Kitap almayı sevsem de telefondan okuyorumGünaydın kızlar
Kitaplarınızı nerden alıyorsunuz?
Ben kitap yurdundan alıyorum hem d&r tarzı yerlere göre çok uygun oluyor hem de sorunsuz geliyor kargoyla. Ama sitede tükenen bir kaç kitap var. Onları nerden tedarik etsem diye düşünüyorum.
Şimdi bu konudaara ara beni de bu sebeplerle mutlu olmak kavramı düşündürüyor, yani ne bileyim sanki hayattan beklentim öyle düşmüş ki, düzeni sağlarsam ok tamamdır demek, veya sadece bundan dolayı iyi hissedebilmek ne kadar iyi olduğumu veya bu mu yaniii ?? dememi devamında getiriyor, boş verebilmek ise belli bir saatten sonra çok zor, kız kardeşim benim gibi değildir mesela, evde yangın da çıksa o kuaförüne gider ve kaşlarını ( :) ) boyatır .....
bilemedim, biraz salmak, biraz kendimi, ruhumu özgür bırak ak istemiyor değilim aslında, ama işte o bıraktığın yerden sonrası da allaha emanet...
bu kısır döngü canımı sıkıyor...
inş hadi bakalım bu sefer kararlıyım sakin ve kararlı adımlarla ilerlemeye.kafamda yavaştan toparlanıyorEline sağlık
Böyle adım adım ilerlemek çok iyi olacak kendini çok zorlamadan sonra bir bakmışsın çoğu iş bitmiş
çok güzel özetlemişsin.basit gözüküyor lakin özünde hırpalıyor bizi.biz neden moralimiz bozuk hissediyoruz?
yapılması gerekenler var bunun sorumluluğundayız. bir iki gün planı programı aksatınca işler çığırından çıkıyor bizim de psikoloji alt üst oluyor.
evi temizletsek maddiyatı düşünüyoruz, kendimiz temizlesek çocuğun eşin vaktinden çalıyoruz, her şey tamam olsa kendimizi harcıyoruz sürekl bir eksiklik, yetememe, yetişememe vb
bir iki bulaşık çamaşır işi hollolunca nasıl da mutlu oluyoruz.
boşverebilenler nasıl boşveriyorsa onu becerebilmek lazım.
2 tip karakterde kişilik vardırbiz neden moralimiz bozuk hissediyoruz?
yapılması gerekenler var bunun sorumluluğundayız. bir iki gün planı programı aksatınca işler çığırından çıkıyor bizim de psikoloji alt üst oluyor.
evi temizletsek maddiyatı düşünüyoruz, kendimiz temizlesek çocuğun eşin vaktinden çalıyoruz, her şey tamam olsa kendimizi harcıyoruz sürekl bir eksiklik, yetememe, yetişememe vb
bir iki bulaşık çamaşır işi hollolunca nasıl da mutlu oluyoruz.
boşverebilenler nasıl boşveriyorsa onu becerebilmek lazım.
ben bkmden alıyorum.ugulamadan alınca kargo bedava geliyordu.şimdi değiştimi bilmiyorum.iki ay olmuştur en son alalı..fiyat olarak karşılaştıma yapınca uyguna geliyordu diğer sitelere nazaran.kaç defa alışveriş yaptım sayısını bilmiyorum hiç sorun yaşamadımGünaydın kızlar
Kitaplarınızı nerden alıyorsunuz?
Ben kitap yurdundan alıyorum hem d&r tarzı yerlere göre çok uygun oluyor hem de sorunsuz geliyor kargoyla. Ama sitede tükenen bir kaç kitap var. Onları nerden tedarik etsem diye düşünüyorum.
Çok haklısın her kelimesi o kadar doğru kiŞimdi bu konudaMia- daha yardımcı cümleler kurabilir.
Ben yaşadıkça bir şeylerin, seçiciliğin değiştiğinin farkına vardım.
mesela 24 yaşımda evlendim. zaman geçtikçe evlilikte eş adayının özelliklerinde başka şeylere de dikkat etmem gerektiğini öğrendim. 24 yaşımdan sonra evlensem daha iyi olacağının farkına vardım. evlenmesem de arkadaşlarımla yurtdışı deneyimlesem (evlenmeden sorumluluk daha az o sebeple harcama yapmak daha kolay olur diye söyledim) diye düşündüm hep.
şimdi çok geriye bakarsak ya da başkalarının hayatlarına bakarak ilerlersek bu iş biraz sarpa sarıyor. mutsuzluk artıyor bana göre.
Şu an ne durumdayız? Örn. Evliyiz, çocuğumuz var, maddiyat orta halli vs.
Burada maddiyatı düşürerek, kendimizin bakımına harcayarak da ilerleyebiliriz, ya da seyahate de harcamak isteyebiliriz.
Ama durumumuz orta halli, şu an bunu değiştirecek bir seçenek yoksa, burada orta yolu bulmak ve elimizdekilerle mutlu olmak bize düşüyor.
anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir umarım. :)
ben kendi adıma saldımmı ipin ucu kopuyor toparlayamıyorum.düzen kaçtımmı mutluluğumda kaçıyor gibi.hayat koşturması bunlara sebep başka bişye değil.misal eşimle yarım saat yürüyüşe çıkmak beni mutlu eder.bu gaz(!) beni 1 hafta götürür.(gazla çalımıyorum benzinliyim diyeyim işin cılkı çıksın) yada kahvelerimizi alalalım bir bankta oturalım hiç konuşmayıp sessizliği diyleyip kahvemizi yudumlayalım ,hiç olmadı bir film açıp bir cips mısır ekleyip sinema gecesi yapalım gibi gibi hepsi basit bir o kadar masrafsız.ara ara beni de bu sebeplerle mutlu olmak kavramı düşündürüyor, yani ne bileyim sanki hayattan beklentim öyle düşmüş ki, düzeni sağlarsam ok tamamdır demek, veya sadece bundan dolayı iyi hissedebilmek ne kadar iyi olduğumu veya bu mu yaniii ?? dememi devamında getiriyor, boş verebilmek ise belli bir saatten sonra çok zor, kız kardeşim benim gibi değildir mesela, evde yangın da çıksa o kuaförüne gider ve kaşlarını ( :) ) boyatır .....
bilemedim, biraz salmak, biraz kendimi, ruhumu özgür bırak ak istemiyor değilim aslında, ama işte o bıraktığın yerden sonrası da allaha emanet...
bu kısır döngü canımı sıkıyor...
Biz de bazen çok uyumlu bir çiftmişiz gibi hissediyorum bazen de tamamen zıt. Ben de evlilik hayali kuran bir insan değildim. Evlenince de evlilik çok ağır geldi çünkü sorumluluklar bir anda arttı. Ben çok zor uyum sağladım diyebilirim.Evlilik konusu çok çok derin bir konu
Ben eşimle 7 yıl sevgililik dönemi geçirdim
Onu çok iyi tanıdığımı sanıyordum
Buluştuğumuzda paramizin yettiği kadar gezip eğlenirdik saatlerce sohbet ederdik
Özlem yoğun olduğundan birbirimize daha çok değer verirdik.
Ama aynı evde yaşanmadan bir insanı tam taniyamiyormussun
Bazı yönlerimizin çok farklı olduğunu anladım
Tabi bunlar aşılamayacak konular değildi
Birbirimize uyum sağladığımız bir dönemdi
Ilişkiler inişli çıkışlı olur
Neyse evlendik balayı tatilinden eve geldik
Yemek yapacagim bazı eksik malzemeler var
Önümüzdeki hafta ev kirası günü o zamana kadar elektrik su faturası da gelecek bunları düşünürken sessizlik oldu birbirimize baktık ve eyvah biz ne yaptık dedik
Evlilik hayalimizdeki gibi değildi.
Bir süre hayat mücadelesi verdik ama öyle böyle değil kuruş hesabı yaparak geçti
Gençlik dönemim de Evlilik konusuna hiç takılmazdım
Arkadaşlarım gelinlik bakardı hiç özenmezdim
Çeyiz alışverişine başlamam da arkadaşlarımın ve annemin israriyla olmuştu. birde taksit ödeme bahanesiyle Eskişehir e gidip gezebiliyordum
Yani ailem beni serbest bıraksaydı kendi evime çıkıp çalışıp başımın çaresine bakabilirdim.
Suan da elimizdeki imkanlara göre yaşantımız şekilleniyor
Yani çevremizde çok farklı hayatlar var
Onlar onların tercihi kimseyi örnek olarak almıyorum.
Eşimle vakit geçirmeyi severim ama kendimle kalmak da iyi gelir kisisel alanlarımız var
Çok kopmak yada eşimi odak noktası seçmek değilde orta yolu dengelemek gerekiyor.
Ve işin maddi kısmı da çok etkiliyor
Teşekkür ederim öneri içinben bkmden alıyorum.ugulamadan alınca kargo bedava geliyordu.şimdi değiştimi bilmiyorum.iki ay olmuştur en son alalı..fiyat olarak karşılaştıma yapınca uyguna geliyordu diğer sitelere nazaran.kaç defa alışveriş yaptım sayısını bilmiyorum hiç sorun yaşamadım
Aynen çok haklısınBiz de bazen çok uyumlu bir çiftmişiz gibi hissediyorum bazen de tamamen zıt. Ben de evlilik hayali kuran bir insan değildim. Evlenince de evlilik çok ağır geldi çünkü sorumluluklar bir anda arttı. Ben çok zor uyum sağladım diyebilirim.
Ben de son zamanlarda eşimin çok çalışmasından şikayetçiydim. Şimdi annem yanımda çok batmıyor. Ama yalnız kalınca yine batacak biliyorum. Hem aradığım yardımı desteği hem de beraber bir şeyler yapacak zamanı bulamıyoruz o yoğun çalışınca. Bu da beni sinir küpüne döndürüyordu. Önceden bu kadar değildi. Bu sene arttı iş yükü. Bakalım 2. Dönem ne yapıcaz aramız gerilebilir. Gerginken 3.ye hamile kaldım. Gerilmek de yaramıyor bizeAynen çok haklısın
Benimde ilk zamanlar herseye rağmen eşimle cok mutluydum çünkü bekarken yaşadığım ailevi zorluklar vardı.
Eşimle bu durumu aşmıştım ve öz güvenim yerine gelmişti.
Sonra çok birbirimizden koptugumuz dönem oldu
Bir gün otururken bir soru sordum ben çayıma kaç şeker atıyorum dedim cevap veremedi ve ağlamaya başladım.
Kendini işe çok kaptırdığı dönemdi tekrar zor günler geçirmek istemiyordu ama aile kavramından uzaklasiyordu
Basit soruyu bile bilmiyordu.
Sonra konuştuk tartıştık orta yolu bulduk.
İşte herseyin artı ve eksi yönü var mikanim
Ben de son zamanlarda eşimin çok çalışmasından şikayetçiydim. Şimdi annem yanımda çok batmıyor. Ama yalnız kalınca yine batacak biliyorum. Hem aradığım yardımı desteği hem de beraber bir şeyler yapacak zamanı bulamıyoruz o yoğun çalışınca. Bu da beni sinir küpüne döndürüyordu. Önceden bu kadar değildi. Bu sene arttı iş yükü. Bakalım 2. Dönem ne yapıcaz aramız gerilebilir. Gerginken 3.ye hamile kaldım. Gerilmek de yaramıyor bize
Mikancım ben senin kendini çok fazla eleştirdiğini düşünüyorum. Aslında sen de en az herkes kadar iyi bir annesin. Sonuçta hiçbirimiz mükemmel değiliz. Zaten kimse de her konuda mükemmel olamaz.Ben de son zamanlarda eşimin çok çalışmasından şikayetçiydim. Şimdi annem yanımda çok batmıyor. Ama yalnız kalınca yine batacak biliyorum. Hem aradığım yardımı desteği hem de beraber bir şeyler yapacak zamanı bulamıyoruz o yoğun çalışınca. Bu da beni sinir küpüne döndürüyordu. Önceden bu kadar değildi. Bu sene arttı iş yükü. Bakalım 2. Dönem ne yapıcaz aramız gerilebilir. Gerginken 3.ye hamile kaldım. Gerilmek de yaramıyor bize
Bizim de çocuklar uyuduktan sonra kahve rutinimiz vardı. Ama son zamanlarda ben çocuklarla uyuyakalıyordum. Meğer hamileliktenmiş. Eşim de çok güzel robot süpürge çalıştırır
Eşim yine çok calisiyor ama eve geldiğinde daha ilgili oluyor ayda 1-2 kez hafta sonu için plan yapıyoruz
Bazen yemek yapar hafta sonu yada bazı işlere yardım eder
Geçen gün geç saatlere kadar dizi izledik
Çay servisini sırayla yaparız
Böyle şeyler bile iyi geliyor
Evet bellezacım aynı bu söylediğini bir kaç arkadaşım daha söyledi. Ve ben de fark ettim bunu yapıyorum ama artık yapmayacağım yaparsam uyarınMikancım ben senin kendini çok fazla eleştirdiğini düşünüyorum. Aslında sen de en az herkes kadar iyi bir annesin. Sonuçta hiçbirimiz mükemmel değiliz. Zaten kimse de her konuda mükemmel olamaz.
Zaman herkes için yetersiz artık hayattan beklentilerimiz değiştiBizim de çocuklar uyuduktan sonra kahve rutinimiz vardı. Ama son zamanlarda ben çocuklarla uyuyakalıyordum. Meğer hamileliktenmiş. Eşim de çok güzel robot süpürge çalıştırır
Bir ara cam silerdi ne oldu sonra ya
Çocukları uyuturken kahveyi bazen o yapardı. Ya iyi bir insan severim kendisini de bazen yine de her şey batıyor