- 24 Ocak 2015
- 437
- 1.156
hic dusunme o zaman al gitsin.Baza hariç hersey yüksek ayakli
Bazayi da 10 ay sonra değiştireceğim
Ayakli bir karyola istiyorum
Minik halıları toplarım o yeterki supursun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hic dusunme o zaman al gitsin.Baza hariç hersey yüksek ayakli
Bazayi da 10 ay sonra değiştireceğim
Ayakli bir karyola istiyorum
Minik halıları toplarım o yeterki supursun
Evet fiyatlar uçtu da alacağın şeylerde indirim takip et mutlakaBen de öyle düşünüyorum. Arada yatak bebek arabası bakıyorum uçmuş fiyatlar resmen
6200 tl yi eşime desem kalbine iner.hic dusunme o zaman al gitsin.
Takip ediyorum da 6-7 ay olmadan da almak istemiyorum bakalımEvet fiyatlar uçtu da alacağın şeylerde indirim takip et mutlaka
Çok iyi yapmışsınız bence, güle güle kullanın, hem zamandan hem enerjiden tasarruf + hep temiz bi ev, ben perdeleri topluyorum kırıştırmadan, perde yere kadar iniyosa altına girmiyo çünkü, kaldırırsanız tertemiz olur, çocukların yataklarının altına giriyo, tv ünitemin konsolumun altına giriyo çok iyi oluyo ama koltuklarım yere çok yakın malesef hem altına sürekli oyuncak vs kaçıyo, toz topluyo hem süpürge/vileda girmiyo, koltuk değişirsem altı yüksek alıcam oraya da girsinŞu an ne olduysa o baktığım robot süpürgeyi aldım
perdem yokÇok iyi yapmışsınız bence, güle güle kullanın, hem zamandan hem enerjiden tasarruf + hep temiz bi ev, ben perdeleri topluyorum kırıştırmadan, perde yere kadar iniyosa altına girmiyo çünkü, kaldırırsanız tertemiz olur, çocukların yataklarının altına giriyo, tv ünitemin konsolumun altına giriyo çok iyi oluyo ama koltuklarım yere çok yakın malesef hem altına sürekli oyuncak vs kaçıyo, toz topluyo hem süpürge/vileda girmiyo, koltuk değişirsem altı yüksek alıcam oraya da girsin
Günlük rutinini okurken huzuru hissettimGenel temizlik günü normalde pazartesi yapardım ve çok yorucu geçerdi diğer günler rahat ederdim tabi ama bu kez haftalara bölmeyi düşündüm biraz biraz uyguladım çok daha iyi geldi.
1 günüm nasıl geçiyor
Sabah uyanınca kızımın beslenme çantasını hazırlayıp sonra kızımı hazırlıyorum 30 dk sürüyor
Eşimle kızım gidince mola veriyorum buraya bakıyorum yada kitap okuyorum. 30 dk veya 1 saat günün yoğunluğuna göre
Ev kıyafetlerimi giyip bakım yapıyorum öncelik kendimizin tabiki de
Sonra mutfakta sabah dağınıklığını topluyorum
Bulaşık makinesini kontrol ediyorum.
Çayımı demliyorum
Burada işim bitince camasir sepetlerini kontrol ediyorum
Etrafta kıyafet varsa sepete atıp yatakları topluyorum evde başka bir dağınıklık olmuyor
Tüm odaları supuruyorum
Mola veriyorum kendime basit bir kahvaltı hazırlıyorum sabah kimse kahvaltı etmediği için rutinimden kaldırdım
Bu sırada mini bir dizi acıyorum saat 11:00 civarı oluyor
Akşam yemeği listeme bakıyorum
Kahvaltım bitince toplayıp haftalik belirlediğim işi yapıyorum mesela nevresim değişimi 15 dk sürüyor
Düzenlenecek bir alan varsa orayı yapıyorum kısa sürmesi önemli
Temizlenecek bir bölge varsa yapıyorum dolap içi toz almak yada fırın temizliği gibi
Zamanım varsa mola veriyorum İngilizce çalışıyorum yada video izliyorum buraya bakıyorum ne istersem
12:45 de eylülü okuldan almak için çıkıyorum
Bu sırada evde eksik malzeme varsa markete gidiyorum
Çıkarken çöpü de atıyorum bazen unutmazsam
Öğle yemeği sohbet faslı oluyor kızımla
Sonra telefondan oyunlarını oynuyor
Bende bu sırada kisisel zaman geçiriyorum
Ajandama bakıyorum
Sonra birlikte oyun oynuyoruz veya banyo saati oluyor
Saat 17:00 de Akşam yemeğini hazırlamaya başlıyorum ve
18 veya 19 gibi sofra kurulup sonrasında hemen toplanıyor o sırada tabiki de çay demlenir
Eylülün uyku sürecine kadar yine serbest zaman
Yarının planını yapmamissam onu yazıyorum
Sohbet ediyoruz
dizi izliyoruz yada film açıyoruz.
Son kontroller
Camasir katlama işi geç saate kalmışsa onu katliyorum.
Oyuncakları bazen birlikte topluyoruz genelde kendisi toplar.
Gördüğüm işler kolaysa yapıyorum yada ajandaya yazarım.
22 gibi eylülü uyutma süreci başlıyor giydir dis fırçala hikaye izle derken 30 dk geçiyor
Bu süreci bugün 21:30 a çekeceğim
23 gibi de kendim Uykuya hazırlanıyorum
Öncesinde ev kontrolü yapıyorum çay çerez bulasigini topluyorum
Biraz yine kitap okuyup fly lady sitesine bakıyorum ve son.
Yani belli bir rutinde ilerlemek önemli
Tabiki de bazı günler exra iş çıkıyor yada acil birsey oluyor sonrasında toparlanma süreci yaşayıp devam etmek gerek
Bu şekilde kendi hayatınıza göre plan yaparsanız herseyin daha iyiye gittiğini görürsünüz.
Birde öncelik hedefiniz bulaşık camasir ve yemek olsun bu işler bitince geriye birsey kalmıyor
Her güne ayrı plan yapabilirsin.Günlük rutinini okurken huzuru hissettim
Bu rutin işi ben de niye uymuyor biliyor musun. Mesela pazartesi cuma sabah gidip 3 te çıkıyorum okuldan. Perşembe yine sabah gidip 4.40ta. Salı 11de gidip 12.40 ta çıkıyorum. Çarşambam boş. Tekdüze bir rutin oluşturamıyorum o yüzden. Ne önerirsin ?
Pazartesi cuma ve perşembe öncelik bulaşık yemek ve camasir öncelikGünlük rutinini okurken huzuru hissettim
Bu rutin işi ben de niye uymuyor biliyor musun. Mesela pazartesi cuma sabah gidip 3 te çıkıyorum okuldan. Perşembe yine sabah gidip 4.40ta. Salı 11de gidip 12.40 ta çıkıyorum. Çarşambam boş. Tekdüze bir rutin oluşturamıyorum o yüzden. Ne önerirsin ?
Koltuğa yeni ayak fikri çok mantıklı aslında çünkü ben de yakın süreçte koltuk değiştiremicem, vitrin olayı bende de yok, sevmiyorum hiç, çok spor çok cozy bi evim var zaten, evlendiğimden beri salonu kullanıyorum yaşam alanı olarak, büyük bi L koltuğum, tv ünitesi, büyük bi kitaplık, konsol ve yemek masası var salonda, bi de büyük yeşil bi bitki, en minimal olmuş halim bu, daha minimal olamıyorumperdem yok
minimalizimi abartıp sadece storla iadre ediyorum
konsolumu vitrinlerimi sattım. tv ünitesinin ayağı yok onun arkasını hafta sonu büyük temizlikte aldırırım
koltuklar benimkiler de yakın, ama yeni ayak taktırcam eşime yeni koltuk almaya bütçem yok şu an :)
bazam için daha mutluyum, çünkü en çok oz orada ıoluyor, giyin çıkar, battaniye yorgan vs derken en çok orası rahatsız ediyor beni :)
halılarımı da kaldırdım, tüysüz yere yapışan halılar aldım.
robot eksikti o oldu tam oldu
Ben de 2,5 ve 5 yaş var biliyorsun dimi evet saatlerim daha esnek seninkine göreHer güne ayrı plan yapabilirsin.
Sabah geç gittiğin gün yemeği sabahtan yapabilirsin mesela.
Perşembe en yoğun gününse bir şey yapmama günü ilan edebilirsin.
Ben sabah 7 de çıkıyorum akşam 7 ila 7:30 arasında evde oluyorum.
Evde 3 ve 5 yaşında iki bebe beni bekliyor besle, oyna , uyut zaten ben onlardan önce sızıyorum.
Haline şükret mikanım
Aslında baya olduğu gibi alabilirim bu planı. Ben sadece 2 haftada 1 cumartesi günü nevresim ve banyo paspaslarsını dönüşümlü yıkıyordum.Pazartesi cuma ve perşembe öncelik bulaşık yemek ve camasir öncelik
Sofra hazırlama toplama
Ev kontrolü
Serbest zaman ve uyku süreci
Salı nevresim günü
çarşamba banyo wc gunu
cumartesi exra isler günü
Pazar dinlenme
Yine hergun
Yemek
Bulaşık
Camasir kontrolü
Serbest zaman
Ve uyku süreci
örnek olarak yazdım
yemek saati
Uyku saati gibi şeyler belirlediginde geriye kalan zaman da ne yapmak istediğini daha net görebilirsin.
Her gününü bir kağıda yaz takibini yap
Kendiliğinden oluşur rutinin
Ohh süperrr güle güle kullanŞu an ne olduysa o baktığım robot süpürgeyi aldım
Evet wc yi hergun bende yıkıyorum evi supurdukten sonra yazmayı unutmuşumAslında baya olduğu gibi alabilirim bu planı. Ben sadece 2 haftada 1 cumartesi günü nevresim ve banyo paspaslarsını dönüşümlü yıkıyordum.
Çarşamba günü evdeki tüm havluları bir yıkıyordum.
WC lavaboyu her gün yıkıyordum.
Ama bunlar kendimi salmadan önceydi