuncak topladım
yemekte yemedik dün.
eşim olmayınca atıştırdım öyle.
Fotoğrafları internet üzerinden nereye yapıyorsun çok ihtiyacım varda ?????selam kızlar hayırlı cumalar :)
anı biriktirmek derken fotoğraf albümü gibi mi ??
ben teldeki fotoğrafların hepsini yedekleme yapıyorum internet üzerinde hem kalıcı olmuş oluyor hemde yer kaplamıyor :)
ama oğlum adına günlük tutuyorum o da önemli bir olay olduysa onun hissettiklerini ve yaşadığım mutluluğu ...
bazen başımdan bir olay geçiyor beni üzen ona nasihat olarak ileride yol göstermesi adına birşeyler karalıyorum..
sonuçta hayat yolculuğumuzda ne kadar yanında olacağım Rabbim bilir en azından ona mektup gibi yazı bırakmak hoşuma gidiyor...
arada bende açıp okuyorum o anı yaşıyorum benim anı biriktirmem böyle devam ediyor... farklı fikri olan varsa dinlemeye hazırım :)
gelelim dünkü yaptıklarıma..
Dün yemek hazırlama gibi bir derdim yoktu bir önceki günden kalanları mikrodalgada ısıtıp yedik hepbirlikte ...
Sonra ablamlar geldi kırk uçurmaya onlara çay kahve ikramında bulundum sağolsun ablam gelirken kek poğaça getirdi başka da hazırlığım olmadı...
çok durmadılar gittiler arkasından da eşim halısaha maçı için evden çıktı.
oğlumla okuldaki öğrendiklerini pekiştirsin diye oyun oynadık yarım saat kadar .
oğlumu yatırdıktan sonra hemen mutfağa geçip tezgahtakileri makinaya attım mutfağı ve salonu üstten süpürdüm.
oğlumun odasındaki oyuncaklarını topladım.
banyoyu dezenfekte edip banyodaki tezgahı cam beziyle üstten geçtim.
makinaya koyu renklileri attım eşim gelince onun renkli halısaha kıyafetlerini de atıp makinanın saatini kurdum sabaht bitti ardından kurutmaya attım ..
bence yinede bayağı bir iş yapmışım aslında planım ütü yapmaktı ama yine zor geldi
bugün kendime söz akşam tüm ütülerimi bitirip yarın sil süpür toz al mevzusuna dalacağım :)
o zaman bu ay için hemen kendime bir plan kurayım bende
kasım ayında nişan da giymek için elbise beğendim onu alacağım başka da bir alışverişim olmayacak..
haftada iki gün saç ve cilt bakımını alışkanlık haline getireceğim..
oğlumla hergün en az yarım saat oyun saati yapacağım bunu da alışkanlık haline getireceğim..
kitap okumuyorum ne zamandır en azından bu ay derle topla rahatla kitabını okuyacağım bu kesin..
evden en az 5 eşya yollacağım
oğlumun oyuncaklarını ayıracağım
birde eşimden ve kendimden de gizli en az 50 tl ayıracağım :)
Fotoğrafları internet üzerinden nereye yapıyorsun çok ihtiyacım varda ?????
Bu arada bende defter tutuyorum kızıma doğduğundan beri. Büyüyünce kitap olarak bastırıp vercem
Nasihat iyi fikirmiş bende buna yöneleyim bari bundan sonra
kitap bastırmak fikri harika :)
18-20 yaş hediyesi çok ince bir fikir bence ... süpersin çok teşekkür ederim...
google fotoğraflar uygulamasını kullanıyorum ben 5 yıldır
böylece telefonumun başına bir iş geldiğinde fotoğraflarımı kurtarmış oluyorum aynı zaman da da benden başkası göremiyor tekrar telefonuma yüklemek istersem indir butonu yeterli oluyor... ara ara güncellemek gerekli .. çok iyi bir uygulama hemde ücretsiz :)
aklıma gelmişken fotoğraflar uygulamasında atıyorum nisan 2015 yazıp arattırınca o ay çektiğin bütün fotoğrafar karşına şıp diye geliyor...
yada istanbul yazınca istanbulda çektiğin fotoğraflar çıkıyor...
bebek yazınca bir bakıyorsun kendi çektiğin bütün bebek fotoğrafların çıkıyor
çok akıllıca bir uygulama ben eskiden samsung telefonumda kullanıyordum şimdi apple da yükledim orda da aynı şekilde devam ediyorum
ben google şifremle aynısını yaptım hiç unutmuyorum canım...Aaa anladım canım bende de var.
Oraya yükleyim o zaman şifreyi unutmamak lazım tabi
Evet ya bende ya gençliğinde ya da evlenirken vermeyi düşünüyorum. Düşünsene ne kadar şaşırırlar
ben google şifremle aynısını yaptım hiç unutmuyorum canım...
keşke annemler de bizim için yapsaymış böyle şeyler ne güzel olurdu onlarda hayallere dalıp dalıp dantel örmüşler :)