Popüler Konu Minimal Yaşam

Kitap almayı sevsem de telefondan okuyorum

Şimdi bu konuda Mia- daha yardımcı cümleler kurabilir.

Ben yaşadıkça bir şeylerin, seçiciliğin değiştiğinin farkına vardım.
mesela 24 yaşımda evlendim. zaman geçtikçe evlilikte eş adayının özelliklerinde başka şeylere de dikkat etmem gerektiğini öğrendim. 24 yaşımdan sonra evlensem daha iyi olacağının farkına vardım. evlenmesem de arkadaşlarımla yurtdışı deneyimlesem (evlenmeden sorumluluk daha az o sebeple harcama yapmak daha kolay olur diye söyledim) diye düşündüm hep.

şimdi çok geriye bakarsak ya da başkalarının hayatlarına bakarak ilerlersek bu iş biraz sarpa sarıyor. mutsuzluk artıyor bana göre.

Şu an ne durumdayız? Örn. Evliyiz, çocuğumuz var, maddiyat orta halli vs.

Burada maddiyatı düşürerek, kendimizin bakımına harcayarak da ilerleyebiliriz, ya da seyahate de harcamak isteyebiliriz.
Ama durumumuz orta halli, şu an bunu değiştirecek bir seçenek yoksa, burada orta yolu bulmak ve elimizdekilerle mutlu olmak bize düşüyor.

anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir umarım. :)

çok güzel özetlemişsin.basit gözüküyor lakin özünde hırpalıyor bizi.

2 tip karakterde kişilik vardır
Dışa dönük karakter
İçe dönük karakter

Dışa dönük kişiler kendilerine bakmayı ve her fırsatta gezmeyi farkli aktivite yapmayı severler

İçe dönük kişiler daha çok evde rahat ederler

Mesela geçen yaz anneme gittim 1 hafta
Hergun gezdik alışveriş yaptık farklı yerlerde oturduk sinemaya gittik bir süre sonra sıkıldım
Mesela baharat kavanozu almıştık onları düzenlemek bana daha çok mutluluk verdi
Son günlerde evde kalalım artık anne dedim
Bahçesini düzenledim.

Ben İçe dönük biriyim temizlik sonrası çayımı alır duzenledigim yerleri seyreder gurur duyarım. Düzen işlerine bayılırım imkanım olsa başkalarının evini bile düzenlerim o derece seviyorum.
Temizlik işinin tek önemli sebebi kızımın atopik egzama olması cildi hassas Dr bol bol evi havalandırip toz ve toz tutan eşyalardan uzak tutun dedi o günden sonra daha dikkat ettim
Önceden ev birkaç gün tozlu kalsa sorun etmezdim.

İşte onceliklerinizi belirleyip istediğiniz hayatı deneyin birkaç gün
Belki seversiniz hayatınızı tekrar gözden geçirirsiniz

ben bkmden alıyorum.ugulamadan alınca kargo bedava geliyordu.şimdi değiştimi bilmiyorum.iki ay olmuştur en son alalı..fiyat olarak karşılaştıma yapınca uyguna geliyordu diğer sitelere nazaran.kaç defa alışveriş yaptım sayısını bilmiyorum hiç sorun yaşamadım

Çok haklısın her kelimesi o kadar doğru ki
Birazdan bende uzun uzun yazacağım

ben kendi adıma saldımmı ipin ucu kopuyor toparlayamıyorum.düzen kaçtımmı mutluluğumda kaçıyor gibi.hayat koşturması bunlara sebep başka bişye değil.misal eşimle yarım saat yürüyüşe çıkmak beni mutlu eder.bu gaz(!) beni 1 hafta götürür.(gazla çalımıyorum benzinliyim diyeyim işin cılkı çıksın) yada kahvelerimizi alalalım bir bankta oturalım hiç konuşmayıp sessizliği diyleyip kahvemizi yudumlayalım ,hiç olmadı bir film açıp bir cips mısır ekleyip sinema gecesi yapalım gibi gibi hepsi basit bir o kadar masrafsız.
oğlumun gözünden bakalım yani çocuk gözüyle geçen gecelerde hiç keyfim yok çocuklar inanılmaz sıkılmış.hadi boyları çıkarın dedim bende mandalamı aldım tv karşısında yaklaşık iki saat boya yapmışız banada iyi gelmiş tabi bu durum.iki gün geçti üzerinden küçük oğlum diyorki anne ne güzel eğlenmiştik demi resim yaparken yine yapalım.inanılmaz mutlu olmuşlar.ben fark etmemişim.sorduklara sorulara hı hı,evet ,sarıya boya , kırmızı yap istersen vs demişimdir neyi sorduklarına bile bakmadan.
bizim aile için mutluluk basitmiş aslında. zamansızlık,yetişememe...der susarım.neyseki yetememe duygusu ilk yıllarda yaşamıştım çabuk atmıştım o duyguyu üstümden.elimden geleni yaptığımın farkındayım

Slm kızlar mutluluk konusu konuşulmuş. Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda dipleri gördüm. Ama dibe ayağını vurmadan da tekrar yukarı çıkamıyor insan. Ben kendimdeki yanlışları görüp radikal kararlar aldım. Artık kendimi acımasızca eleştirmeyeceğim. Kendimi suçlayıp durmayacağım. Ne yapıyorsam o an elimden gelen odur. Sağlık olduktan sonra her şeyin geçici olduğunu idrak ettim. Yapamam edemem de demeyeceğim. Kendimce yaparım birşeyler diyeceğim. Mükemmel olmak zorunda değil hiç bir şey. Kalıplara uymaya çalışmayacağım. Başkasına uyan bana uymayabilir.
Düzen, plan bir anda şaşabiliyor. Ama toparlanır yine. Esnek olmak lazım. Elimdekilerin farkına varıcağım, olmayanlara ahlayıp vahlamak kimseye fayda sağlamıyor. Zaten bir şey olmuyorsa da daha iyisi olacağı içindir

Ne güzel yazdım ya

Evlilik konusu çok çok derin bir konu
Ben eşimle 7 yıl sevgililik dönemi geçirdim
Onu çok iyi tanıdığımı sanıyordum
Buluştuğumuzda paramizin yettiği kadar gezip eğlenirdik saatlerce sohbet ederdik
Özlem yoğun olduğundan birbirimize daha çok değer verirdik.
Ama aynı evde yaşanmadan bir insanı tam taniyamiyormussun
Bazı yönlerimizin çok farklı olduğunu anladım
Tabi bunlar aşılamayacak konular değildi
Birbirimize uyum sağladığımız bir dönemdi
Ilişkiler inişli çıkışlı olur

Neyse evlendik balayı tatilinden eve geldik
Yemek yapacagim bazı eksik malzemeler var
Önümüzdeki hafta ev kirası günü o zamana kadar elektrik su faturası da gelecek bunları düşünürken sessizlik oldu birbirimize baktık ve eyvah biz ne yaptık dedik
Evlilik hayalimizdeki gibi değildi.
Bir süre hayat mücadelesi verdik ama öyle böyle değil kuruş hesabı yaparak geçti

Gençlik dönemim de Evlilik konusuna hiç takılmazdım
Arkadaşlarım gelinlik bakardı hiç özenmezdim
Çeyiz alışverişine başlamam da arkadaşlarımın ve annemin israriyla olmuştu. birde taksit ödeme bahanesiyle Eskişehir e gidip gezebiliyordum
Yani ailem beni serbest bıraksaydı kendi evime çıkıp çalışıp başımın çaresine bakabilirdim.

Suan da elimizdeki imkanlara göre yaşantımız şekilleniyor

Yani çevremizde çok farklı hayatlar var
Onlar onların tercihi kimseyi örnek olarak almıyorum.
Eşimle vakit geçirmeyi severim ama kendimle kalmak da iyi gelir kisisel alanlarımız var
Çok kopmak yada eşimi odak noktası seçmek değilde orta yolu dengelemek gerekiyor.
Ve işin maddi kısmı da çok etkiliyor

Biz de bazen çok uyumlu bir çiftmişiz gibi hissediyorum bazen de tamamen zıt. Ben de evlilik hayali kuran bir insan değildim. Evlenince de evlilik çok ağır geldi çünkü sorumluluklar bir anda arttı. Ben çok zor uyum sağladım diyebilirim.

Teşekkür ederim öneri için
Tükenen 3 kitaptan 2 sini buldum o sitede. Fiyatları karşılaştırdığımda çoğu benim aldığım sitede daha uygun ama birkaçı da bkmde uygun. Hangisi nerede uygunsa ona göre sepete ekledim, birkaç güne alırım..

hayatı paylaşmayı başarabilirsek ( eşlerimizle ) kolaylaşıyor..

bunu eskiden hiç yaşamadım, eşimin annesi 10 sene bizimle yaşadı, o vakitler her ev işi, çocuk bakımı, misafir ağırlama işleri tek bendeydi, bunun böyle gelişmesi anne yüzünden de gerçekleşti, ben ne zaman eşimden yardım istesem ordan annesi '' ben yaparım '' diye ayaklanırdı, ben de onun yapmasını istemediğimden zamanla ikisine de dememeye ve her şeyi yalnız yapmaya başlamıştım, bu senelerce sürdü, ta ki anne bizimle yaşamayı bırakana kadar..

bu dönem de 2.bebeğimiz doğmuştu, eşim benimle başbaşa kalınca bebekten tutun temizlik, yemek, cocukların banyosu, aklınıza gelebilecek her şeyi yapmaya başladı, bi ohhh çektim, şimdi yine hala yapar yani ama benim rutinime tam olarak uyamaz, ama yapar....

aksi halde düşünemiyorum, çünkü ben 2.cocuktan sonra epey zorlandım, artık evde bu tür şeyler yerleşti, o da ben de ortak herşeyi yapıyoruz..

ama hayata yetişmek, bazen an'ları ıskalamak beni üzen, ya da zamanımızın yetmemesinden dolayı her şeyi ucu ucuna götürüyor olmak...

haftanın 6 günü çalışmak sinirlerimi bozuyor mesela....
şartlar ağır aslında, yoksa çalışmayı seviyorum, ama daha insani şekilde...

Aynen çok haklısın

Benimde ilk zamanlar herseye rağmen eşimle cok mutluydum çünkü bekarken yaşadığım ailevi zorluklar vardı.
Eşimle bu durumu aşmıştım ve öz güvenim yerine gelmişti.

Sonra çok birbirimizden koptugumuz dönem oldu
Bir gün otururken bir soru sordum ben çayıma kaç şeker atıyorum dedim cevap veremedi ve ağlamaya başladım.
Kendini işe çok kaptırdığı dönemdi tekrar zor günler geçirmek istemiyordu ama aile kavramından uzaklasiyordu
Basit soruyu bile bilmiyordu.
Sonra konuştuk tartıştık orta yolu bulduk.

İşte herseyin artı ve eksi yönü var mikanim

Ben de son zamanlarda eşimin çok çalışmasından şikayetçiydim. Şimdi annem yanımda çok batmıyor. Ama yalnız kalınca yine batacak biliyorum. Hem aradığım yardımı desteği hem de beraber bir şeyler yapacak zamanı bulamıyoruz o yoğun çalışınca. Bu da beni sinir küpüne döndürüyordu. Önceden bu kadar değildi. Bu sene arttı iş yükü. Bakalım 2. Dönem ne yapıcaz aramız gerilebilir. Gerginken 3.ye hamile kaldım. Gerilmek de yaramıyor bize

Eşim yine çok calisiyor ama eve geldiğinde daha ilgili oluyor ayda 1-2 kez hafta sonu için plan yapıyoruz
Bazen yemek yapar hafta sonu yada bazı işlere yardım eder
Geçen gün geç saatlere kadar dizi izledik
Çay servisini sırayla yaparız
Böyle şeyler bile iyi geliyor

Mikancım ben senin kendini çok fazla eleştirdiğini düşünüyorum. Aslında sen de en az herkes kadar iyi bir annesin. Sonuçta hiçbirimiz mükemmel değiliz. Zaten kimse de her konuda mükemmel olamaz.

Bizim de çocuklar uyuduktan sonra kahve rutinimiz vardı. Ama son zamanlarda ben çocuklarla uyuyakalıyordum. Meğer hamileliktenmiş. Eşim de çok güzel robot süpürge çalıştırır
Bir ara cam silerdi ne oldu sonra ya

Çocukları uyuturken kahveyi bazen o yapardı. Ya iyi bir insan severim kendisini de bazen yine de her şey batıyor

Mikancım ben senin kendini çok fazla eleştirdiğini düşünüyorum. Aslında sen de en az herkes kadar iyi bir annesin. Sonuçta hiçbirimiz mükemmel değiliz. Zaten kimse de her konuda mükemmel olamaz.
Evet bellezacım aynı bu söylediğini bir kaç arkadaşım daha söyledi. Ve ben de fark ettim bunu yapıyorum ama artık yapmayacağım yaparsam uyarın

Zaman herkes için yetersiz artık hayattan beklentilerimiz değişti
Eslerimizin çok çalışması gerekiyorsa mecbur bize de uyum sağlamak düşüyor hayat şartları malesef onlarda böyle olsun istemiyorlardir
Ben o konuyu sorun etmiyorum
Tek sorunum eve geldiğinde stresi dışarıda bırakması ve ailesine değer vermesi

Birde hiçbir konuda tam olamayız iş yerinde iş bitmez evde de öyle hatta ev hanımı olmak daha zor bir meslek
Çalışırken ev bu kadar gözüne batmıyordu mesela
Ama plan yapıp uyguluyorum kalan işler her zaman oluyor onları da sonraki günlere planlayıp aklımdan çıkartıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…