Popüler Konu Minimal Yaşam

konuştum, yapmasın bana gelsin söylesin diyor.
işte bunu yapınca evde masalara yumruk atmalar, ağlama zırlama, tamam ver yapıcam demeler vs.
iki ucu pis değnek
çocuklar çok yıprandı.çocuklardaki sinir harbinin sebebi bu bence.bizimki akşamakadar olulda.perti çıkmış.ee eve gel bilmem kaç sayfa yazı,şu şu metinler beşer defa okunacak.

Ödev konusunda daha önce de yazmıştım sanırım ama şöyle diyor kitap. Her gün aynı saatte aynı yerde ödev yapılacak. Mesela aralarla beraber 2 saat verdin diyelim. Alarmı kur, yardıma ihtiyacın olursa beni çağırabilirsin de ve ödevle başbaşa bırak. Alarm çaldığında tüm defter Kitaplar toplanacak diye ekle. Yaparsa yapar ki başta yapmayacaktır muhtemelen. Hiç muhattap olma burada öğretmen devreye girsin ve bir yaptırım uygulasın. Bir süre sonra sorumluluk almayı öğrenecek sen de rahat edeceksin. Ama istikrarlı olmak kızmamak bağırmamak önemli. CKbeautyandsheer CKbeautyandsheer
bende bu şekilde yapıyorum.ödevin varmı diyorum bilmiyormuş gibi.eve diyor.mırın kırın ederse öğretmenin yarın bakacak oa göre düşün karar ver diyorm.başlıyoruz yazı yazarken süre tutuyorum yoksa mümkün değil kaplumbağa hızıyla yazınca sabaha kadar bitmez

Sade yaşam

Minimalizm ilk başladığım zamanlar poşet poşet hata çuvalla eşya ayıkladığım günler geride kaldı

Artık sadece evde kullandığım eşyalarla yaşıyorum
Tıklım tıklım görüntüden uzak sade ferah bir evim var

Mevsimsel geçişlerde sadece kıyafet dolaplarini kontrol ediyorum

Eşya eski veya ömrünü tamamlamissa eleyip yenisini alıyorum.

Gunluk ihtiyaclarimi aylik yapıyorum
Denemek istediğim ürünleri de bütçeye göre bakıp alıyorum
Butcemi aşan bir urunse en azından yarısını biriktirip alıyorum ve malesef fiyatların ucmasiyla taksit furyasina geri döndüm
Elimden geldiği kadar az taksit yapmaya çalışıyorum

Sade yaşamdan önce hayatım karmakarışık
Ve bu konuyu acmamla arastirmam motive olmam sayesinde huzura kavuştum.
Bende yaaa atıyorum atıyorum azaltamıyorum bir türlü😥😥

Balkonda kullanmadığım bir sedir ve üzerinde pamuk döşek vardı onu eledim
1 poşet küçüğün küçülen kıyafetlerini eledim
1 banyo küveti eledim yine küçüğün👍👍
Ben seneye kötü başladım. Dün biraz halsizlik öksürük vardı. Akşama doğru ateşim yükseldi. Baya şiddetli öksürük var. :KK43: İlaçların etkisi geçince yine ateşim çıkıyor. Çocuklara bakacak kimse yok. Böyle olunca kendimi çok çaresiz hissediyorum. :KK43:
Geçmiş olsun canım 🥰
Çocuklar kaç yaşında? Ne güzel yapabiliyorsunuz ☺️ Ben daha WC’ye tek başıma giremiyorum da 🙈
Yaaa bende öyleyim hala kapıda bekliyor kapıyı bile zorla kapatıyorum🥶🥶

İşte tepkisini belli etmek yetişkinlerin kullandığı ifade sekli bunu bir çocuktan her zaman bekleyemeyiz
Sonra bu küsmek başka bir ifadeye evrilecektir

Tabiki de düşüncene saygım var
Umarım hersey daha iyiye gider.😔
kesinlikle

Bazı şeylerin gitmesine izin vermek işte bu nedenle çok önemlidir. Onları serbest bırakmak. Gevşek olanı kesmek. İnsanların hiç kimsenin işaretli kağıtlarla oynamadığını anlaması gerekiyor; bazen kazanırız ve bazen de kaybederiz. Hiç bir şeyi geri almayı bekleme, yaptıkların için takdir edilmeyi bekleme, ne kadar zeki olduğunun keşfedilmesini ya da aşkının anlaşılmasını. Daireyi tamamla. Gururlu, yetersiz ya da kibirli olduğun için değil, sadece artık onun senin yaşamında yeri olmadığı için. Kapıyı kapat, plağı değiştir, evi temizle, tozdan kurtul. Geçmişte olduğun kişi olmayı bırak ve şu anda kimsen o ol.

Üniversite yıllarından beri cüzdanımda taşıdığım bir yazı. Bugüne kadar çok uyarlayamadım yaşamıma. Yaşamıma geleni ya da hayatımdan gidenleri yeterli olgunlukla karşılayamadım belki. Ama bu seneden itibaren bu yazıya uymak, akışta olmak istiyorum, sizinle de paylaşmak istedim 🥰
1641210019549.png

benim bu ayki mottom

Ben bugün makyaj masamı ve banyodaki kozmetik dolabını boşalttım, iyice temizledim, makyaj malzemelerimi ve kozmetik ürünlerimi elden geçirdim, tek tek sildim, bakıma fazlasıyla düşkün olduğum için makyaj ve kozmetik ürün sayım diğer kadınlara nazaran fazla ama yine de kendi içimde bi sadelik, minimallik felsefem de yok değil😂 Mesela aynı ürünlerden (el kremi ve lipbalm hariç) 1 den fazla bulundurmuyorum, birden fazla fön suyu, birden fazla vücut losyonum yok, saç bakım serumum, makyaj temizleyicim, yüz yıkama jelim hep tek, aynı şekilde aynı işlevi olan makyaj malzemeleri için de geçerli, birden fazla rimel, birden fazla kapatıcı, birden fazla fondöten olmuyo makyaj çantamda, günlük makyaj yapan bi kadın olduğum halde rimel, bb krem gibi ürünleri birden fazla bulundurmak bana rahatsız veriyo, allık-far-ruj gibi renkli ürünler sayıca daha fazla olabiliyo tabi
Sık sık ıslak mendil yardımıyla malzemelerimi silip temizliyorum, kirli ve karman çorman olmaları beni rahatsız ediyo
Makyaj fırçalarımı da bebe şampuanıyla bi güzel yıkadım, aylık yıkıyorum fırçaları çünkü her gün kullanıyorum, fenomenler gibi haftalık yıkayamıyorum ama aynı fırçayla 3-4 farklı allık sürmüyorum ben, 3-4 tane allığım var, her allık için ayrı fırça aldım renkler birbirine bulaşmasın diye, 4-5 de tane farım var onlara da ayrı ayrı far fırçası aldım😂🙈 Ki bu hiç minimal bi hareket değil kabul ediyorum😃
bende makyaj m. ziyade bakım ürünlerine önem veriyorum.makyaj malzemem minimal ölçüde.bb,rimel,kalem,allık,kaş farı

Evde kullanmadığım hiç bişi tutamıyorum zaten, kozmetik ürünü de dahil,
Bakım olarak da sabahları cildimi jelle temizleyip, tonikleyip, güneş kremi sürüyorum, emilene kadar giyiniyorum sonra makyaja geçiyorum

Eve gelir gelmez makyajımı temizliyorum, yatmadan önce de temizleme-tonikleme-serumlama-nemlendirme şeklinde bakımımı yapıyorum,

Her akşam ellerime tırnak diplerime manikür peelingi yapıyorum,

Yatmadan el kremi ve lipbalm sürüyorum

Haftada 1 kil maskesi ve aha bha peeling yapıyorum

15-20 günde bir manikür yapıyorum

Banyodan sonra saçlarıma saç serumu kullanıyorum, sonra da ya fön çekiyorum ya da uçlarına maşa yapıyorum

Her duş sonrası mutlaka vücut kremi kullanıyorum

Haftada 1 kez banyoda topuklarımı ponzalıyorum, krem sürüp çorap giyiyorum

Ojesiz pek gezmiyorum, genelde french, nadiren de bordo kullanıyorum

Ayda bir dip boyamı evde kendim yapıyorum, 5-6 ayda bir röfle ve kesim için kuaföre gidiyorum

Pandemiden önce ayda 1 hamama gidiyodum kese için falan ama artık öyle sık gidemiyorum, en son temmuz gibi gittim, çekiniyorum covid yüzünden

Röfle, kesim dışında kuaföre gitmiyorum ben, evde kendim hallediyorum hepsini, böylesi daha kolayıma geliyo, randevu ayarla, git bekle çocukları anneme bırak vs uğraşmadan, öğretmen olduğum için de zaman konusunda çok sıkıntım olmuyo açıkcası, genelde 2 den sonra bitiyo işim
el ayak bakımı dışında geneli benziyor gibi.bide yatınca lipbalm sürmüyorum ben

el ayak bakımı dışında geneli benziyor gibi.bide yatınca lipbalm sürmüyorum ben
Benim elim ve dudaklarım inanılmaz kuruyo, başedemiyorum artık, her yere el kremi ve lipbalm koydum, çantamda, arabamda, banyoda, salonda, komodinin çekmecesinde😂 nerde aklıma gelirse orda sürüyorum, özellikle dudaklarımı nemli tutmak çok zor oluyo kışın😖

bende sana robotonu sorayım.geldimi.markası ne:KK70::KK70::KK70:
geldi geldi 1 günde elimdeydi.

xiaomi 1c vacuum mop

ilk izlenimlerim, elektronik gırgır.
ben salonu süpürürken onu küçük odaya koydum. o orasını süpürdü ben salonu derleyip topladım.
Yani ben evde olmadığımdan, eve gelince yemek hazırlayana kadar sağı solu süpürsün, mutfağı toplayana kadar mutfağı süpürsün kırıntıları toplasın diye aldım.
Çok bir şey beklemiyorum kendisinden :KK70:

akşam yatmadan salonu süpürttüm öyle yattım :KK70:

bende bu şekilde yapıyorum.ödevin varmı diyorum bilmiyormuş gibi.eve diyor.mırın kırın ederse öğretmenin yarın bakacak oa göre düşün karar ver diyorm.başlıyoruz yazı yazarken süre tutuyorum yoksa mümkün değil kaplumbağa hızıyla yazınca sabaha kadar bitmez
biz asla yapmıyoruz kendi kendimize. şu ara matematikler geldi de onları kendi yapıyor, yanlışları kontrol ediyoruz.

yazı yazarken sadece bizim okuyup onun yazması gereken yerlerde problem çıkıyor. bakarak yazmak istiyor. zora gelemiyor.

söyledim ona, normal zamanda sana vakit vericem, yapabildiğin kadar yapacak kalanını öğretmenine yapamadığını söyleyeceksin dedim: ses çıkarmadı, tamam olarak kabul ettim :KK70:

Bütçe

Ocak
Şubat
Mart
Borçların tamamını kapatıp ufak tefek eksikler alınacak

Nisan
Mayıs
Yatak odası eksikliklerin bir kısmı alınacak
İstanbul gezisi

Haziran
Temmuz
Agustos
Banyo ve giriş hol eksikler tamamlanacak
Deniz tatili

Eylül
Ekim
Kasım
Aralık
Para birikimi ve evin son halini gözden geçirmek

Şuan kisisel olarak yapabileceğim kurs ders vs düşünmedim yaşadığım yerde seçenek yok
Hemde kendimi zorlamak da istemiyorum şu dönem online kurslar da istemiyorum ileri de belki

Kendimizi geliştirmek önemli istedikten sonra ama bu dönemde sanki herkes bir şeylerle uğraşmak zorunda gibi hissediyor kendini yani bana mı öyle geliyor bilmiyorum

Tabi ki de kendimce aktiviteler yapacagim.
Kim neden giriyor bilmiyorum ama online kurslar bana inanılmaz iyi geldi. Benim sosyal hayat şansım yok biliyorsun. Tatilim, yemek keyfim, vs hiç biri mümkün değil. Artık hayatım çamaşır yıka bulaşık yıka temizlik yap üçlüsünden çıktı çok şükür. 😂😂 Bu kadar her şeyin online a taşınması benim işime geldi sonuna kadar kullanıyorum :KK70: online diyetisyen, online psikolog, online kurs :KK70:

X