Çok güzel yazmışsın çok haklısın. Zamanla herşeti öğreneceğim ve dediğin gibi bende artık çözüm yolu üretmeye aramaya çalışıyorum. Ama bebeğim konusunda malesef güvenemiyorum işte. Keşke bende senin gibi rahat olsaydım ama maalesef. Belki büyüyünce biraz daha işler değişir.çoook rahat bırakıyorum oğlumu benim çocuğumsa onun da torunu kanı canı elinden geldiğince iyi bakacak çaresi yok :) anneme daha az güvenirim zaten anneme bırakınca babam bakıyor annem yiyeceğini hazırlıyor babama getir götür işi yapıyor :)
daha önce benim kv de dedikodumu yapıyordu, bize çoooook karışıyordu bir dönem boşanmanın eşiğine geldik ve herkes eteğindeki taşları döktü benim sorunum eşimle değil kv ileymişhatasını anladı geri adım attı şu an mutlu mesut veee MESAFELİ olarak yaşıyoruz.
benim evlilikte 7. yılım ilk yıllar gerçekten zor geçiyor ama geçiyor canım sabret. senin yaşında genç idare et biraz.
benim kv dışarıdan gören böyle yaptığı işleri duyan bana ne şanslısın diyor ki buna annem kardeşimde dahildi sonra yakından tanıyıp zaman geçiren bana kolaylık diliyor. idare etmeyi , dengeyi kurmayı zamanla öğrendim. hayat kimseye kızacak, küsecek ve kin tutacak kadar uzun değil. sonuçta eşimin annesi hayatımdan çıkarma ihtimalim yok ama karalar bağlamaktansa çözüm üretiyorum. zor ve uzun bir süreçte olsa yoluna koydum şükür
ben 30 da evlendim. 32 de anne oldum. şimdi 33 yaşındayım noolmuş :))
ayperest senin yaşındayken gezip tozmakla meşguldüm çok erken evlenmişsin bence. 23 yaşında evlenmeyi hiç düşünmüyordum.
Yaramı deştin derlerya. Öyle oldu şuan
Evlenirken çocuk falan düşünmüyordun hiç. Yaşayamadığım gençliğimi yaşayacaktım. Nasıl hamile kaldım onuda anlamadım zaten.
Evliliğimde istediğim gibi gitmedi. Kenarından geçmedi hatta.
Yaşayamadığım gezemediğim tozamadığım özgürleşemediğim gençliğim çocukla iyice içime tıkılmıştı.
Lohusa depresyonun ekstrasında buda vardı içimde. Hala var.
Hala içim yaşayamadığım gençliğimle dolu.
Ama tabi dünyaya gelecek canlara biz karar vermiyoruz allah veriyo.
2. Çocuk düşünmüyorum. Belki hiç yapmam. Yaparsamda yaşamak istediğim herşeyi yaşadıktan sonra yaparım belki.
Allah olmayan isteyen herkese versin yavruma da hayırlı uzun ömür versin tabii.
Biyandan da bu saçma dünyadaki en güzel şey aslında..
Siz 30lara yakın çocuk yapmışsınız. 20lerde gençlik yaşamışsınız. Bende 20lerde çocuğu büyütür sonrasında gençliğimi yaşarım geç kalmadan napıyım
Ben bir yerde duymuştum akıllı kadın çocuğunu kayınvaldesine baktırıp kendi annesini yormayan kadındır diye.MERiN_ benim kv de aynı kıskanıyor.
Ama ben bırakamam kızımı heralde. Güvenemem yani. Uyutamaz yediremez vs gibi geliyor.
İşimi gücümü yapsa da bayıla bayıla yapar bak. Ama benim yapmadımların lafını sokar kendini becerikli gösterip över. Bide bütün düzenimi değiştirir. Etraftada dedikıdumu yaparyapamıyo der. Anamada laf atar öğretmemiş diye
O yüzden ben sanırım ne temizlik yaptırırım ne de kıza baktırırım.
Seninki severek yapıyo ve çocuğuna iyi bakıyor bakmaya çalışıyor belli.
Benimki mesela ayağıma alayım elini kolunu sıkayım yüzünüde örteyim biraz ağlar sonrasında uyur mantığında gidiyo.
Benim kızda ayakta uyumaz kendini sallattırmaz asla. Yatakta yatarız mğzik açarız saç kurutma mak. Sesi açarız ellerini tutarım ayaklarını öperim. Ses soluk olmaması lazım ben hiç kımıldamam nefes bile almam o şekilde uyur. Çoook nadiren annem ayağında uyutabiliyor. Oda sessiz sakin bi ortamda yavaş sallanarak..
Kv yedirdiğim tabağa kadar karışır.
Baharatlı yiyemez kızım mesela acı diye. O alışsın diye ısrarla acı yedirmem gerektiğini söyler
Bezi günde 2 kez değiştirmem gerektiğini söyler. Biri yatarken biride kaka yaptığında. Boşa bez harcamamalıyım.
Bide bakma karşılığı para ister muhtemelen. Vermeyin der ama bekler. Bi masrafını giderse parasını ister. Vermezsek lafını eder torunum yapıyım demez.
Düşünürken sinirleniyorum. Ben bırakamazdım ya. Ama keşke güvensem bırakabilsem çok isterdim.
O yüzden babaanneye bırakabilenlere çok özeniyorum. Ben hiç güvenemiyorum
Minimal gençlik gönaydıns.
Dün 3 tane boş kutu attim.
6'lı hic beğenmediğim hediye gelen cam kaselerim vardi öylece duruyorlardı yıllardır onları evden cikardim.
Şuan 3 tane 6'lı cam kasem var yeter bana
Ayrıca 2takım porselen kase var.
2 tane daha tek kalan bardak ve 2 tane kalan kahvaltı tabağıda çöp oldu.
6 tane yemek tabağı alıp beğenmediğim tabaklarimida tarihin derinliklerine gömdüm.
Deri ceketim (suni deri) soyuldu..
Ben daha fazla seninle aynı yola devam edemicim dedi bana zaar.
Yari yolda bırakmak varmıydı begg.?
Ben seni nerelere götürüp gezdirdim zalımm!
Nereleri gördün hayin dedimsede durmadi.
Yenisini alicam ama.
Deri ceketsiz asla!
Temizliğe devam
Is yapmak zaten zoraki artik mecburiyetden.Ooo kanki süper
ben duraksadım bu aralar.
iş yapasımda gelmiyor
Eve gidince
kuru pilav yapıcam
daha köye gidicez.
gelince çamaşır vs ugrasırım.
güzel bir hafta olsun hepimiz için :)
dün ne güzel yorucu olmayan bir hafta demiştim ama evim şuan perişan halde
dün akşam çocuklu misafir geldi gece 2 gibi gittiler bende sadece mutfağı toplayıp yattım
sabah uyandığımda saat 5 di bi yarım saat daha uyuyayım dedim o da ne saat olmuş 8:30 apar topar evden çıktım arkama bile bakmadan
akşama ablamın eşinin doğum günü süpriz yapıcaz abime
işlerimi ayarlayabilirsem 3-4 gibi eve gidip ortalık toparlamayı planlıyorum kısmet tabiki
Bak o dediğinden iste.benimde dagınık halde
dün oyuncakkları topladım kaldırdım.
eve gidince süpürmesi kolay olsun diye
mutfakta toplu yemek yapılacak
bu hafta boşlamazsam evi
baya yoluna girer
benimde dagınık halde
dün oyuncakkları topladım kaldırdım.
eve gidince süpürmesi kolay olsun diye
mutfakta toplu yemek yapılacak
bu hafta boşlamazsam evi
baya yoluna girer
Bak o dediğinden iste.
1 hafta boşladigimizda misal toz alinmadığında, ev supurulmediginde, çamaşır biriktirdiginde, cekmece duzenlenmediginde alıp başını gidiyo sonsuzluğa dogru.
Tut tuta bilene.
Toparlicam diyede 1 hafta oyle geciyor.
Is yapmak zaten zoraki artik mecburiyetden.
Benimde yatasım var hep.
Battaniyeyi kursağıma kadar çekip yatmak istiyorum tüm gün.
Keşke yemek sormasalar.
Kimse gelmese
Ev kirlenmese
Mesela çamaşırlar kendi kendine temizlense falan.
Çok amin.
Gelmez gelemez gelebilemezHaahahh kanki ya
ev işi eğlenceli hale nasıl gelir bilemiyorum.