Popüler Konu Minimal Yaşam

1 haftalik yapıyordum ama o hafta gündem degisiyordu
Yarını yazıyorum sadece
Birde haftalik yemek programı
Bu yemek listesine göre eksikler alınıyor

Planlar mükemmellik kabul etmez
Çünkü biz plan yaparken hayat bizim için ayrı plan yapar 😅

Günde birkaç öncelikle basla sonra zamanla ekleme yap.

2 yaş daha iyi günde birkaç defa uyuyorlar
İşte o boşluklarda hızlıca yap geç detaya her zaman girmeye gerek yok
Öğle uykusu bir saat baska gündüz uykusu yok küçük hnm uyurken ben de dinleniyorum genellikle sessizce onun yemeğini yapiyorum ya da dağıttıklarıni topluyorum cok hareketli sürekli aktivite isteyen bir çocuk 😭
Genel bir günümü anlatayım uyanma Alya nin alt üst degistirme kacma aglama red en az 15 dk caniimm 2 yaş sendromu 😂
Cay demlenirken camasir atarim günlük
Kah fasli yemiyecem kacmalar 20 -25 dk
Oyun fasli izin verir dagitmazsa beraber camasir katlama
Öğlen uykusu derman kaldiysa ortalik toplama ona yemek yapiyorum bizim yemekleri yemezse diye
Kalkinca kurutmayi mak açıyorum o mahmur gezerken wc lavabo temizligi
Yemegini yediriyorum bizim yemeği yapmaya çalışıyorum sürekli gözüm kulağım kızımda ya bir yeri döküyor ya da tehlikleli bir oyun pesinde
Esim gelince pilavi ya da salatasını yapabiliyorum kızı o devralıyor robotu açıyor sağolsun yardim eder mak boşaltır ya da salatayi yapar
Aksam yemek faslı biter toplama vs kuruyan çamaşırları asma ya da yerleştirme
Uykuya haz alt üst değiştirme kitap okuma süt içme uyumicam hoplama ziplama 22.00 sansliysam uyur bazen 22.30 bazen daha geç
Sonra pert bir anne 😂 Deman kaldiysa birkac satir birsey okur ya da video izlerim dis fircalama yüz yıkama uyku son :)
Dağınık bir gün yasayacak kadar temiz bir ev ama eski zamanlardaki tiril tiril hali arıyorum herhalde
Uzun karışık yazmışım kusuruma bakmayın:)

Öğle uykusu bir saat baska gündüz uykusu yok küçük hnm uyurken ben de dinleniyorum genellikle sessizce onun yemeğini yapiyorum ya da dağıttıklarıni topluyorum cok hareketli sürekli aktivite isteyen bir çocuk 😭
Genel bir günümü anlatayım uyanma Alya nin alt üst degistirme kacma aglama red en az 15 dk caniimm 2 yaş sendromu 😂
Cay demlenirken camasir atarim günlük
Kah fasli yemiyecem kacmalar 20 -25 dk
Oyun fasli izin verir dagitmazsa beraber camasir katlama
Öğlen uykusu derman kaldiysa ortalik toplama ona yemek yapiyorum bizim yemekleri yemezse diye
Kalkinca kurutmayi mak açıyorum o mahmur gezerken wc lavabo temizligi
Yemegini yediriyorum bizim yemeği yapmaya çalışıyorum sürekli gözüm kulağım kızımda ya bir yeri döküyor ya da tehlikleli bir oyun pesinde
Esim gelince pilavi ya da salatasını yapabiliyorum kızı o devralıyor robotu açıyor sağolsun yardim eder mak boşaltır ya da salatayi yapar
Aksam yemek faslı biter toplama vs kuruyan çamaşırları asma ya da yerleştirme
Uykuya haz alt üst değiştirme kitap okuma süt içme uyumicam hoplama ziplama 22.00 sansliysam uyur bazen 22.30 bazen daha geç
Sonra pert bir anne 😂 Deman kaldiysa birkac satir birsey okur ya da video izlerim dis fircalama yüz yıkama uyku son :)
Dağınık bir gün yasayacak kadar temiz bir ev ama eski zamanlardaki tiril tiril hali arıyorum herhalde
Uzun karışık yazmışım kusuruma bakmayın:)
Akşam uyuduğunda evi kontrol et
Bol bol buzluğa yemeklik koy yani fazladan doğra yarısını buzluğa at
Gündüz de ev toplu olur yani oyuncaklar dagilabilir onu dağınıklık olarak görme
Uyuduğunda gündüz dinlen tabiki de

Yani akşam aktif olup gündüz acil işleri yapsan yeter birde böyle dene 😊

2022 HEDEFLERİM:
ZİNCİRİ KIRMA
-Paketli gıda kısıtlamak (haftada maksimum 1 kere)
-Günde 4-5tane köşe yazısı okumak (hangi yazarları okurum karar vermedim okudukça sevdiklerim olur herhalde)
-Telefon süresi 3 saatin altında tutmak
-Yatmadan önce mutfak ve yatak odasını düzenli bırakmak
-Saçlarımla oynamamak (sürekli elim saçımda çok fazla oynuyorum, sürekli ör-boz, topla boz vs elim istemsiz şekilde burda ama elimdeki işe odaklanmak sekteye uğruyor bu nedenle)

MANEVİ HAYAT
-Namazlar eksiksiz kılınacak,Namaz hassasiyeti kazanmak için arada video vs izlemek
-Kuran meali okunacak (günde 4 sayfa okusam 150 günde biter yani 5 ay, ocak ayı için planlamadım ama ilerleyen aylarda başlarım inş)

KİTAP
-Günde 30 sayfa kitap okuması yapmak (yaklaşık ayda 3 kitap)
-İngilizce çalışmak (Martta YÖKDİL, nisanda YDS hedefim var)

-Ayda 1 farklı yemek yapmak
-Kişisel gelişimim konusunun üstünde durup daha özgüvenli biri olmak
-Giyimime özen göstermek, eyeliner çekmek
-Günde 10 dakika da olsa düzen adına bir adım atıp daha düzenli olmak (aile ev toplama saati mantıklı uygulayabilirsek)
-Defter tutup günlük yapacaklarımı yazmak
-Haftalık yemek listesi yapmak

Akşam uyuduğunda evi kontrol et
Bol bol buzluğa yemeklik koy yani fazladan doğra yarısını buzluğa at
Gündüz de ev toplu olur yani oyuncaklar dagilabilir onu dağınıklık olarak görme
Uyuduğunda gündüz dinlen tabiki de

Yani akşam aktif olup gündüz acil işleri yapsan yeter birde böyle dene 😊
Teşekkür ederim kızın köftesi bazi sebzeleri buzlukta bizede soğan doğrayıp atmayı düşünüyordum 🙏

Günaydınlar, küçük oğlan üşütmüş bütün gece istifra etti 😢 her yer battı, okula geldim şimdi ama sersem gibiyim. Neyseki Özgür şimdi iyi. Biraz ishali var sadece. Uyumak istiyorum 😅
Geçmiş olsun canım🤲💙

2021 yılı hayatım açısından büyük değişikliklerin olmadığı monoton bir yıldı ama 2022 yılında bazı kararlar vermek gerekecek. Bunlardan ilki şehir değişikliği?
-Bu konuyla ilgili fikirlerinizi almak isterim. Şimdi küçük bir iç anadolu şehrinde yaşıyorum, ulaşım daha kolay-kiralar nispeten daha ucuz, okul konusu da daha kolay olabilir. ama bir yandan da küçük bir yer sonuçta sıkıcı, aynı zamanda burda kimsemiz de yok. Büyük şehirlerden birinde bir iş ihtimalim ortaya çıktı, beni alacakları kesin değil tabi ki ama yine de gerçekten istiyor muyum başvurmalı mıyım emin değilim. Aileme yakın bir yer olacak, aynı zamanda gelişmiş bir yer sonuçta yaşamak daha renkli olur. Dezavantaj olarak da akademik olarak yükselme imkanım olacak ama orda yoğunluğum şimdinin daha fazlası olacak eve iş götürmem gerekecek , aynı zamanda maaşım düşecek ve harcamalar artacak. siz olsanız nasıl bir karar verirdiniz?

2021 yılı hayatım açısından büyük değişikliklerin olmadığı monoton bir yıldı ama 2022 yılında bazı kararlar vermek gerekecek. Bunlardan ilki şehir değişikliği?
-Bu konuyla ilgili fikirlerinizi almak isterim. Şimdi küçük bir iç anadolu şehrinde yaşıyorum, ulaşım daha kolay-kiralar nispeten daha ucuz, okul konusu da daha kolay olabilir. ama bir yandan da küçük bir yer sonuçta sıkıcı, aynı zamanda burda kimsemiz de yok. Büyük şehirlerden birinde bir iş ihtimalim ortaya çıktı, beni alacakları kesin değil tabi ki ama yine de gerçekten istiyor muyum başvurmalı mıyım emin değilim. Aileme yakın bir yer olacak, aynı zamanda gelişmiş bir yer sonuçta yaşamak daha renkli olur. Dezavantaj olarak da akademik olarak yükselme imkanım olacak ama orda yoğunluğum şimdinin daha fazlası olacak eve iş götürmem gerekecek , aynı zamanda maaşım düşecek ve harcamalar artacak. siz olsanız nasıl bir karar verirdiniz?
Değişiklik iyidir ç, keşke ben de şehir değiştirsem ama artı ve eksileri yaz hangisi daha ağır basıyor bir bak

2. kafa karışıklığım da 2. çocukla ilgili;
kızım 5 yaşına girmek üzere, bu zamana kadar hiç hazır hissetmedim kendimi, bebeklere aşırı düşkün biri de değilim muhtemelen hiçbir zaman hazır hissetmicem bu sene içinde niyetlensek Allah da verirse tabi ucundan belki kızımla nesil farkını yakalamış oluruz, yoksa kardeşlik adına çok da paylaşımları olmayan evde iki ortak.ı modunda olurlar gibi geliyor. 2. çocuğu olan anneler nasıl kendinizi hazır hissettiniz? Tek çocuklu olan arkadaşlar (biri Mia- Mia- ) 2.i hiç düşündünüz mü nasıl vazgeçtiniz? şimdi keyfim yerinde aslında enerjim de yok ama yıllar sonra pişman olmaktan korkuyorum 2 sene zorlanırdım sonra alışırdım neden yapmadım ki der miyim acaba? kızım çok sosyal bir çocuk, ben daha içedönük biriyim, evde kardeş olması oyun arkadaşı olarak iyi olur mu dersiniz? benim kızkardeşim var ve bana göre kardeşlik harika bir duygu, kuzen-arkadaş vs hiçbiri kardeşin yerini tutmuyor bende, kızımı bu duygudan mahrum bırakmak bencillik mi sizce?

Yaşadığın yerde mutlu olmak önemli
İşte maddiyatta önemli bir ön araştırma yapsan kiralar ulaşım gibi daha netleşir hersey
Eve iş getirmek de yıpratır ama ilerleme şansın varsa neden olmasın.
Baya karmaşık bir durum.

Kim neden giriyor bilmiyorum ama online kurslar bana inanılmaz iyi geldi. Benim sosyal hayat şansım yok biliyorsun. Tatilim, yemek keyfim, vs hiç biri mümkün değil. Artık hayatım çamaşır yıka bulaşık yıka temizlik yap üçlüsünden çıktı çok şükür. 😂😂 Bu kadar her şeyin online a taşınması benim işime geldi sonuna kadar kullanıyorum :KK70: online diyetisyen, online psikolog, online kurs :KK70:
Hangi kursları alıyorsun Anka Anka ? Tavsiye edeceğin kurslar var mı?

2022 HEDEFLERİM:
ZİNCİRİ KIRMA
-Paketli gıda kısıtlamak (haftada maksimum 1 kere)
-Günde 4-5tane köşe yazısı okumak (hangi yazarları okurum karar vermedim okudukça sevdiklerim olur herhalde)
-Telefon süresi 3 saatin altında tutmak
-Yatmadan önce mutfak ve yatak odasını düzenli bırakmak
-Saçlarımla oynamamak (sürekli elim saçımda çok fazla oynuyorum, sürekli ör-boz, topla boz vs elim istemsiz şekilde burda ama elimdeki işe odaklanmak sekteye uğruyor bu nedenle)

MANEVİ HAYAT
-Namazlar eksiksiz kılınacak,Namaz hassasiyeti kazanmak için arada video vs izlemek
-Kuran meali okunacak (günde 4 sayfa okusam 150 günde biter yani 5 ay, ocak ayı için planlamadım ama ilerleyen aylarda başlarım inş)

KİTAP
-Günde 30 sayfa kitap okuması yapmak (yaklaşık ayda 3 kitap)
-İngilizce çalışmak (Martta YÖKDİL, nisanda YDS hedefim var)

-Ayda 1 farklı yemek yapmak
-Kişisel gelişimim konusunun üstünde durup daha özgüvenli biri olmak
-Giyimime özen göstermek, eyeliner çekmek
-Günde 10 dakika da olsa düzen adına bir adım atıp daha düzenli olmak (aile ev toplama saati mantıklı uygulayabilirsek)
-Defter tutup günlük yapacaklarımı yazmak
-Haftalık yemek listesi yapmak
bunlar dışında klasik;
-spor yapmak
-arapça öğrenmek
hedeflerimi yazmadım, bu hedefleri her sene koyaım çünkü ama adım atamıyorum,şimdilik elimdekileri yapayım da sonra belki bir güç gelir

kabaca anlattığım kadarıyla siz olsanız ne yapardınız, böyle zor soru diye geçmekle olmazzz :KK25: Mia- Mia-
Büyük şehir zor😔
Aileye yakınlık güzel😍
Maas azalması ve eve iş getirme kötü🤷‍♀️
İşte yükselmek güzel 🙈

Büyük sehir ve aileden uzakta biri olarak küçük sehir aile yakını tercih ederdim☺️
Ben de yardımcı olamadım galiba🙈
Zor soru gerçekten 🥺

Selamlar
Dün akşam ajandama yazdım planımı yaptım

Bugün yine yoğun günlerden biri daha

Siz planınızı yaptınız mı ?
Benim ajanda daha gelmedi. İnşaallah gelmesi yakındır. Başlayacağım ben de.
Bu yıl geçmiş yıllara oranla fark atacağıma inanıyorum. Etkili bir şekilde kullanacağım ajandamı, zamanımı. 🤗
Gelmeyince de aklımdaki planı uyguluyorum. Şimdilik fena gitmiyoruz şartlara göre.

Büyük şehir zor😔
Aileye yakınlık güzel😍
Maas azalması ve eve iş getirme kötü🤷‍♀️
İşte yükselmek güzel 🙈

Büyük sehir ve aileden uzakta biri olarak küçük sehir aile yakını tercih ederdim☺️
Ben de yardımcı olamadım galiba🙈
Zor soru gerçekten 🥺
C ŞIKKI DİYORRR :KK76:
öyle bir seçeneğim şimdilik yok maalesef, ilerde hangisinde devam edersem şansım olur bilinmez

Sağol canım. Aynen doktor da öyle demiş. Biri hasta çocuklardan ondan bulaştı zaten. Diğerlerine bulaşmadan biter inşallah 😘😘
Benimkiler de hep hasta. Cuma gününden beri kusma ateş yerini öksürüğe bıraktı. Şimdi halsizlik öksürük devam ediyoruz derken eşim hastalandı. Şükür ben onlara göre daha iyiyim. İlaç kekik vs vs devam ediyoruz.

Göndermedim okula küçükle ortancayı. Büyüğün de tam yazılı haftası. Hatta rapor falan alalım dedim. İstemedi. Zor oluyor sonra sınavlar dedi. Sınavını bitirince başı ağrımış. Müdür de eve gönderdi. Oğlumun sınıfından 6 kişi yokmuş. Kızım, arkadaşlarım da hasta zaten diyor.
Hepimize geçmiş olsun. Allah şifa versin.

X