Amin inşallah canım .Kolay gelsin seninde çok işin var. Ben 1 yıldır felan öyle yapıyorum liste yapıp haftada bir gidiyorum çok iyi oluyo.Slmlar, iyi haftalar
Scss94 geçmiş olsun tekrar, tamamen iyileştiği günleri görmek nasip olsun inşallah
Kızlar haftada 1 gün markete gitme fikri çok iyi, benim de buna geçiş yapmam lazım çünkü çok gereksiz harcama yapıyorum her gidişimde.
Haftasonu misafir çocukların ödevleri kurslar derken geçti.
Günüm vardı bi de oğlanlarla oraya gittik.
Bugün çocuklara pizza yapacağım.
Üst katı süpürüp sileceğim.
Kızımı yıkayacağım.
Birazdan markete uğrayacağım ordan da oğlanı almaya gideceğim.
Kolay gelsinSlmlar, iyi haftalar
Scss94 geçmiş olsun tekrar, tamamen iyileştiği günleri görmek nasip olsun inşallah
Kızlar haftada 1 gün markete gitme fikri çok iyi, benim de buna geçiş yapmam lazım çünkü çok gereksiz harcama yapıyorum her gidişimde.
Haftasonu misafir çocukların ödevleri kurslar derken geçti.
Günüm vardı bi de oğlanlarla oraya gittik.
Bugün çocuklara pizza yapacağım.
Üst katı süpürüp sileceğim.
Kızımı yıkayacağım.
Birazdan markete uğrayacağım ordan da oğlanı almaya gideceğim.
Ya bir gün lazım olursayı ya hiç bir zaman lazım olmazsaya çevirmekle başlayın benceHerkese merhabalar,
Çok uzun süredir fazla eşyayla baş edemediğimi farkediyorumevim çok küçük saklama alanım az. Bir başak burcu olarak ADHD’ye göz kırpıyorum, sürekli savaş halindeyim ama alanım dar olduğu için çok zorlanıyorum. Genelde evdeyim bu yüzden sık kullandığım eşyalar sürekli ortada. Ama bunu hiçç sevmiyorum. Bir yandan da “ya bir gün lazım olursa” diye tuttuğum bir sürü eşya var ıvır zıvır. Yakında bebeğim olacak Allah nasip ederse onun eşyaları için fazlaca alana ihtiyacım olacak. Bir gün kullanırsam dediğim ama hiç kullanmadığım şeylerden kurtularak bir yerden başlamak istiyorum. Kafamda tek bir soru. Ya bir gün lazım olursa?? biraz gaz almaya ihtiyacım var sanırım benim gibi olup kurtuldukça rahatlayan veya bu konuda tavsiyesi olan var mı?
Çok teşekkürler
Herkese merhabalar,
Çok uzun süredir fazla eşyayla baş edemediğimi farkediyorumevim çok küçük saklama alanım az. Bir başak burcu olarak ADHD’ye göz kırpıyorum, sürekli savaş halindeyim ama alanım dar olduğu için çok zorlanıyorum. Genelde evdeyim bu yüzden sık kullandığım eşyalar sürekli ortada. Ama bunu hiçç sevmiyorum. Bir yandan da “ya bir gün lazım olursa” diye tuttuğum bir sürü eşya var ıvır zıvır. Yakında bebeğim olacak Allah nasip ederse onun eşyaları için fazlaca alana ihtiyacım olacak. Bir gün kullanırsam dediğim ama hiç kullanmadığım şeylerden kurtularak bir yerden başlamak istiyorum. Kafamda tek bir soru. Ya bir gün lazım olursa?? biraz gaz almaya ihtiyacım var sanırım benim gibi olup kurtuldukça rahatlayan veya bu konuda tavsiyesi olan var mı?
Çok teşekkürler
Eline sağlıkÜst katı süpürdüm sildim
Banyoyu temizledim
Bi sepet çamaşır katladım yerleştirdim
Arkadaşım geldi kahve içtik
Annemle markete gittik dönüşte oğlumu okuldan aldık
Kızımı yıkadım
Pizza hamurumu malzemeleri hazırladım şimdi gidip yapacağım
Verimli bir gün oldu
Ya bir gün lazım olursayı ya hiç bir zaman lazım olmazsaya çevirmekle başlayın bence
Ben çok şey attım da evleneli 3 yıl olmuştu bir sürü gereksiz ıvır zıvırı doldurmuşumattıkça rahatladım hafifledim
Attığım için pişman olduğum 2 çantam var sadece tamirle kullanmaya devam edebilirdim onlar dışında bi pişmanlığım yok
Hiç lazım olmuyor zaten belli bir zaman sonra varlığını unuttuğum şeyler oluyor bunu bile bile tutmak bana da çok saçma geliyor atmak da bir o kadar zorŞuan kalabalık sizi mutlu etmiyorsa ilerisi için elinde tutmaya değermi
Zaten eşyalar azaldıkça kullanım durumunu fark edeceksiniz mesela eve ne kadar bardak olsa sizin ihtiyacınızı karşılıyor bileceksiniz.
İleride lazım olacak şeyleri en son ne zaman kullandınız düşünün.
Minimalistlik yosunluk hissinden ziyade konforlu yaşamdır.
Teşekkür ederimEline sağlık
Baya isler yapılmış
Pizzalar afiyet olsun
‘Azla Mutlu Olmak’ diye bir kitap var. Aslında bu konu ile ilgili bir çok kitap var ama ben en çok by kitabı sevdim. Bu konuda güzel bir yol haritası çiziyor. Okumanızı tavsiye ederimHiç lazım olmuyor zaten belli bir zaman sonra varlığını unuttuğum şeyler oluyor bunu bile bile tutmak bana da çok saçma geliyor atmak da bir o kadar zorçanta diyince aklıma geldi mesela bir çantam var alalı 3 yıl falan oldu hiç kullanmadım tarzım değil ama şık bir yere giderken belki takarım diye bekliyor hiçbir zaman elim ona gitmedi demek ki vedalaşma vakti gelmiş… bir sürü, hevesle alınmış makyaj malzemesi, kokular, kremler. Para verdim diye atmaya kıyamıyorum yoksa hiç kullanılmıyorlar ya da yılllar yıllar öncesinden kalmış duygusal bağ kurduğum bu kadar yıl sakladım kalsın bari dediğim şeyler. Offf sadece ihtiyacım olan kadarını tutmak, mantıklı alışveriş yapmak, bittikçe almak, geri dönüştürmek çok özendiğim bir hayat tarzı. Ama merak ediyorum birden değişebilir miyim? Yoksa zamana yaymam daha mı iyi olur?
Süper, teşekkür ederim!‘Azla Mutlu Olmak’ diye bir kitap var. Aslında bu konu ile ilgili bir çok kitap var ama ben en çok by kitabı sevdim. Bu konuda güzel bir yol haritası çiziyor. Okumanızı tavsiye ederim
Hiç lazım olmuyor zaten belli bir zaman sonra varlığını unuttuğum şeyler oluyor bunu bile bile tutmak bana da çok saçma geliyor atmak da bir o kadar zorçanta diyince aklıma geldi mesela bir çantam var alalı 3 yıl falan oldu hiç kullanmadım tarzım değil ama şık bir yere giderken belki takarım diye bekliyor hiçbir zaman elim ona gitmedi demek ki vedalaşma vakti gelmiş… bir sürü, hevesle alınmış makyaj malzemesi, kokular, kremler. Para verdim diye atmaya kıyamıyorum yoksa hiç kullanılmıyorlar ya da yılllar yıllar öncesinden kalmış duygusal bağ kurduğum bu kadar yıl sakladım kalsın bari dediğim şeyler. Offf sadece ihtiyacım olan kadarını tutmak, mantıklı alışveriş yapmak, bittikçe almak, geri dönüştürmek çok özendiğim bir hayat tarzı. Ama merak ediyorum birden değişebilir miyim? Yoksa zamana yaymam daha mı iyi olur?
Benim de çiğ köfte tepsim vardı bi ona pişman olmustum aklıma geldi şimdiYa bir gün lazım olursayı ya hiç bir zaman lazım olmazsaya çevirmekle başlayın bence
Ben çok şey attım da evleneli 3 yıl olmuştu bir sürü gereksiz ıvır zıvırı doldurmuşumattıkça rahatladım hafifledim
Attığım için pişman olduğum 2 çantam var sadece tamirle kullanmaya devam edebilirdim onlar dışında bi pişmanlığım yok
Evet bazen bunu yapıyorum, kaldırdığım şeylerin ne olduğunu bile unutuyorum. Bu şekilde daha kolay olabilir gerçektenMinimal yaşam uzun bir süreç eşyalar gittikçe o mantığı anlamaya başlıyorsun
Eşyaları kutula bir kenara koy o sadeliği yakala sonra gitmeleri gerektiğine karar verirsin.
Geri dönüşüme karşıyım ya eşyaları evden gitmemesi için bahane olarak görüyorum yani bazı şeyler geri dönüşebilir ama hersey değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?