Popüler Konu Minimal Yaşam

Evet wc yi hergun bende yıkıyorum evi supurdukten sonra yazmayı unutmuşum

Wc de fısfıslı şişede temizleyicim var birde dezenfektanli mendil aldım
Elimizin değdiği yerleri silip klozet kapağını siliyorum. klozeti fircaliyorum 5 dk sürüyor
Lavaboyu da ayrı bezim var su lekelerini silip lavaboyu fircaliyorum
Gunluk temizlik haftalik temizliği kolaylaştırıyor

Bu wc- banyo gününde ise
Yine aynı şeyleri yapıyorum
Exra mesela cam kirliyse cami siliyorum diğer hafta seramikleri temizliyorum ki bu yüzden az seramik kullandım buralarda 😅 dis firca kaplarini yıkıyorum çöpü atiyorum gibi işler ama sen bu süreçte ağır zor olan işleri yapma

Banyoyu da seramikleri fircalayip yerleri yıkıyorum duş kapısını temizliyorum havluları makineye atıyorum.
Ayda 1-2 kez paspaslari yıkıyorum

Nevresim haftalik değiştirmek önemli en uzun zamanı orada geçiriyoruz ve mesela Çarşamba günü yastik kılıfı değiştirme günüm
Yüzümüzün değdiği yer temiz olmalı
Ve uyanınca hemen düzeltmem yatağı biraz havalandırmak açık kalması da önemli

Plansız yaşarken mesela ne zaman nevresim degistirdigimi bile bilmezdim 😅
Evet yastık kılıflarını daha sık değiştiriyorum. Ben de haftalık temizlikte duşa kabini yıkıyorum. Bi de misafir WC lavabosunu yıkıyorum. Çünkü orayı normalde kullanmıyoruz. Şimdi annem kullanıyor o yüzden o her gün yıkıyor. Dur bakalım güzel bir düzen tutturacağım sayende inşallah ☺️

Evet yastık kılıflarını daha sık değiştiriyorum. Ben de haftalık temizlikte duşa kabini yıkıyorum. Bi de misafir WC lavabosunu yıkıyorum. Çünkü orayı normalde kullanmıyoruz. Şimdi annem kullanıyor o yüzden o her gün yıkıyor. Dur bakalım güzel bir düzen tutturacağım sayende inşallah ☺️
Evet alışkanlık edinmek senin için çok zor dediğin gibi saatlerin değişiyor ve ilk çalışma saatlerini söylediğinde bir süre ekrana boş boş baktım ne yapılabilir diye sonra toparladım kafamı 😅
Yani sana gunluk planlama daha uygun gibi
Alışkanlık zor 😊

Aralık 3. haftası: yarım saat spor yapma
Aralık 4. haftası: evde en az bir çekmece de olsa bir alanın düzeni
Aralık 5.haftası: 5 dk yüz yogası, telefon süresini 2 saatin altına düşürmek
her gün hedefimi yapabilmek beni çok motive ediyor, küçük bir hedef olunca önceliğim o oluyor, yapabiliyorum. ama tabii şöyle bir sorun var: bir hafta spor yaptım mesela tamam iyi de sonra kaldı, düzen geçen hafta iyidi evin yarısına yakını toplandı ama bu hafta motive olamadım, bu normal mi sizce, yoksa ben yeteri kadar zorlamıyorum mu acaba yapmayı?
Mesela spor yaptığın hafta hangi saatte yapıyordun veya zaman diliminde sabah öğle akşam gibi gününü 3 bölüme ayirman gerekli sonra o spor yerine neler yapmaya başladın
Bunu çözmek gerekiyor

Genel temizlik günü normalde pazartesi yapardım ve çok yorucu geçerdi diğer günler rahat ederdim tabi ama bu kez haftalara bölmeyi düşündüm biraz biraz uyguladım çok daha iyi geldi.

1 günüm nasıl geçiyor
Sabah uyanınca kızımın beslenme çantasını hazırlayıp sonra kızımı hazırlıyorum 30 dk sürüyor

Eşimle kızım gidince mola veriyorum buraya bakıyorum yada kitap okuyorum. 30 dk veya 1 saat günün yoğunluğuna göre

Ev kıyafetlerimi giyip bakım yapıyorum öncelik kendimizin tabiki de 😊

Sonra mutfakta sabah dağınıklığını topluyorum
Bulaşık makinesini kontrol ediyorum.
Çayımı demliyorum
Burada işim bitince camasir sepetlerini kontrol ediyorum

Etrafta kıyafet varsa sepete atıp yatakları topluyorum evde başka bir dağınıklık olmuyor
Tüm odaları supuruyorum

Mola veriyorum kendime basit bir kahvaltı hazırlıyorum sabah kimse kahvaltı etmediği için rutinimden kaldırdım
Bu sırada mini bir dizi acıyorum saat 11:00 civarı oluyor
Akşam yemeği listeme bakıyorum

Kahvaltım bitince toplayıp haftalik belirlediğim işi yapıyorum mesela nevresim değişimi 15 dk sürüyor

Düzenlenecek bir alan varsa orayı yapıyorum kısa sürmesi önemli

Temizlenecek bir bölge varsa yapıyorum dolap içi toz almak yada fırın temizliği gibi

Zamanım varsa mola veriyorum İngilizce çalışıyorum yada video izliyorum buraya bakıyorum ne istersem

12:45 de eylülü okuldan almak için çıkıyorum
Bu sırada evde eksik malzeme varsa markete gidiyorum
Çıkarken çöpü de atıyorum bazen unutmazsam 😅

Öğle yemeği sohbet faslı oluyor kızımla
Sonra telefondan oyunlarını oynuyor
Bende bu sırada kisisel zaman geçiriyorum
Ajandama bakıyorum
Sonra birlikte oyun oynuyoruz veya banyo saati oluyor

Saat 17:00 de Akşam yemeğini hazırlamaya başlıyorum ve
18 veya 19 gibi sofra kurulup sonrasında hemen toplanıyor o sırada tabiki de çay demlenir

Eylülün uyku sürecine kadar yine serbest zaman
Yarının planını yapmamissam onu yazıyorum
Sohbet ediyoruz
dizi izliyoruz yada film açıyoruz.

Son kontroller
Camasir katlama işi geç saate kalmışsa onu katliyorum.
Oyuncakları bazen birlikte topluyoruz genelde kendisi toplar.
Gördüğüm işler kolaysa yapıyorum yada ajandaya yazarım.

22 gibi eylülü uyutma süreci başlıyor giydir dis fırçala hikaye izle derken 30 dk geçiyor
Bu süreci bugün 21:30 a çekeceğim

23 gibi de kendim Uykuya hazırlanıyorum
Öncesinde ev kontrolü yapıyorum çay çerez bulasigini topluyorum
Biraz yine kitap okuyup fly lady sitesine bakıyorum ve son.

Yani belli bir rutinde ilerlemek önemli
Tabiki de bazı günler exra iş çıkıyor yada acil birsey oluyor sonrasında toparlanma süreci yaşayıp devam etmek gerek

Bu şekilde kendi hayatınıza göre plan yaparsanız herseyin daha iyiye gittiğini görürsünüz.

Birde öncelik hedefiniz bulaşık camasir ve yemek olsun bu işler bitince geriye birsey kalmıyor
bu benim gunluk rutinime coook benziyor. 😍

sabah 7:50’de kalkarim ben de. kalkar kalkmaz kisa bir el-yuz yikama sonrasinda direkt oglumun kiyafetlerini veririm. o giyinirken kahvaltisini hazirlarim. kahvaltisini yaparken beslenmesini hazirlarim.
akabinde ilk onun odasina girisip yatagini toplarim.

8:20’de esim uyanir. o banyoya gecer, ben yatagimizi toplarim. 😂
8:45’te ikisini de evden postalarim. 😂

onlar gidince kirli camasirlari toplarim. ya makineye yeni camasir atarim, ya yikanani asarim ya da astigimi toplarim.

geceden evi topladigim icin salonum ve mutfagim daginik olmaz.

9:30 gibi sira bana gelir, banyo yapip, evrenin rengine gore (😂) ustumu giyerim. o gun yapilacak isler icin ajandami kontrol ederim.

10:00’da bir kahve yapip, muge anli seansini baslatirim. 😂 o arada robot supurge calismaya baslar. muge’nin reklam saatlerini bildigim icin, o 15 dakikalik reklam boyunca toz alirim, bulasik makinesini bosaltirim. her gun degil ama 3 gunde 1 yerleri silerim. her gun ev supurdugum icin surekli silmiyorum.

muge basladiginda koltuktaki yerimi alir, musterilerimin siparislerini hazirlamaya baslarim. 😂

muge 12:45’te biter, kargolarimi hazirlamaya baslarim. 13:20’de evden cikarim. kargolari birakip, hop okula. oglum 14:00’te cikiyor, 14:20’de evdeyiz.

bir corba icer, oyun oynar, vakit gecirir.
ben o sirada yemek pisirmeye gecerim. yemekler piserken yine siparis hazirlamaya gecerim.

o arada oglumun dinlenme saati biter, odevler yapilir.

aksam 18:00-19:00 yemek yenir, cay demlenir, mutfak toplanir.

21:00-21:30 cocuk yatirilir. varsa gunun dizisi, yoksa netflix’le anne baba saati baslar. 😚

23:00’te evi toplarim, oglumun cantasini hazirlarim, klozetin icine camasir suyu doker fircalarim ama sifonu cekmem. Sabaha kadar bekler.

Uykuya hazirlik icin odama gecip 30 dakika kitap okurum. ardindan 00:00 kapanis. 😌

her cumartesi buyuk makine acilir, dip kose supurulur. koltuklarin ici de supurulur. toz alinir, banyo yikanir fosur fosur. 😅 tum ev silinir.

her pazar nevresim degisimi yaparim.

ayda bir mutfak dolaplari, gardrop ustu tozlari, avize lamba temizligi yaparim.

yeter omrum tukendi daha da kendimi yoramam. 😅😅😅

bu benim gunluk rutinime coook benziyor. 😍

sabah 7:50’de kalkarim ben de. kalkar kalkmaz kisa bir el-yuz yikama sonrasinda direkt oglumun kiyafetlerini veririm. o giyinirken kahvaltisini hazirlarim. kahvaltisini yaparken beslenmesini hazirlarim.
akabinde ilk onun odasina girisip yatagini toplarim.

8:20’de esim uyanir. o banyoya gecer, ben yatagimizi toplarim. 😂
8:45’te ikisini de evden postalarim. 😂

onlar gidince kirli camasirlari toplarim. ya makineye yeni camasir atarim, ya yikanani asarim ya da astigimi toplarim.

geceden evi topladigim icin salonum ve mutfagim daginik olmaz.

9:30 gibi sira bana gelir, banyo yapip, evrenin rengine gore (😂) ustumu giyerim. o gun yapilacak isler icin ajandami kontrol ederim.

10:00’da bir kahve yapip, muge anli seansini baslatirim. 😂 o arada robot supurge calismaya baslar. muge’nin reklam saatlerini bildigim icin, o 15 dakikalik reklam boyunca toz alirim, bulasik makinesini bosaltirim. her gun degil ama 3 gunde 1 yerleri silerim. her gun ev supurdugum icin surekli silmiyorum.

muge basladiginda koltuktaki yerimi alir, musterilerimin siparislerini hazirlamaya baslarim. 😂

muge 12:45’te biter, kargolarimi hazirlamaya baslarim. 13:20’de evden cikarim. kargolari birakip, hop okula. oglum 14:00’te cikiyor, 14:20’de evdeyiz.

bir corba icer, oyun oynar, vakit gecirir.
ben o sirada yemek pisirmeye gecerim. yemekler piserken yine siparis hazirlamaya gecerim.

o arada oglumun dinlenme saati biter, odevler yapilir.

aksam 18:00-19:00 yemek yenir, cay demlenir, mutfak toplanir.

21:00-21:30 cocuk yatirilir. varsa gunun dizisi, yoksa netflix’le anne baba saati baslar. 😚

23:00’te evi toplarim, oglumun cantasini hazirlarim, klozetin icine camasir suyu doker fircalarim ama sifonu cekmem. Sabaha kadar bekler.

Uykuya hazirlik icin odama gecip 30 dakika kitap okurum. ardindan 00:00 kapanis. 😌

her cumartesi buyuk makine acilir, dip kose supurulur. koltuklarin ici de supurulur. toz alinir, banyo yikanir fosur fosur. 😅 tum ev silinir.

her pazar nevresim degisimi yaparim.

ayda bir mutfak dolaplari, gardrop ustu tozlari, avize lamba temizligi yaparim.

yeter omrum tukendi daha da kendimi yoramam. 😅😅😅
Süpersin 👏👏

Kendime farkındalık için yazayım ben de...

hafta içi günlük rutinim
sabah 6:45 kalkış
tuvalet- yüz yıkama vs 15 dk
7 evden çıkış

KOCAAAAMAAAANNN BİR BOŞLUK

akşam 19:00 eve geliş
VE BUNDAN SONRASI TAM BİR KAOS ÇÜNKÜ BELLİ BİR RUTİN YOK.
yemek hazırsa sofra kur kaldır. saat 20:00
Eş evdeyse çocuğun ödevi yapılmış oluyor, evde değilse ödev yaptırmak 23:00ü buluyor.
ödevin yapıldığını düşünürsek, biraz dinlenmece o sırada çocuk oyuncaklarla oynar.
uyku saati gelir 21:30-22:00 arası uykuya hazırlık ve uykuya geçiş.
eve gelince çamaşır varsa onlar atılır makineye yıkama kurutma vs.
Çocuğun çantası beslenmesi hazırlanır.
biraz telefona bakayım derken saat nasıl 00:00-01:00 oluyor anlamam.
o aralıkta duş alırsam ne âlâ!

hafta sonu (Ctesi)

ne kadar Temizlik yapılırsa kârdır mottosuyla işlere girişmece.

hafta sonu (pazar)

konservatuvar. :KK43: artık mutsuz olmaya başladım çok uzun sürüyor diye :KK43:
Evet tam da boyle oluyor calisinca.😐 Yoruldummmm. Mia- Mia- nin hayatina özenip isi biraktim yakin zamanda 🤣 calis calis nereye kadar. Keyif yapacagim 🤫

Evet kizlar saka bir yana 44 oldum. Artik kendime daha cok yatirim yapmak istiyorum. Günlük rutini olusturup aynen uyacagim. Olmazsa olma maddelerimin arasinda haftada iki kez havuza gitme (yüzme), iki kez spor salonuna gitme var. Kitap yazma ve Almanca calisma var. Hergün sadece bir odayi temizleme seklinde yapacagim temizligi. Ama ayrintili temizlik olacak. Cocuk odasiysa mesela, oyuncak toplama ve ayiklama, kiyafet dolabi gözden gecirme ve düzenleme, toz alma, süpürme, silme, nevresim degistirme gibi gibi.
2022 ye hazirim ben 😙

Mia- Mia- ve diğer kızlar...
biraz moralim bozuk. söyleyeceğiniz her türlü olumlu-olumsuz eleştiriye açık olduğumu belirtip, bildiğiniz kadarıyla yardım talep ediyorum sizden.

Ben nasıl bir anneyim bilmiyorum. İnsanın kendine "şöyle iyiyim, böyle iyiyim" demesi itici geliyor bana, ama şöyle açıklamak isterim ki ben, elimden geldiğince, iyiyi doğruyu öğretmeye çalışan bir anneyim. herkes gibi diyebiliriz.

herkesten farklı olarak, biraz sinirli ya da sabırsız bir yapım var. Doğruyu öğretirken 3.-4. kez tekrarlıyorsam aynı şeyi, sinirlenebiliyorum. Bunu tasvip etmiyorum kendimde de, sürekli törpülemeye çalışıyorum.

Kızım 7 yaşına gelmek üzere, bu yıl ilkokula başladık, bilenler vardır. Ödev yaptırma konusunda biraz zorlandık eşimle. kızım "annem yaptırsın." diyor, ama benle yapmıyor. "hadi kızım, yap kızım, az kaldı, bitmiyor" vs. dil dökerdim. biraz sonra benden sıkılıp, "babam yaptırsın"a başlardı. bir süre sonra ikisi arasında "hadi kızım, yap kızım, şöyle böyle" bir sinir harbi de onlar arasında...

Bir süredir baba ile yapıyorlar ödevleri. eşim gündüzden evde olduğu için saat başı yaptırıyor gün içine yayıyor. Eşim çalıştığı günlerde, akşam arada ben yaptırmak istediğimde beni zorluyor. benim ona okuyup, bakmadan yazması gereken yerler oluyor ve yapmıyor. çabalıyorum sabırla, "hadi kızım, vakit geçtikçe senin de canın daha çok sıkılıyor, benim de diğer işlerim aksıyor." diye dil döküyorum. yok, yine yapmıyor, yine yapmıyor. en sonunda ben sinirlenip, kitabı kaldırıyorum, "yapmayabilirsin, yarın öğretmenine, annem yaptırmak istedi ama ben yapmadım" diye açıklarsın diyorum, bu sefer o sinirlenip ağlıyor, yapıcam diye tepiniyor.

bu sırada babamız "bir kere de ağlatmadan yaptırın şu ödevi" diyerek bana söyleniyor.

ben bunu kaldıramıyorum. Eğer ki ben, hiç sabır göstermeden bu şekilde oluyorsa "eyvallah", ama çabamı görmezden gelip, çocuğun yanında bana bunları söyleyip, beni çocuğun gözünde değersizleştirmiş olmuyor mu?

Sonra ben çocuğa bileniyorum, "senin yaptıkların yüzünden ben azar işittim" diye. ve dün de "kendim de bir çocukmuşum gibi" çocuğumla konuşmadım.

"Artık sadece yemeğinizi ve temizliğinizi yapan birine dönüşeceğim" dedim :KK42:

Doğru yapmadığımı biliyorum, ama bu durumla başa çıkamıyorum. ne yapmam lazım. bazen insanın bir şeyleri dışarıdan duyması gerekir. :KK42:

7 yaşına yaklaşan oğlum da bu sene 1.sınıf, bir çok sahneyi ilk aylarda biz de yaşadık..

fakat son 3-4 haftadır resmen değişti, zırlamadan, ağlamadan yapıp kalkmaya başladı, elinizden geldiğince onun önünde gerilmemeye çalışın, anlıyorum o an tepkinizi kontrol etmek daha zor fakat, bu bir süreç illa ki geçiyor,
kızımda asla yaşamadığım kadar darlandım oğlanda mesela, yok dedim, bu çocuk geç okur, neden erkek çocuklar böyle vs vs.......

ama bir baktım tamam, yani kendinize bunun geçici hatta geçmek üzere olan bir durum oldugunu hatırlatın, okuma yazma tamamlandı mı ? tüm harfleri bitirdiler mi ???

bittiğinde rahatladık biz, daha bi kolayladık, kendisi de farkında, çok zor bir kaç ay geçirdik ama geçti,
sizin de geçecektir, sabır dilerim sadece, çünkü sizi çok iyi anlıyorum :)

biraz moralim bozuk. söyleyeceğiniz her türlü olumlu-olumsuz eleştiriye açık olduğumu belirtip, bildiğiniz kadarıyla yardım talep ediyorum sizden.

Ben nasıl bir anneyim bilmiyorum. İnsanın kendine "şöyle iyiyim, böyle iyiyim" demesi itici geliyor bana, ama şöyle açıklamak isterim ki ben, elimden geldiğince, iyiyi doğruyu öğretmeye çalışan bir anneyim. herkes gibi diyebiliriz.

herkesten farklı olarak, biraz sinirli ya da sabırsız bir yapım var. Doğruyu öğretirken 3.-4. kez tekrarlıyorsam aynı şeyi, sinirlenebiliyorum. Bunu tasvip etmiyorum kendimde de, sürekli törpülemeye çalışıyorum.

Kızım 7 yaşına gelmek üzere, bu yıl ilkokula başladık, bilenler vardır. Ödev yaptırma konusunda biraz zorlandık eşimle. kızım "annem yaptırsın." diyor, ama benle yapmıyor. "hadi kızım, yap kızım, az kaldı, bitmiyor" vs. dil dökerdim. biraz sonra benden sıkılıp, "babam yaptırsın"a başlardı. bir süre sonra ikisi arasında "hadi kızım, yap kızım, şöyle böyle" bir sinir harbi de onlar arasında...

Bir süredir baba ile yapıyorlar ödevleri. eşim gündüzden evde olduğu için saat başı yaptırıyor gün içine yayıyor. Eşim çalıştığı günlerde, akşam arada ben yaptırmak istediğimde beni zorluyor. benim ona okuyup, bakmadan yazması gereken yerler oluyor ve yapmıyor. çabalıyorum sabırla, "hadi kızım, vakit geçtikçe senin de canın daha çok sıkılıyor, benim de diğer işlerim aksıyor." diye dil döküyorum. yok, yine yapmıyor, yine yapmıyor. en sonunda ben sinirlenip, kitabı kaldırıyorum, "yapmayabilirsin, yarın öğretmenine, annem yaptırmak istedi ama ben yapmadım" diye açıklarsın diyorum, bu sefer o sinirlenip ağlıyor, yapıcam diye tepiniyor.

bu sırada babamız "bir kere de ağlatmadan yaptırın şu ödevi" diyerek bana söyleniyor.

ben bunu kaldıramıyorum. Eğer ki ben, hiç sabır göstermeden bu şekilde oluyorsa "eyvallah", ama çabamı görmezden gelip, çocuğun yanında bana bunları söyleyip, beni çocuğun gözünde değersizleştirmiş olmuyor mu?

Sonra ben çocuğa bileniyorum, "senin yaptıkların yüzünden ben azar işittim" diye. ve dün de "kendim de bir çocukmuşum gibi" çocuğumla konuşmadım.

"Artık sadece yemeğinizi ve temizliğinizi yapan birine dönüşeceğim" dedim :KK42:

Doğru yapmadığımı biliyorum, ama bu durumla başa çıkamıyorum. ne yapmam lazım. bazen insanın bir şeyleri dışarıdan duyması gerekir. :KK42:

Şimdi şöyle ki çocuklar ödev sevmez
Biz yetişkin olduğumuz halde sevmediğimiz şeyleri yapmak istiyormuyuz

Başta söyleyeyim sen çok iyi bir annesin
Biliyorum hissedebiliyorum

Kızım şuan 5 yaşında henüz o seviyeye gelemedik
Ama geçen gün saatleri öğrenmesi için ödev verilmiş
Esime dedim ki sen sayisalcisin bunu sen daha iyi anlatırsın 😅
Eline saat aldı getirdi tek tek anlattı
Hayran kaldım sabrına ve çok eğlendiler

Yani bu konuyu ikinizede de işkence haline getirmeyin 1 saat zaman koyun
Ödeve başlarken çok eğleneceğiz bugün deyin
Eğer hala yapmıyorsa bırakın öğretmen uyarsın birkaç defa sorumluluğunu ne kadar önemli olduğunu başkasından öğrensin
Çünkü bu öğretmenle cocuk arasındaki bir konu

Evet kizlar saka bir yana 44 oldum. Artik kendime daha cok yatirim yapmak istiyorum. Günlük rutini olusturup aynen uyacagim. Olmazsa olma maddelerimin arasinda haftada iki kez havuza gitme (yüzme), iki kez spor salonuna gitme var. Kitap yazma ve Almanca calisma var. Hergün sadece bir odayi temizleme seklinde yapacagim temizligi. Ama ayrintili temizlik olacak. Cocuk odasiysa mesela, oyuncak toplama ve ayiklama, kiyafet dolabi gözden gecirme ve düzenleme, toz alma, süpürme, silme, nevresim degistirme gibi gibi.
2022 ye hazirim ben 😙
Süpersin ya
Çok güzel planlar yapılmış gelsin o zaman 2022 😊

Ben de 2,5 ve 5 yaş var biliyorsun dimi 🤣 evet saatlerim daha esnek seninkine göre 🤭☺️
Şimdi alışkanlıkların gücü kitabını okudum. Orda da diyorki her gün aynı saatlerde aynı şeyleri yapın ki alışkanlık otursun ve beni yormasın. Her güne ayrı plan yapınca o alişkanlık döngüsü oluşmuyor. Ve her gün otomatik yapıp geçmektense ne yapacağımı düşünmek ve ekstra efor harcamak zorunda kalıyorum 🙈
Aslında haklısın. Annemde emekli öğretmen. Çalışırken en geç saat 3 te evde olurdu ama ev işi çocuk yemek diye yakınırdı. Ben şimdi 3 te eve gelsem bahar temizliğine kalkışıyorum.
O erken geldim hissi aslında beni tetikleyen.
hergün 3 te gelsem aynı işi yapamam

Bugün yılın son günü
2022 hedeflerim

Bakımlı olmak
Planli olmak
Eylülle aktivite
İngilizce çalışmak
Birikim yapmak
Bütçe planlamak
Su içmek
Spor yapmak
Sağlıklı beslenmek
Kuran okumak
Hobi alanları bulmak
Gezi tatil planlamak
Kitap okumak
Belgesel izlemek
Alışkanlıklar uygulamak

7 yaşına yaklaşan oğlum da bu sene 1.sınıf, bir çok sahneyi ilk aylarda biz de yaşadık..

fakat son 3-4 haftadır resmen değişti, zırlamadan, ağlamadan yapıp kalkmaya başladı, elinizden geldiğince onun önünde gerilmemeye çalışın, anlıyorum o an tepkinizi kontrol etmek daha zor fakat, bu bir süreç illa ki geçiyor,
kızımda asla yaşamadığım kadar darlandım oğlanda mesela, yok dedim, bu çocuk geç okur, neden erkek çocuklar böyle vs vs.......

ama bir baktım tamam, yani kendinize bunun geçici hatta geçmek üzere olan bir durum oldugunu hatırlatın, okuma yazma tamamlandı mı ? tüm harfleri bitirdiler mi ???

bittiğinde rahatladık biz, daha bi kolayladık, kendisi de farkında, çok zor bir kaç ay geçirdik ama geçti,
sizin de geçecektir, sabır dilerim sadece, çünkü sizi çok iyi anlıyorum :)
evet harfler bitti, okuma yazmada sıkıntı yok, tek derdimiz babası bana kızsın gibi istiyor sanki şu ara. anlayamıyorum. :KK43:

Bu akşamki tek işim, çocuğumla aklı selim bir insan olup, konuşmak ve rahatsız olduğum konuyu ona anlatmak.
Onun ruhunda böyle saçma sapan bir şeyden duygusal bir bozukluk bırakmak istemiyorum.
bir yerde okudum. "siz annesiniz, anne olun, arkadaş değil" "arkadaşlık eşittir, ebeveyn ve çocuk eşit değildir., ebeveyn belirleyicidir."

2022 tek dileğim bana doğruyu gösteri doğruyu yapmama vesile ol.

X