Popüler Konu Minimal Yaşam

Şu an ne olduysa o baktığım robot süpürgeyi aldım
Çok iyi yapmışsınız bence, güle güle kullanın, hem zamandan hem enerjiden tasarruf + hep temiz bi ev, ben perdeleri topluyorum kırıştırmadan, perde yere kadar iniyosa altına girmiyo çünkü, kaldırırsanız tertemiz olur, çocukların yataklarının altına giriyo, tv ünitemin konsolumun altına giriyo çok iyi oluyo ama koltuklarım yere çok yakın malesef hem altına sürekli oyuncak vs kaçıyo, toz topluyo hem süpürge/vileda girmiyo, koltuk değişirsem altı yüksek alıcam oraya da girsin

Aralık 3. haftası: yarım saat spor yapma
Aralık 4. haftası: evde en az bir çekmece de olsa bir alanın düzeni
Aralık 5.haftası: 5 dk yüz yogası, telefon süresini 2 saatin altına düşürmek
her gün hedefimi yapabilmek beni çok motive ediyor, küçük bir hedef olunca önceliğim o oluyor, yapabiliyorum. ama tabii şöyle bir sorun var: bir hafta spor yaptım mesela tamam iyi de sonra kaldı, düzen geçen hafta iyidi evin yarısına yakını toplandı ama bu hafta motive olamadım, bu normal mi sizce, yoksa ben yeteri kadar zorlamıyorum mu acaba yapmayı?

Haftalik işler planı

Pazartesi : Nevresim ve havlu değiştirme
Salı: Toz alma ve yer silme
Çarşamba: Wc- banyo
Perşembe: Buzdolabı ve liste yapmak
Cuma: Alışveriş günü
Cumartesi: Exra işler günü
Pazar: Tatil

Günlük işler planı

Eylül beslenme cantasi ve hazırlığı
Çamaşır- bulaşık- yemek kontrolü
Etrafı toplamak
Süpürmek
Haftalik iş günü uygulamak
Düzenlenecek bölge
Temizlenecek bölge
Öğle yemeği
Kisisel zaman
Akşam yemeği hazırlık ve sofra
Son kontroller
Uykuya geçiş

perdem yok
minimalizimi abartıp sadece storla iadre ediyorum
konsolumu vitrinlerimi sattım. tv ünitesinin ayağı yok onun arkasını hafta sonu büyük temizlikte aldırırım

koltuklar benimkiler de yakın, ama yeni ayak taktırcam eşime yeni koltuk almaya bütçem yok şu an :)

bazam için daha mutluyum, çünkü en çok oz orada ıoluyor, giyin çıkar, battaniye yorgan vs derken en çok orası rahatsız ediyor beni :)

halılarımı da kaldırdım, tüysüz yere yapışan halılar aldım.

robot eksikti o oldu tam oldu

Genel temizlik günü normalde pazartesi yapardım ve çok yorucu geçerdi diğer günler rahat ederdim tabi ama bu kez haftalara bölmeyi düşündüm biraz biraz uyguladım çok daha iyi geldi.

1 günüm nasıl geçiyor
Sabah uyanınca kızımın beslenme çantasını hazırlayıp sonra kızımı hazırlıyorum 30 dk sürüyor

Eşimle kızım gidince mola veriyorum buraya bakıyorum yada kitap okuyorum. 30 dk veya 1 saat günün yoğunluğuna göre

Ev kıyafetlerimi giyip bakım yapıyorum öncelik kendimizin tabiki de

Sonra mutfakta sabah dağınıklığını topluyorum
Bulaşık makinesini kontrol ediyorum.
Çayımı demliyorum
Burada işim bitince camasir sepetlerini kontrol ediyorum

Etrafta kıyafet varsa sepete atıp yatakları topluyorum evde başka bir dağınıklık olmuyor
Tüm odaları supuruyorum

Mola veriyorum kendime basit bir kahvaltı hazırlıyorum sabah kimse kahvaltı etmediği için rutinimden kaldırdım
Bu sırada mini bir dizi acıyorum saat 11:00 civarı oluyor
Akşam yemeği listeme bakıyorum

Kahvaltım bitince toplayıp haftalik belirlediğim işi yapıyorum mesela nevresim değişimi 15 dk sürüyor

Düzenlenecek bir alan varsa orayı yapıyorum kısa sürmesi önemli

Temizlenecek bir bölge varsa yapıyorum dolap içi toz almak yada fırın temizliği gibi

Zamanım varsa mola veriyorum İngilizce çalışıyorum yada video izliyorum buraya bakıyorum ne istersem

12:45 de eylülü okuldan almak için çıkıyorum
Bu sırada evde eksik malzeme varsa markete gidiyorum
Çıkarken çöpü de atıyorum bazen unutmazsam

Öğle yemeği sohbet faslı oluyor kızımla
Sonra telefondan oyunlarını oynuyor
Bende bu sırada kisisel zaman geçiriyorum
Ajandama bakıyorum
Sonra birlikte oyun oynuyoruz veya banyo saati oluyor

Saat 17:00 de Akşam yemeğini hazırlamaya başlıyorum ve
18 veya 19 gibi sofra kurulup sonrasında hemen toplanıyor o sırada tabiki de çay demlenir

Eylülün uyku sürecine kadar yine serbest zaman
Yarının planını yapmamissam onu yazıyorum
Sohbet ediyoruz
dizi izliyoruz yada film açıyoruz.

Son kontroller
Camasir katlama işi geç saate kalmışsa onu katliyorum.
Oyuncakları bazen birlikte topluyoruz genelde kendisi toplar.
Gördüğüm işler kolaysa yapıyorum yada ajandaya yazarım.

22 gibi eylülü uyutma süreci başlıyor giydir dis fırçala hikaye izle derken 30 dk geçiyor
Bu süreci bugün 21:30 a çekeceğim

23 gibi de kendim Uykuya hazırlanıyorum
Öncesinde ev kontrolü yapıyorum çay çerez bulasigini topluyorum
Biraz yine kitap okuyup fly lady sitesine bakıyorum ve son.

Yani belli bir rutinde ilerlemek önemli
Tabiki de bazı günler exra iş çıkıyor yada acil birsey oluyor sonrasında toparlanma süreci yaşayıp devam etmek gerek

Bu şekilde kendi hayatınıza göre plan yaparsanız herseyin daha iyiye gittiğini görürsünüz.

Birde öncelik hedefiniz bulaşık camasir ve yemek olsun bu işler bitince geriye birsey kalmıyor

Günlük rutinini okurken huzuru hissettim

Bu rutin işi ben de niye uymuyor biliyor musun. Mesela pazartesi cuma sabah gidip 3 te çıkıyorum okuldan. Perşembe yine sabah gidip 4.40ta. Salı 11de gidip 12.40 ta çıkıyorum. Çarşambam boş. Tekdüze bir rutin oluşturamıyorum o yüzden. Ne önerirsin ?

Her güne ayrı plan yapabilirsin.
Sabah geç gittiğin gün yemeği sabahtan yapabilirsin mesela.
Perşembe en yoğun gününse bir şey yapmama günü ilan edebilirsin.
Ben sabah 7 de çıkıyorum akşam 7 ila 7:30 arasında evde oluyorum.
Evde 3 ve 5 yaşında iki bebe beni bekliyor besle, oyna , uyut zaten ben onlardan önce sızıyorum.
Haline şükret mikanım

Kendime farkındalık için yazayım ben de...

hafta içi günlük rutinim
sabah 6:45 kalkış
tuvalet- yüz yıkama vs 15 dk
7 evden çıkış

KOCAAAAMAAAANNN BİR BOŞLUK

akşam 19:00 eve geliş
VE BUNDAN SONRASI TAM BİR KAOS ÇÜNKÜ BELLİ BİR RUTİN YOK.
yemek hazırsa sofra kur kaldır. saat 20:00
Eş evdeyse çocuğun ödevi yapılmış oluyor, evde değilse ödev yaptırmak 23:00ü buluyor.
ödevin yapıldığını düşünürsek, biraz dinlenmece o sırada çocuk oyuncaklarla oynar.
uyku saati gelir 21:30-22:00 arası uykuya hazırlık ve uykuya geçiş.
eve gelince çamaşır varsa onlar atılır makineye yıkama kurutma vs.
Çocuğun çantası beslenmesi hazırlanır.
biraz telefona bakayım derken saat nasıl 00:00-01:00 oluyor anlamam.
o aralıkta duş alırsam ne âlâ!

hafta sonu (Ctesi)

ne kadar Temizlik yapılırsa kârdır mottosuyla işlere girişmece.

hafta sonu (pazar)

konservatuvar. artık mutsuz olmaya başladım çok uzun sürüyor diye

Pazartesi cuma ve perşembe öncelik bulaşık yemek ve camasir öncelik
Sofra hazırlama toplama
Ev kontrolü
Serbest zaman ve uyku süreci

Salı nevresim günü
çarşamba banyo wc gunu
cumartesi exra isler günü
Pazar dinlenme

Yine hergun
Yemek
Bulaşık
Camasir kontrolü
Serbest zaman
Ve uyku süreci

örnek olarak yazdım

yemek saati
Uyku saati gibi şeyler belirlediginde geriye kalan zaman da ne yapmak istediğini daha net görebilirsin.
Her gününü bir kağıda yaz takibini yap
Kendiliğinden oluşur rutinin

Koltuğa yeni ayak fikri çok mantıklı aslında çünkü ben de yakın süreçte koltuk değiştiremicem, vitrin olayı bende de yok, sevmiyorum hiç, çok spor çok cozy bi evim var zaten, evlendiğimden beri salonu kullanıyorum yaşam alanı olarak, büyük bi L koltuğum, tv ünitesi, büyük bi kitaplık, konsol ve yemek masası var salonda, bi de büyük yeşil bi bitki, en minimal olmuş halim bu, daha minimal olamıyorum

Ben de 2,5 ve 5 yaş var biliyorsun dimi evet saatlerim daha esnek seninkine göre
Şimdi alışkanlıkların gücü kitabını okudum. Orda da diyorki her gün aynı saatlerde aynı şeyleri yapın ki alışkanlık otursun ve beni yormasın. Her güne ayrı plan yapınca o alişkanlık döngüsü oluşmuyor. Ve her gün otomatik yapıp geçmektense ne yapacağımı düşünmek ve ekstra efor harcamak zorunda kalıyorum

Mia- örnek çok güzel olmuş
Kendime uyarlamaya çalışacağım. Bir yandan da kendim ne yaptığımı yazayım. Gerçi bu aralar bulantıdan neredeyse her şeyi annem yapıyor ama neyse yavaş yavaş geçiyor yeniden yönetimi ele alabilirim

Aslında baya olduğu gibi alabilirim bu planı. Ben sadece 2 haftada 1 cumartesi günü nevresim ve banyo paspaslarsını dönüşümlü yıkıyordum.
Çarşamba günü evdeki tüm havluları bir yıkıyordum.

WC lavaboyu her gün yıkıyordum.

Ama bunlar kendimi salmadan önceydi

Evet wc yi hergun bende yıkıyorum evi supurdukten sonra yazmayı unutmuşum

Wc de fısfıslı şişede temizleyicim var birde dezenfektanli mendil aldım
Elimizin değdiği yerleri silip klozet kapağını siliyorum. klozeti fircaliyorum 5 dk sürüyor
Lavaboyu da ayrı bezim var su lekelerini silip lavaboyu fircaliyorum
Gunluk temizlik haftalik temizliği kolaylaştırıyor

Bu wc- banyo gününde ise
Yine aynı şeyleri yapıyorum
Exra mesela cam kirliyse cami siliyorum diğer hafta seramikleri temizliyorum ki bu yüzden az seramik kullandım buralarda dis firca kaplarini yıkıyorum çöpü atiyorum gibi işler ama sen bu süreçte ağır zor olan işleri yapma

Banyoyu da seramikleri fircalayip yerleri yıkıyorum duş kapısını temizliyorum havluları makineye atıyorum.
Ayda 1-2 kez paspaslari yıkıyorum

Nevresim haftalik değiştirmek önemli en uzun zamanı orada geçiriyoruz ve mesela Çarşamba günü yastik kılıfı değiştirme günüm
Yüzümüzün değdiği yer temiz olmalı
Ve uyanınca hemen düzeltmem yatağı biraz havalandırmak açık kalması da önemli

Plansız yaşarken mesela ne zaman nevresim degistirdigimi bile bilmezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…