Popüler Konu Minimal Yaşam

kabaca anlattığım kadarıyla siz olsanız ne yapardınız, böyle zor soru diye geçmekle olmazzz :KK25: Mia- Mia-
Ben giderdim aileye yakın olmak bile bir lüks. Büyük şehir imkanları da ayrı bir artı. Gerçi hangi şehir olduğu da önemli. İstanbul gözümü korkutur ama İzmir’e uçarak giderdim mesela. Maddi açıdan çok sarsıcı olmayacaksa eşin de istiyorsa neden olmasın.

geldi geldi 1 günde elimdeydi.

xiaomi 1c vacuum mop

ilk izlenimlerim, elektronik gırgır.
ben salonu süpürürken onu küçük odaya koydum. o orasını süpürdü ben salonu derleyip topladım.
Yani ben evde olmadığımdan, eve gelince yemek hazırlayana kadar sağı solu süpürsün, mutfağı toplayana kadar mutfağı süpürsün kırıntıları toplasın diye aldım.
Çok bir şey beklemiyorum kendisinden :KK70:

akşam yatmadan salonu süpürttüm öyle yattım :KK70:
hayırlı olsun güle güle kullan. elektronik gırgır deyince aklıma bişey geldi.bi dönem araştırma yaparken yorumları okuyorum hangi site hatırlayamadım işte normallri 1500 ...özellikleri arttıkça 3000ler 5000 ler falan fiyatlar..okudum okudum okudum sonrasında bi baktım fiyat 500 tl olan altında yorum var ve 5 yıldız verilmi..işte kadın yazmış çok memnunuz.beklentimin üstü vs vs baya övmüş.normalde bizde ldjkjdhjcb model var demiş.basettiği robotun fiyatı 4000 küsürler baya özellikli...ee diyorum kendi kendime bi yandan, hatun o varsa bunu niye almışsın.kadın demişki küçük oğlum var bizimkiyle oynamasın diye oyuncak niyetine aldık.çocukta onla oyalanıyor diye.töbe essttttt dedim:KK70::KK70::KK70::KK70:

biz asla yapmıyoruz kendi kendimize. şu ara matematikler geldi de onları kendi yapıyor, yanlışları kontrol ediyoruz.

yazı yazarken sadece bizim okuyup onun yazması gereken yerlerde problem çıkıyor. bakarak yazmak istiyor. zora gelemiyor.

söyledim ona, normal zamanda sana vakit vericem, yapabildiğin kadar yapacak kalanını öğretmenine yapamadığını söyleyeceksin dedim: ses çıkarmadı, tamam olarak kabul ettim :KK70:
bizimkide kendi kendine yapmıyor.başında bekliyorum.sorumluluğu ona veriyorum ama.

Çalışanlar için ev rutini

Oncesinde dağınık bir ev yaşantım oldu ve sistemli oldukça daha iyi hale geldim

Evde geçirdiğiniz toplam süre 5 saat diyelim
İlk 1 saat çok önemli
5-10 dk dinlenip evde ve çocuklarla vakit geçirip işlere başlıyoruz
Mak camasir atmak 5 dk yıkama işi uzun sürüyor önceden zamanlayici programlanirsa daha pratik olur. Siz eve gelince kurutmaya atar yada asabilirsiniz
Bulaşık mak temizleri yerleştirmek 5 dk
Sonra yemek işleri başlıyor yemek pişerken etrafı toplamak önemli çok hızlı bir şekilde gördüğünüz işleri yapsanız yeter

Sofra kurma toplama sonrasi serbest zaman geriye 3 saatiniz kaldı.

Çay faslı ödev işleri olabilir sonrasında

Kendinize biraz zaman tanıyın çocuklara babası ilgilenebilir.
Hatta bazı işleri ortak yapmakda önemli
Benim eşim eve 1 saat sonra geliyordu ve kızımı annemden alıyordu yani 1 saat zamanım olunca hızlıca yapardım bu yönden sansliydim evde tek kalmak konusunda
Ama kızımla aynı zamanda evde olunca ona oyun alanı olustururdum camasir sererken katlarken veya yemek yaparken şuan 5 yaşında işim olduğunda ona söylüyorum bazen yardım ediyor bazen odasinda oynamaya devam ediyor.

Lavaboyu kullandığınız zaman hemen fircalayip silebilirsiniz temizlik eşyaları yakınında dursun 5 dk sürer.

Hafta sonuna sadece süpürme silme işi kalır bu da 1 saat demek max.

Günde sadece 1 mak camasir yıkanmalı hafta sonu bu işlerle uğraşmayın

Mesela cumartesi günü tam zamanlı çalışıyordum eve gelince genel temizlik yapardım 2 saat sürerdi fazladan
Pazar tatil olurdu dinlenirdim.

Yemek planı mutlaka yapılmalı
Kıyafet planı mutlaka yapılmalı
En çok motive eden şeyler bunlar
Dolap karşısında düşünmek bunları hazırlamaktan daha yorucu

Beslenme, kahvaltı işleri
Giyinme ve hazırlık için uygun zamanda güne başlamak önemli
Hatta kendinize uyanınca kahve yapmak uykunuzun açılmasını bekleyip güne hazır olmak gerek

Ve önce kendiniz giyinip sonra çocukları hazırlamak gerekiyor çocuklar sabırsız oluyor bu konuda

Ev işleri yoluna girdiği zaman exra düzen işleri yapılabilir
Mesela buzdolabindan hergun 1 raf temizlemeye başlamıştım 5 günde bitmişti ama günde 5-10 dk sürmüştü
Günde 1 cekmece olabilir

En zor iş fırın temizliği ve ütü yapmak olmuştu
Onları bazı hafta sonları yapıyordum.

Banyoyu kullanmadan önce fircalayip yikamakda kolaylık sağlar hem su ısınırken durulamis olursunuz.
Şimdi yorucu gibi gelse de uyguladıkca anlayacaksınız

Evet ilk 1 saat zor ama sonrası size kalacak.

Ev zaten yaşanılacak halde olsa yetiyor.
Çalışıp eve geliyorsunuz daha ne olsun
SUHAN SUHAN
kaydetim eksik olduğum yerleri hemen not alıyorum.yemek listesi hazırlıyordum.kıyafet uzun süredir planlamadan giyinip çıkıyorum.bunlara ek olarak her gün her odaya 5 dk süre verdim kendime.haftada 1 odak noktası seçtim.(oda olarak) günlük çamaşır katlama zinciri kırma olarak belirledim.oyalandığımı fark ettim sen yazınca.erken uyanma problemim var.onuda denicem bu ay en azından şimdikinden 15 dk önce kalkmaya çalışacağım.dün ajandamı doldurdum.günlük,haftalık aylık rutinlerimi yazdım.yüksek tutmamaya çalıştımyüksek yazıp boşa düşmek motivasyonumu düşürüyor.minimum seviyede tuttum.ayrıca ütü içinde rutin oluşturmam lazım iki haftaya bir kurtarır gibi beni bakalım.çok teşekkür ederim:KK200:

2. kafa karışıklığım da 2. çocukla ilgili;
kızım 5 yaşına girmek üzere, bu zamana kadar hiç hazır hissetmedim kendimi, bebeklere aşırı düşkün biri de değilim muhtemelen hiçbir zaman hazır hissetmicem bu sene içinde niyetlensek Allah da verirse tabi ucundan belki kızımla nesil farkını yakalamış oluruz, yoksa kardeşlik adına çok da paylaşımları olmayan evde iki ortak.ı modunda olurlar gibi geliyor. 2. çocuğu olan anneler nasıl kendinizi hazır hissettiniz? Tek çocuklu olan arkadaşlar (biri Mia- Mia- ) 2.i hiç düşündünüz mü nasıl vazgeçtiniz? şimdi keyfim yerinde aslında enerjim de yok ama yıllar sonra pişman olmaktan korkuyorum 2 sene zorlanırdım sonra alışırdım neden yapmadım ki der miyim acaba? kızım çok sosyal bir çocuk, ben daha içedönük biriyim, evde kardeş olması oyun arkadaşı olarak iyi olur mu dersiniz? benim kızkardeşim var ve bana göre kardeşlik harika bir duygu, kuzen-arkadaş vs hiçbiri kardeşin yerini tutmuyor bende, kızımı bu duygudan mahrum bırakmak bencillik mi sizce?
şahsen ben düşündemdim süpriz yumurtaydı.tedaviler ilaçlar vs ilk çocuğum olmuştu.onu kaybettim hamileyken( 4 ayllıkken.)sonra tekrar testler ilaçlar tahliler vs.çok şükür gelmişti artık.ikinciside zaten olmuyor ,ilaçlarla zar zor oldu ihtimal vermediğim bir dönemdi yani.

2022 HEDEFLERİM:
ZİNCİRİ KIRMA
-Paketli gıda kısıtlamak (haftada maksimum 1 kere)
-Günde 4-5tane köşe yazısı okumak (hangi yazarları okurum karar vermedim okudukça sevdiklerim olur herhalde)
-Telefon süresi 3 saatin altında tutmak
-Yatmadan önce mutfak ve yatak odasını düzenli bırakmak
-Saçlarımla oynamamak (sürekli elim saçımda çok fazla oynuyorum, sürekli ör-boz, topla boz vs elim istemsiz şekilde burda ama elimdeki işe odaklanmak sekteye uğruyor bu nedenle)

MANEVİ HAYAT
-Namazlar eksiksiz kılınacak,Namaz hassasiyeti kazanmak için arada video vs izlemek
-Kuran meali okunacak (günde 4 sayfa okusam 150 günde biter yani 5 ay, ocak ayı için planlamadım ama ilerleyen aylarda başlarım inş)

KİTAP
-Günde 30 sayfa kitap okuması yapmak (yaklaşık ayda 3 kitap)
-İngilizce çalışmak (Martta YÖKDİL, nisanda YDS hedefim var)

-Ayda 1 farklı yemek yapmak
-Kişisel gelişimim konusunun üstünde durup daha özgüvenli biri olmak
-Giyimime özen göstermek, eyeliner çekmek
-Günde 10 dakika da olsa düzen adına bir adım atıp daha düzenli olmak (aile ev toplama saati mantıklı uygulayabilirsek)
-Defter tutup günlük yapacaklarımı yazmak
-Haftalık yemek listesi yapmak
köşe yazısını nerden okuyorsun telden okuyorsan zaten baya bir zamanın gider okuyup düşünüm tahlil vs derken dolayısıyla telefon süren 3 saatin altında tutman biaz sıkıntılı gibi geldi bana kendi açımdan tabi bu düşüncem

2022 HEDEFLERİM:
ZİNCİRİ KIRMA
-Paketli gıda kısıtlamak (haftada maksimum 1 kere)
-Günde 4-5tane köşe yazısı okumak (hangi yazarları okurum karar vermedim okudukça sevdiklerim olur herhalde)
-Telefon süresi 3 saatin altında tutmak
-Yatmadan önce mutfak ve yatak odasını düzenli bırakmak
-Saçlarımla oynamamak (sürekli elim saçımda çok fazla oynuyorum, sürekli ör-boz, topla boz vs elim istemsiz şekilde burda ama elimdeki işe odaklanmak sekteye uğruyor bu nedenle)

MANEVİ HAYAT
-Namazlar eksiksiz kılınacak,Namaz hassasiyeti kazanmak için arada video vs izlemek
-Kuran meali okunacak (günde 4 sayfa okusam 150 günde biter yani 5 ay, ocak ayı için planlamadım ama ilerleyen aylarda başlarım inş)

KİTAP
-Günde 30 sayfa kitap okuması yapmak (yaklaşık ayda 3 kitap)
-İngilizce çalışmak (Martta YÖKDİL, nisanda YDS hedefim var)

-Ayda 1 farklı yemek yapmak
-Kişisel gelişimim konusunun üstünde durup daha özgüvenli biri olmak
-Giyimime özen göstermek, eyeliner çekmek
-Günde 10 dakika da olsa düzen adına bir adım atıp daha düzenli olmak (aile ev toplama saati mantıklı uygulayabilirsek)
-Defter tutup günlük yapacaklarımı yazmak
-Haftalık yemek listesi yapmak
kişisel gelişim için ne planlıyorsun.bence bunlarıda maddeleki hedeflerin keskin ve belirgin olsun.zaman aralığı geniş duruyor.ingilizce için zaman haftalıkmı günlükmü çalışmaların

''kendini hazır hissetmek'' bana göre olay bu...

kızım çok ama çok zor bir bebekti, 4,5 yaşına kadar geceleri asla uyumadı, sağlıklıydı fakat artık doktorlar bu uykunun ona yettiğini, bu konuyu takmamam gerektiğini söylediler, ama o uyku bana yetmiyordu :)

yani demem o ki çok zorladı bizi, ben kızım 6 yaşına yaklaştığında artık 2.bebek istemeye başladım, kendiliğimden, hatta eşim '' sen delirdin mi ??'' demişti :)

beni buna iten ilk neden kendi kardeşlerime duyduğum o korkunç sevgi ve güvendi, e tabi her aile de ne yazık ki aynı olmuyor fakat benim hissettiğim buydu, anne ve baba hayatında dahil değilken koşulsuz sarılacağı birinin olması ( ben çok şükür hala öyleyim kardeşlerimle ) , devamında kızım okula başlayınca kardeeeşşşşş diye tutturdu ama şöyle böyle değil, ben zaten istiyordum, geriye babayı ikna etmek kalmıştı, evet zor, evet yorucu, fakaattt '' çocuklarımı büyütürken aklımı kaybettim ama ruhumu buldum ''
cümlesi tam benim için söylenmiş gibi :)

kendimi hazır hissettim yani, ve çok şükür, bin şükür.....

bu benim yaşadıklarım, tek çocuklu çok arkadaşım var, herkes kendi hayatının yönüne, kendi kararıyla devam edecek, nasıl mutlu olacağınızı düşünüyorsanız öyle yürüyün o yolu, sevgiyle...

2. kafa karışıklığım da 2. çocukla ilgili;
kızım 5 yaşına girmek üzere, bu zamana kadar hiç hazır hissetmedim kendimi, bebeklere aşırı düşkün biri de değilim muhtemelen hiçbir zaman hazır hissetmicem bu sene içinde niyetlensek Allah da verirse tabi ucundan belki kızımla nesil farkını yakalamış oluruz, yoksa kardeşlik adına çok da paylaşımları olmayan evde iki ortak.ı modunda olurlar gibi geliyor. 2. çocuğu olan anneler nasıl kendinizi hazır hissettiniz? Tek çocuklu olan arkadaşlar (biri Mia- Mia- ) 2.i hiç düşündünüz mü nasıl vazgeçtiniz? şimdi keyfim yerinde aslında enerjim de yok ama yıllar sonra pişman olmaktan korkuyorum 2 sene zorlanırdım sonra alışırdım neden yapmadım ki der miyim acaba? kızım çok sosyal bir çocuk, ben daha içedönük biriyim, evde kardeş olması oyun arkadaşı olarak iyi olur mu dersiniz? benim kızkardeşim var ve bana göre kardeşlik harika bir duygu, kuzen-arkadaş vs hiçbiri kardeşin yerini tutmuyor bende, kızımı bu duygudan mahrum bırakmak bencillik mi sizce?

kızlar şimdi çamaşırı bayadır hafta içine aldım ben.ama üzerimdeki haftasonu yıkanır baskısını atamıyorum.pazartesi yıkıyorum genelde.pazartesi ve salı.haftasonu yığılı çamaşırı görünce sanki işte işim bitmemiş gibi hissediyorum .bu rutine kafa olarak alışamadım.hafta içi rutininde olanlar el sallasın.napsam

Ben sadece çocukların çamaşırını pazar günü yıkıyorum, onun dışında ben de çoğu işimi hf içi halletme taraftarıyım, bi makine koyu renk bi makine havlu-beyaz renklileri yıkıyorum genelde haftada 3 makine çamaşırım olur, belli aralıklarla banyo paspasları, nevresim ve salondaki tv battaniyelerimizi yıkıyorum ama onlar haftalık olmuyo genelde

köşe yazısını nerden okuyorsun telden okuyorsan zaten baya bir zamanın gider okuyup düşünüm tahlil vs derken dolayısıyla telefon süren 3 saatin altında tutman biaz sıkıntılı gibi geldi bana kendi açımdan tabi bu düşüncem
bilgisayardan okurum diye düşündüm. daha başladığım bir alışkanlık değil ama genel kültür seviyem çok düşük, onu geliştirmek adına okumayı düşünüyorum. tüm yazıları okuyamayacağıma göre belli yazarları da seçmem gerekiyor, bildiğiniz köşe yazarları varsa yazabilirsiniz:)
telefon süre kuralı koydum ama tabii bilgisayar,tabletten de işlerimi görüyorum zaman zaman onlarda süre kısıtlaması nasıl yapılır bilemiyorum.

kişisel gelişim için ne planlıyorsun.bence bunlarıda maddeleki hedeflerin keskin ve belirgin olsun.zaman aralığı geniş duruyor.ingilizce için zaman haftalıkmı günlükmü çalışmaların
ingilizce her gün bakmaya çalışıcam çünkü sınav tarihi yakın o zamana kadar halletmem lazım, youtubeda ders anlatan birini seçip ondan bir tur konu tekrarı yapmayı düşünüyorum. hedefim: minumum haftada 5 gün 1 saat olsun :) biraz da kelime için çalışmam yapmam gerekecek.
kişisel gelişim hedefi çok belirsiz olmuş haklısın, kendi duruşumu beğenmiyorum, daha özgüvenli-dominant bir karakter olmak istiyorum özellikle iş yerinde ve tabii ki genel hayatımda da hayır diyebilen sınırları olan biri olmak istiyorum. buna biraz kafa yormam lazım sanırım, nasıl böyle biri olabilirim diye

Ben de şu şekilde planlıyorum ev işlerini, çantamda taşıdığım kücük bi not defterim var, oraya günlük planlamalarımı yazıyorum, genelde bunu çocukların tahtaya yazdıklarımı deftere geçirdikleri sürede yapıyorum sınıfta, bazen soruyolar ne yazdığımı, planlı yaşamak ve zamanı max verimde kullanabilmek adına yapmam/almam gerekenleri listelediğimi anlatıyorum çok hoşlarına gidiyo, özeniyolar :)
O hafta hangi yemekleri yapacaksam hfsonu liste yapıp malzeme alıyoruz, genelde market ve pazar alışverişini eşim halleder, ben ona liste yollarım
Eve genelde öğle saatlerinde geliyorum en geç 1-2 gibi, eve gelir gelmez tekrar dışarı çıkmayacaksam, bi planım yoksa makyajımı temizler eşofmanlarımı giyerim, genelde evi toplu bırakıp çıkmaya çalışıyorum sabahları ama bazen kahvaltı bulaşıkları kalıyo lavaboda, toplanacak şeyleri toplar kaldırır kahvemi yaparım, kitap okurum bi süre, sonra o gün ne planladıysam yapılacak yapmaya girişirim, çamaşır katlama, toz alma, akşam yemeği gibi

''kendini hazır hissetmek'' bana göre olay bu...

kızım çok ama çok zor bir bebekti, 4,5 yaşına kadar geceleri asla uyumadı, sağlıklıydı fakat artık doktorlar bu uykunun ona yettiğini, bu konuyu takmamam gerektiğini söylediler, ama o uyku bana yetmiyordu :)

yani demem o ki çok zorladı bizi, ben kızım 6 yaşına yaklaştığında artık 2.bebek istemeye başladım, kendiliğimden, hatta eşim '' sen delirdin mi ??'' demişti :)

beni buna iten ilk neden kendi kardeşlerime duyduğum o korkunç sevgi ve güvendi, e tabi her aile de ne yazık ki aynı olmuyor fakat benim hissettiğim buydu, anne ve baba hayatında dahil değilken koşulsuz sarılacağı birinin olması ( ben çok şükür hala öyleyim kardeşlerimle ) , devamında kızım okula başlayınca kardeeeşşşşş diye tutturdu ama şöyle böyle değil, ben zaten istiyordum, geriye babayı ikna etmek kalmıştı, evet zor, evet yorucu, fakaattt '' çocuklarımı büyütürken aklımı kaybettim ama ruhumu buldum ''
cümlesi tam benim için söylenmiş gibi :)

kendimi hazır hissettim yani, ve çok şükür, bin şükür.....

bu benim yaşadıklarım, tek çocuklu çok arkadaşım var, herkes kendi hayatının yönüne, kendi kararıyla devam edecek, nasıl mutlu olacağınızı düşünüyorsanız öyle yürüyün o yolu, sevgiyle...
çok güzel anlatmışsınız:))
çocuklarınız arasında kaç yaş var?

kızlar şimdi çamaşırı bayadır hafta içine aldım ben.ama üzerimdeki haftasonu yıkanır baskısını atamıyorum.pazartesi yıkıyorum genelde.pazartesi ve salı.haftasonu yığılı çamaşırı görünce sanki işte işim bitmemiş gibi hissediyorum .bu rutine kafa olarak alışamadım.hafta içi rutininde olanlar el sallasın.napsam
benim haftasonunda çamaşır, cuma-cumartesi-pazar yıkıyorum haftasonu olması seni neden rahatsız etti de hafta içine almayı istiyorsun?

bilgisayardan okurum diye düşündüm. daha başladığım bir alışkanlık değil ama genel kültür seviyem çok düşük, onu geliştirmek adına okumayı düşünüyorum. tüm yazıları okuyamayacağıma göre belli yazarları da seçmem gerekiyor, bildiğiniz köşe yazarları varsa yazabilirsiniz:)
telefon süre kuralı koydum ama tabii bilgisayar,tabletten de işlerimi görüyorum zaman zaman onlarda süre kısıtlaması nasıl yapılır bilemiyorum.
telefona üç gün kuralı koydum.genelde oyun oynuyorum.fazla zamanımı alıyor.

Ben de şu şekilde planlıyorum ev işlerini, çantamda taşıdığım kücük bi not defterim var, oraya günlük planlamalarımı yazıyorum, genelde bunu çocukların tahtaya yazdıklarımı deftere geçirdikleri sürede yapıyorum sınıfta, bazen soruyolar ne yazdığımı, planlı yaşamak ve zamanı max verimde kullanabilmek adına yapmam/almam gerekenleri listelediğimi anlatıyorum çok hoşlarına gidiyo, özeniyolar :)
O hafta hangi yemekleri yapacaksam hfsonu liste yapıp malzeme alıyoruz, genelde market ve pazar alışverişini eşim halleder, ben ona liste yollarım
Eve genelde öğle saatlerinde geliyorum en geç 1-2 gibi, eve gelir gelmez tekrar dışarı çıkmayacaksam, bi planım yoksa makyajımı temizler eşofmanlarımı giyerim, genelde evi toplu bırakıp çıkmaya çalışıyorum sabahları ama bazen kahvaltı bulaşıkları kalıyo lavaboda, toplanacak şeyleri toplar kaldırır kahvemi yaparım, kitap okurum bi süre, sonra o gün ne planladıysam yapılacak yapmaya girişirim, çamaşır katlama, toz alma, akşam yemeği gibi
okurken bir hafiflik geldi üstüme.

X